Top News
ACȚIUNE impresionantă la prima oră! Zeci de mașini cu voluntari au plecat să împartă zâmbete la mii de copii din Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

Ora 8:00 a dimineții de vineri, 18 decembrie 2020. Doar câteva zile rămase până la Crăciun. Zeci de voluntari botoșăneni erau adunați în curtea Incubatorului de Afaceri de pe Șoseaua Iașului, în mașinile proprii, cu veste pe care era inscripționat numele Asociației Grup Civic și cu măști de protecție care aveau aceeași inscripție.

Zeci de oameni cu suflet mare uniți pentru copiii necăjiți ai Botoșanilor 

 

 

În curte era formată o coadă de mașini, în apropiere de spațiul primit de la Primăria Botoșani de Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic era un adevărat furnicar de oameni. Tineri mai ales în cupluri dar și persoane căsătorite. La apelul lansat de Daniel Câșlariu pentru Campania „5.000 de zâmbete” din anul 2020, ecolul a fost unul impresionant.

 

S-au strâns în total 50 de mașini care să parcurgă traseele din județ pentru a ajunge la copii necăjiți cu dulciuri, portocale și măscuțe de protecție, timp de trei zile. Astăzi a fost prima zi și au plecat în mai multe comune zeci de mașini.

 

Fete și băieți emoționați deja de ceea ce vor vedea la destinație, copii care se vor bucura cu adevărat de cadourile primite.

 

Lista cu beneficiarii a fost primită de la Inspectoratul Școlar Județean.

 

„Avem un număr de 30 de mașini, cu 30 de voluntari. Vom ajunge la Cândești, Concești, Coțușca, Cristinești, Dersca, Havârna, Hilișeu Horia, Hudești, Păltiniș, Pomârla, Rădăuți Prut, Viișoara și Vlădeni. Astăzi cred că reușim să ajungem undeva la 1.800 – 2.000 de copii. În 3 zile, împreună cu 80 de voluntari cu 50 de mașini, vom ajunge la 5.000 de copii. Avem un număr de peste 200 de profesori care ne așteaptă la fața locului, și ei vor fi voluntari și un număr de 33 de directori de școli. Copiii vor veni la școală, dar nu vor intra în unitățile de învățământ”,

Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic

 

Campania „5.000 de zâmbete” este la a doua ediție, iar anul acesta a avut o amploare deosebită. Cauzată și de restricțiile cauzate de pandemie care au venit cu multe provocări pentru a face posibilă călătoria „vânătorilor de zâmbete” la copilașii necăjiți din județul Botoșani.

Iar ideea a pornit de la o poveste de viață. A lui Daniel Câșlariu, inițiatorul acestui demers.

 

 

„Povestea mea de viață m-a determinat să mă implic. Și eu la rândul meu am fost în situația lor în care așteptam să vină iarna, să vină sărbătorile pentru ca, cei de la școală să-mi dea un pachețel, pentru că mama nu avea posibilitatea să-mi dea un pachețel. Credeți-mă, am văzut anul trecut copii care efectiv au mușcat din portocală, copii care mi-au spus că vin la școală pentru cornul și laptele pe care-l primesc sau copil care mi-a spus că el nu a mâncat niciodată ciocolată, copil în clasa I în 2019, nu l-am crezut, am desfăcut un Moș Crăciun din ciocolată, copilul a pus ciocolata la gură și nu a mai luat-o, mi-a spus că nu a mai mâncat niciodată așa ceva”,

Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic

 

 

Alexandra Bălineanu este profesor de matematică în viața de zi cu zi și o iubitoare de copii. A început activitatea de voluntariat în campania de anul trecut și de atunci este activă în cadrul asociației.

A rămas cu urme adânci lăsate în drumurile la copii pe care le-a făcut anul trecut. Și a vrut să fie iar mesager al bucuriei, pentru ei.

 

„Am avut un sentiment pe care nu îl pot descrie în cuvinte și de asta am hotărât ca și anul acesta să mă alătur lui Daniel și să-l ajut cât de mult pot, să ducem la capăt și campania de anul acesta. Am fost anul trecut la o școală și sunt unii copii care nu au nevoie doar de acel pachețel de dulciuri și portocală, ci și de iubirea noastră. Noi primim cele 5.000 de zâmbete dar și oferim zâmbetele și iubirea noastră, sunt unii care nu au parte nici măcar de acest lucru”,

Alexandra Bălineanu, voluntar Asociația Grup Civic

 

„Nu ai cum să nu te implici”

 

David Cical în schimb, este la prima implicare în cadrul campaniei „5.000 de zâmbete” și era deja emoționat înainte de a pleca pe propriul traseu.

L-a parcurs alături de un prieten, motivat de Daniel dar și de oamenii cu suflet mare care au donat pentru a face posibilă această amplă campanie de donare de dulciuri către copiii județului.

 

„Nu ai cum să nu te alături, nu ai cum să nu te implici. Nu poți să stai să te gândești că poți să ajuți 5.000 de copii cu niște dulciurele, e o chestie tare faină, mai ales acum în preajma sărbătorilor. Deși ar trebui să ne implicăm pe tot timpul anului, să ajutăm copiii și familiile. Având în vedere că este pentru prima dată când mă întâlnesc cu copiii, anul trecut nu am fost în teren, am niște emoții destul de mărișoare, dar cred că va fi ceva absolut minunat. Și eu și colegul meu din mașină am ceva emoții, cred că vom fi genul acela de omuleți cărora le vor da lacrimile și ne vom duce în mașină să nu ne vadă nimeni”,

David Cical, voluntar Asociația Grup Civic

 

Voluntarii au primit și câte un sendviș și o apă din partea organizatorilor având în față o zi care probabil că s-a dovedit a fi lungă pentru cei cu trasee în comunele mai îndepărtate. Toți au stabilit ca ora de sosire la destinație să fie intervalul 12:00 – 12:30 când copiii au fost adunați de profesorii și directorii voluntari în preajma școlilor pentru a primi cadourile.

Voluntarii vor merge în județ și în zilele de sâmbătă și duminică.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ADEVĂRATA poveste a lui Daniel Câșlariu! Ce a făcut botoșăneanul înainte și ce salariu încasează de la Asociația Grup Civic

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Pompierii și-au sărbătorit ziua în cadru inedit cu oficialități și public extrem de numeros – VIDEO & GALERIE FOTO
La 175 de ani de serviciu în slujba comunității, pompierii de pretutindeni sărbătoresc astăzi, 13 septembrie 2023.La Botoșani evenimentul din acest an a avut un aspect aparte.
Ideea ingenioasă a unui director de la Botoșani: I-a adus pe Mickey și Minnie să conducă elevii la clase – VIDEO&FOTO
O festivitate de deschidere de an școlar care a ieșit din tiparele obișnuite, din punctul de vedere al organizării acestor evenimente în anii care s-au scurs de la Revoluție.
Colegiul „Laurian”, deschidere de an școlar cu oficialități și un afacerist de succes: Nimic să nu ne umbrească chipul FOTO & VIDEO
Festivitatea la Colegiul Național „AT Laurian” a început puțin după ora 9:00, după formatul clasic.
Doi directori de spital și un stareț propuși cetățeni de onoare într-o comună de la capătul județului
Ceremonia de înmânare a diplomelor de cetățean de onoare are loc în aceste momente pe scena pe care este în plină desfășurare „Festivalul Omeniei”, aflat la ediția a XVI-a.
Pacienții botoșăneni pentru care NU există locuri în spitale și care plătesc cu VIAȚA
Numărul botoșănenilor care și-au pierdut viața pentru că nu a existat un pat liber într-un spital de specialitate nu este unul extrem de ridicat.Însă acești oameni ar fi avut probabil o șansă la viață dacă problema care persistă la nivel național de decenii întregi ar fi fost rezolvată de guvernanți.
Salariilor directorilor de școli ar putea crește, lider sindical de la Botoșani: Nu a fost stabilit un termen
Liderii sindicatelor din Educație au avut luni, 4 septembrie 2023, o întâlnire la Guvernul României.
ALERTĂ la Botoșani cu boala „copilăriei”: Părinții REFUZĂ vaccinarea, decizie luată de DSP cu „ecouri” de la minister
La nivelul județului Botoșani a fost declanșată o campanie de informare în rândul părinților pentru a fi convinși să-și vaccineze copiii.
Ultimele clipe ale Alexandrei pe patul de spital - MĂRTURIA tulburătoare a medicului care a încercat să o readucă în simțiri - VIDEO
La ora 7:05 Alexandra a trimis ultimul mesaj. Îi era adresat mamei sale căreia i-a spus: „nu am aer”. Aceste cuvinte au devenit simbolul suferinței unei mulțimi de oameni care au rezonat cu durerea familiei și s-au revoltat în fața unui sistem care, pe alocuri, suferă grav.
Copiii Alexandrei plimbați pe rând cu mașina prin oraș, pentru a putea adormi fără mama lor – VIDEO
Primele declarații familiei Alexandrei au fost făcute luni, 29 august 2029 când au avut loc audierile la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Avocata din Iași angajată de familia Alexandrei a făcut DEZVĂLUIRI după prima zi de audieri: Vor fi chemate multe persoane, inclusiv medici și asistenți
Audierile familiei care au avut loc în cursul zilei de marți, 29 august 2023, la 11 zile de la moartea Alexandrei au durat nu mai puțin de opt ore.
Medic cu funcție de conducere în USR Botoșani, demisie după politizarea tragediei Alexandrei
Este vicepreședinte demisionar în cadrul Filialei Uniunii Salvați România (USR) Botoșani.
Ministrul Familiei, vizită inopinată la Botoșani: Cel de la pază nu știa cine sunt / M-a pus să mă legitimezFOTO & VIDEO
Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a ajuns la Botoșani într-o vizită neanunțată.
Direcția de Sănătate Publică, ANCHETĂ cu privire la moartea Alexandrei: Pacienta „abandonată” șapte ore pe timpul nopții
Direcția de Sănătate Publică (DSP) a finalizat raportul preliminar privitor la decesul pacientei Alexandra Ivanov.
Alexandra plânsă de sute de oameni, sicriul ei purtat de preoții veniți să oficieze slujba de înmormântare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au venit să fie alături de familia îngenuncheată de durere oameni care au cunoscut-o pe Alexandra Ivanov.Dar și alții care i-au aflat povestea tragică în ultimele zile și care au vrut să fie alături de îndoliați.
„Dreptate pentru Alexandra” REVOLTĂ cu sute de oameni în fața Maternității: Huiduieli, claxoane, bulevard blocat și multă suferință – FOTO &VIDEO
Momente dureroase au loc în această seară în fața Maternității Botoșanii. Oamenii sunt în continuare alături de familia Alexandrei.
Botoșănenii s-au lăsat purtați de ritmurile muzicii, acasă la Eminescu: Cristian Dumitrașcu, Țapinarii și Ada Milea au urcat pe scena de la Ipotești - GALERIE FOTO
O sâmbătă încărcată de cultură și frumos pentru cei peste o mie de botoșăneni prezenți la Festivalul Național de Muzică „Seri Melancolice”.
Seară magică în Centrul Istoric cu Richard Clayderman: Spectacol de clasă, ținute de gală, muzică excepțională și multă eleganță – VIDEO & FOTOGALERIE
A fost probabil una dintre serile care vor rămâne în memoria multora dintre cei care au trăit-o.Prezența marelui pianist Richard Clayderman la Botoșani a ridicat ștacheta așteptărilor publicului botoșănean dar în același timp a dus emoție și magie în Centrul Istoric al municipiului Botoșani.
Centrul Istoric s-a transformat peste noapte: Richard Clayderman a fost la scenă și s-a arătat încântat de Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Celebrul pianist francez a ajuns deja în Botoșani și a făcut o serie de repetiții cu artiștii din cadrul Filarmonicii de Stat George Enescu.
ASFALT turnat pe cel mai mare teren de fotbal cu suprafață artificială din municipiul Botoșani – FOTOGALERIE
Lucrările la Aventura Parc, complexul de agrement care se construiește pe versantul de la Pacea înaintează în ritm susținut.
Botoșănenii invitați la Festivalul „Seri Eminesciene”, un eveniment cu concursuri și concerte susținute de mari artiști ai României – VIDEO
Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene” este organizat de Consiliul Județean prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
”Eu cred în continuare că putem ieși din subsol. De la locul 8 în jos clasamentul este strâns. Va fi un campionat echilibrat de la locul 8 în jos, vor fi rezultate strânse. Mai sunt destule etape și trebuie să luăm puncte, ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9707 lei
USD
Dolarul SUA
4.6638 lei
CHF
Francul elveţian
5.1566 lei
GBP
Lira sterlină
5.7329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1483 lei
XAU
Gramul de aur
288.5847 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2573 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2847 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9882 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4561 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6668 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.1 o C
Dorohoi
17.7 o C
Bucecea
17.0 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.9 o C
Ştefăneşti
17.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.