Top News
ACȚIUNE impresionantă la prima oră! Zeci de mașini cu voluntari au plecat să împartă zâmbete la mii de copii din Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

Ora 8:00 a dimineții de vineri, 18 decembrie 2020. Doar câteva zile rămase până la Crăciun. Zeci de voluntari botoșăneni erau adunați în curtea Incubatorului de Afaceri de pe Șoseaua Iașului, în mașinile proprii, cu veste pe care era inscripționat numele Asociației Grup Civic și cu măști de protecție care aveau aceeași inscripție.

Zeci de oameni cu suflet mare uniți pentru copiii necăjiți ai Botoșanilor 

 

 

În curte era formată o coadă de mașini, în apropiere de spațiul primit de la Primăria Botoșani de Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic era un adevărat furnicar de oameni. Tineri mai ales în cupluri dar și persoane căsătorite. La apelul lansat de Daniel Câșlariu pentru Campania „5.000 de zâmbete” din anul 2020, ecolul a fost unul impresionant.

 

S-au strâns în total 50 de mașini care să parcurgă traseele din județ pentru a ajunge la copii necăjiți cu dulciuri, portocale și măscuțe de protecție, timp de trei zile. Astăzi a fost prima zi și au plecat în mai multe comune zeci de mașini.

 

Fete și băieți emoționați deja de ceea ce vor vedea la destinație, copii care se vor bucura cu adevărat de cadourile primite.

 

Lista cu beneficiarii a fost primită de la Inspectoratul Școlar Județean.

 

„Avem un număr de 30 de mașini, cu 30 de voluntari. Vom ajunge la Cândești, Concești, Coțușca, Cristinești, Dersca, Havârna, Hilișeu Horia, Hudești, Păltiniș, Pomârla, Rădăuți Prut, Viișoara și Vlădeni. Astăzi cred că reușim să ajungem undeva la 1.800 – 2.000 de copii. În 3 zile, împreună cu 80 de voluntari cu 50 de mașini, vom ajunge la 5.000 de copii. Avem un număr de peste 200 de profesori care ne așteaptă la fața locului, și ei vor fi voluntari și un număr de 33 de directori de școli. Copiii vor veni la școală, dar nu vor intra în unitățile de învățământ”,

Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic

 

Campania „5.000 de zâmbete” este la a doua ediție, iar anul acesta a avut o amploare deosebită. Cauzată și de restricțiile cauzate de pandemie care au venit cu multe provocări pentru a face posibilă călătoria „vânătorilor de zâmbete” la copilașii necăjiți din județul Botoșani.

Iar ideea a pornit de la o poveste de viață. A lui Daniel Câșlariu, inițiatorul acestui demers.

 

 

„Povestea mea de viață m-a determinat să mă implic. Și eu la rândul meu am fost în situația lor în care așteptam să vină iarna, să vină sărbătorile pentru ca, cei de la școală să-mi dea un pachețel, pentru că mama nu avea posibilitatea să-mi dea un pachețel. Credeți-mă, am văzut anul trecut copii care efectiv au mușcat din portocală, copii care mi-au spus că vin la școală pentru cornul și laptele pe care-l primesc sau copil care mi-a spus că el nu a mâncat niciodată ciocolată, copil în clasa I în 2019, nu l-am crezut, am desfăcut un Moș Crăciun din ciocolată, copilul a pus ciocolata la gură și nu a mai luat-o, mi-a spus că nu a mai mâncat niciodată așa ceva”,

Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic

 

 

Alexandra Bălineanu este profesor de matematică în viața de zi cu zi și o iubitoare de copii. A început activitatea de voluntariat în campania de anul trecut și de atunci este activă în cadrul asociației.

A rămas cu urme adânci lăsate în drumurile la copii pe care le-a făcut anul trecut. Și a vrut să fie iar mesager al bucuriei, pentru ei.

 

„Am avut un sentiment pe care nu îl pot descrie în cuvinte și de asta am hotărât ca și anul acesta să mă alătur lui Daniel și să-l ajut cât de mult pot, să ducem la capăt și campania de anul acesta. Am fost anul trecut la o școală și sunt unii copii care nu au nevoie doar de acel pachețel de dulciuri și portocală, ci și de iubirea noastră. Noi primim cele 5.000 de zâmbete dar și oferim zâmbetele și iubirea noastră, sunt unii care nu au parte nici măcar de acest lucru”,

Alexandra Bălineanu, voluntar Asociația Grup Civic

 

„Nu ai cum să nu te implici”

 

David Cical în schimb, este la prima implicare în cadrul campaniei „5.000 de zâmbete” și era deja emoționat înainte de a pleca pe propriul traseu.

L-a parcurs alături de un prieten, motivat de Daniel dar și de oamenii cu suflet mare care au donat pentru a face posibilă această amplă campanie de donare de dulciuri către copiii județului.

 

„Nu ai cum să nu te alături, nu ai cum să nu te implici. Nu poți să stai să te gândești că poți să ajuți 5.000 de copii cu niște dulciurele, e o chestie tare faină, mai ales acum în preajma sărbătorilor. Deși ar trebui să ne implicăm pe tot timpul anului, să ajutăm copiii și familiile. Având în vedere că este pentru prima dată când mă întâlnesc cu copiii, anul trecut nu am fost în teren, am niște emoții destul de mărișoare, dar cred că va fi ceva absolut minunat. Și eu și colegul meu din mașină am ceva emoții, cred că vom fi genul acela de omuleți cărora le vor da lacrimile și ne vom duce în mașină să nu ne vadă nimeni”,

David Cical, voluntar Asociația Grup Civic

 

Voluntarii au primit și câte un sendviș și o apă din partea organizatorilor având în față o zi care probabil că s-a dovedit a fi lungă pentru cei cu trasee în comunele mai îndepărtate. Toți au stabilit ca ora de sosire la destinație să fie intervalul 12:00 – 12:30 când copiii au fost adunați de profesorii și directorii voluntari în preajma școlilor pentru a primi cadourile.

Voluntarii vor merge în județ și în zilele de sâmbătă și duminică.

loading...
loading...
ADEVĂRATA poveste a lui Daniel Câșlariu! Ce a făcut botoșăneanul înainte și ce salariu încasează de la Asociația Grup Civic

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
NOAPTEA TRECUTĂ: Iubitul femeii de serviciu a dat foc la o școală din Botoșani, din cauza geloziei
Scenele s-au petrecut noaptea trecută, dupăora 12:00 când bărbatul a ajuns în curtea școlii.
IMAGINI spectaculoase: Cum va arăta Primăverii după demolarea garajelor! A fost trimisă și Poliția în zonă – VIDEO
Primăria Botoșani a publicat mai multe imagini despre cum ar urma să arate strada din Primăverii, unde ar urma să fie demolate garajele.
Fostul consilier al ex-primarului Flutur a fost numit subsecretar de stat 
Începând de astăzi Botoșaniul mai are un demnitar la nivel central. Prin decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, botoșăneanul Eduard Mititelu (foto Facebook - primul din stânga) a fost numit în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). 
Prefectul Cornilă ÎN DIRECT: Acum nu sunt în cheie electorală / Dar poate candidez la Consiliul Județean VIDEO 
”Trambulină pentru Primăria Botoșani”, aceasta este varianta care se vehiculează în mediul politic local despre Sorin Cornilă și funcția de prefect. Mai exact, primul reprezentant al Guvernului în județ ar fi fost numit în această funcție și pentru a dobândi notorietatea necesară care să îi permită intrarea în bătălia electorală pentru funcția de primar. 
Unul dintre cei mai bogați români a ajuns la Botoșani! Premiat în fața a sute de oameni – FOTOGALERIE
Evenimentul de anvergură al săptămânii a atras la Botoșani înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române dar și oameni din topul celor mai bogați români.
De la ”smash the cake” la ”maternity”: Tânăra care iubește fotografia și care și-a transformat pasiunea în meserie – GALERIE FOTO  
(P) În viețile unor oameni se întâmplă câteodată să fie atrași atât de mult de un obiect, de o activitate, de un hobby încât încet-încet să renunțe la meseria pentru care s-au pregătit ani buni de școală și să-și transforme pasiunea într-o veritabilă ocupație. 
Oboarele de animale desființate la Botoșani, caii și vacile se vând acum pe internet – FOTOGALERIE
Farmecul rural care predomina la Botoșani în primul deceniu de după Revoluție cel puțin începe ușor, ușor să se piardă.Satele botoșănene (și nu doar ele) prezintă acum o imagine a pustiului și a caselor care se pierd în vegetație.
Un cimitir oficial închis, în al doilea se pregătesc 10.000 de locuri de veci! Deținuții băgați la muncă mai bine de jumătate de an: VIDEO & GALERIE FOTO
Cimitirul Pacea a fost oficial închis și deja nu mai dispune de locuri de veci noi. Sunt înhumate doar persoanele care aveau morminte concesionate.La Eternitatea până anul viitor vor fi disponibile mii de locuri de înhumare.
Lansarea cărții ”Fiecare nume are omul lui”, o poveste despre oameni, comunitate, generozitate și o scriitoare ”născută în zodia Soarelui” – GALERIE FOTO
Cel de-al doilea volum al cărții ”Fiecare nume are omul lui” a fost lansat sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Corpului Didactic, în prezența a zeci de persoane, de la profesori la elevi, prieteni, iubitori de carte sau admiratori ai autoarei Mihaela Arhip.
Cărarea către Dumnezeu parcă e mai scurtă prin ținutul Botoșanilor - GALERIE FOTO
 Mii de oameni și zeci de preoți în frunte cu Mitropolitul Moldovei sunt așteptațí la sfințírea Bisericii „Sf. Nicolae” din Hlipiceni, pe 15 septembrie Biserica este ctitorie a familiei Sturza, la 1800 Fiul satului, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, are meritul de a fi transformat locașul de cult într-o frumoasă poartă spre rai
Cum a îngenuncheat Regele Charles la picioarele călugărului orb din Botoșani: Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți - FOTO
După moartea Elisabetei a II-a, fiul Charles devine noul Rege al Marii Britanii.
Botoșăneanul DISPĂRUT în pădure căutat aproape o săptămână! Polițiștii iau în calcul și alte piste – FOTO
Căutările bărbatului care a dispărut vinerea trecută în pădurea de la Vorona au continuat pe tot parcursul săptămânii.
Jale în magazinele Penny: Alimente expirate, vitrine frigorifice cu insecte, legume și fructe murdare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi totale de peste 3,5 milioane de lei magazinelor Penny, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf și insecte, spații de depozitare neigienizate. Zeci de unități au fost închise de echipele de control.
Laurian, deschidere de an școlar cu oficialități, elevi, părinți, cadre didactice și tot felul de discursuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Colegiul Național AT Laurian și-a deschis larg porțile pentru anul școlar 2022 – 2023.
Colegiul „Eminescu” fără sunet: Probleme tehnice la festivitate, îmbrățișări, poze și fete în fustițe – FOTO & VIDEO
Festivitatea de deschidere de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost programată să înceapă la ora 9:00, însă din cauza unor probleme tehnice au fost câteva minute de întârziere. Problemele cu sonorizarea au fost rezolvate abia pe parcurs, ceea ce a făcut ca începutul evenimentului să fie un haos.
Anul școlar deschis și la Colegiul ”Laurian” cu oficiali, șeful ISJ: Educaţia ne oferă instrumentul prin care putem schimba cevaGALERIE FOTO
Copii emoționați cu flori în mâini, profesori căutându-și nu mai puțin emoționați elevii alături de care vor începe o nouă aventură educațională.
MESAJUL unui îndrăgit preot de la Botoșani: Trăiți în lumea reală/ Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi... – VIDEO
Preotul Partenie Apostoaie a transmis astăzi, la finalul slujbei, un mesaj cu prilejul începerii anului școlar.
Poate cea mai mare din mediul rural botoșănean: Aproape 100.000 de euro la Ipotești pentru o parcare cu rigole, copaci și spații verzi – GALERIE FOTO
În centrul comunei Mihai Eminescu se apropie de finalizare probabil cea mai mare parcare din mediul rural botoșănean. Aceasta este construită pe un teren aflat peste drum de Primărie.
TREI zile până la începerea școlii – VESTEA dată la Prefectură de șeful DSP cu privire la situația pandemică – VIDEO
Informarea a fost efectuată în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural care a fost dedicată pregătirilor începutului de an școlar 2022 – 2023.
Se poate și mai rău decât la Botoșani!? Teatrul din Târgu Mureș cere bani populației pentru consolidare de frică să nu cadă clădirea pe actori 
Dacă la Botoșani, în mandatele doi și trei de primar ale lui Cătălin Flutur, s-au obținut de două ori fondurile necesare reabilitării Teatrului Mihai Eminescu, însă primul contract nu a fost dus până la capăt de constructor, iar pentru al doilea firmele participante la licitație au fost eliminate la intervenția autorităților centrale, la Târgu Mureș nu există nici măcar banii necesari. 
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.8 o C
Dorohoi
26.8 o C
Bucecea
26.2 o C
Darabani
24.2 o C
Saveni
28.2 o C
Ştefăneşti
26.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.