Top News
Ada Macovei nu mai vrea în școlile botoșănene profesori agresivi și care țipă la elevi: În sistem trebuie să rămână doar cei care iubesc cu adevărat meseria aceasta

După ce a condus Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani în perioada 2009 – 2012, Ada Macovei a revenit la conducerea instituției cu o nouă echipă dar și cu dorințăde reformare.

Școli de trei feluri 

 

În cursul săptămânii și-a prezentat colectivul din cadrul Inspectoratului Școlar, atât pe cei doi adjuncți cât și inspectorii școari care au primit aviz de la Ministerul Educației pentru anul 2021 – 2022. Unii sunt oameni cu care Ada Macovei a colaborat și în celălalt mandat, însă la masă s-au putut observa și chipuri noi.

 

Șefa educației botoșănene a arătat în mai multe rânduri că viziunea sa pentru noul an școlar este împărțită în trei direcții: școli curate, sigure, performante.

 

„V-am mai spus și cu alte ocazii, vrem școli sigure, performante și școli în care violența de orice fel să fie redusă sau eliminată. Pentru asta colegii mei, dna și dl inspector adjunct se vor ocupa pe domenii de competență, în primul rând să ne asigurăm că profesorii reintră la ore și fac ore de calitate, pentru că nu e corect să le cerem elevilor rezultate atât timp cât noi ne facem treaba așa cum considerăm de cuviință”,

Ada Macovei, inspector școlar general

 

Deja în această săptămână a avut o ședință cu directorii unităților de învățământ din județul Botoșani și urmează o doua și înainte de începerea noului an școlar. În aceste întâlniri online se vor trasa direcțiile dorite de IȘJ pentru ca școala să redevină credibilă.

 

„Sunt foarte multe voci din afara școlii care ne acuză și noi nu vrem să ne scuzăm, vrem doar să arătăm că, cei cu opinii de acest fel greșesc”

 

„Te mai trezești și în market că faci educație”

 

Ada Macovei a continuat și a declarat că-și dorește diminuarea agresiunilor, conflictelor, reclamațiilor din școli și a oricăror alte evenimente care ar putea umbri procesul educațional.

 

„Trebuie să înțelegem fiecare unde ne situăm, care ne este rolul, și locul și menirea. Profesorii care țipă și care agresează copiii, care agresează părinții și care se reclamă între ei sau care sunt veșnic nemulțumiți de sistem trebuie să înțeleagă că lucrurile nu pot să meargă la nesfârșit în direcția asta, iar în sistem trebuie să rămână doar profesorii care iubesc cu adevărat meseria aceasta care este una grea, care este una de vocație. Profesor ești și după ce ieși de la pensie, profesor ești și în timpul liber, te mai trezești și în market sau în stația de autobuz că mai faci educație cu câte cineva, chiar dacă nu ți-a fost elev și chiar dacă e poate mai în vârstă decât tine”,

Ada Macovei, inspector școlar general

 

„Profesor înseamnă să-ți iubești meseria, să iubești copiii și școala” a descris șefa educației botoșănene această profesie dar și modul în care vrea să arate cadrele didactice din școlile botoșănene.

 

Și nu în ultimul rând, Ada Macovei spune că: „Vreau școli primitoare și frumoase și colorate și vii. Nu mai vrem să vedem panouri și afișe din timpul comunismului pe pereți, vrem școli care fie deschise pentru copii și profesori care să-și facă treaba și cu sufletul punând la dispoziția sistemului și a copiilor în principal parte din inima lor”.

loading...
Două clase „smart” cu copii geniali finanțate de oameni de afaceri din Botoșani

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Inițiativa unui botoșănean care are efecte în întreaga țară: Primul pas l-am făcut noi - FOTO
Un blocaj creat în ultimii ani producea numeroase neajunsuri în rândul comunității.
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Daca iubeste asa tare meseria(???) de profesor de ce a voit madame Ada sa se faca inspector general? Oamenii care iubesc meseria de profesor raman la catedra. Cei care n-o iubesc vor functii de conducere si se afiseaza ca paduchele in frunte.
4 septembrie 2021, 19:55
Am constatat ca in ultimii ani elevii si parintii fac legea in scoli!Profesorii trebuie sa se supuna tuturor mofturilor si istericalelor unor loaze.Nu sunt adeptul violentei fizice sau verbale dar se stie ca elevii problema din scoli au parinti care la randul lor au fost elevi problema.In aceste conditii ce poate face un profesor ?Sa cheme jandarmii sa linisteasca odraslele?
4 septembrie 2021, 16:40
ce bine ca se incepe cu amenintari si critici...
4 septembrie 2021, 09:56
Să înțelegem că școala nu e credibilă, dar o va face Macovei să fie? Ce prostie, se vede că asta r parașutată politic în funcție.
4 septembrie 2021, 09:18
De cand scoala nu mai e credibilă ??ce mizerie as inventat" doamna"?
4 septembrie 2021, 07:58
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8793 lei
USD
Dolarul SUA
4.8008 lei
CHF
Francul elveţian
5.0325 lei
GBP
Lira sterlină
5.7839 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5491 lei
XAU
Gramul de aur
272.7882 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2051 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3341 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7222 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1985 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6560 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.2 o C
Dorohoi
24.1 o C
Bucecea
26.9 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
27.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.