Top News
Alături de frații săi din țară și învăluit de ploaia de la Dumnezeu și culorile Steagului Românesc, Bogdan Cărăușu și-a lansat candidatura la Consiliul Local – GALERIE FOTO & VIDEO

Botoșăneanul Bogdan Cărăușu, cunoscut de mulți botoșăneni ca un binefăcător al sărmanilor, prin sutele de acțiuni organizate în ultimii 5 ani de zile, și-a lansat candidatura pentru Consiliul Local Botoșani, din postura de independent, și sub sloganul ”Fapte bune pentru Botoșani”.

A strâns peste 700 de semnături, la un minimum cerut de 500 și are nevoie de 3.000 de semnături pentru a accede în plenul municipal.

 

Pentru lansarea candidaturii a ales o zi de mare sărbătoare, Adormirea Maicii Domnului, iar ca locație esplanada Sălii Polivalente Elisabeta Lipă. I-a avut alături pe frații săi din Frăția Ortodoxă din Ploiești, Suceava, București sau Făgăraș care au venit cu două microbuze, îmbrăcați în straie populare în învăluiți de steaguri tricolore.

 

A avut alături și personalități locale care au luat cuvântul pentru a (ne) explica de ce este nevoie de un om precum Bogdan Cărăușu în Consiliul Local Botoșani.

Sau de ce este nevoie de mai mulți oameni ca el în funcții decisive la nivel național. Ploaia care a căzut peste oraș a fost privită ca o binecuvântare de la bunul Dumnezeu.

 

Activitatea a început și s-a încheiat cu rugăciuni adresate lui.

 

„S-au promovat cu bună știință virtuți și atribute a unor conducători lași, minciuna, trădarea și ipocrizia. Iar românii care sunt chemați o dată la 4 ani să-și aleagă conducătorii, sunt spectatori tăcuți ai jafului moral și sufletesc al acestei clase politice care ar trebui să servească adevăratele interese ale românilor, prin proiecte de țară pe termen lung și foarte lung. Dreapta și stânga politică și-au dat mâna reciproc și avantajos în marele bazar lipsit de ideologie numit politica românească”,

Adrian Nicolae Rusu, artist plastic din Dorohoi

 

 

„Concursul „Sfinții închisorilor” organizat de Bogdan Cărăușu, concurs interliceal a fost momentul în care eu l-am cunoscut pe Bogdan cu adevărat, așa cum îl cunoașteți cu toții. Un tânăr entuziast, plin de curaj, care prin această acțiune a lui și alte evenimente similare a reușit să arate tinerilor botoșăneni, îndeosebi liceenilor, adevărata viață dinainte de așa-zisa Revoluție, din închisorile comuniste, această pagină întunecată, dar adevărată, pe care puțini o cunosc”

Aida Suster Boțan, artist plastic

 

 

„Bogdan Cărăușu a făcut pentru mine o impresie foarte, foarte bună pentru că așa cum poate și mulți dintre dv. ați văzut, în ultimul timp societatea română se cam destramă, din punct de vedere moral oamenii sunt cam puțin împreună unul cu altul. Și de multe ori nu mai au energia de a face ceva. Ca profesor de liceu îți dorești ca elevii să crească frumos, cu modele și vezi că nu prea ai astfel de modele în jur ca să le arăți”

Adrian Șuster Boțan, profesor de matematică

 

„Nu e prima oară când spun că țara asta ar trăi mult mai bine decât Statele Unite, mult mai bine decât Japonia dacă ar ști să caute oameni de nădejde. Dacă ar ști să-și promoveze oamenii frumoși la suflet. Bogdan Cărăușu este un astfel de om, care de când l-am cunoscut lucrând pentru acel așezământ pentru orfani, a fost nelipsit la aziluri de bătrâni pentru a le alina oamenilor bătrânețile. Acolo unde nu puteau merge, el s-a dus să le spargă lemnele, să le facă curățenie în curte, a dus la familii cu mulți copii și cu multe datorii, de mâncare. Multe lucruri pe care nu le-a făcut într-o campanie electorală, ci într-un stil de viață. Și aceștia sunt oamenii pe care ar trebui să-i căutăm”

Dan Grăjdean, președintele Frăției Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe

 

În final a luat cuvântul Bogdan Cărăușu:

 

„Am condus la Botoșani protestele cauzate de tragedia de la Colectiv. Mă simt responsabil, așa cum 2.000 de botoșăneni de bună credință așteptau din partea mea, care conduceam protestele, un singur gest, o singură scandare, un îndemn pentru a acționa. În acel moment am simțit că sunt foarte responsabil de tot ce urma să se întâmple în cadrul protestului: de modul în care oamenii vor reacționa.

 

Aceeași responsabilitate, mai mare chiar, o simt acum când mă găsesc iată aici, în familie practic, mă simt ca în familie pentru că așa e în Frăția Ortodoxă și o să fac un scurt istoric.

 

 

Odată cu acele proteste am înțeles că adevărata luptă nu este cu aproapele meu. Nu este nici măcar cu răul din aproapele meu. Adevărata luptă este cu răul din mine, cu patimile mele, cu scăderile mele, cu minusurile mele. Și atunci am înțeles că deși am fi reușit să dăm jos întreaga clasă politică, ceea ce era un deziderat utopic, tot nu am fi schimbat nimic.

Pentru că noi înșine am fi fost în continuare bolnavi de păcat, bolnavi de patimă. Și am înțeles că pentru a schimba cu adevărat societatea românească, este nevoie de o schimbare interioară profundă”

 

*declarațiile integrale pot fi vizionate în video de mai jos

loading...
loading...
Bogdan Cărăușu: Îmi doresc din tot sufletul să schimbăm în bine mersul lucrurilor
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Bogdan Cărăușu, de lângă mormântul elevului Călinescu: Avem atâția revoluționari în Botoșani care puteau să vină și ei aici

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

Familii întregi, inclusiv socrii lui Țurcanu, au părăsit ALDE și au depus adeziune la PNL
În mai puțin de o săptămână, de la plecarea Roxanei și a lui Florin Țurcanu din Alianța Liberalilor și Democraților la PNL, peste 60 de membri ai ALDE au trecut în rândurile liberalilor.
Pod imaginar peste Prut la debutul stagiunii aniversare a Filarmonicii, concert plin de emoții pe scenă și cu ”bravo” strigat din public – VIDEO & GALERIE FOTO
Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a intrat vineri seară în stagiunea  aniversară, a 70 – a de la înființarea instituției, cu un concert care și-a dorit a trasa o punte imaginară între România și Republica Moldova.
NOAPTEA TRECUTĂ: Iubitul femeii de serviciu a dat foc la o școală din Botoșani, din cauza geloziei
Scenele s-au petrecut noaptea trecută, dupăora 12:00 când bărbatul a ajuns în curtea școlii.
IMAGINI spectaculoase: Cum va arăta Primăverii după demolarea garajelor! A fost trimisă și Poliția în zonă – VIDEO
Primăria Botoșani a publicat mai multe imagini despre cum ar urma să arate strada din Primăverii, unde ar urma să fie demolate garajele.
Fostul consilier al ex-primarului Flutur a fost numit subsecretar de stat 
Începând de astăzi Botoșaniul mai are un demnitar la nivel central. Prin decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, botoșăneanul Eduard Mititelu (foto Facebook - primul din stânga) a fost numit în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). 
Prefectul Cornilă ÎN DIRECT: Acum nu sunt în cheie electorală / Dar poate candidez la Consiliul Județean VIDEO 
”Trambulină pentru Primăria Botoșani”, aceasta este varianta care se vehiculează în mediul politic local despre Sorin Cornilă și funcția de prefect. Mai exact, primul reprezentant al Guvernului în județ ar fi fost numit în această funcție și pentru a dobândi notorietatea necesară care să îi permită intrarea în bătălia electorală pentru funcția de primar. 
Unul dintre cei mai bogați români a ajuns la Botoșani! Premiat în fața a sute de oameni – FOTOGALERIE
Evenimentul de anvergură al săptămânii a atras la Botoșani înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române dar și oameni din topul celor mai bogați români.
De la ”smash the cake” la ”maternity”: Tânăra care iubește fotografia și care și-a transformat pasiunea în meserie – GALERIE FOTO  
(P) În viețile unor oameni se întâmplă câteodată să fie atrași atât de mult de un obiect, de o activitate, de un hobby încât încet-încet să renunțe la meseria pentru care s-au pregătit ani buni de școală și să-și transforme pasiunea într-o veritabilă ocupație. 
Oboarele de animale desființate la Botoșani, caii și vacile se vând acum pe internet – FOTOGALERIE
Farmecul rural care predomina la Botoșani în primul deceniu de după Revoluție cel puțin începe ușor, ușor să se piardă.Satele botoșănene (și nu doar ele) prezintă acum o imagine a pustiului și a caselor care se pierd în vegetație.
Un cimitir oficial închis, în al doilea se pregătesc 10.000 de locuri de veci! Deținuții băgați la muncă mai bine de jumătate de an: VIDEO & GALERIE FOTO
Cimitirul Pacea a fost oficial închis și deja nu mai dispune de locuri de veci noi. Sunt înhumate doar persoanele care aveau morminte concesionate.La Eternitatea până anul viitor vor fi disponibile mii de locuri de înhumare.
Lansarea cărții ”Fiecare nume are omul lui”, o poveste despre oameni, comunitate, generozitate și o scriitoare ”născută în zodia Soarelui” – GALERIE FOTO
Cel de-al doilea volum al cărții ”Fiecare nume are omul lui” a fost lansat sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Corpului Didactic, în prezența a zeci de persoane, de la profesori la elevi, prieteni, iubitori de carte sau admiratori ai autoarei Mihaela Arhip.
Cărarea către Dumnezeu parcă e mai scurtă prin ținutul Botoșanilor - GALERIE FOTO
 Mii de oameni și zeci de preoți în frunte cu Mitropolitul Moldovei sunt așteptațí la sfințírea Bisericii „Sf. Nicolae” din Hlipiceni, pe 15 septembrie Biserica este ctitorie a familiei Sturza, la 1800 Fiul satului, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, are meritul de a fi transformat locașul de cult într-o frumoasă poartă spre rai
Cum a îngenuncheat Regele Charles la picioarele călugărului orb din Botoșani: Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți - FOTO
După moartea Elisabetei a II-a, fiul Charles devine noul Rege al Marii Britanii.
Botoșăneanul DISPĂRUT în pădure căutat aproape o săptămână! Polițiștii iau în calcul și alte piste – FOTO
Căutările bărbatului care a dispărut vinerea trecută în pădurea de la Vorona au continuat pe tot parcursul săptămânii.
Jale în magazinele Penny: Alimente expirate, vitrine frigorifice cu insecte, legume și fructe murdare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi totale de peste 3,5 milioane de lei magazinelor Penny, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf și insecte, spații de depozitare neigienizate. Zeci de unități au fost închise de echipele de control.
Laurian, deschidere de an școlar cu oficialități, elevi, părinți, cadre didactice și tot felul de discursuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Colegiul Național AT Laurian și-a deschis larg porțile pentru anul școlar 2022 – 2023.
Colegiul „Eminescu” fără sunet: Probleme tehnice la festivitate, îmbrățișări, poze și fete în fustițe – FOTO & VIDEO
Festivitatea de deschidere de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost programată să înceapă la ora 9:00, însă din cauza unor probleme tehnice au fost câteva minute de întârziere. Problemele cu sonorizarea au fost rezolvate abia pe parcurs, ceea ce a făcut ca începutul evenimentului să fie un haos.
Anul școlar deschis și la Colegiul ”Laurian” cu oficiali, șeful ISJ: Educaţia ne oferă instrumentul prin care putem schimba cevaGALERIE FOTO
Copii emoționați cu flori în mâini, profesori căutându-și nu mai puțin emoționați elevii alături de care vor începe o nouă aventură educațională.
MESAJUL unui îndrăgit preot de la Botoșani: Trăiți în lumea reală/ Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi... – VIDEO
Preotul Partenie Apostoaie a transmis astăzi, la finalul slujbei, un mesaj cu prilejul începerii anului școlar.
Poate cea mai mare din mediul rural botoșănean: Aproape 100.000 de euro la Ipotești pentru o parcare cu rigole, copaci și spații verzi – GALERIE FOTO
În centrul comunei Mihai Eminescu se apropie de finalizare probabil cea mai mare parcare din mediul rural botoșănean. Aceasta este construită pe un teren aflat peste drum de Primărie.
Mulțumesc mult!
16 august 2020, 11:46
Te susțin și te apreciez !
15 august 2020, 22:18
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Din păcate, nu producem fotbal. Suntem într-o situaţie destul de dificilă mental. Cred că frica şi-a spus mult cuvântul asupra jocului. Dacă jucăm prost cu Rapid şi ne bate Rapidul, bănuiesc că va trebui să schimbăm ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9419 lei
USD
Dolarul SUA
4.9805 lei
CHF
Francul elveţian
5.0577 lei
GBP
Lira sterlină
5.6702 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4464 lei
XAU
Gramul de aur
273.2533 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2562 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1697 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2201 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6634 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.1 o C
Dorohoi
9.7 o C
Bucecea
10.8 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.