Top News
Alegerile locale pentru Primărie și Consiliul Local blocate în contestații, situația se schimbă de la o oră la alta – DOCUMENT

Pentru prima dată în istoria postrevoluționară, la Botoșani, la trei zile de la alegerile locale nu se știe cine este primarul. De la Biroul Electoral al Circumscripției Municipale (BECM), singurele informații oferite sunt hotărârile publicate la avizierul din fața Primăriei Botoșani. Și nicio situație a rezultatelor parțiale privitoare la voturile centralizate pe municipiu nu a fost furnizată.

Cascadă de contestații la municipiu

 

În schimb, curg contestațiile la Biroul Electoral Municipal din partea partidelor politice. În general, solicitările sunt pentru renumărarea voturilor nule în toate secțiile de votare pentru primar și Consiliul Local și punctual se solicită redeschiderea sacilor cu buletine de vot pe secții anume, unde ar exista suspiciuni.

 

Cert este că, în cursul zilei de astăzi, abia în jurul amiezii au început să fie publicate Hotătârile BECM.

 

Una dintre ele, este catalogată ca o victorie a primarului în funcție Cătălin Flutur, care a solicitat renumărarea voturilor nule pentru primar și CL, adoptată cu majoritate de voturi (7 la 4) și contestată de PSD Botoșani, prin candidatul Cosmin Andrei, căștigătorul la acest moment al alegerilor locale, la Biroul Electoral Județean (BEJ).

La redactare, primarul în funcție a fost trecut Flutur Cătălin Gabriel. 

 

 

De asemenea, a solicitat renumărarea voturilor din secțiile 28, 29, 79, 67, 75, 64 și 83 și candidatul Marcel Gheorghiță, din partea Alianței USR – PLUS, pe motiv că procesele verbale din aceste secții ar conține corecturi, ștersături și neconcordanțe majore.

 

„Analizând procesele verbale emise de secțiile de votare 28, 29, 79, 67, 75 și 64 Biroul Electoral de Circumpscripție Municipală nr. 1 Botoșani va avea în vedere că acestea au fost emise cu respectarea dispozițiilor legale, neprezentând vreo greșeală ce se impunea a fi corectată”,

Se arată în Hotărârea BECM Botoșani

 

Ca atare, solicitarea candidatului Marcel Gheorghiță a fost respinsă ca nefondată.

 

 

O întâmpinare care viza veridicitatea proceselor verbale a fost depusă și de Cătălin Flutur, care sesiza că în 13 secții de votare, pe procesele verbale au existat modificări, asumate prin semnătură de președinți.

 

Membrii BECM au respins întâmpinarea „având în vedere că petentul nu a depus probe din care să rezulte suspiciuni de vreo fraudă electorală”, acest demers fiind de asemenea considerat neîntemeiat.

 

O altă întâmpinare a fost depusă de reprezentanta ALDE în BECM, prin care s-a solicitat renumărarea voturilor valabil exprimate în data de 27 septembrie 2020 în toate secțiile de votare din municipiul Botoșani pentru Consiliul Local dar și a buletinelor nule.

 

 

„Cu privire la întâmpinarea de față, membrii BECM nr. 1 cu majoritate de voturi (8 la 3) au apreciat că: - cu privire la renumărarea voturilor petenta avea posibilitatea să formuleze întâmpinare la secțiile de votare. Iar în ceea ce privește verificarea voturilor nule, dat fiind faptul că nu s-a depus la dosar vreo probă din care să rezulte că ar exista o suspiciune de fraudă electorală, întâmpinarea formulată urmează să fie respinsă ca nefondată”.

 

 

 

Și independentul Cătălin Silegeanu a depus o contestație și a solicitat renumărarea voturilor pentru primar și Consiliul Local și acest demers fiind respins.

 

Așadar, singura contestație admisă a fost cea privitoare la renumărarea voturilor nule, contestată de PSD la BEJ. La orele 14:00 membrii BEJ se aflau în ședință pentru luarea unei decizii.

 

Situația privitoare la rezultatul alegerilor locale de la Botoșani este într-o continuă schimbare având în vedere numeroasele contestații și întâmpinări depuse de competitorii electorali care suspicionează mai mult presupuse fraude în secțiile de votare.

 

loading...
Renumărarea voturilor nule de la municipiu s-a blocat, nu se știe când și dacă va mai avea loc
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Accident de proporții la Baisa: patru mașini distruse, trei oameni la spital – GALERIE FOTO
Carambol seara aceasta pe drumul Botoșani – Suceava, în apropierea Stânii Baisa: nici mai mult, nici mai puțin de patru automobile au fost implicate în evenimentul rutier.
Ministerul vrea centru de vaccinare pentru copii, spitalele ar refuza să se implice în campanie
În paralel cu campania de vaccinare pentru populație, se încearcă și desfășurarea celei privitoare la imunizarea copiilor.
Orașul Botoșani, de Ziua României! Suflete de patrioți ițite la ferestre sau zdrențe atârnate la case cu pretenții – GALERIE FOTO
Potrivit legii, în fiecare an pe 1 Decembrie, când românii marchează Ziua Națională, instituțiile publice au obligația de a arbora drapelul.
PNL mai la putere decât PSD-ul la Botoșani, politicienii de la guvernare s-au purtat ca niște fecioare de Ziua Națională a României – FOTO&VIDEO
1 Decembrie, asemenea altor sărbători care sunt marcate în toată țara și implicit la Botoșani, oferă un bun prilej politicienilor pentru demonstrații de putere și defilări în fața mulțimilor. În general, la astfel de evenimente publice sunt aliniați pe „găști politice” și socializează (sau nu) în funcție de care și cum are puterea în mâini.
1 Decembrie la Botoșani: Momente pline de emoție la început și un munte de dezamăgire la finalul manifestațiilor – GALERIE FOTO & VIDEO
Dornici de evenimente publice în vremuri în care restricțiile par că ne ghidează viețile, sute de botoșăneni au ieșit în Centrul Istoric al municipiului pentru a urmări evenimentele programate de autorități pentru Ziua Națională a României, anul 2021.
„Măcel” la un concurs pentru un post de director: TOȚI candidații din Botoșani și din țară PICAȚI, sunt și note de ZERO
Concursul a avut loc la București și niciunul dintre candidații înscriși nu a fost admis la proba scrisă.
ONG-istul care a luat microfonul în plenul municipal, înainte de votul pe majorarea prețului gigacaloriei la Botoșani – VIDEO
Unul dintre reprezentanții societății civile de la Botoșani, implicat în ultimii ani și în administrația publică locală, s-a adresat consilierilor locali în ședința ordinară de vineri.
PROTESTE de Ziua României, cu ”indulgență maximă” față de infractori: Pentru prima dată polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice
Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. Ei spun că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie ”fraierii sistemului bugetar”.
Intervenție de urgență a prefectului, gardurile de la Kaufland au fost demontate în viteză – FOTOGALERIE
Măsura luată de unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România, de a crea culoare de acces prin montarea unor garduri în interiorul centrelor comerciale, a fost revocată după doar câteva zile.
Loading...
Guvernul Ciucă a netezit din prima zi calea schimbării prefecților: Cele două variante de la Botoșani
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Operații pe bandă rulantă la 'Mavromati', saloanele sunt pline: După scăderea cazurilor se fac și intervenții non-urgente
Cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală din județ realizează în această perioadă tot mai multe intervenții chirurgicale.
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO
Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.
Loading...
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Respectivul proces a fost în 2020. Primul termen la Înalta Curte și Justiție este după mai bine de un an. În mai bine de un an practic Nova Apaserv nu a făcut nimic în afară că în urmă cu o lună sau două a fost constituit ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3743 lei
CHF
Francul elveţian
4.7448 lei
GBP
Lira sterlină
5.7689 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8532 lei
XAU
Gramul de aur
250.8061 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2486 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3519 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1301 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4509 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1947 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6656 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.1 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
0.5 o C
Darabani
-0.5 o C
Saveni
1.1 o C
Ştefăneşti
4.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.