Top News
Alegerile locale pentru Primărie și Consiliul Local blocate în contestații, situația se schimbă de la o oră la alta – DOCUMENT

Pentru prima dată în istoria postrevoluționară, la Botoșani, la trei zile de la alegerile locale nu se știe cine este primarul. De la Biroul Electoral al Circumscripției Municipale (BECM), singurele informații oferite sunt hotărârile publicate la avizierul din fața Primăriei Botoșani. Și nicio situație a rezultatelor parțiale privitoare la voturile centralizate pe municipiu nu a fost furnizată.

Cascadă de contestații la municipiu

 

În schimb, curg contestațiile la Biroul Electoral Municipal din partea partidelor politice. În general, solicitările sunt pentru renumărarea voturilor nule în toate secțiile de votare pentru primar și Consiliul Local și punctual se solicită redeschiderea sacilor cu buletine de vot pe secții anume, unde ar exista suspiciuni.

 

Cert este că, în cursul zilei de astăzi, abia în jurul amiezii au început să fie publicate Hotătârile BECM.

 

Una dintre ele, este catalogată ca o victorie a primarului în funcție Cătălin Flutur, care a solicitat renumărarea voturilor nule pentru primar și CL, adoptată cu majoritate de voturi (7 la 4) și contestată de PSD Botoșani, prin candidatul Cosmin Andrei, căștigătorul la acest moment al alegerilor locale, la Biroul Electoral Județean (BEJ).

La redactare, primarul în funcție a fost trecut Flutur Cătălin Gabriel. 

 

 

De asemenea, a solicitat renumărarea voturilor din secțiile 28, 29, 79, 67, 75, 64 și 83 și candidatul Marcel Gheorghiță, din partea Alianței USR – PLUS, pe motiv că procesele verbale din aceste secții ar conține corecturi, ștersături și neconcordanțe majore.

 

„Analizând procesele verbale emise de secțiile de votare 28, 29, 79, 67, 75 și 64 Biroul Electoral de Circumpscripție Municipală nr. 1 Botoșani va avea în vedere că acestea au fost emise cu respectarea dispozițiilor legale, neprezentând vreo greșeală ce se impunea a fi corectată”,

Se arată în Hotărârea BECM Botoșani

 

Ca atare, solicitarea candidatului Marcel Gheorghiță a fost respinsă ca nefondată.

 

 

O întâmpinare care viza veridicitatea proceselor verbale a fost depusă și de Cătălin Flutur, care sesiza că în 13 secții de votare, pe procesele verbale au existat modificări, asumate prin semnătură de președinți.

 

Membrii BECM au respins întâmpinarea „având în vedere că petentul nu a depus probe din care să rezulte suspiciuni de vreo fraudă electorală”, acest demers fiind de asemenea considerat neîntemeiat.

 

O altă întâmpinare a fost depusă de reprezentanta ALDE în BECM, prin care s-a solicitat renumărarea voturilor valabil exprimate în data de 27 septembrie 2020 în toate secțiile de votare din municipiul Botoșani pentru Consiliul Local dar și a buletinelor nule.

 

 

„Cu privire la întâmpinarea de față, membrii BECM nr. 1 cu majoritate de voturi (8 la 3) au apreciat că: - cu privire la renumărarea voturilor petenta avea posibilitatea să formuleze întâmpinare la secțiile de votare. Iar în ceea ce privește verificarea voturilor nule, dat fiind faptul că nu s-a depus la dosar vreo probă din care să rezulte că ar exista o suspiciune de fraudă electorală, întâmpinarea formulată urmează să fie respinsă ca nefondată”.

 

 

 

Și independentul Cătălin Silegeanu a depus o contestație și a solicitat renumărarea voturilor pentru primar și Consiliul Local și acest demers fiind respins.

 

Așadar, singura contestație admisă a fost cea privitoare la renumărarea voturilor nule, contestată de PSD la BEJ. La orele 14:00 membrii BEJ se aflau în ședință pentru luarea unei decizii.

 

Situația privitoare la rezultatul alegerilor locale de la Botoșani este într-o continuă schimbare având în vedere numeroasele contestații și întâmpinări depuse de competitorii electorali care suspicionează mai mult presupuse fraude în secțiile de votare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Renumărarea voturilor nule de la municipiu s-a blocat, nu se știe când și dacă va mai avea loc
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Protestul romilor rupt în două: Politicienii de la Botoșani lăsați în pace, „grosul” a plecat la București: Vrem condiții! FOTO & VIDEO
 Organizatorii anunțau o prezență de peste 400 de romi. În realitate s-au strâns în jur de 200 de persoane.
Retroparada la Botoșani: Mașini unicat expuse pe Pietonalul Unirii, a apărut și Miliția – GALERIE FOTO&VIDEO
Vremea frumoasă de duminică i-a făcut pe mulți botoșăneni să prelungească plimbarea pe Pietonalul Unirii, acolo unde în special copiii au avut parte de o adevărată distracție.
Percheziții de amploare în nordul județului, s-au ridicat arme, cartușe și țigări – VIDEO & GALERIE FOTO
Poliția orașului Darabani, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției  7 Poliție Rurală Darabani și Poliției municipiului Dorohoi au pus astăzi în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
REVOLTĂ cu peste 400 de romi la Botoșani: Asalt pe străzi, se vor picheta sedii de partide
Acțiunea de protest a fost anunțată de liderii comunității minoritarilor de la Botoșani.
Holograf a încins doamnele și domnișoarele într-un show cu muzică, motociclete, rochii de mireasă și... ”puțin venin” – VIDEO & GALERIE FOTO
18 ianuarie 2020... Sala Polivalentă din Botoșani se umple până la refuz la concertul ”Holograf Simfonic” conceput de impresarul artistic Liviu Sorinel. După numai două luni țara se închide din cauza pandemiei, spectacolele se anulează, viața se mută pe internet.
Artiști optzeciști în Galeriile botoșănene, un demers de recuperare a culturii – GALERIE FOTO
Muzeul Județean Botoșani găzduiește până pe 19 mai, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian”, expoziția ”Artiști 8-zeciști… în Galeriile botoșănene”.
Lidera romilor de la Prefectură, înmormântare cu polițiști și jandarmi în Centrul Vechi, după un priveghi nocturn cu lăutari - VIDEO & GALERIE FOTO
Semiramida Bălan, fost funcționar în cadrul Prefecturii Botoșani și lider al comunității rome a fost condusă astăzi pe ultimul său drum.
Oamenii Academiei la Botoșani: ”Cortina de fier” de pe Prut, granița care a schimbat definitiv destine – GALERIE FOTO
Vineri, 5 mai 2023, în sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc un eveniment care iese din tiparul celor aflate în agenda obișnuită a unei instituții de cultură.
PREMIERĂ la Botoșani: Primăria animată de proiecții luminoase, spectacol impresionant în fața a zeci de oameni – FOTO & VIDEO
Proiectul artistic a fost inițiat de către profesorii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani.
Profesor de liceu acuzat de comportament cu tentă sexuală, Poliția infirmă acuzele, prefectul: Vă asigur că voi dispune măsuri imediateVIDEO
De Ziua Internațională a Tineretului, trei liceeni din Botoșani au petrecut o zi în Prefectură iar printre discuțiile purtate s-au atins și subiecte mai... sensibile.
Mult sau puțin? Condamnare cu suspendare pentru un șofer beat turtă care a încercat să mituiască doi agenți chiar în sediul Poliției
În vara anului trecut, Romeo Ștefancu s-a cinstit bine după care a plecat la plimbare cu un Duster. Cu domiciliul în Vârfu Câmpului, a trecut relativ repede granița județului și a ajuns la Zvoriștea.
Popăuți asaltat de mii de botoșăneni, Simion de la AUR a furat startul și l-a sabotat pe Daea – VIDEO & GALERIE FOTO
Stațiunea de Cercetare Popăuți unde se desfășoară Târgul Agroo Zoo în aceste momente, este efectiv blocată de mii de oameni.Drumul național este aglomerat de autoturisme iar polițiștii abia fac față cu dirijarea traficului.
Târgul Agro Zoo deschis de liberali și ceva șefi de pe la centru – GALERIE FOTO
Cea de-a XV-a ediție a Târgului Agro Zoo devenit tradiție în Stațiunea de Cercetare Popăuți și-a deschis sâmbătă porțile, într-o zi cu vreme caldă.
Foișoarele din Parcul Eminescu DEZAFECTATE, proiect cu statui, totemuri și numele orașului în litere volumetrice – FOTOGALERIE
Două dintre foișoarele din cea mai mare grădină publică a orașului au fost dezafectate total.Este vorba despre cel care se afla pe movilița dinspre Aleea Viilor și celălalt poziționat în imediata vecinătate a sediului Poliției din Bulevardul Mihai Eminescu.
Fiul unui patron din Botoșani și-a cumpărat Lamborghini
Un tânăr din cel de-al doilea municipiu al județului și-a achiziționat un bolid de lux.
Zi de mare sărbătoare la Botoșani, sute de credincioși la slujba de resfințire a Bisericii Sfântul Gheorghe – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente cu încărcătură spirituală în dimineața zilei de 23 aprilie 2023, la Botoșani.Și un moment istoric, biserica orașului fiind restaurată după ani întregi de luptă cu birocrația și provocări pentru atragerea fondurilor necesare.
Zilele Orașului Botoșani cu mii de creștini pe străzi, IPS Teofan: Procesiunea aceasta să se înrădăcineze și să devină parte a orașului GALERIE FOTO&VIDEO
A fost o reală sărbătoare a creștinătății la Botoșani, oraș care în aceste zile îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul urbei.
Primarii invitați la sfințire, coadă la plecăciuni în fața șefei Județului: A fost nevoie să ajungă la CJ / Cu toată smerenia și recunoștința...VIDEO
Doi primari social democrați și unul liberal au participat la activitatea de sfințire a drumului mănăstirilor de astăzi.
Proiecție de gală la Cinema Unirea, actorii din „Metronom” întâmpinați pe covor roșu, peste 200 de botoșăneni au urmărit filmul - FOTO&VIDEO
”Metronom” are toate elementele necesare pentru a deveni ”spațiu” de dezbatere în școală. Este timpul ca liceenii nostalgici după ”Anii de liceu” în varianta Corjos să afle și cealaltă față a timpului pe care părinții și bunicii lor l-au trăit.
Botoșănean filmat cum flutură cuțitul la fereastra locuinței și-și amenință vecinii – VIDEO
Comportament deviant observat la un bărbat din municipiul Botoșani care locuiește aproape de Piața Centrală a municipiului.
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.3 o C
Dorohoi
14.6 o C
Bucecea
14.9 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.6 o C
Ştefăneşti
15.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.