Top News
Amendă uriașă în „patria senatorului” din cauza unor ”nenorociți” cu aburi în creier

O nouă sancțiune cu o valoare mare a fost aplicată recent pentru  problemă ce pare a fi una generalizată la nivelul județului.

Primăria Vlăsinești de unde provine senatorul PSD, Lucian Trufin a fost amendată de comisarii de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.

 

S-a întâmplat săptămâna trecută înainte de Zilele Comunei când comisarii i-au surprins în flagrant pe oamenii de la Primărie cum descărcau gunoi pe un loc unde în trecut era o rampă autorizată de deșeuri.

 

”S-a constatat că pe raza unității administrativ teritoriale se depozitau necontrolat deșeuri care erau colectate de la platformele din localitate și se duceau pe amplasamentul unei foste rampe închise în 2009”,

Cristina Kashyap, comisar șef CJGM

 

Deșeurile erau aruncate în această zonă și când se adunau probabil în cantități mai mari, erau arse.

 

”La momentul autosesizării se depozita dar pe amplasament erau urme că ar fi fost și incendiate”,

Cristina Kashyap, comisar șef CJGM

 

Cei de la Primăria Vlăsinești au un termen de 15 zile de la semnarea procesului verbal de contravenție, să conteste amenda.

 

În schimb, cei de la Primărie confirmă parțial ceea ce s-a întâmplat. Primarul nou de la Vlăsinești susține că într-adevăr s-au aruncat acolo deșeuri însă din cauza oamenilor care au acționat de capul lor.

 

”Domnii de la ajutor social fiind influențați de mai multe chestii volatile, noi pregătind Zilele Comunei atunci și făcând curățenie, dl viceprimar le-a explicat clar să meargă la țarcul amenajat. Dar lor li s-a părut mai ușor, să nu mai întoarcă căruța și s-au dus exact unde nu trebuia. Atunci au trecut și d-nele de la Garda de Mediu și i-au surprins în fapt. Și ei ca să se scoată au spus că viceprimarul i-a trimis, că omul când e panicat așa face, că așa-i românul”,

Andrei Bouariu, primarul comunei Vlăsinești

 

Ca atare, Primăria își asumă amenda pentru că oricum nu poate recupera această sumă de la oamenii care primesc ajutor social.

 

”Noi nu putea să spunem că nu a fost acolo din moment ce d-nele i-a prins în flagrant. Nici noi nu aveam cum să demonstrăm că nu le-am spus acolo. Și ca noi să-i amendăm pe ăia care-s vai de capul lor, niște nenorociți, asta e”,

Andrei Bouariu, primarul comunei Vlăsinești

 

Din nou, tot oamenii din comună sunt vinovați pentru gunoiul ce a fost ars.

 

 

 

”Din comună mai sunt niște binevoitori din aceștia care se duc și descarcă și dau foc. Noi nu putem să afectăm un om care să stea acolo permanent să supravegheze. Mai am niște informații că mai aduc și de la Hănești, dacă tot e la îndemână acolo”,

Andrei Bouariu, primarul comunei Vlăsinești

 

Primarul de Vlăsinești a declarat că a achitat deja jumătate din cuantumul minim al sancțiunii. Dar că oricum, în ciuda faptului că oamenii au fost surprinși în flagrant, tot va contesta amenda.  

download from google playdownload from apple store
loading...
Șeful Direcției Agricole umilit în fața oficialităților de senatorul de Vlăsinești: Ca să zici că ai făcut și tu ceva azi

 

TRĂSNET: Mama care şi-a aruncat copilul la canal condamnată, iese din închisoare la o vârstă când greu mai poate deveni din nou mamă

La mai puţin de două luni de la debut, procesul privind mama care şi-a aruncat copilul nou născut într-un canal din poligonul ACR s-a şi terminat.

A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

loading...
Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

loading...
Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

vivacredit.ro
Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

In timpul mandatelor cat a fost primar comuna s-a dezvoltat si evoluat continuu. Doar un prost nu vede acest lucru, speram si in continuare lucrurile sa se dezvolte in acelasi ritm chiar daca el nu mai este. Acum isi face treaba ca parlamentar si vad ca deranjeaza daca si-o face si bine pe ramura in care chiar se pricepe. In concluzie care e ofticos sa ramana cu oftica iar dumnevoastra domnule senator faceti-va treaba in continuare ca nu mor caii cand vor cainii vorba proverbului romanesc.
19 august 2017, 09:24
Asa se procedeaza mai pe la toate primariile: se sapa gropi cu buldoexcavatorul, de regula in vechile platforme de gunoi sau cariere, angajatii primariei transporta deseurile menajere colectate, apoi le astupa sau incinerează. Procedează astfel pentru a plati facturi mai mici la operatorul de salubrizare, fara sa se gandeasca la consecintele pe termen lung asupra mediului.
19 august 2017, 07:15
Personal cred ca deseurile se depozitau si apoi se incendiau de mult timp, cu stirea si acordul Magnitudinei sale senatorul de Vlasinesti, care de cateva luni plimba trena ministrului cu frunza si oaia. Numai realizari marete la Vlasinesti.
18 august 2017, 14:57
"Nenerocitii" de care vorbiti , o data la 4 ani aleg sa fie condusi si sa gospodareasca comuna pe cel mai gospodar dintre localnici. Dupa cum se poate observa la Vlasinesti exista apucaturi de coolhoz pastrate cu grija unora care, din pacate, au ajuns si parlamentari. In aceste conditii ne meritam soarta
18 august 2017, 14:44
Trofin gandeste precum arata.
18 august 2017, 11:46
Rar mi-a fost dat ss văd un asa nenorocit ca senatorul asta ! O întrece si pe fa Doina
18 august 2017, 08:38
Primarul Bouariu ar face bine se nu-l asculte de fiecare data pe senatorul trufin, care se crede Atotputernicul de cand a imbracat haina de senator, haaina care se pare ca deocamdata nu-i sta prea bine din cauza arogantei si lipsei de respect. Punct
18 august 2017, 07:55
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Roțile tuturor utilajelor, camioanelor și vehiculelor care vor ieși din șantier vor fi spălate în așa fel încât să nu murdărească străzile din municipiu”, Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6614 lei
USD
Dolarul SUA
3.7984 lei
CHF
Francul elveţian
3.9727 lei
GBP
Lira sterlină
5.2814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4322 lei
XAU
Gramul de aur
163.0820 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5077 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0592 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6259 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.