Top News
Anul școlar deschis și la Colegiul ”Laurian” cu oficiali, șeful ISJ: Educaţia ne oferă instrumentul prin care putem schimba cevaGALERIE FOTO

Copii emoționați cu flori în mâini, profesori căutându-și nu mai puțin emoționați elevii alături de care vor începe o nouă aventură educațională.

La Colegiul Național ”A.T. Laurian”, sute de elevi s-au adunat în curtea liceului pentru a asista la festivitatea de deschidere a noului an școlar.

 

La ceremonie participă prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, dar și inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.

 

De asemenea, prezent este și Florin Gavril, consilier guvernamental PSD, fost elev al colegiului.

 

Festivitatea de începere a noului an școlar a început la ora 9.00, cu intonarea imnului de stat, moment urmat de slujba religioasă.

 

Copii, emoționați și cu flori în mână, asistă la ceremonie, nerăbdători să ajungă în clase, unde se vor întâlni cu colegii și cu profesorii alături de care vor petrece un an întreg.

 

Prefectul Sorin Cornilă este așteptat astăzi și la Seminarul Teologic ”Sf. Gheorghe” din Botoșani, acolo unde festivitatea de deschidere a noului an școlar va avea loc în jurul orei 11.00, în prezența PS Nichifor Botoșăneanul.

 

 

 

 

Șeful Educației botoșănene: ”Greutăţile se pot depăşi împreună”

 

 

Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general în cadrul ISJ Botoșani, a transmis un mesaj cu prilejul începerii noului an școlar.

 

Șeful Educației botoșănene a atras atenția în special asupra dificultăților pe care le vor întâmpina nu doar elevii, ci și profesorii și părinții.

 

”Fiecare dintre noi va fi pus în situaţii care îi vor solicita priceperea, responsabilitatea, puterea de muncă, dorinţa de a face faţă provocărilor. Pentru niciunul dintre noi nu va fi întotdeauna uşor. Indiferent că ne aflăm în ipostaza de elev, de părinte sau de profesor, dificultăţile vor apărea pe parcursul acestui an şcolar. Important este să le recunoaştem, să le depăşim şi să le transformăm în experienţe de viaţă, care, dacă nu ne vor face mai puternici, ne vor ajuta să ne descoperim potenţialul”,

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general

 

 La fel de important, mai spune Bogdan Suruciuc, este să nu uităm niciun moment că educaţia este ”şansa fiecăruia dintre noi de a ne îmbogăţi sufleteşte”.

 

”Dincolo de limite, de greutăţi, suntem noi, cei implicaţi în desfăşurarea procesului educativ în diferite ipostaze. Acesta este aspectul de care trebuie să ne amintim pe tot parcursul anului şcolar 2022-2023. Greutăţile se pot depăşi împreună, colaborând şi manifestând empatie faţă de ceilalţi. Dorinţa de a schimba ceva (chiar dacă este vorba doar de propria persoană) este a fiecăruia dintre noi. Educaţia ne oferă instrumentul prin care putem schimba ceva. Numai amintindu-ne tot timpul că noi avem puterea de a nu ne transforma în date statistice vom putea construi reuşite. Fie ca acest an şcolar să fie unul al reuşitelor, al respectului pe care să-l redescoperim, ca valoare fundamentală a instituţiei şcolare, al colaborării şi, mai ales, al perseverenţei. Vă doresc succes, împliniri şi bucuria de a descoperi beneficiile educaţiei”,

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general

 

 

Peste 61.000 de elevi botoșăneni sunt așteptați să se întoarcă astăzi la școală.

 

 

loading...
loading...
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Directorii care nu primesc părinții și bunicii alături de elevi vor fi cercetați disciplinar – ANUNȚUL ministrului

 

NOAPTEA TRECUTĂ: Iubitul femeii de serviciu a dat foc la o școală din Botoșani, din cauza geloziei
Scenele s-au petrecut noaptea trecută, dupăora 12:00 când bărbatul a ajuns în curtea școlii.
IMAGINI spectaculoase: Cum va arăta Primăverii după demolarea garajelor! A fost trimisă și Poliția în zonă – VIDEO
Primăria Botoșani a publicat mai multe imagini despre cum ar urma să arate strada din Primăverii, unde ar urma să fie demolate garajele.
Fostul consilier al ex-primarului Flutur a fost numit subsecretar de stat 
Începând de astăzi Botoșaniul mai are un demnitar la nivel central. Prin decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, botoșăneanul Eduard Mititelu (foto Facebook - primul din stânga) a fost numit în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). 
Prefectul Cornilă ÎN DIRECT: Acum nu sunt în cheie electorală / Dar poate candidez la Consiliul Județean VIDEO 
”Trambulină pentru Primăria Botoșani”, aceasta este varianta care se vehiculează în mediul politic local despre Sorin Cornilă și funcția de prefect. Mai exact, primul reprezentant al Guvernului în județ ar fi fost numit în această funcție și pentru a dobândi notorietatea necesară care să îi permită intrarea în bătălia electorală pentru funcția de primar. 
Unul dintre cei mai bogați români a ajuns la Botoșani! Premiat în fața a sute de oameni – FOTOGALERIE
Evenimentul de anvergură al săptămânii a atras la Botoșani înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române dar și oameni din topul celor mai bogați români.
De la ”smash the cake” la ”maternity”: Tânăra care iubește fotografia și care și-a transformat pasiunea în meserie – GALERIE FOTO  
(P) În viețile unor oameni se întâmplă câteodată să fie atrași atât de mult de un obiect, de o activitate, de un hobby încât încet-încet să renunțe la meseria pentru care s-au pregătit ani buni de școală și să-și transforme pasiunea într-o veritabilă ocupație. 
Oboarele de animale desființate la Botoșani, caii și vacile se vând acum pe internet – FOTOGALERIE
Farmecul rural care predomina la Botoșani în primul deceniu de după Revoluție cel puțin începe ușor, ușor să se piardă.Satele botoșănene (și nu doar ele) prezintă acum o imagine a pustiului și a caselor care se pierd în vegetație.
Un cimitir oficial închis, în al doilea se pregătesc 10.000 de locuri de veci! Deținuții băgați la muncă mai bine de jumătate de an: VIDEO & GALERIE FOTO
Cimitirul Pacea a fost oficial închis și deja nu mai dispune de locuri de veci noi. Sunt înhumate doar persoanele care aveau morminte concesionate.La Eternitatea până anul viitor vor fi disponibile mii de locuri de înhumare.
Lansarea cărții ”Fiecare nume are omul lui”, o poveste despre oameni, comunitate, generozitate și o scriitoare ”născută în zodia Soarelui” – GALERIE FOTO
Cel de-al doilea volum al cărții ”Fiecare nume are omul lui” a fost lansat sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Corpului Didactic, în prezența a zeci de persoane, de la profesori la elevi, prieteni, iubitori de carte sau admiratori ai autoarei Mihaela Arhip.
Cărarea către Dumnezeu parcă e mai scurtă prin ținutul Botoșanilor - GALERIE FOTO
 Mii de oameni și zeci de preoți în frunte cu Mitropolitul Moldovei sunt așteptațí la sfințírea Bisericii „Sf. Nicolae” din Hlipiceni, pe 15 septembrie Biserica este ctitorie a familiei Sturza, la 1800 Fiul satului, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, are meritul de a fi transformat locașul de cult într-o frumoasă poartă spre rai
Cum a îngenuncheat Regele Charles la picioarele călugărului orb din Botoșani: Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți - FOTO
După moartea Elisabetei a II-a, fiul Charles devine noul Rege al Marii Britanii.
Botoșăneanul DISPĂRUT în pădure căutat aproape o săptămână! Polițiștii iau în calcul și alte piste – FOTO
Căutările bărbatului care a dispărut vinerea trecută în pădurea de la Vorona au continuat pe tot parcursul săptămânii.
Jale în magazinele Penny: Alimente expirate, vitrine frigorifice cu insecte, legume și fructe murdare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi totale de peste 3,5 milioane de lei magazinelor Penny, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf și insecte, spații de depozitare neigienizate. Zeci de unități au fost închise de echipele de control.
Laurian, deschidere de an școlar cu oficialități, elevi, părinți, cadre didactice și tot felul de discursuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Colegiul Național AT Laurian și-a deschis larg porțile pentru anul școlar 2022 – 2023.
Colegiul „Eminescu” fără sunet: Probleme tehnice la festivitate, îmbrățișări, poze și fete în fustițe – FOTO & VIDEO
Festivitatea de deschidere de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost programată să înceapă la ora 9:00, însă din cauza unor probleme tehnice au fost câteva minute de întârziere. Problemele cu sonorizarea au fost rezolvate abia pe parcurs, ceea ce a făcut ca începutul evenimentului să fie un haos.
MESAJUL unui îndrăgit preot de la Botoșani: Trăiți în lumea reală/ Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi... – VIDEO
Preotul Partenie Apostoaie a transmis astăzi, la finalul slujbei, un mesaj cu prilejul începerii anului școlar.
Poate cea mai mare din mediul rural botoșănean: Aproape 100.000 de euro la Ipotești pentru o parcare cu rigole, copaci și spații verzi – GALERIE FOTO
În centrul comunei Mihai Eminescu se apropie de finalizare probabil cea mai mare parcare din mediul rural botoșănean. Aceasta este construită pe un teren aflat peste drum de Primărie.
TREI zile până la începerea școlii – VESTEA dată la Prefectură de șeful DSP cu privire la situația pandemică – VIDEO
Informarea a fost efectuată în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural care a fost dedicată pregătirilor începutului de an școlar 2022 – 2023.
Se poate și mai rău decât la Botoșani!? Teatrul din Târgu Mureș cere bani populației pentru consolidare de frică să nu cadă clădirea pe actori 
Dacă la Botoșani, în mandatele doi și trei de primar ale lui Cătălin Flutur, s-au obținut de două ori fondurile necesare reabilitării Teatrului Mihai Eminescu, însă primul contract nu a fost dus până la capăt de constructor, iar pentru al doilea firmele participante la licitație au fost eliminate la intervenția autorităților centrale, la Târgu Mureș nu există nici măcar banii necesari. 
Din vară tocmai în iarnă: LPF a reprogramat în decembrie, de Ziua Națională a României, meciul FC Botoșani – FCSB 
Meciul FC Botoșani – FCSB din cadrul etapei a V – a a SuperLigii, care inițial trebuia să se dispute pe 21 august, a fost reprogramat din nou de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). 
România educata are 8 ani, dar degeaba. Când premierul citește biletele scrise de alții, la ce sa ne mai așteptăm ?
5 septembrie 2022, 12:06
România educata = România eșuată. Ministrul ignora intelectualii și fără precedent nu toți copiii sunt pregătiți sa înceapă scoala atât dr devreme.
5 septembrie 2022, 11:22
Păcat de faptul ca aceste manifestări de început de an școlar sunt umbrite de prezenta unor politruci iar munca cadrelor didactice cât și efortul elevilor este dus în derizoriu.
5 septembrie 2022, 10:06
Alimentele s-au scumpit fără precedent, salariile profesorilor au rămas la fel de mici chiar dacăpoliticienii, personajele prezente la festivități s-au lăudat ca vor face, vor drege, etc.Pe ei nici nu ii interesează faptul ca sunt profesori flămânzi care nu mai pot suporta criza economica produsa și prost gestionata de cei care își doresc o Românie eșuată.
5 septembrie 2022, 09:58
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.8 o C
Dorohoi
26.8 o C
Bucecea
26.2 o C
Darabani
24.2 o C
Saveni
28.2 o C
Ştefăneşti
26.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.