Top News
Apel la 112 după ce niște muncitori au găsit schelete în municipiu, Poliția Criminalistică și Medicina Legală în alertă – GALERIE FOTO

Rămășițele umane au fost scoase la iveală de muncitorii firmei Elsaco ce lucrau pe strada Hatman Arbore din municipiu la șănțuirea unei străzi pentru extinderea sistemului de apă și canalizare. Descoperirea șocantă a fost făcută luni.

Lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare au scos la iveală oseminte

Echipajele de intervenție ale constructorului menționat intenționau să sape la o adâncime de șase metri, într-o zonă care se află la mică distanță de Mănăstirea Popăuți. Au scos pământul până la o adâncime de doi metri, moment în care au dat de mai multe hrube.

 

Și oase umane.

 

Primul care a apărut a fost un femur.

 

A fost imediat recunoscut de șeful de la Elsaco.

”Eu am descoperit osul și am oprit lucrările, muncitorii nu și-au dat seama”,

Cornel Iurac, manager de proiect Elsaco

”Poliția a venit imediat și a preluat oasele de acolo”

Acesta a sunat imediat la 112 și a anunțat în același timp și conducerea Primăriei Botoșani.

”În timpul lucrărilor de luni, 6 martie 2017, la lucrările pe care le execută firma Elsaco pe strada Hatman Arbore, făcând un șanț pentru o canalizare, unul din malurile șanțului s-a surpat scoțând la iveală niște oase, niște rămășițe umane. Șefii de lucrare au sunat imediat Poliția criminalistică la 112. Poliția a venit imediat și a preluat oasele de acolo, urmând să investigheze de unde și cum au apărut și urmând să facă și săpături în zonă, pentru a vedea dacă nu descoperă mai multe oase”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Cazul a intrat evident în atenția Inspectoratului de Poliție Județean, care a ridicat osemintele și le-a trimis la Institutul de Medicină Legală din Iași pentru expertizare.

Povestea poate duce până la Ștefan cel Mare

Însă, de unde vin aceste rămășițe umane?

 

Ne explică Gheorghe Median, fostul șef al secției de istorie a Muzeului Județean:

”Până la 1880 orașul Botoșani nu a avut cimitire. Se îngropau morții în jurul bisericilor. Iar Biserica mănăstirii fiind de la 1494, vă dați seama că acolo a fost un cimitir, pentru că a fost și Biserică de oraș într-un timp, apoi a trecut la mănăstire”.

Asta ar fi explicația privitoare la scheletele umane care ar putea aparține unui prelat sau pur și simplu unui cetățean care a fost îngropat acolo în urmă cu peste 100 de ani.


„Pe de altă parte, în legătură cu hrubele alea și cu tunelurile, e posibil să fi fost, pentru că lângă Biserică a fost o locuință în care domnitorul Ștefan cel Mare, care a ctitorit-o, locuia când trecea pe la Botoșani. Nu era Botoșani atunci, spre Hârlău sau spre alte locuri din Moldova. Deci, puteau fi hrube pentru alimente, poate și pentru ceva de ascuns. În nici un caz nu sunt de acord cu ceea ce se spune că ar fi fost niște tuneluri care duceau spre Stâncești unde sunt vestigiile acelea antice sau până în Centrul Vechi”,


Gheorghe Median, fostul șef al secției de istorie a Muzeului Județean

 

Lucrările în zonă vor fi reluate când polițiștii criminaliști vor permite acest lucru. Mai ales că în șanțul săpat erau urmele unui sicriu, ceea ce înseamnă că ar putea exista mai multe rămășițe umane în respectiva zonă.

loading...
Deshumare istorică la Eternitatea : Am dezlegat o enigmăGALERIE FOTO
POVESTEA celui ce se odihnește în singurul mormânt tip sarcofag din Eternitatea - FOTOGALERIE

 

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

loading...
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

loading...
Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

vivacredit.ro
Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Or fi scheletele din dulapul patronilor de la elsaco...
8 martie 2017, 08:16
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„A fost un simulacru de gală și nu vorbesc în numele subprefectului Daniela Lozneanu, ci în numele omului Daniela Lozneanu, care a participat la o activitate și care spera să se transpună într-o altă lume, a metaforei. Am fost ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6599 lei
USD
Dolarul SUA
3.8182 lei
CHF
Francul elveţian
3.9533 lei
GBP
Lira sterlină
5.2494 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4491 lei
XAU
Gramul de aur
163.5981 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2233 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5080 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0333 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0695 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1826 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.