Top News
Aproape de ABANDON: Povestea Mihaelei, tânăra pentru care viața a început după ce a născut: Ai mei nu mă primesc acasă cu copilul - GALERIE FOTO

Tinere, singure, speriate, doar cu gândul la abandon. Așa sunt cele mai multe fete care vin din mediul rural și ajung să dea naștere unor copii nevinovați, adesea făcuți din pură întâmplare. La Centrul Maternal Micul Prinț ajung unele dintre femeile care se văd nevoite să accepte rolul de mamă, deși nu se simt pregătite.

Drumul de la abandon la păstrarea copilului în ciuda tuturor opreliştilor

 

Am vorbit de curând cu Mihaela, o mămică de 27 de ani din judeţul Botoșani care la naștere a vrut să-și abandoneze băiețelul. Era sigura soluție pentru ca bebelușul să fie crescut în condiții normale, după spusele ei.

 

Acasă, în Frumușica, rămase în casa în care a crescut, mama sa și fratele său, care nu erau de acord cu cel mic şi nici spațiul nu-i permitea să-l crească așa cum este normal.

 

Se vedea neputincioasă, singură, nepregătită și nu avea decât un singur gând, acela de a-i găsi lui Marius Marian, băiețelul său, o mamă capabilă, căci ea nu considera că poate avea grijă de fiul său.

 

Acum, la trei luni de la naștere, am găsit-o fericită și optimistă, iar gândul că acum ceva timp voia să-și abandoneze copilul i se pare cea mai mare prostie pe care nu-i vine să creadă că a avut-o în minte.

 

Mihaela se consideră acum o mamă bună pentru fiul său. Cu lacrimi în ochi, emoționată, dar cu zâmbetul pe buze, ne-a spus cum a început totul și cât de mult au ajutat-o atât asistentele de la maternitate, cât și cele din centrul dedicat mamelor.

 

”Mă numesc Mihaela și am 27 de ani. Am născut la maternitate și de la maternitate, doamnele directoare m-au adus aici.”

Ne-a spus Mihaela

 

"Ai mei nu mă primesc acasă cu copilul"

 

Tânăra mama a ajuns la Centrul Maternal Micul Prinț după ce a avut tăria de a împărtăși asistentelor de la maternitate povestea sa de acasă și ce avea să o aștepte dacă se întoarcea în satul său. Ele au decis că este cazul ca Mihaela să locuiască la centru.

 

”Am povestit doamnelor unde mă duc după, că ai mei nu mă primesc acasă cu copilul și am ajuns aici.”

A adăugat tânăra

 

Pentru ea, a fost un mare noroc. A învățat cum să aibă grijă de copil, dar și de ea și cel mai important lucru, a renunțat la abandon. Pentru totdeauna!

 

”Aici am învățat multe lucruri, cum să am grijă de mine, cât și de copil și în prim plan a fost copilul. Aveam în plan să-l dau spre adopție la un asistent maternal, dar cu ajutorul doamnelor de aici, a întregului personal…”

Ne-a povestit Mihaela

 

Centrul Maternal Micul Prinț a devenit casă după trei luni și o săptămână de când Mihaela a venit pentru prima dată. Așteaptă să plece la adevărata sa locuință, pusă la dispoziție de nașa copilului, o persoană care s-a oferit să îi ajute.

 

Mihaela a prins curaj, iar alături de tatăl copilului, care momentan este plecat din țară, vrea să-și întemeieze o familie pentru a-i oferi lui Marius educația necesară.

 

”Să nu-și piardă răbdarea, cu timpul și ușor se rezolvă toate” este mesajul pe care Mihaela, mama care se gândea la abadon îl are pentru tinerele care se gândesc, din păcate, la această variantă.

 

Pentru 1.200 de copii au Statul Român drept părinte

 

Situația abandonului în România este una alarmantă. În județul nostru, anul trecut peste 1.200 de copii se aflau în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, adică sunt crescuţi de Statul Român.

 

Din fericire, doar un singur copil a fost abandonat în spital. Cel mai trist este că mulți minori sunt lăsați de părinți în mod voit rudelor sau apropiaților pentru că ei muncesc în străinătate.

 

Aproape 5.000 de copii stau departe de părinții lor din acest motiv.

 

loading...
Aproape 600 de copile sub 15 ani au devenit mame - Date făcute publice după interpelarea unui deputat botoșănean
Botoșănean acuzat că și-a ABANDONAT copilul: Nu-l interesează absolut nimic, nu-i place munca

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Isabela ALEXANDRESCU
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
inpuff.ro
Loading...
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
Loading...
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Să transmiteți mai departe, copiilor, nepoților dvs., următorul mesaj: învățământul, cultura și dragostea nu se pot face pe internet”,Florin Ionescu-Galați, violonist  ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8397 lei
USD
Dolarul SUA
4.2964 lei
CHF
Francul elveţian
4.5479 lei
GBP
Lira sterlină
5.3548 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9859 lei
XAU
Gramul de aur
245.3126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3676 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9748 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1643 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.