Top News
Au răbufnit și ei! Protestul de la Botoșani în care cuvintele au fost rostite degeaba – GALERIE FOTO & VIDEO

Anul 2021, în guvernare liberală a fost marcat de o serie de proteste, fără precedent, cel puțin în ultimii ani. Au ieșit în stradă mai multe categorii profesionale, altele decât cele care au obișnuit cu acțiunile stradale.

Au ieșit să protesteze polițiști. Au ajuns în Piața Revoluției și foști angajați din MAI sau MApN dar și salariați din sistemul medical.

 

Astăzi angajații din unitățile penitenciare au fost cei care au „semnat” această nedorită condică din calendarul de mitinguri. Nu doar de la Botoșani, ci și din alte județe ale țării.

 

Acțiunea de protest a fost programată de la ora 11:00 pe un frig care tăia răsuflarea. Protestatarii erau răsfirați în curtea exterioară și discutau între ei. Pentru puțin timp, pentru că imediat după s-au sincronizat unii cu alții și nu a mai fost nevoie de cuvinte pentru a-și exprima revolta față de promisiunile neonorate ale guvernanților, în ceea ce-i privește.

 

Zgomotul rezultat de la vuvuzele sau fluiere a fost probabil auzit până în pădurea de la Rediu.

 

 

„Astăzi angajații din cadrul Penitenciarului Botoșani au ieșit și au făcut front comun pentru a-și manifesta nemulțumirea față de măsurile de austeritate adoptate de această guvernare. O guvernare care nu s-a ținut de promisiuni, o guvernare care a promis că va respecta legea...”,

A arătat unul dintre liderii protestului

 

Nu a reușit să-și finalizeze declarația pentru că vocea i-a fost acoperită de colegii care au reînceput să scandeze, într-unul dintre cele mai zgomotoase proteste de la Botoșani.

 

S-au alăturat acestei acțiuni și colegii de la Iași care au ajuns puțin peste ora 11:00 într-un mic grup condus de steaguri albe cu sigla sindicală.

 

„Împreună cu sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor vom participa la toate protestele. Vom sta în stradă până ne vom obține drepturile, nu vrem altceva decât aplicarea legii salarizării, nu cerem măriri salariale, ci doar aplicarea legii. Și vrem eliminarea tuturor inechităților salariale”,

Ionuț Ichim, președinte Sindicatul Manifest

 

Fețe imobile, privire fixe. Nemulțumire și resentimente adunate de-a lungul anilor. Încredere trădată din care a rezultat o furie reținută, reflectată în lozincile afișate și mesajele scandate: mincinoșilor, hoților!

 

Revendicările celor patru federații sindicatele din Poliția Penitenciară

 

 

1. Punerea la dispoziția Administrației Naționale a Penitenciarelor a fondurilor necesare pentru a ocupa, în cursul acestui an, un nr. suplimentar de 2.000 de posturi, comparativ cu situația din luna ianuarie 2020. Raportat la standardul de resurse umane necesar real de 20.000 de polițiști de penitenciare, doar 11.850 de posturi sunt ocupate, din cele 16.041 de posturi prevăzute de actele normative aflate în vigoare. Dintre acestea, 2.000 de persoane întrunesc condițiile pentru obținerea pensiei militare în anul 2021, după ce în anul 2020 au trecut în rezervă 800 de polițiști de penitenciare.

 

 2. Amendarea legislației pentru a putea acorda titlul de specialist de clasă, similar polițiștilor, pentru polițiștii de penitenciare.

 

3. Respectarea Legii nr. 153/2017 privind aplicarea (etapizată) a actului normativ, pentru anul 2021.

 

4. Indexarea pensiilor polițiștilor de penitenciare, cel puțin cu valoarea inflației, pentru personalul trecut în rezervă.

 

5. Acordarea suplimentului de risc COVID-19, pentru implicarea în activități generatoare de riscuri.

 

6. Acordarea, cu celeritate, a majorării de 75% pentru polițiștii de penitenciare care nu au beneficiat de zilele libere prevăzute în vederea supravegherii copiilor de către părinți, în cazul limitării sau suspendării activităților didactice. Este necesară semnarea și publicarea ordinului de ministru.

 

7. Punerea în aplicare a Deciziilor ICCJ nr. 51/2019 (salarizarea la nivel maxim) și respectiv nr. 65/2020 (plata corectă a orelor suplimentare).

 

8. Acordarea indemnizației de concediu cu sporuri, cu respectarea sentințelor civile existente și în conformitate cu modificările legislative apărute.

 

9. Alocarea bugetului necesar pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și a dotărilor, ținând cont de prevederile convenite prin intermediul Acordului colectiv la nivelul grupului de unități.

 

10. Inițierea demersurilor necesare pentru a sprijini, o dată în carieră, personalul de penitenciar să își cumpere/ construiască o locuință. Prin punerea în aplicare a prevederilor art. 109 din Legea 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare.

loading...
ACUM: Sirene, pancarte și agitație la Penitenciarul Botoșani – FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Încă o funcție pregătită pentru șefa de la ”Urgențe”, pleacă puțin pe la București
Șefă la Unitatea de Primiri Urgențe, consilier județean, candidat apoi la Senat, membră în consiliul de administrație de la Spitalul de Pneumoftiziologie și, foarte probabil, viitoare membră în Adunarea Reprezentanților de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Fiica fostei directoare DSVSA a lansat o melodie despre sfârșitul unei relații intense pe care a trăit-o – VIDEO & GALERIE FOTO
Melodia a fost prezentată în premieră chiar în cursul zilei de astăzi.
Botoșani iese doar pe hârtie din ”scenariul roșu”: HoReCa, cinematografele, teatrele, sălile de spectacole rămân ÎNCHISE
După șapte zile consecutive de micșorare a ratei, municipiul Botoșani a coborât sub 3 la mie. Pentru prima dată după ce pe 27 martie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adăugat noi restricții prin hotărârea nr. 18, incidența a scăzut la 2,99.
Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Loading...
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Loading...
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Când veți merge la slujba de Înviere stimați colegi gândiți-vă că prin votul dvs ați lăsat peste 1.000 de copii aflați în grija DGASPC Botoșani fără pască și ouă roșii pe masă, că ați lăsat peste 500 de bătrâni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9255 lei
USD
Dolarul SUA
4.0911 lei
CHF
Francul elveţian
4.4662 lei
GBP
Lira sterlină
5.6870 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7858 lei
XAU
Gramul de aur
235.1457 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2277 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3555 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1684 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2737 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1904 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.2 o C
Dorohoi
17.6 o C
Bucecea
16.3 o C
Darabani
19.4 o C
Saveni
17.3 o C
Ştefăneşti
17.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.