Top News
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO

Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.

Sistemul „Kiss & Ride” este de fapt un culoar amenajat pe prima bandă a străzii care permite părinților să-și lase copiii la școală, fără a perturba traficul rutier.

 

În municipiul Botoșani urmează să fie implementat pe strada Octav Onicescu în fața Colegiului Național Mihai Eminescu.

 

„La Botoșani va fi amenajată prima bandă de tipul «Kiss&Ride» pentru a lăsa copiii la școală pe strada Octav Onicescu, în dreptul Colegiului Național Mihai Eminescu, pentru că putem oferi o alternativă celor care parchează în acest moment pe acest tronson de stradă. Alternativa este reprezentată de locurile pe care le-am amenajat prin demolarea garajelor de pe Aleea Prieteniei”,

Cosmin Andrei, primar

 

Zona a fost deja asfaltată de echipajele companiei care se ocupă de partea de întreținere a străzilor din municipiu.

 

O parte din locatarii care au acceptat să-și demoleze garajele în mod benevol au primit locuri de parcare în mod gratuit.

 

„Celelalte, chiar de la intrarea din strada Octav Onicescu vor fi lăsate libere, tocmai pentru a oferi o alternativă, un loc de parcare profesorilor, celor care locuiesc în zonă și în acest fel să putem elibera strada Octav Onicescu. Va fi un semn cu oprirea interzisă, bandă specială pentru îmbarcat / debarcat elevii de la Colegiul Național și, în acest fel, vom lăsa o bandă liberă de circulație pentru cei care merg pe direcția înainte. Va fi prima astfel de amenajare din municipiul Botoșani pentru că ne permite trama stradală, dar avem în vedere și alte locuri dacă se vor preta la astfel de amenajări”,

Cosmin Andrei, primar

 

Un alt loc care ar necesita o astfel de măsură ar fi Calea Națională, în zona Școlii Gimnaziale nr. 11.

La orele amiezii strada este aproape blocată de multitudinea de mașini cu părinți care-și iau copiii de la ore. Însă în această zonă, Primăria nu dispune de spațiu necesar pentru a oferi o alternativă.

 

„Da, au mai fost solicitări și avem o situație la Școala 11 unde se creează congestii dar de fiecare dată când am interzis parcarea pe un tronson de stradă în municipiul Botoșani, am căutat să oferim cetățenilor alternative. Deocamdată nu avem o alternativă pentru mașinile din zonă și de cele mai multe ori am căutat să amenajăm parcări în spatele blocurilor sau în imediata vecinătate și în acest sens am intrat în Consiliul Local cu proiectele hotărâre pentru achiziția de terenuri”,

a mai spus primarul Cosmin Andrei.

 

Majoritatea terenurilor care au fost achiziționate de Primărie au fost transformate fie în parcări, fie în locuri de joacă.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
80 de garaje demolate în timp record la Botoșani, Primăria anunță șantier în zonă începând cu luna aprilie – VIDEO & FOTO

 

 

Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
Doamne unde sa ajuns...citesc și mă minunez, copii de vedete aduși cu gipurile lu mamica și lu taticu, și dacă sar putea săi bage pînă în bancă. Și uite așa sau dus cei 12 ani .și așa ajung și ei vedete......și te miri că unde-s meseriașii care erau în urmă cu ani.
21 noiembrie 2023, 23:38
Bravo ba! Imediat intram in 2024 si voi inca promovati autoturismul personal. E nevoie de investitii in alternative si microbuze pentru elevi, nu in benzi auto in plus, care se stie ca duc la cresterea nr-lui de masini. Ce administratie inapoiata... Crestem copii care ajung in orase mari si le e jena sa mearga cu transportul in comun.
21 noiembrie 2023, 21:21
Ce sa spun ca vezi sa nu oboseasca loazele la piciorușe. Inainte mergeai cu cheia la gât, in uniforma, eventual cu autobuzul si nu murea nimeni. Acum vin mamicile de profesie casnice sa-si care progeniturile sa vada vecina din bloc ca s-a ajuns la oraș. Ia luat fraierul de la căpșuni taradaica de 300 de euro si e mandra foc. Mai pune si manele sa ne arate ca e in trend pe strase.
21 noiembrie 2023, 18:31
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.8 o C
Dorohoi
9.9 o C
Bucecea
9.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
11.6 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.