Top News
Bărbatul mort în accidentul rutier de ieri SUSPECT de covid, familia plânge la morgă, medicii au chemat Poliția – GALERIE FOTO & VIDEO

Întorsătură dureroasă de situație în cazul bărbatului de 42 de ani care a decedat în urma unui accident rutier care s-a produs ieri, marți, 21 iulie 2020 la Dealu Mare, intrarea în municipiul Dorohoi.

Mort în accident, suspect de covid

 

Șoferul care se afla singur în mașină a intrat în depășirea a două autoturisme și când a încercat să revină pe propria bandă a pierdut controlul volanului, a izbit un cap de pod și s-a răsturnat pe cupolă.

 

A ieșit singur din mașină după care la scurt timp și-a pierdut cunoștința.

 

La puțin timp după producerea accidentului, în zonă a ajuns și o nepoată de-a sa care l-a recunoscut.

 

„Pe drum am auzit prin stație că s-a întâmplat un accident la Dealu Mare cu o mașină răsturnată. Când am trecut acolo și m-am uitat pe geam, l-am văzut pe el jos. Și am coborât, polițiștii m-au întrebat dacă-l cunosc, am spus că da, i-am scos din mașină portofelul cu actele”

Nepoata decedatului

 

Ieri la poarta spitalului din Dorohoi...

 

A dat informații Poliției și cadrelor medicale de pe ambulanță despre unchiul său și apoi și-a anunțat familia. Toți au plecat în grabă spre Spitalul Municipal Dorohoi unde a fost dus Florin Caba, șoferul din Hyundai.

 

„Nu ne-au lăsat deloc să intrăm, am stat la poartă și de acolo ne-au anunțat că are multe traumatisme la cap, că are coastele fracturate, picioarele amândouă rupte, mâna stângă. Vine un asistent și zice că au început să-l rescuciteze, intrase în stop cardiorespirator. Nu au trecut 15 minute că a venit înapoi și a spus: îmi pare rău dar a decedat”,

Nepoata decedatului

 

Înainte de aplicarea manevrelor de resuscitare, bărbatul accidentat a fost supus mai multor investigații medicale, inclusiv un computer tomograf.

 

„L-au dus la chirurgie, apoi înapoi în UPU, vezi Doamne, așa zisa carantină. Dacă ai avea un suspect de covid, l-ai purta pe targă, prin tot spitalul? Spuneți voi. Ca ieri după amiază au zis că îl trimit la Botoșani, la morgă. Am venit aici să achităm chitanța iar ei ne-au trimis las Bazar: Luați-i de îmbrăcat ca să veniți să îl scoateți la 2. Și când eram în Bazar ne sună și ne spun: nu mai luați nimic de îmbrăcat că de la Dorohoi ni l-au trimis suspect de covid, că la CT ar fi ieșit că avea o pată pe plămân. Păi, dle, nu ai spus că avea costele rupte, poate au intrat alea în plămân? Și acum doctorul de aici ne-a zis că nu știe dacă este suspect de covid, să ni-l dea sigilat”,

Nepoata decedatului

 

Bărbatul decedat nu avea niciun test făcut la spital pentru coronavirus.

 

 

„El a murit în accident și astăzi spun că l-au găsit cu coronavirus”,

Spune un alt membru al familiei care a venit pentru a-l ridica de la morga spitalului

 

Azi la poarta Spitalului Județean, la morgă

 

La scurt timp de când familia a ajuns la Morga Spitalului Județean Mavromati și-a făcut apariția și un echipaj de Poliție. Și imediat o mașină a SJML în care se afla Florin Caba, bărbatul care a murit în accidentul rutier.

 

Familia a izbucnit, spunând în mai multe rânduri că ruda lor abia fusese adusă la Botoșani, iar la telefon li se spusese că se află deja la Morgă, din cursul după amiezii de marți.

 

”Am vorbit cu dl doctor la telefon și am cerut informații despre el și mi-a spus că îl are în față deschis, și dacă îl mai țin mult de vorbă nu termină autopsia ca să ni-l dea. Și el a fost adus abia acum. Cum este posibil? Ne-a mințit că este aici și el abia acum a fost adus. De ce? Că nu mai înțelegem”,

Nepoata decedatului

 

Polițiștii au încercat să îi liniștească însă familia s-a comportat pașnic pe toata perioada cât a așteptat la poarta din zona unde se află Morga.

 

Nu se știe cine a solicitat prezența Poliției în zonă, însă cel mai probabil la 112 a sunat medicul legist având în vedere situația. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au explicat că echipajul a fost trimis mai mult în scop preventiv.

 

 

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței a confirmat spusele familiei în legătură cu rezultatul la CT.

 

„Pacientul a avut un CT făcut la Dorohoi din cap până în picioare, cum se face la politraumatism, la un accident rutier. În urma rezultatului, pe lângă patologia de traumatologie din accident rutier a ieșit aspectul imagistic, acel geam mat pe care îl descriu radiologii, specific covid-ului. Așa îi scrie pe rezultatul CT-ului. Descrierea de geam mat este un rezultat specific patologiei cu SARS-COV-2”,

Monica Adăscăliței, director DSP

 

Deși decesul a survenit în urma accidentului rutier, rezultatul de la CT îl trimite în categoria suspecților de covid. Și astfel familia nu îl poate ridica pentru a-l înmormânta creștinește.

 

La aducerea la Botoșani, a fost cel mai probabil efectuată necropsia pentru prelevarea unei mostre din plămân care să fie trimisă la București, la Institutul Cantacuzino pentru analiză.

 

Până atunci, familia poate ridica decedatul însă în sac sigilat.

 

„Și dacă rezultatul vine negativ, noi ce facem, dezgropăm mortul ca să îl putem mai apoi îmbrăca?”,

Se întreba nepoata lui Florin Caba

 

Familia a rămas la poarta spitalului, monitorizată de Poliție.

Nici un reprezentant al spitalului nu a ieșit pentru a le oferi explicații.

Nepoata lui Florin Caba a încercat să ia din nou legătura cu medicul legist cu care a discutat în cursul dimineții însă acesta nu a mai răspuns la telefon.

 

loading...
GREȘEALA aproape fatală făcută de șoferul care s-a răsturnat cu mașina
TRAGEDIE: Șoferul care s-a răsturnat cu mașina la Dorohoi a murit la spital

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Principalii trei candidați la funcția de primar din același oraș, internați sau băgați la izolare din cauza coronavirusului
Virusul SARS-COV-2 a stopat campania electorală cu o săptămână înainte de alegerile locale pentru trei candidați la funcția de primar dintr-un oraș botoșănean.
Școala 2020 de la Botoșani: Trei elevi pozitivi, o clasă întreagă la izolare! Au fost depistați cu covid două cadre didactice și o îngrijitoare
La acest moment nu există riscuri de contaminare în unitățile de învățământ, transmit specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.
FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Cinci profesori s-au retras de la catedre, peste 40 de cadre didactice vulnerabile în fața virusului vor preda în continuare
Nu toți profesorii botoșăneni s-au întors la catedre începând de luni, 14 septembrie 2020. Unii au ales să renunțe în a mai profesa.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Loading...
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Loading...
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
Am ajuns de rasul curcilor , pana unde asa trai amar ?!!!
24 iulie 2020, 18:28
Altul mort "de" covid. Oare jegurile astea nu se mai satură odată?
22 iulie 2020, 17:40
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
 „Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii. Portul măștii și celelalte măsuri care s-au luat la școală pentru protecție sanitară au rostul de a proteja copiii”,Ludovic Orban, premierul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.