Top News
Bărbatul ținut doi ani într-o cușcă în China a ajuns la Botoșani și s-a rugat în Centrul Istoric: S-a vorbit mult despre mine în ultimii aniVIDEO & GALERIE FOTO

Marius Balo a ajuns și în județul Botoșani în călătoria sa în care face înconjurul țării pe jos. O numește pelerinaj, o eliberare a minții și sufletului și un noian de mulțumiri adresate lui Dumnezeu, care l-a învățat să-și accepte și învețe greșelile și care l-au transformat în omul bun care este acum.

Opt ani pentru 80 de dolari 

 

Marius Balo a fost profesor în China după ce mai întâi acasă, absolvise Teologia și cumva visa să devină preot. Viața avea însă alte planuri pentru el și a trebuit să înfrunte opt ani lungi de grea încercare care au însemnat detenția într-o închisoare comunistă chineză.

 

Primii doi ani a fost ținut într-o cușcă și izolat total de umanitate, nu a comunicat cu nimeni și nu a avut acces la niciun fel de mijloc de informare sau contact cu propria familie.

 

Izolarea a ținut până la momentul procesului. „Au fost anii de încercare”, îi descrie clujeanul.

 

După ce a fost dată sentința a fost transferat la un penitenciar unde a putut comunica cu alți deținuți de diferite naționalități și astfel nu și-a pierdut mințile.

 

A trecut și prin Botoșani 

 

În dimineața zilei de 13 iulie 2022 a ajuns la grupul statuar „Compania de mitraliere maior Ignat în acțiune” unde s-a rugat pentru eroi și foști deținuți politici. I-au fost alături Dragoș Candiescu, reprezentantul Asociației Foștilor Deținuți Politici Botoșani, Paul Mircea Iordache de la Revista „Vatra Românească”, precum și doi prieteni care i-au oferit cazare și masă la Botoșani.

 

„S-a vorbit mult despre mine în ultimii ani pentru că s-a încercat aducerea mea în țară, dar nu s-a reușit până la urmă. A fost și pandemia, au fost și alte lucruri. M-am întors acum la împlinirea vremii, în urmă cu trei luni și încă de acolo voiam așa cumva să găsesc o modalitate să folosesc toată energia acumulată în cei patru pereți”,

Marius Balo, pelerin

 

Paradoxal, ajuns la Botoșani spune că în acei ani de detenție a acumulat extrem de multă energie... pozitivă. Pe care trebuie să o elibereze acum, la trei luni de când a ajuns din nou acasă, în România. Astfel i-a venit ideea pelerinajului care se va întinde de-a lungul a 2.922 de zile, pentru că atât însumează perioada de detenție din China.

 

„Și atunci am zis, vreau să merg un km pentru fiecare zi pe care am stat-o acolo. Și de aceea m-am pornit în acest pelerinaj, am pornit în 29 iunie de la Cluj și am venit așa încetuț, încetuț prin Bistrița, Suceava și acum sunt la dvs.”

 

Merge pe jos 30 de km pe zi

 

Și-a stabilit etape în cadrul pelerinajului și încearcă să parcurgă câte 30 de km pe zi ca să nu fie foarte obositor și pentru ca organismul să nu-i cedeze.

 

„Duminicile mă odihnesc, de exemplu am prins acum la Suceava, am mers la biserică și m-am odihnit. Și după aceea de luni până sâmbătă, în fiecare zi câte 30 de km. 2.922 de km vor fi înapoi la Cluj, am calculat în funcție de distanță. De aici cobor înspre Bacău, Brăila, vreau să vizitez toate închisorile și lagărele unde au fost arestați și ținuți foștii deținuți politici”.

 

Nu se consideră deținut politic și nu se asociază cu cei care au suferit în închisorile comuniste pe nedrept.

 

„Eu pentru păcatele mele am păcătuit acolo, dar eu vreau să le aduc lor un omagiu. Și sistemul în care am fost eu ținut tot comunist a fost și tot o nedreptate ți se face până la urmă, pentru că nu poți să te aperi doar trebuie să primești ce-ți oferă ei”.

 

Marius Balo a fost profesor la Renmin University Beijing şi expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang (New Oriental) Beijing.

 

El s-a stabilit în China în anul 2010, iar pe 28 martie 2014 a fost arestat, susţin avocaţii săi, pentru o presupusă fraudă contractuală, fiind acuzat că a primit 80 de dolari de la cetăţeni chinezi, fără să ştie că suma provenea din comiterea de infracţiuni.

 

A fost condamnat pe 24 martie 2016 la opt ani de închisoare pe baza mărturiei unei persoane pe care nu o văzuse niciodată şi, ulterior, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Shanghai.

 

În cadrul pelerinajului trece prin următoarele localități: Cluj-Napoca, Gherla, Bistriţa, Suceava, Botoşani, Roman, Bacău, Târgu Ocna, Mărăşeşti, Focşani, Râmnicu Sărat, Brăila, Tulcea, Periprava, Poarta Alba, Jilava, Bucureşti, Ploieşti, Mişlea, Braşov, Blaj, Aiud, Alba Iulia, Deva, Sarmizegetusa, Caransebeş, Lugoj, Timişoara, Arad, Oradea, Zalău, Baia-Mare, Sighetul Marmaţiei, Cavnic, Gherla, Cluj-Napoca și prin mănăstirile Căldărușani și Rohia.

 

În materialul video de mai jos puteți urmări mai multe dezvăluiri făcute de Marius Balo la Botoșani.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Profesorul care a stat opt ani în închisorile din China a ajuns la Botoșani - FOTO
Un om de afaceri botoșănean și-a trăit aventura vieții: a fost arestat în Ucraina și a fugit într-un adăpost când au sunat sirenele pentru bombardament – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Pompierii și-au sărbătorit ziua în cadru inedit cu oficialități și public extrem de numeros – VIDEO & GALERIE FOTO
La 175 de ani de serviciu în slujba comunității, pompierii de pretutindeni sărbătoresc astăzi, 13 septembrie 2023.La Botoșani evenimentul din acest an a avut un aspect aparte.
Ideea ingenioasă a unui director de la Botoșani: I-a adus pe Mickey și Minnie să conducă elevii la clase – VIDEO&FOTO
O festivitate de deschidere de an școlar care a ieșit din tiparele obișnuite, din punctul de vedere al organizării acestor evenimente în anii care s-au scurs de la Revoluție.
Colegiul „Laurian”, deschidere de an școlar cu oficialități și un afacerist de succes: Nimic să nu ne umbrească chipul FOTO & VIDEO
Festivitatea la Colegiul Național „AT Laurian” a început puțin după ora 9:00, după formatul clasic.
Doi directori de spital și un stareț propuși cetățeni de onoare într-o comună de la capătul județului
Ceremonia de înmânare a diplomelor de cetățean de onoare are loc în aceste momente pe scena pe care este în plină desfășurare „Festivalul Omeniei”, aflat la ediția a XVI-a.
Pacienții botoșăneni pentru care NU există locuri în spitale și care plătesc cu VIAȚA
Numărul botoșănenilor care și-au pierdut viața pentru că nu a existat un pat liber într-un spital de specialitate nu este unul extrem de ridicat.Însă acești oameni ar fi avut probabil o șansă la viață dacă problema care persistă la nivel național de decenii întregi ar fi fost rezolvată de guvernanți.
Salariilor directorilor de școli ar putea crește, lider sindical de la Botoșani: Nu a fost stabilit un termen
Liderii sindicatelor din Educație au avut luni, 4 septembrie 2023, o întâlnire la Guvernul României.
ALERTĂ la Botoșani cu boala „copilăriei”: Părinții REFUZĂ vaccinarea, decizie luată de DSP cu „ecouri” de la minister
La nivelul județului Botoșani a fost declanșată o campanie de informare în rândul părinților pentru a fi convinși să-și vaccineze copiii.
Ultimele clipe ale Alexandrei pe patul de spital - MĂRTURIA tulburătoare a medicului care a încercat să o readucă în simțiri - VIDEO
La ora 7:05 Alexandra a trimis ultimul mesaj. Îi era adresat mamei sale căreia i-a spus: „nu am aer”. Aceste cuvinte au devenit simbolul suferinței unei mulțimi de oameni care au rezonat cu durerea familiei și s-au revoltat în fața unui sistem care, pe alocuri, suferă grav.
Copiii Alexandrei plimbați pe rând cu mașina prin oraș, pentru a putea adormi fără mama lor – VIDEO
Primele declarații familiei Alexandrei au fost făcute luni, 29 august 2029 când au avut loc audierile la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Avocata din Iași angajată de familia Alexandrei a făcut DEZVĂLUIRI după prima zi de audieri: Vor fi chemate multe persoane, inclusiv medici și asistenți
Audierile familiei care au avut loc în cursul zilei de marți, 29 august 2023, la 11 zile de la moartea Alexandrei au durat nu mai puțin de opt ore.
Medic cu funcție de conducere în USR Botoșani, demisie după politizarea tragediei Alexandrei
Este vicepreședinte demisionar în cadrul Filialei Uniunii Salvați România (USR) Botoșani.
Ministrul Familiei, vizită inopinată la Botoșani: Cel de la pază nu știa cine sunt / M-a pus să mă legitimezFOTO & VIDEO
Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a ajuns la Botoșani într-o vizită neanunțată.
Direcția de Sănătate Publică, ANCHETĂ cu privire la moartea Alexandrei: Pacienta „abandonată” șapte ore pe timpul nopții
Direcția de Sănătate Publică (DSP) a finalizat raportul preliminar privitor la decesul pacientei Alexandra Ivanov.
Alexandra plânsă de sute de oameni, sicriul ei purtat de preoții veniți să oficieze slujba de înmormântare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au venit să fie alături de familia îngenuncheată de durere oameni care au cunoscut-o pe Alexandra Ivanov.Dar și alții care i-au aflat povestea tragică în ultimele zile și care au vrut să fie alături de îndoliați.
„Dreptate pentru Alexandra” REVOLTĂ cu sute de oameni în fața Maternității: Huiduieli, claxoane, bulevard blocat și multă suferință – FOTO &VIDEO
Momente dureroase au loc în această seară în fața Maternității Botoșanii. Oamenii sunt în continuare alături de familia Alexandrei.
Botoșănenii s-au lăsat purtați de ritmurile muzicii, acasă la Eminescu: Cristian Dumitrașcu, Țapinarii și Ada Milea au urcat pe scena de la Ipotești - GALERIE FOTO
O sâmbătă încărcată de cultură și frumos pentru cei peste o mie de botoșăneni prezenți la Festivalul Național de Muzică „Seri Melancolice”.
Seară magică în Centrul Istoric cu Richard Clayderman: Spectacol de clasă, ținute de gală, muzică excepțională și multă eleganță – VIDEO & FOTOGALERIE
A fost probabil una dintre serile care vor rămâne în memoria multora dintre cei care au trăit-o.Prezența marelui pianist Richard Clayderman la Botoșani a ridicat ștacheta așteptărilor publicului botoșănean dar în același timp a dus emoție și magie în Centrul Istoric al municipiului Botoșani.
Centrul Istoric s-a transformat peste noapte: Richard Clayderman a fost la scenă și s-a arătat încântat de Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Celebrul pianist francez a ajuns deja în Botoșani și a făcut o serie de repetiții cu artiștii din cadrul Filarmonicii de Stat George Enescu.
ASFALT turnat pe cel mai mare teren de fotbal cu suprafață artificială din municipiul Botoșani – FOTOGALERIE
Lucrările la Aventura Parc, complexul de agrement care se construiește pe versantul de la Pacea înaintează în ritm susținut.
Botoșănenii invitați la Festivalul „Seri Eminesciene”, un eveniment cu concursuri și concerte susținute de mari artiști ai României – VIDEO
Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene” este organizat de Consiliul Județean prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9707 lei
USD
Dolarul SUA
4.6638 lei
CHF
Francul elveţian
5.1566 lei
GBP
Lira sterlină
5.7329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1483 lei
XAU
Gramul de aur
288.5847 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2573 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2847 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9882 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4561 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6668 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.0 o C
Dorohoi
17.5 o C
Bucecea
18.2 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
21.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.