Top News
Bătaie nebună în secret pentru șefia Urban Serv, de la ”fata lui tata”, la fost director și ex-consilieri locali – LISTA

Aproape doi pe-un loc este concurența la care s-a ajuns pentru un post în consiliul de administrație al unei societăți subordonate Consiliului Local Botoșani. Deși inclusiv primarul se alarmase de situația de la SC Urban Serv SA după închiderea depozitului de gunoi de la Rediu și pierderea mai multor licitații pentru activitatea de colectare și transport, se găsesc încă destui oameni care își doresc să fie șefi la această unitate.

Ditamai concursul pentru ca aleșii să poată întoarce totul pe dos

În luna noiembrie a anului trecut, CA al companiei municipalității a demarat procedurile pentru organizarea unui concurs pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai consiliului de administrație.
Acesta se desfășoară conform OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin legea 111/2016 și HG 722/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din amintita ordonanța.
Procedura reglementată de atâtea acte normative este una cât se poate de stufoasă. Candidații au susținut deja o probă scrisă și un interviu, iar până la jumătatea acestei săptămâni trebuie să își prezinte o scrisoare de intenție, după care urmează interviul final. La sfârșit se prezintă rezultatele Consiliului Local care, culmea, poate să aleagă un candidat cu o notă mai mică în detrimentul altuia cu o notă mai mare.

Politruci, pensionari, foști consilieri locali

Dar toate aceste lucruri nu au fugărit concurenții. Patru dintre cei cinci componenți ai actualului CA au intrat în cursă: Nicolina Chirilă, președinte al actualului CA și fost consilier local, Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, fost director economic la SC Eltrans SA și Mioara Jurgiu, lidera organizației de femei de la PSD Botoșani, fiica lui Gheorghe Vâzdoagă, consilier județean social-democrat. Singurul care nu și-a mai depus dosarul, fiindcă nu ar intra în condițiile de concurs, este Sergiu Burlacu. Lor li se adaugă Cezar Nicuță, jurist de la SC Locativa SA și membru ATOP, Gheorghe Pricopi, fost director general al SC Urban Serv SA, actualmente pensionar, Constantin Zărnescu, fost la rândul său salariat al unității și ex-consilier local, ieșit și el la pensie și o ”doamnă Aniței”, despre care PSD-iștii susțin că e de la fostul PDL, iar ex-PDL – iștii că e de la... PSD.

Concurs ”Top secret”

SC Urban Serv SA a contactat o firmă din București, pe care o plătește cu peste 10.000 de lei pentru organizarea concursului și care dă dovadă de o absolută discreție. Astfel, oficial candidații nu știu cu cine se luptă, iar Simion Drelciuc, directorul general al SC Urban Serv SA, a precizat la rândul său că nu poate face publice numele concurenților date fiind noile modificări legislative, ci doar numărul: opt pentru cinci posturi. În aceste condiții lista menționată am reușit să o obținem ”pe surse”.


”Suntem în partea a doua a procedurii de selecție, în care trebuie să depună declarație de intenție, să își expună viziunea asupra modului în care pot răspunde așteptărilor autorității publice locale, după care urmează interviul final și se întocmește acea listă scurtă, definită de legislație, cu candidații care îndeplinesc condițiile de a fi selectați, listă care însoțită de un raport final întocmit de firma care face selecția, va fi înaintată Consiliului Local”,


Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA.

 

Cert este că amintita firmă din capitală corespondează direct și separat cu concurenții, prin poșta electronică, tocmai pentru a nu afla unul de celălalt. De asemenea, deși circulă zvonuri privind producerea unor mari surprize, probele de până acum nu ar fi fost eliminatorii.

loading...
Conducătorul perfect! Una dintre cele mai vânate unităţi caută şef(ă) cu „notorietate”, „încredere în sine” şi… „comunicare orală”
Gunoiul ne usucă la buzunare anul acesta – CÂT ajunge să plătească o familie cu doi copii

 

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

loading...
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

loading...
Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

vivacredit.ro
Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Doamne Dumnezeule!!!Nu se mai satura Vazdoaga?Daca nu e el,trebuie sa fie fiica-sa???Nicuta vrea si el o bucățică de tort???Rusine sa va fie!!!Lasati profesioniștii si vedeți-va de politica voastra de cumătrie...
14 februarie 2017, 15:13
Nicuta ala se incadreaza perfect in tiparul psd, straluceste de inteligenta, e leit dupa chipul si asemanarea doinei, senatoarea un pic chemata pe la tribunal in dosarele lui barsan, in jurul careia in curand va iesi un mega scandal.
14 februarie 2017, 12:59
Platitorule de taxe si impozite,ar trebui sa platesti si o 'taxa'pentru ca esti o loaza si ai trecut prin scoala ca gasca prin apa!pune mana pe carte si invata 'LIMBA GRAMATICA'!
14 februarie 2017, 10:43
Aici nui o batalie pentru bunul mers al socetati ci bataia e pe indemnizatia ceo vor incasa .
14 februarie 2017, 09:16
Moșnegii sa mai stea la pensie si sa aibă grija de nepoți.
14 februarie 2017, 08:53
Se reactiveaza Pricopie ? Cum nu au unii liniste la pensie. Daca nu a reusit sa puna societatea pe chituci cat a fost director, macar sa mai incerce o data din postura de membru CA, marita sa-i fie data aceasta sansa.
14 februarie 2017, 08:06
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„A fost un simulacru de gală și nu vorbesc în numele subprefectului Daniela Lozneanu, ci în numele omului Daniela Lozneanu, care a participat la o activitate și care spera să se transpună într-o altă lume, a metaforei. Am fost ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6599 lei
USD
Dolarul SUA
3.8182 lei
CHF
Francul elveţian
3.9533 lei
GBP
Lira sterlină
5.2494 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4491 lei
XAU
Gramul de aur
163.5981 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2233 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5080 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0333 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0695 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1826 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.