Top News
Bloc de locuințe construit în municipiul Botoșani BLOCAT de un funcționar din Primărie, acuzații GRAVE de la investitor - VIDEO

Un proiect imobiliar este în prezent blocat de un serviciu din Primărie iar investitorul împreună cu viitorii beneficiari au ajuns nervoși în sediul central pentru a solicita ajutorul edililor.

Blocul bibelou de la Botoșani 

 

Omul de afaceri Benjamin Prisacariu a construit un bloc cu 12 locuințe undeva în spatele școlii nr. 11 din municipiu. Va vinde imediat doar 10 apartamente pentru că doi viitori proprietari deja și-au cerut banii înapoi, dezamăgiți de timpul de așteptare.

 

Povestea blocului se întinde pe multe luni de zile și a scos mulți peri albi investitorului care a povestit astăzi, 6 martie 2019 într-o întâlnire cu șefii Primăriei că a trebuit să aștepte 18 luni de zile pentru eliberarea autorizației de construcție.

 

18 luni de zile pentru niște acte în condițiile în care el a construit blocul în doar 10 luni.

 

„Ne-au dat autorizația după 18 luni. Nu au nici o treabă, certificat de urbanism după 75 de zile… Vă bat cu hârtiile dv. Sunt slabi, dle, slab pregătiți. Eu am făcut blocul în 10 luni, am început procedura de recepție undeva în august, să fac parțial. După aia am văzut că parțial nu mă ajută să intabulez. Între timp, în noiembrie a venit dl Bacinschi cu un tupeu foarte obraznic. Adică a început să țipe, s-a retras cu fl Daniliuc de la ISC și a venit înapoi și ne-a transmis că nu ne dă recepția”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

Zile întregi pierdute-n Primărie 

 

Spune despre funcționarii din Primărie, de la unele servicii, că nu au pregătirea necesară de a gestiona acte care vizează astfel de investiții.

 

Și mai ales, nu au simțul responsabilității și se joacă cu firmele private care până la urmă muncesc pentru salariile din mediul bugetar.

 

Revenind la blocul din municipiu, investitorul susține că l-a finalizat vara trecută și ulterior, așa cum era și normal, a intrat în procedura de efectuare a recepției. Care urma să fie epuizată în decembrie, iar fericiții proprietari să-și petreacă sărbătorile în noile locuințe.

 

„Pierd 1.500 de euro pe zi”

 

Asta într-un scenariu fericit pentru că în realitatea de la Botoșani, a trecut luna decembrie, a venit ianuarie, februarie și suntem în martie. Iar singurul om care poate semna raportul de recepție, Dan Bacinschi s-a îmbolnăvit brusc.

 

Dan Bacinschi a fost director al Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST), al Direcției de Statistică, a trecut și pe la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) iar în prezent lucrează la serviciul urbanism al Primăriei Botoșani.

 

La data stabilită pentru acceptarea recepției, investitorul blocului s-a regăsit în situația în care a „pupat” ușa funcționarului.

 

„Culmea, luni când am venit, dlui în concediu. Am continuat să vin în fuecare zi la dl Sandu, știu biroul ăla, câți nervi… eu în fiecare zi pierd câte 1.500 de euro. Doi viitori proprietari s-au retras, le-am înapoiat banii. Oricum eu am făcut și plângere prealabilă, dl Bacinschi nu binevoiește să vină la serviciu dar prin oraș umblă”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

Acuzele se adâncesc…

 

„Ieri îmi trimite o hârtie cu datele mele, date cu caracter personal, de acasă la dlui. Sau mai bine de la biroul soției dlui. Acest document este redactat de dl Bacinschi de acasă, cu adresă de destinatar, de expeditor. Nu știu de când are dl Bacinschi datele mele la dlui acasă. Sunt două foi trimise de la el de acasă, prin poștă, cu confirmare de primire. E slab dle, nu știu cine l-a angajat aici, dle e slab”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

 

 

Situația se agravează și mai mult…

Omul de afaceri botoșănean susține că la baza piedicilor ce îi sunt puse ar fi alte interese, tipic românești.

 

„Dlui mi-a solicitat să fac partea de dirigentare a construcției cu fina dlui și eu nu am vrut. Vorbind de partea de proiectare, să mă orientez către altcineva, dle, eu nu am vrut. Și m-a costat, 18 luni m-a costat”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

Prezent în ședință viceprimarul Marian Murariu a ascultat relatarea omului de afaceri.

 

„Sunt niște acuzații foarte grave, sper că aveți probe și le veți și demonstra, adică nu veniți așa”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

A fost convocată o nouă ședință pentru finele săptămânii la care va fi invitat și Dan Bacinschi, cel vizat de acuzațiile omului de afaceri, pentru deblocarea situației. Dan Bacinschi se află în concediu medical și imediat ce va fi disponibil, îi vom prezenta punctul de vedere pe marginea acestui subiect.

 

loading...
Bloc cu spații comerciale construit într-un cartier din municipiu

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
DNA Suceava cere închisoare cu EXECUTARE pentru primar și mâna lui dreaptă, avocații apărării au aplicat LOVITURA finală
Procesul ”Uvertura Mall” a ajuns la final. Astăzi, 21 martie 2019, a fost încheiată oficial cercetarea judecătorească, iar toate părțile implicate și-au prezentat concluziile finale. A fost probabil unul dintre cele mai importante termene din procesul început în urmă cu mai bine de un an.
Consilierul Tincu, solicitare imperativă către polițist, după accident și etilotest: Arată-le și lor – FOTO & VIDEO
În dimineața zilei de miercuri, consilierul local Mihai Tincu a fost implicat într-un accident rutier.
BOLI rușinoase: Clipe de plăcere plătite scump de botoșănence, unele se feresc să ajungă la medic, trei au fost LOVITE de boala cu multe fețe
Sexul nu e doar plăcere. Asta au simțit pe pielea lor mai mulți botoșăneni care au ajuns pe mâna medicilor după ce au fost diagnosticați cu diverse infecții cu transmitere sexuală.
ASTĂZI: Tunuri și mașini militare pe străzile Botoșaniului, zeci de militari adunați în Gară – GALERIE FOTO & VIDEO
Imaginile începutului de săptămână au fost oferite botoșănenilor de către militarii din cadrul Garnizoanei Botoșani din strada Petru Rareș a municipiului reședință de județ.
Om de afaceri, protest inedit la sediul firmei: M-am săturat de penali, hoți, mincinoși, analfabeți, amantele lor - FOTO
După aproape trei decenii în care au preferat de obicei să nu ia atitudine publică față de ceea ce se întâmplă în Botoșani, regiunea Moldovei și România, antreprenorii botoșăneni au început să se sature doar să plătească taxe și impozite fără să sancționeze ceea se întâmplă în județul, țara și regiunea în care trăiesc.
Botoșaniul vrea autostradă… Chiar?! În Piața Revoluției a mirosit a indiferență vineri, 15 martie, ora 15:00, timp de 15 minute – GALERIE FOTO&VIDEO
Botoșani a stat și astăzi cu capul la cutie. Cu mici excepții. Cu o populație oficială de peste 100.000 de locuitori, nici măcar 10% dintre botoșănenii din municipiu nu s-au sinchisit să iasă în stradă și să sacrifice un sfert de oră din viață. Iar vremea nu a fost un impediment de această dată.
Întâmplări de prin Botoșani: Un paznic de 65 de ani a găsit un pachet cu droguri, a fumat și el și a căzut lat
Incidentul a avut loc în seara zilei de 13 martie 2019, la sediul unei societăți din municipiul Botoșani, fosta zonă industrială a orașului.
Fratele fostului viceprimar dat în urmărire generală, polițiștii NU l-au găsit pentru a-l încarcera
Condamnat la Curtea de Apel Suceava la închisoare executare, Bogdan Alexa, fratele fostului viceprimar al municipiului reședință de județ este la acest moment de negăsit.
INVESTIȚIE privată: Un ieșean construiește un cartier la marginea orașului, cu 21 de blocuri și spații comerciale
Una dintre cele mai mari investiții de la Botoșani ar urma să fie dezvoltată de către un om de afaceri din Iași.
După modelul Mandachi de la Suceava, un afacerist local construiește la Botoșani un metru de drum european - VIDEO
Inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi de la Suceava de a construi un metru de autostradă a făcut înconjurul țării. Mulți oameni de afaceri au achiesat la exemplul oferit de sucevean și i s-au alăturat pe drumul anevoios până la construirea unei autostrăzi în Moldova.
E 100% liber! Decizie de ultimă oră a judecătorilor în procesul lui Țurcanu 
Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani din perioada 2012 – 2015 a scăpat de măsura controlului judiciar, care îi fusese aplicată încă din februarie 2017. 
Talentate și senzuale, fetele de la Amadeus au făcut super show la Rapsodia, de la Queen la Ciprian Porumbescu – VIDEO & GALERIE FOTO 
Venite pentru prima dată la Botoșani, tinerele de la Amadeus au făcut un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, vineri seară, la cel mai mare hotel – restaurant din Botoșani. 
ZECI de botoșăneni s-au ”evaporat” de acasă, unii ca să scape de soții, alții să se distreze – TOȚI au ajuns la Poliție
Periodic, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani transmite apeluri publice pentru persoane care dispar de acasă, iar familia îi caută cu disperare. În nici un caz nu este vorba de răpiri, astfel de situații aproape că nu au existat la Botoșani.
Iftime supărat pe afaceriști că n-au venit pentru ex-premier, Ponta: Ultima dată când am vizitat o fabrică, pe ăla l-au luat procurorii - FOTO&VIDEO
Fostul premier al României, Victor Ponta, dese află în aceste momente într-o vizită la Botoșani.
astratex.ro
Primari liberali „aproape linșați” de PSD-iști la întâlnirea cu ministrul Cuc: Ajunge cu minciuna, cu demagogia, ajunge cu dezinformarea
Ministrul Alexandru Cuc de la transporturi își reduce vizitele la Botoșani la cifra doi. Ne-a vizitat în martie 2017, adică în urmă cu doi ani de zile, iar la revenirea de astăzi a promis că o va face din nou, însă peste doar două luni.
Zeci de accidente cu victime de la începutul anului la Botoșani PATRU morți și zeci de botoșăneni la spital
Se pare că noul an a venit cu mai multe accidente rutiere grave. La Botoșani, de la începutul anului s-au înregistrat zeci de accidente rutiere, care au dus și la pierderi de vieți omenești.
Botoșănean purtat pe la DNA Suceava și Tribunal pentru niște scânduri la gardul unei case celebre
Pentru o activitate de câteva zile angajatul unei societăți din Botoșani a făcut numeroase drumuri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava sau Tribunalul Botoșani.
Debranșări în lanț, rugăminți și amenințări la jurnaliști: Vile din municipiul Botoșani lăsate fără apă – FOTO&VIDEO
Ziua de marți, 5 martie 2019 nu a fost una foarte bună pentru câțiva botoșăneni care nu și-au achitat datoriile la apă.
Instituție obligată de judecători să plătească daune uriașe după ce două angajate au refuzat să acorde o autorizație
Anul 2016 rămâne în memoria oamenilor dintr-o unitate medicală de la Botoșani ca o tristă amintire. Rămâne și-n amintirea șefilor de atunci care s-au regăsit în situația în care să încerce să convingă două bugetare să nu se joace cu soarta a aproape 150 de oameni, bolnavi și salariați.
kalapod.net%20
Tupeu de șef la Județ: Și-a parcat BMW-ul chiar sub indicatorul ”oprirea interzisă” – FOTOGALERIE 
După ce în urmă cu aproape doi ani a plecat personal în Germania ca să își aducă mașină second-hand și a reușit să și-o înmatriculeze mult mai rapid ca alți proprietari, Costică Macaleți a ajuns să parcheze și după propriile reguli. 
Bacinschi, cand lucra la APIA FLAMANZI , a taiat marginea de siguranta a TP ca era mai mare decat o foaie A4..... hahahahah
8 martie 2019, 23:54
Intr-o tara normala nu s-ar fi aprobat in Consiliul Local și nu s-ar fi autorizatconstruirea acestui bloc intr-un cartier oricum foarte aglomerat. Blocul nou autorizatpe care il laudati a fost aprobat la distanța de 9,21 m de blocul vecin din Calea Nationala.Stimați arhitecți unde este regula ca distanța dintre două clădiri să fie cel puțin egală cu înălțimea clădirii celei mai înalte.De aceea au fost necesare 18 luni de insistențe pe cai mai puțin oneste. Adevăratele victime sunt locuitorii din zonă și chiar proprietarii din blocul nou și nu un întreprinzător de fațadă, pus în față de alți barosani care probabil locuiesc la Lebăda sau într-o altă zonă similară.
7 martie 2019, 22:16
de ce va ascundeti identitatea daca aveti ceva de spus?Nu am primit nici un raspuns din partea primariei.....daca are un motiv sa le comunice scris poate si dupa 2-3 ani...
7 martie 2019, 09:55
De ce nu-l intreaba nimeni oficial pe investitor daca a amenajat podul blocului in apartamente? Oare asta sa fie motivul real?
6 martie 2019, 23:47
romania
6 martie 2019, 20:35
dle viceprimar murariu, nu va faceti ca nu stiti. bacinschi, daca e asa cum spune acest constructor, nu e singurul care procedeaza la fel. mai este unul la serviciul pe care il coordonati care procedeaza la fel, dar de ani de zile totul este lasat asa. eu sper ca acest constructor sa se tina de cuvant si sa mearga pana in panzele albe cu cei doi.
6 martie 2019, 16:16
zenda.ro
Sondaj
Credeți că se va întâmpla ceva concret după protestul #ȘîEu pentru autostrăzi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu mă afectează, sunt la al șaptelea an de mandat. M-am obișnuit cu toate criticele, nu mă mai afectează, le citesc, țin cont de ele. Nu mă mai afectează personal, vă spun foarte sincer (…). Astfel de acțiuni au fost făcute ...
astratex.ro
ecco-shoes.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7509 lei
USD
Dolarul SUA
4.1988 lei
CHF
Francul elveţian
4.2187 lei
GBP
Lira sterlină
5.5172 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8010 lei
XAU
Gramul de aur
177.1757 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2425 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5039 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1385 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.