Top News
Blocul GROAZEI din Botoșani care arată mai ceva ca după război: FOTO & VIDEO în ce condiții locuiesc unii orășeni

Câțiva locuitori ai unui bloc de pe o stradă din municipiul Botoșani sunt la limita disperării din cauza condițiilor pe care sunt nevoiți să le suporte în fiecare zi, de la lună la lună și poate chiar de la an, la an. Sunt dezamăgiți de modul cum ceilalți vecini se complac preferând să locuiască în mizerie, decât să pună un ban pentru reparațiile necesare pentru ca imobilul să arate cât de cât decent.

Blocul care nu e la ghetouri

Cu siguranță ați auzit de strada Nucilor, acolo unde în urmă cu ceva timp o femeie și-a alertat vecinii după ce s-a suit cu picioarele pe pervaz și mai că a sărit în gol, după o ceartă cu concubinul. Este de fapt singurul bloc de pe strada menționată, și cu toate acestea, arată îngrozitor atât pe dinafară, cât și pe dinăuntru. La o simplă privire nici n-ai zice că în acel bloc locuiesc câteva zeci de suflete, inclusiv copii. Am îndrăznit să urcăm la etaj și am reușit să stăm de vorbă cu o locatară, care ne-a povestit cu lux de amănunte ceea ce se întâmplă în blocul respectiv.  Femeia, a cărui nume a dorit să-l păstrăm în anonimat din motive de protecție, ne-a declarat că s-au făcut o serie de demersuri pentru reabilitarea blocului, însă dacă unii vecini s-au arătat interesați, alții au cam strâmbat din nas, motivul fiind de natură financiară.

Un dezastru, un dezastru total

”Drept să vă spun, este un dezastru, un dezastru total. S-au făcut niște demersuri pentru ca blocul să fie înscris în asociație ca să putem beneficia și noi de niște reabilitări, și nu au fost de acord locatarii. Jumătate plus unu trebuia să fim ca să se facă demersuri. Vecinii ar fi de acord să se facă îmbunătățiri în bloc dar... fără să scoată niciun ban din buzunar”, ne povestește E.P.
Locatara mai spune că s-a încercat înființarea unei asociații în bloc, însă nu s-a ajuns la niciun consens.  ”Dacă aveam o asociație în bloc putea să se facă în așa fel încât să dăm banii în rate, nu știu cât la sută să suporte locatarii și restul asociația.  Dacă nu s-a ajuns la niciun acord, subiectul privind reabilitarea blocului a rămas fără răspuns. Eu sunt pensionară pe caz de boală și mi-am făcut singură izolația, cât am putut să-mi permit”, povestește botoșăneanca.

Avem niște destrăbălați care distrug tot

Dat fiind faptul că în clădirea de pe strada Nucilor s-au înregistrat o serie de incidente neplăcute care au fost aplanate cu ajutorul polițiștilor, aceeași locatara mai spune că se teme uneori să intre pe casa scării, știind că nu este lumină.
Avem niște locatari, strică tot. S-au dat niște bani la început ca să se rezolve problemele la subsol și la acoperiș că ploua pe casa scării și niște bețivani de aici din bloc au vandalizat tot, au spart geamuri, ușile de pe casa scării. Stăm fără lumină și mi-e frică uneori când vin seara acasă,  mai ales că avem niște destrăbălați care distrug tot”, a menționat femeia.
Nici Primăria nu poate interveni pentru a-i ajuta pe botoșănenii din blocul de pe strada Nucilor, fiind vorba despre o proprietare privată. ”Desigur, cetățenii de acolo pot depuse cerere pentru a intra în programul european de anvelopare termică iar efortul financiar nu va fi unul extrem de mare fiindcă plata este eșalonată pe o perioadă de cinci ani de zile și astfel eu cred că fiecare proprietar și-ar putea permite să plătească”,  a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.
Un alt aspect inadmisibil din blocul ”groazei,  este acela că locul unde se afla toaleta, pe fiecare palier din clădire,  reprezintă un adevărat focar de infecție și în același timp un pericol pentru copiii care locuiesc în bloc. Lăsam fotografiile și clipul să vorbească de la sine.


 

Ştefania VORNICEANU
Altar de lumânări și pomană pe bulevard, tineri adunați pentru „italian” – GALERIE FOTO
Mai mulți tineri s-au adunat duminică începând cu ora 17:00 pe Bulevardul Mihai Eminescu.
Profesorul de sport care a BĂTUT șase elevi la oră este RECIDIVIST: A mai lovit copii la alte două școli, scos nevinovat de șefi
Cazul de la Școala Generală nr. 2 din municipiul Botoșani este doar o picătură din seria ieșirilor nervoase pe care se pare că le-ar avea profesorul de educație fizică ce a ajuns joi la audieri la Poliție.
Polițiștii, dotați cu aparate FOTO și camere VIDEO: Șoferii vor fi filmați pentru ca probele din trafic să nu fie contestate
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani atrag atenția că începând cu 12 octombrie 2019 intră în vigoare noile prevederi din Codul Rutier privitoare la abaterile coroborate cu utilizarea telefonului mobil la volan.
REVOLUȚIE în trafic: Polițiștii au ieșit public pentru atenționarea șoferilor de la Botoșani, telefonul mobil te poate lăsa fără permis și 3 luni de zile – LISTA faptelor sancționate
Sâmbătă, 12 octombrie 2019, este ziua în care intră în vigoare noile modificări legislative privitoare la circulația pe drumurile publice.
Delicii și delicatese sănătoase în parcarea de la Piața Centrală: Ziua Recoltei s-a deschis cu șefimea Botoșaniului – FOTO&VIDEO
Aflat la a treia ediție evenimentul intitulat Ziua Națională a Produselor Agroalimentare s-a deschis la Botoșani într-o frumoasă zi de toamnă. Parcarea de pe Platoul B a fost din nou animată de standuri colorate cu legume în culorile toamnei dar și cu produse naturale ale producătorilor autohtoni.
O trăim și pe asta: gunoiul s-a colorat în ROȘU la Botoșani – 5 din 5 șefi de la PSD în unitatea care face și desface în salubrizare
Adunarea Generală a Asociațiilor (AGA) de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Ecoproces” s-a întrunit marți în ședință și a adoptat mai multe hotărâri privind conducerea acestui organism teoretic apolitic. Doar teoretic însă.
Plângere penală la DSPSA, acuzații grave împotriva unei firme private și a unui medic pentru registre dispărute și servicii fictive
Scandalul din vara trecută între conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și medicul Mihai Maxim generează o nouă plângere penală. Eugen Țurcanu în calitatea sa de director a sesizat procurorii de la Parchet despre anumite nereguli ce sunt puse în sarcina doctorului veterinar și a reprezentanților firmei care au administrat padocul de câini comunitari.
Botoșăneancă dusă de soț la Maternitate să nască, RĂNITĂ în accident rutier, femeia preluată de ambulanță – FOTOGALERIE
Cursă contracronometru în adevăratul sens al cuvântului făcută marți seara de către un botoșănean de 33 de ani căruia îi năștea soția.
O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu mașina, noroiul de pe roți a băgat-o în mare necaz – GALERIE FOTO
Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a fost solicitat marți, în jurul orei 17:00, în satul Mănăstirea Doamnei din comuna Curtești, acolo unde a avut loc un eveniment rutier.
Noni, primul copil autist din România care a scris trei cărți, și o dezbatere ALTFEL despre Educație la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO
Sâmbătă, 5 octombrie, la Botoșani s-a sărbătorit altfel Educația. Fără baloane, serbări sau medalii. Un copil de 11 ani a adunat în juru-i oameni pentru care viața înseamnă să cucerești fiecare zi, secundă cu secundă.
Apare un nou sens giratoriu: sediul unei firme a dispărut, se mută un supermarket prezent în toată țara – GALERIE FOTO
Lucrările la noul supermarket Lidl din Botoșani avansează cu repeziciune. Terenul cu tot cu clădiri pe care compania l-a achiziționat deja nu mai seamănă deloc cu ceea ce era acolo anul trecut.
Impact puternic Mercedes – taxi Renault pe Calea Națională, o familie întreagă a ajuns la spital – VIDEO & GALERIE FOTO
Două mașini s-au izbit vineri după-amiază pe Calea Națională, în apropiere de Lidl, iar în urma accidentului o familie întreagă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.
ALDE are peste 30 de președinți în județ, de la foști primari sau viceprimari cu multe mandate, la oameni de afaceri – LISTA
În decurs de o săptămână de zile cât a cutreierat o parte din județ, Florin Țurcanu, actual vicepreședinte al ALDE Botoșani, a reușit să creioneze organizații locale în mai bine de un sfert din comunele din teritoriu.
Prima DEMISIE de președinte după înlocuirea Lilianei Mincă cu Roxana Anușca Țurcanu din ALDE Botoșani
În noua formulă în care s-a constituit Filiala Județeană ALDE Botoșani nu s-a regăsit unul dintre președinții de organizație din cadrul partidului.
Un echipaj MAI a salvat un bărbat care și-a băgat cuțitul în gât, polițiștii cer să se apeleze 112 doar la urgențe
Doi subofițeri MAI de la Botoșani i-au salvat viața unui bărbat din oraș care și-a provocat mai multe răni în zona gâtului cu un cuțit. Poliția Română a făcut public incidentul joi după-amiază.
Chirurgul sufletelor: Preotul din Botoșani care a convins oamenii să doneze 7 tone de sânge, a salvat zeci de vieți de la Colectiv – FOTOGALERIE
Născut la Hlipiceni, din ţărani simpli şi evlavioşi. S-a călugărit pe când avea doar 18 ani, apoi a plecat în armată, la tanchişti. Părintele Ciprian Grădinaru este cunoscut în toată România drept chirurgul sufletelor.
REALITATEA dură a județului: O femeie a născut acasă un bebeluș de 1.400 de grame pe care nu l-a mai vrut
Bebeluși născuți acasă, mame cu sarcini nemonitorizate, copile cu copii. Sunt doar câteva situații cu care medicii de la Maternitatea Botoșani se confruntă. Iar această realitate dureroasă, o recunosc și cadrele medicale, ține și de specificul zonei.
ULTIMĂ ORĂDEZASTRU făcut de o șoferiță de 19 ani în intersecție la Rompetrol – GALERIE FOTO & VIDEO
Accident rutier petrecut în urmă cu puține momente la intersecție străzilor Calea Națională cu Petru Rares, lângă stația Rompetrol.
POVESTEA incredibilă a agresorului sexual din Botoșani – Nu cunoaște niciun limbaj de comunicare, externat de la Psihiatrie pentru că era… liniștit
Bărbatul de 35 de ani, care a fost arestat pentru tentativă de viol asupra a două copile de 12 și 14 ani, este un caz ieșit din comun. Botoșăneanul este surdo-mut și, potrivit unor surse, nu ar cunoaște nici limbajul semnelor, iar comunicarea cu el este aproape imposibilă.
Ambulanță chemată la Lebăda, rudele unei femei au coborât-o din mașină ca să intre mai rapid la UPU
Modul în care gândesc unii dintre botoșăneni continuă să-i umească pe angajații sistemului sanitar. Un alt caz de ignoranță amestecată cu inconștiență s-a petrecut sâmbătă dimineață.
Spuneți clar că blocul respectiv a fost cămin de nefamiliști, se vede din fotografii că pe o latură a blocului constructorul nu și-a terminat lucrările. Ce bloc are wc-urile comune?
11 octombrie 2015, 12:51
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
18 octombrie 2019
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.