Top News
Botoșănenii care au privit moartea în ochi într-o explozie: Ce ați făcut oameni buni, mi-ați distrus viața?! – Muncitorii au început să râdă VIDEO tulburător

Oamenilor din blocul nr. 18 din strada Primăverii, scara B, moartea le-a zâmbit vinerea trecută, cu puțin înainte de ora 14:00. Atunci, pentru o parte dintre ei, cei care erau acasă s-a făcut diferența dintre viață și moarte. Până la urmă, poate norocul nostru, al tuturor, a fost că explozia s-a produs în mijlocul unei zile de muncă. Altfel, am fi avut mai multe sicrie.

Miercuri dimineață, oamenii care stau acolo, s-au adunat în fața blocului pentru a-l aștepta pe expertul de la Iași. Imediat ce a ajuns, fiecare ușă s-a deschis. Și fiecare figură avea propriile lacrimi și propria poveste despre cum a supraviețuit exploziei.

 

La etajul 2 se află apartamentul Mihaelei Croitoru, femeia care și-a găsit copilul de 11 ani, pe Șerban, sub un morman de moloz, care înainte fusese peretele lui Gheorghe Foceag, vecinul ei.

 

”E o minune că era în viață. Mergeți acolo și vedeți. De acolo a venit explozia. Peretele lui este acesta care se vede, molozul. Totul e peretele lui, care se vede aici. Aici a fost o baie. De aici am scos copilul, am pus o icoană ca să-i mulțumesc lui Dumnezeu, pe aici am tras de el. Dacă era mai încolo, nu mai era nici el. Aici e baia, nimeni nu ar fi supraviețuit în această baie, nimeni. Puteam să scot o rufă. Nu vrem nimic, decât să ne reconstruim zidurile și instalațiile și să ne întoarcem la casele noastre”,

Mihaela Croitoru, locatară din Primăverii

 

Mama copilului a pus o icoană pe bucățile de moloz. Acolo plânge și mulțumește Divinității că nu i-a luat copilul.

 

Nu vrea milă. Nu vrea bani. Nu vrea nimic. Nu cere nimic. Doar adevărul.

 

Și ajutor de la instituțiile statului pentru a o putea lua de la capăt.

 

”Nici o ființă umană nu își dă seama că într-o secundă își poate pierde viața. Dar atunci cînd te trezești din acest lucru, înțelegi ce înseamnă viața”, spune doamna Mihaela cu ochii udați de lacrimi.

 

După ce și-a scos copilul de sub dărâmături, a rămas ea însăși captivă printre bucățile de moloz care i-au ajuns în sufragerie. A fost ajutată de un vecin, de la etajul 3, care avea 76 de ani.

 

S-au scos unii pe alții.

 

”Nu mai puteam să ies. M-a salvat vecinul de la etaj care era la celălalt vecin, el a tras de mine ca să ies. Fiindcă am vrut să mă salvez să nu sară blocul. Fum, foc, groază, explozie. Uitați până unde sunt bucăți din zid. Sunt fericită că sunt în viață, suntem fericiți că trăim și îmi doresc să fiu întreagă de acum încolo”,

Mihaela Croitoru, locatară din Primăverii

 

În alt apartament, altă poveste. Soția celui care și-a salvat vecinii, tocmai terminase de făcut bagajele. Urmau să plece în stațiune, cu bilet prin Casa Județeană de Pensii.

 

Geamantanul a fost folosit, însă pentru a merge să doarmă pe la rude.

 

Și la această familie, moartea a trecut fulgerător, doar arătându-și puterea.

 

”De acolo, a venit, până aici a ajuns. Eu de-abia terminasem geamantanul, am ieșit și m-am dus la bucătărie. Norocul meu a fost că m-am dus la bucătărie. Mă prindea aici….”,

Spune femeia și arată ușa distrusă de la balcon

 

Alt chip, alt apartament, altă poveste.

 

Se pierde șirul suferințelor, atmosfera din bloc este apăsătoare. O fată abia trecută de majorat, umblă ca o stafie printre vecinii ei și ascultă liniștită ce se vorbește. Probabil și pentru ea, doar timpul va face ca efectele șocului să fie mai ușoare.

 

”Eu dacă nu deschideam ușa asta (de la balcon n.r.), eram zburată pe balcon. Eu eram pe fotoliu aici, lângă. Holul este distrus. Și în baie și în bucătărie. Peretele acesta pleacă, se zgâlțâie și peretele cu geamul și centrala, la fel”,

Povestește ea

 

Acuze grele de la oameni

 

Fata a fost cea care l-a scos pe Șerban din apartament și l-a dus în fața blocului. Acolo s-ar fi aflat cei doi muncitori care au lucrat la racordul de gaze din apartamentul nr. 1.

 

”Eu am scos copilul afară, pe Șerban, când a ieșit din scară s-a uitat la ei și a zis: ce-ați făcut oameni buni, mi-ați distrus viața. Și ei au început să râdă. Au râs”,

Își amintește fata

 

În cursul zilei de marți cinci locatari din blocul din Primăverii au fost audiați în Poliție și au povestit ce au văzut în ziua aia în scară.

 

Și din nou, acuzele curg spre cei doi muncitori care se aflau la etajul 1 și care după explozie au fost văzuți fugind.

 

”Gazul nu a fost oprit imediat după explozie, pompele nu au fost luate din fața blocului. Știm și o să dovedim chestia asta, muncitorii care au fost în ziua exploziei au fost văzuți în preajma marketului discutând cu un posibil șef îmbrăcat cu costum negru, domnul respectiv a fost și a închis gazul. Oxigenul acela a fost luat duminică seara, luni dimineață nu mai erau”,

Spune tânăra din bloc

 

Probabil în baza noilor declarații date de oameni, ieri un echipaj de polițiști criminaliști a ajuns din nou la blocul unde a izbucnit explozia pentru a preleva probe.

 

Același lucru spun că îl fac și oamenii din bloc care strâng și ei probe pe care le duc la Poliție pentru a arăta că prezența celor doi misterioși muncitori din bloc, ar fi avut un aport în producerea deflagrației.

 

Instituțiile statului însă, infirmă însă categoric acest lucru.

loading...
Concluzie sumbră de la expertul de la Iași pentru blocul cu sinistrați din Primăverii – VIDEO & GALERIE FOTO
COSTURILE estimative pentru repararea blocului din Primăverii afectat de explozie

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

loading...
IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

loading...
Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

vivacredit.ro
Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Obiectivul comunist.
25 septembrie 2017, 03:59
bai nenea obiectiv, lasa bautura si fumatul si puneti centrala. ca ne-am saturat de voi astia care nu munciti si traiti din ajutoare sociale. tu esti sigur asistat si statul te subventioneaza de faci apologia modern hotilor.
24 septembrie 2017, 13:33
obiectiv! ești un bou cu ţâţă de la mc, ştii care-i începutul? falimentul hoţilor de la mc care ne fură de ne rup, astăzi am plătit o executare la un ghebos tocmit tocmai din Suceava. Au început să ne execute sucevenii pentru hoţiile mc-ului. Stau cu un golan deasupra care refuză să-şi instaleze ţevile pe orizontală, e singurul din bloc care mai este abonat la mc şi protejat de această societate. La 4 camere plăteşte 42 de lei pe lună, primeşte ajutor de căldură maxim prin umflarea numărului de persoane din familie, la asociaţie e trecut cu mai puţine persoane. Cei de la MC ştiu dar de doi ani de când am ridicat problema în justiţie individului nu i s-a clintit un fir de păr, păteşte în scârbă 42 de lei. profitaţi de o dramă pentru a vă promova lăturile voastre. La Galaţi termica e pa, este ultima iarnă când mai dă căldură. Spuneți care instituţii ale statului susţin altceva şi ce argumente au. La cum se tergiversează treburile e clar că vina o poartă cineva din afara blocului. Şeful isu a aruncat pe piaţă nişte prostii care au fost demontate repede, acum se caută ceva de pus în loc da "specialiştii" de la stat nu prea au idei de a prosti lumea. Şi încă ceva pentru individul de la mc, 60% din cei abonaţi la centralizate sunt din Bucureşti, falimentul centralizatelor a intrat în linie dreaptă, nici stalin şi hitler nu le mai salvează.
21 septembrie 2017, 18:18
de asigurare a auzit cineva? sau e pt prosti asigurarea?!
21 septembrie 2017, 15:12
Gazul este oprit temporar doar de catre instalatorii autorizati si/sau de catre salariatii firmei de distributie. in rest tb doar aflat concret care au fost cei care au avut lucrari pe scara si ce operatii au executat. Orice oprire este anuntata printr-un afis lipit la vedere sau cel putin prin luarea masurilor ca toti locatarii sa fie atenti la reluarea furnizarii sa nu aiba aparate cu"gazul deschis"Consider o ancheta usoara doar daca nu cumva se incearca altceva. Sper
21 septembrie 2017, 12:23
De ce nu se spune care-i firma de gaz ce a lucrat acolo ?! A platit suficient de mult ???!!!
21 septembrie 2017, 08:56
chiar daca ne exprimam regretul pt ce s-a intamplat, nu pot sa nu spun care-i realitatea, acesta este doar inceputul unor evenimente provocate de aceste instalatii interioare de distributie a gazelor, cei care au fost prin Germania sa le spuna autoritatilor si celor de la pompieri daca acolo au vazut "copacii" astia de tevi in scara unui bloc.Dar probabil la noi nu intereseaza pe nimeni pericolul la care sunt expusi acesti "proprietari" de apartamente care fac fiecare ce le trece prin cap in blocuri.
21 septembrie 2017, 08:35
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Unul dintre versurile citate din poemul citit, aparține unui alt poet, Marius Ianuș. Lucrurile de care am fost acuzată, sînt tocmai acelea împotriva cărora protestez: violența, abuzul, vulgaritatea la care mulți dintre noi sî ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6514 lei
USD
Dolarul SUA
3.8054 lei
CHF
Francul elveţian
3.9608 lei
GBP
Lira sterlină
5.2713 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4196 lei
XAU
Gramul de aur
162.6746 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5078 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0394 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0605 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1832 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6246 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-4 o C
Bucecea
-4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.