Top News
Botoșaniul abandonat inclusiv de asistații sociali

O treime din populația județului a dispărut în ultimul deceniu, iar statistica îngrijorătoare a ieșit la iveală după recensământul din 2021.

În județul Botoșani, conform datelor provizorii de la numărătoarea populației, numărul botoșănenilor este de 392.000.

 

253.626 de persoane,

au vârste cuprinse între 20 și 64 de ani

 

Dintre acestea doar 133.229 sunt persoane active, cu contract legal de muncă.

 

Datele arată că peste 120.000 de botoșăneni nu au loc de muncă. Ba chiar nu apar în nicio evidență a vreunei unități de stat.

Pe lângă faptul că nu mai există forță de muncă pe piața locală, implicit nu mai există nici solicitări pentru ajutoare sociale.

 

„Deci suntem atât de depopulați, și ne legăm iarăși de tinerii care pleacă, suntem atât de depopulați încât nici măcar cereri pentru venitul minim garantat nu mai avem”,

Anca Apăvăloaie, directorul AJOFM Botoșani

 

Ajutoarele sociale pe cale de dispariție

 

De altfel, de la 1 ianuarie 2024, acest venit minim garantat va fi înlocuit cu altă formă de ajutor financiar care va fi cunoscut drept venitul minim de incluziune.

Diferența este că de cel din urmă vor beneficia persoanele care chiar au nevoie de susținere financiară din partea statului, din cauza unor probleme medicale care-i împiedică să lucreze.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) urmează să facă o serie de anchete în rândul beneficiarilor venitului minim de incluziune, în colaborare cu primăriile, cu analiză pentru fiecare membru din familie, pentru a se vedea dacă este sau nu apt de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
25 de familii din Botoșani au primit astăzi ajutoare de urgență – SUMA
Măsuri dure împotriva leneșilor: Asistații sociali de la Botoșani vor fi triați și trimiși la muncă

 

Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
La ghetourile din Botoșani sunt zeci de asistați care nu fac nimica,numai mizerie, gălăgie, deranjează lumea, câinii fug după oameni,o debandare de nedescris,mai face primăria un bloc,că să fie setul complet,,, rușine să le fie la toți care i țin pe ăștia și le dă de toate, fără să muncească.
24 ianuarie 2024, 06:05
PSD a distrus țara prin politica ineptă și iresponsabilă ,,lene pentru voturi”...de aia orbii merg la volanul mașinii să-și ia pensia de nevăzători, cei cu ultimul tip de Merțan merg la ciorbă la cantina asistaților social(n-au timp să-și prepare, că au hafaceri), pe la sate sunt familii întregi cu pensii de zurlii, copii cu media 2, dar cu bursă de merit etc. Cănd Băse a vrut să se facă regulă, au sărit ca arși, că le ia alegătorii. Sistemul se va duce pe copcă în acest fel. Dar ce salvator apare?! Ciolacu, cel mai bine pregătit, pe lângă el Viorica și Doinița sunt lumini ale științei și cunoașterii universale...cam aici s-a ajuns cu țărișoara. Socialismul să trăiască! Uraaaa!
30 noiembrie 2023, 09:51
Poate că vor dispărea cerșetorii, boschetarii, asistații social și alții de acest soi. Dar n-am nicio grijă: câtă vreme se mai găsește câteva ceva de furat în județul ăsta sunt sigur că politicienii și funcțiile lor nu vor dispărea...
29 noiembrie 2023, 22:07
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.8 o C
Dorohoi
9.9 o C
Bucecea
9.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
11.6 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.