Top News
Campioana olimpică Simona Radiș și vicecampionul Mugurel Semciuc, premiați „acasă” în codrii lui Eminescu sub privirile legendei vii, Elisabeta Lipă – VIDEO & GALERIE FOTO

Locația aleasă pentru acest eveniment dedicat performerilor și performanței din sport a fost insula micuță de pe Lacul de la Ipotești, apa înconjurată de codrii care i-au fost sursă de inspirație poetului nepereche Mihai Eminescu în operele sale lăsate moștenire oamenirii.

Cadrul mirific a fost punte între cultură și sport, iar spectatorii invitați au fost aleși pe măsură, fiind așezați pe scaune majoritatea oamenilor din județ care ocupă funcții importante. De la oficialități, la oameni care au făcut performanță în sport.

Elisabeta Lipă, ale cărei titluri sunt nenumărate și pe măsura calităților sale a onorat cu prezența fiindu-le alături Simonei Radiș și lui Mugurel Semciuc.

 

Evenimentul festiv a fost organizat de Consiliul Județean și pornindu-se de la cei doi medialiați olimpici, distincțiile s-au lărgit pentru mai multe nume sonore din sportul românesc, foști sportivi și antrenori.

 

 

 

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani și gazda festivității a relatat în discursul său că Botoșaniul este o sursă inestimabilă de valori. Din 101 sportivi din delegația României, participanți la Jocurile Olimpice, nouă au fost din Botoșani, iar 2 din cele 4 medalii obținute le sunt atribuite sportivilor botoșăneni.

 

 

„Ne-am adunat cu toții aici pentru că Botoșaniul omagiază excelența. De data aceasta vorbim de excelența în sport care nu este deloc străină de acest tărâm binecuvântat de Dumnezeu. Sportul românesc rămâne unul dintre cei mai buni ambasadori ai județului și ai României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pe scenă, în acest loc mirific și care poartă amprenta liricii eminesciene, se găsesc personalități uriașe ale sportului mondial din mai multe generații, medialiați olimpici, campioni mondiali și europeni, antrenori geniali dotați cu simț special de a detecta și șlefui cele mai valoroase diamante ale județului nostru”,

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

 

 

Elisabeta Lipă le-a urat în primă fază un „La mulți ani” pompierilor botoșăneni, instituție de care se simte extrem de apropiată, structură a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), datorită căruia a dobândit titlul de general.

 

„Vă mulțumesc în primul rând că ați ales un loc atât de încărcat de istorie încât sunt eu, cel puțin, foarte emoționată. Este pentru prima dată când ajung aici și mă bucur că pot să fiu astăzi alături de dv. și să vă mulțumesc pentru această primire extrem de frumoasă, extrem de caldă. Să vă mulțumesc pentru că apreciați munca, răsplătiți valorile pentru că Botoșaniul a dat de-a lungul anilor, mari nume, nu numai în canotaj, ci în general în sportul românesc. De aici au plecat mulți olimpici, asta înseamnă că avem un județ care are talent. Un județ care are nevoie de susținere”,

Elisabeta Lipă, președintele FRC

 

 

Vicecampion olimpic în proba de patru rame, Mugurel Semciuc nu și-a putut stăpâni emoțiile când a primit la scenă deschisă distincția acordată de CJ și diploma de cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

 

 

„Mulțumesc în primul rând dlui Victor Semciuc pentru îndrumarea în acest sport, antrenorilor George și Iulia Bulie pentru sprijinul acordat în patru ani de juniorat la clubul din Botoșani, mulțumesc și Federației Române de Canotaj, staff-ul tehnic și medical pentru tot sprijinul acordat pentru această medalie muncită. Sperăm ca la JO din 2024 să venim cu cea de aur”,

Mugurel Semciuc, medaliat la JO cu argint

 

 

Punctul culmimant al evenimentului a fost firește, premierea Simonei Radiș care a devenit la rândul său cetățean de onoare al municipiului, fiind premiată onorific și de CJ.

Campioana olimpică la proba de dublu vâsle s-a născut în comuna Avrămeni, și a fost descoperită de George Bulie, antrenor botoșănean de canotaj. În prezent este legitimată la clubul Steaua București.

 

 

„Este o primire foarte călduroasă și apreciez foarte mult eforturile care s-au făcut pentru acest eveniment. Eu vreau să le mulțumesc oamenilor dragi care au constribuit la drumul meu în acest sport, în canotaj, drumul care m-a dus la acest rezultat de campioană olimpică. A început cu părinții mei de acasă, care mi-au permis să plec departe, îndrumată de dl antrenor Bulie George, dlui a fost cel care mi-a spus de canotaj și m-a îndrumat să plec, să îmi încerc norocul. Norocul meu a fost mare și datorită dlui, am ajuns unde sunt astăzi”,

Simona Radiș, campioană olimpică

 

Evenimentul a fost unul emoționat, cu mai multe momente în care aplauzele au fost de neoprit. Pauzele dintre premieri au fost marcate de artiști de seamă ai județului, Mirel Manea și cântăreața Maddy Omania încântând atmosfera din codrii Ipoteștilor. Nu au lipsit nici „Fetele de la Botoșani”, cu piesa care le-a adus notorietatea în țară.

 

Începutul a fost marcat de intonarea Imnului de Stat al României și un moment de reculegere în memoria unei alte legende a canotajului românesc, Ivan Pațaichin, solemnitatea fiind completată de trompeta artistului Mirel Manea, singurul sunet care a spart liniștea așternută peste lacul lui Eminescu.

loading...
Botoșăneanca Simona Radiș, AUR și RECORD MONDIAL în Polonia, Elisabeta Lipă: Avem cel mai bun lot de tineret din Europa - GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Cum e posibil așa ceva? Municipiul Botoșani are o rată de 6 ori mai mare decât în aceeași zi de anul trecut
O comparație efectuată de ziarul Botoșăneanul pe baza datelor furnizate de autorități arată că la Botoșani situația este mult mai gravă decât anul trecut pe vremea aceasta.  
Tânăr de 34 de ani mort după două săptămâni de boală, a ajuns prea târziu la spital
Valul patru pare să lovească cel mai mult în botoșănenii care fie s-au săturat de măsurile, restricțiile și discuțiile privitoare la afecțiunea care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, fie fac parte din categoria persoanelor care nu cred în această boală.
S-au terminat banii pentru noul UPU de la spital, consilierii reuniți de urgență pentru alocarea de noi fonduri – DOCUMENT
Ritmul lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati sunt desfășurate într-un ritm accelerat de nevoile medicale în plină criză sanitară.Constructorul care a câștigat licitația a înțeles nevoia devansării termenului de finalizare a investiției.
Casa de avocatură a unui botoșănean îl apără pe Enescu: Merită aplauze pentru cât de repede și de profesionist s-au mobilizat
Un exemplu de bună practică, spirit civic îmbinat cu un profesionalism fără cusur, fidelitate față de valorile naționale, dar și o cultură solidă a unor avocați care, dincolo de știința meseriei, știu să pună legea în slujba binelui, acolo unde el, binele, este în pericol a fi confiscat sau alterat.
Liberalii și-au tras partid cu televiziune: pact la ședința de la stațiune
Întrunit săptămâna trecută la Stațiunea de Cercetare Popăuți, Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Dreapta Liberală (DL).
Cadre medicale de la „Mavromati” infectate în ultimele zile, mai mult de jumătate nu sunt vaccinate
Mai mulți angajați de la cea mai mare unitate medicală din județ au fost confirmați pozitiv la virusul care a pus stăpânire pe întreaga lume.
PROTEST la Eltrans, șoferii au amenințat că blochează circulația, primarul a venit să-i asculte: Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane?GALERIE FOTO & VIDEO
Începând cu ora 13:00 toate cele nouă autobuze care se află pe traseu ar fi trebuit să ajungă în fața sediului societății Eltrans și să blocheze circulația în semn de protest față de conducere.
Urmărire de aproape două ore cu Poliția, s-a tras iar cu pistolul, șoferul și-a ascuns mașina într-un lan de porumb și i-a dat foc
Actele ilegale de la granița României încep să capete proporții grave. Contrabandiștii îi determină pe polițiștii de frontieră să folosească arma tot mai des, ajungându-se chiar la urmăriți împușcați în cap.
Ziua Produselor Agroalimentare sărbătorită în Piața Revoluției cu un concert, discursuri (a)politice și mici gafe – FOTO & VIDEO
Pe o vreme frumoasă de toamnă, la Botoșani a fost marcată Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. În acest an locația a fost Piața Revoluției acolo unde s-au adunat oficialități, producători locali dar și botoșăneni veniți să asculte concertul susținut de Rapsozii Botoșanilor.
Loading...
Din minut în minut: Val de botoșăneni la Urgențe, „acuzații” (ne)fondate către medicii de familie: Ca în război trebuie să fim uniți
Numărul botoșănenilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati este în creștere de la o zi la alta. Mai ales că în ultimele două săptămâni situația epidemiologică de la nivelul județului s-a înrăutățit, spitalele fiind arhipline.
„Să oprim moartea din nepăsare”: Semnal de alarmă tras de un preot pentru blocurile din Botoșani - Nu costă mult - FOTOGALERIE
Un cunoscut preot din Botoșani atrage atenția asociațiilor de proprietari asupra pericolului din scările de bloc.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență convocat la ordinul Prefecturii, primarul: NU vom carantina localitatea
După ce timp de un an de zile această structură nu s-a întrunit niciodată pentru a decide (sau nu) anumite restricții sau măsuri de protejare a populației în situații cu caracter de urgență, astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a avut o ședință.
A început marea bătălie pe școlile botoșănene într-o cursă SECRETIZATĂ total: Sute de candidați se luptă să fie directori
Perioada de depunere și evaluare a dosarelor a fost deja epuizată, iar la acest moment toți candidații se pregătesc pentru proba scrisă. Este probabil unul dintre cele mai mari și importante concursuri care au loc la Botoșani.
Pățania unui șofer din Botoșani! A licitat pentru un loc de parcare și a intrat în gura soției
Au fost scoase la licitație aproape 300 de locuri de parcare din mai multe cartiere ale orașului.
Loading...
Buluc de lume pentru locurile de parcare, RECORD absolut stabilit pentru un spațiu de pe o alee: Este foarte trist, trebuie să găsim soluțiiGALERIE FOTO
Criza locurilor de parcare din municipiul reședință de județ se adâncește tot mai mult.O botoșăneancă a doborât un trist record după ce a ajuns la o sumă uriașă pentru plata unui loc de parcare.
Arta în Galerii, la ”Interferențe” 2021: Este din ce în ce mai greu să atragi mari valori la Botoșani, pentru că nu le oferim nimic - GALERIE FOTO
Într-o vreme în care cultura pare să fie tributară unei societăți tot mai instabile, într-un timp în care simțurile se acutizează, iar arta pare să se degradeze și să se uniformizeze într-un spațiu public tot mai lipsit de spiritualitate și de frumos, există oaze de culoare, există oameni pentru care arta a devenit sinonim cu a trăi.
Sărbătoarea Muzicii la Botoșani: Public ”selectat” de restricții, aplauzele au răsunat din nou în sala de concert – FOTO&VIDEO
Pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Muzicii, melomanii din Botoșani au asistat la un nou concert simfonic, în deschiderea stagiunii 2021-2022 a Filarmonicii ”George Enescu”.
Botoșaniul, două-trei zile până la carantină: autoritățile închid practic orașul pentru nevaccinați, toate unitățile rămân deschise pentru cei imunizați – LISTA restricțiilor
Municipiul Botoșani a atins sâmbătă o rată de 5,67 și se apropie vertiginos de pragul de 6 la mie de la care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va aplica o nouă serie de restricții.
Botoșaniul cu doar 15 paturi la ATI pentru pacienții infectați, criză și în spitalele din țară: Cîțu trece la amenințări
Secția ATI de la Spitalul Județean Mavromati este ocupată la maximum de săptămâni bune, iar alți pacienți sunt în așteptare. Aceeași situație este și în celelalte spitale din țară, fiind internați la Reanimare în jur 1.391 de pacienți. Locurile sunt însă cu mult mai puține față decât ar fi nevoie, în realitate. 
Punte spre Dumnezeu la înmormântarea părintelui Ionuț! Mitropolitul Teofan și zeci de preoți alături de familia îndoliată – GALERIE FOTO & VIDEO
O ceremonie cum rar se poate vedea la plecarea unui om din lumea asta. Preotul Ionuț Miorcăneanu, părinte pentru enoriaș, tată pentru doi băieți și o fiică și soț iubitor pentru preoteasa Ana Maria a plecat spre somnul veșnic într-o atmosferă cu puternică încărcătură emoțională.
Un eveniment care se dorea de succes si in cinstea olimpicilor botoșăneni a fost transformat “ intr-o piesa de teatru de păpuși” și prezentată de directorul teatrului de păpuși .
14 septembrie 2021, 08:24
Felicitari olimpicilor ! Păcat de munca acestora știrbita de politrucii oportuniști care s-au cocoțat pe scena pentru a fi văzuți de popor ! Pe scena trebuia sa urce doar olimpicii !
14 septembrie 2021, 08:00
De ce a mai luat însemnul tricolor de primar Cosmin Andrei, dacă totul a fost la Ipotești? E primar și acolo și nu știm?
13 septembrie 2021, 21:54
Imi este greață. Păcat de reușitele acestor doi mari sportivi. Dacă ar sti acești sportivi ca acest pod cu câteva zile înainte era sub orice critica, dar a fost vopsit, aranjat pentru acest eveniment ce ar spune? Pentru ei performanta se realizeaza doar muncind continuu. Performanta... la CJ se realizeaza doar atunci cand obiectivele le sunt profitabile din punct de vedere politic. În fiecare lună din această vara am fost cu nepoții acolo si nu am vazut nimic din ce era astăzi ( nu ma refer la tribuna). Nu mai spun de mizeria si eutrofizatea completa a lacului.
13 septembrie 2021, 21:40
Toate ca toate dar ofilita doina are o figura de acritura solemna ÎÎÎ
13 septembrie 2021, 20:24
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.6 o C
Dorohoi
14.3 o C
Bucecea
15.0 o C
Darabani
13.6 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.