Top News
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
  • A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.
  • Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.

4 din 42 au ajuns la Botoșani

 

Autocarul de culoare galbenă „Patrioți în România” și cu inscripția AUR a ajuns în după amiaza zilei de marți, 14 noiembrie 2023 în centrul orașului, pe strada Cuza Vodă. În interior, patru „apărători ai patriei române” care se află pe lista de 42 de candidați la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

 

Cristina Dascălu, Elena Doboș, Veronica Grosu și Silviu Gurlui au fost cei care au primit sarcina de a participa la evenimentul programat la Botoșani, în nordul Moldovei. Și au fost înconjurați aproape exclusiv de membrii AUR de la Botoșani, unii de prin mediul rural și cei din echipa proprie de campanie.

Adică maximum 30 de persoane care fluturau steaguri galbene și purtau veste cu însemnele partidului.

Unii tineri au avut sarcina să împartă pliante cu fotografiile candidaților AUR la primele alegeri programate anul viitor.

 

„Sunteți vânduți rușilor”

 

Cristina Dascălu, profesor universitar de științele comunicării și de limba și literatura engleză a făcut un scurt live pe Facebook înainte de începerea evenimentului.

După care și-a început discursul cu sublinierea faptului că se află într-un oraș verde.

 

„Astăzi voi intra pe domeniul de competență al profesorului Silviu Gurlui, expertul nostru pe probleme de mediu, dar frumos prieten bun, mă va ierta și vă spun că da, astăzi aici în Botoșani respirăm cel mai curat aer. Da! Statisticile au dreptate. În Botoșani respirăm cel mai curat aer din oricare municipiu al României. Și nici nu poate fi altfel, dragii mei, pentru că începând de astăzi, de aici, din Botoșani, noi respirăm aerul curat al schimbării. Al schimbării unei politici interne și administrații interne de la corupție și nepotism și favoritism, la profesionalism, meritocrație și de plină onestitate. Deci da, începând de aici, cu dumneavoastră, de la Botoșani, noi respirăm aerul schimbării”,

Cristina Dascălu, candidat AUR europarlamentare

 

Un bărbat aflat în trecere pe Pietonalul Unirii nu s-a putut abține și le-a strigat celor de la AUR: „Sunteți vânduți rușilor, sunteți vânduți, voi AUR”, chiar în timpul discursului Cristinei Dascălu.

 

Neafectată de afirmații, ea a continuat: „Fiecare are dreptul la opinie. De aceea suntem o națiune liberă și dorim să rămânem liberi și, fiindcă dorim să rămânem liberi, vă propunem acești minunați candidați, patrioți în România și patrioți în lume, care să vă reprezinte interesele, inclusiv cele legate de libertate, în România și în lume”.

 

A amintit și de personalitățile care s-au născut la Botoșani, județul în care a ajuns pentru lansarea candidaturii. Și le-a promis botoșănenilor că în schimb, pentru aceste personalități pe care le-au oferit României, îi vor primi drept răsplată de patrioții de la AUR.

 

„Și mă bucur și sunt onorată să fiu astăzi în mijlocul și în fața dv, aici în județul care a dat cele mai multe personalități pe metrul pătrat în România. Și nu în ultimul rând, în județul care a dat patriarhi, ultimul fiind preafericitul Teoctist și genii, așa cum sunt poetul nepereche, poetul nostru național Mihai Eminescu, istoricul Nicolae Iorga, pictorul Ștefan Lucian și compozitorul George Enescu”.

 

Iar Veronica Grosu a completat intervențiilor colegilor săi aducând motive pentru care își dorește să ajungă europarlamentar.

 

De ce vrea AUR în Parlamentul European?

 

„Vrem în Parlamentul European pentru că prima persoană care ne-a întâlnit astăzi aici în Botoșani a fost o doamnă pensionară, cu o pensie de doar 1.200 de lei pe lună, recent operată și care a venit să-și plângă necazul și năduful în fața noastră. Ne aflăm astăzi în fața dv pentru că în Parlamentul European vorbim de politici, de coeziune și incluziune socială, dar discriminarea economică și socială persistă încă în rândul nostru. Ne aflăm astăzi în fața dv pentru că săptămâna trecută, tocmai a trecut o directivă în Parlamentul European cu privire la identitatea digitală și portofelul digital, fără ca nimeni să ne consulte dacă ne dorim acest lucru”,

Veronica Grosu, doctor în economie

 

Rostirea celor patru discursuri a durat aproximativ zece minute și au fost rostite în fața propriilor simpatizanți. Nu au fost persoane care să se oprească pentru a asculta promisiuni și îndemnuri electorale.

 

Ulterior, grupul s-a deplasat către Piața Centrală însă în drum cei de la AUR s-au oprit și în fața Primăriei pentru o fotografie de grup și o serie de scandări: „Cine suntem?” – „AUR! AUR! AUR!”.

Mai multe în materialul video de mai jos

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACUM: 30 de AUR-iști strânși la prezentarea aspiranților la Parlamentul European, principalii candidați nu au venit până la Botoșani – VIDEO & FOTOGALERIE

 

Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
Avem nevoie de voci patriotice in parlamentul european nu vanzatori, tradatori, trisori, care nu stiu pt ce au fost trimisi acolo.Problema este ca daca va fi un parlament puternic va putea pune la punct Comisia, care isi face de cap la Brux, desi nimeni nu i-a ales.Sper sa nu ajunga la Brux niste tarani speriati, care nici macar nu tin cu Romania a saptea tara cs potential in UE si care njmai in genunchi a fost tinuta.Si din cauza tradatorilor si handicapatilor fara principii, care s-au multumit cu o leafa grasa si atat.
25 noiembrie 2023, 20:52
„Botoșănean”, vor să fie împotriva UE chiar de la Bruxelles, căci doar expansiunea sovietică trebuie să aibă loc de la Vladivostok până la Lisabona conform spuselor lui Medvedev. Și atunci nu ar fi de... AUR să își trimită portavocele mai spre vest? „Observator” - ai un comentariu foarte optimist, aș fi uimit să obțină ăștia doar 15% prin Botoșani. Procentul acesta îl vor scoate prin orașele dezvoltate. La Botoșani obțin sigur peste 35%. În orice caz, împreună cu PSD-ul vor avea 85-90% și spun asta cu maximă luciditate, asumare și durere.
22 noiembrie 2023, 01:16
Auriștii sunt împotriva UE,nu înțeleg nimic!?! Locul lor este la Kremlin!Sper să nu se răstoarne căruța cu proști la Botoșani!
15 noiembrie 2023, 16:20
Așa ridicoli cum sunt, botoșenenii îi votează. Cam 15% dintre alegătorii botoșeneni. Enorm! Ce poți să spui de asemenea votanți? Că își merită sărăcia și prostia...
15 noiembrie 2023, 15:34
Atâta poate Cosma și Grădinaru. Atâta poate conducerea AUR Botoșani. Niște amatori. Le pleacă oamenii la Șoșoacă. Și la alte partide naționaliste. Își fac plângeri penale. La locale nu fac nici 5%.
14 noiembrie 2023, 21:07
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
11.1 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.