(P) Clinica „Sfântul Nicolae” aflată pe Șoseaua Iașului în apropiere de sensul giratoriu de la Lebăda a fost inaugurată în cursul dimineții de marți, 8 august 2023 în prezența ÎnaltPreaSfințitului Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei și a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.
De asemenea, un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Petru Fercal și sute de persoane.
„Oferim alinare și speranță pentru pacienți aflați în lupta cu boli grave!”, este mesajul transmis de cea mai nouă clinică de boli paliative din municipiul Botoșani, care poate oferi asistență medicală pentru un număr de 50 de pacienți.
Clinica medicală „Sfântul Nicolae” este situată pe un teren de 50 de ari, într-o zonă deosebită, la marginea orașului Botoșani, accesul fiind foarte facil, chiar din drumul naţional.
Clinica are 4 nivele (3 etaje + parter) și fiecare salon este dotat cu vestiar și baie proprie. De asemenea, centrul este dotat cu bucătărie proprie, sală de recreere, foișoare de recreere, alei, parcări generoase și mult spațiu verde.
Oferă servicii de îngrijiri paliative si recuperare medicală (neurologică si ortopedie traumatologie) în regim de spitalizare continuă şi beneficiază de cele mai înalte standarde hoteliere şi de dotare (vestiar și baie proprie, TV, acces la internet, mobilier modern, etc).
Pacienţii au acces la curtea interioară situată în imediata vecinătate a pădurii, sala de interacţiuni, sala de kinetoterapie, precum şi la cabinetele de consultaţii sau consiliere psihologică, fiind însoţiţi în permanenţă de către personalul medical.
Pacienții de toate vârstele, adulți sau copii cu boli cronice progresive, cu suferință generată de simptome necontrolate sau probleme psiho-emoționale.
Ca și afecțiuni, sunt oferite servicii medicale pentru botoșănenii suferinzi de cancer, boli cardiovasculare grave, scleroză lateral amiotrofică, demență (ultimul stadiu), scleroză multiplă dacă prezintă handicap nutrițional critic, Parkinson, boli pulmonare grave, accident vascular cerebral și comă.
Clinica este dotată cu facilități de ultimă generaţie, pentru o îngrijire optimă (paturi care se reglează, elevatoare, saltele antiescare, cărucioare cu rotile, concentratoare de oxigen, etc).
Clinica utilizează în îngrijirea pacienților toate mijloacele moderne caracteristice îngrijirii paliative, puse în practică de medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, asistenți sociali, psihologi, infirmieri, terapeți ocupaționali, etc.
Întreaga activitate are la bază profesionalismul și dedicarea cadrelor medicale, aparatură și materiale sanitare de top, siguranța și respectul acordat pacientului, precum și liniștea familiei acestuia.
Scopul înființării acestei clinici este de a alina suferința și de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor afectate de o boală cu speranță de viață limitată, pentru bolnavii cronici, pentru cei cu boli paliative, degenerative, neoplazici, cei cu afecțiuni locomotorii sau cerebrale, AVC-uri sau malformații cerebrale, din județul Botoșani și nu numai.
Astfel și locuitorii județului Botoșani vor avea posibilitatea să fie îngrijiți corespunzător într-o clinică, unde vor avea spațiu și confortul necesar unei supravegheri medicale corecte.
Obiectivul clinicii este de a asigura asistenţă medicală pacienţilor de îngrijiri paliative, oncologici şi non-oncologici, la cel mai înalt nivel calitativ, având în acest sens o echipă multidisciplinară de profesionişti, dotări şi echipamente moderne şi circuite/protocoale specifice utilizate la nivel internaţional.
Întreaga activitate va respecta principiile Organizației Mondiale a Sănătății ale îngrijirii paliative, cele mai importante dintre acestea fiind focusate pe:
În acest sens, echipa multidisciplinară formată din medici cu pregătire în îngrijirea paliativă, asistenţi medicali, infirmieri, kinetoterapeuţi, psiholog şi consilier spiritual (preot) vor asigura abordarea holistică a pacientului, obiectivul final fiind reprezentat de ameliorarea calităţii vieţii acestuia.
Alerte de viscol au fost emise în mai multe zone: Botoșani se află pe listă
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Cornel Șfaițer, așa cum îl vezi o singură dată pe an: în suman și… astrahan
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Anul 2025 vine cu mai multe zile libere
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Ce se întâmplă cu banii românilor la început de an. Anunțul îngrijorător făcut de BNR
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Când revin elevii și preșcolarii la cursuri după vacanța de iarnă: Calendarul anului școlar
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile