Top News
Circ total la municipiu: Acuze de răpire și sechestrare după ce o șefă de serviciu a fost chemată în biroul viceprimarului - VIDEO

A fost ziua dezvăluirilor la Primăria Botoșani, în cadrul conferinței de presă susținută de Cosmin Andrei. Una dintre explicațiile oferite de primar a fost privitoare la reorganizarea unei direcții din cadrul instituției.

Răfuieli politice pe spatele botoșănenilor

 

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) este condusă încă de la înființare de liberalul, ex-PDL și ex-PRM, Eugen Țurcanu, iar de la an la an a căpătat tot mai multe activități importante.

 

În precedenta ședință de Consiliu Local, primarul a inițiat un proiect de hotărâre care a fost aprobat prin vot, prin care s-a desemnat o comisie care să stabilească o serie de bunuri din patrimoniul DSPSA care să fie preluate ulterior la Primărie.

 

Gestul a fost catalogat ca fiind unul exclusiv politic, fiind văzut mai degrabă ca o răfuială politică. Iar acesta a fost motivul pentru care, a declarat Cosmin Andrei, a dorit să iasă public și să explice situația de fapt.

 

Și anume o sumedenie de comenzi transmise de Primărie către DSPSA și care nu sunt onorate.

 

„În acest moment la Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement sunt 53 de note de comandă întârziate care reprezintă 147 de toaletări neexecutate. De fiecare dată când merg în cartier sunt abordat de către cetățeni care îmi vorbesc de toaletarea arborilor”,

Cosmin Andrei, primar municipiul Botoșani.

 

A făcut publică și această situație:

 

2017 – 3 toaletări restante

2018 – 2

2019 – 5

2020 – 14

2021 – 87

2022 – 37

 

Edilul șef a arătat că și diverse persoane fizice au solicitări neonorate din partea DSPSA, tot pe partea de toaletări de arbori, unde există risc ridicat de accidente, mai ales în condiții de intensificare a vântului.

 

„Avem de asemenea solicitări pentru gard metalic acolo unde președinții au făcut aceste solicitări. Colegii de la Direcția Edilitare au transmis comanda către DSPSA și avem lucrări restante din 2018 - o lucrare, din 2019 - două lucrări, 2020 - 14 lucrări, 2021 -10 lucrări, 2022 – cinci lucrări restante”

Cosmin Andrei, primar municipiul Botoșani.

 

”DSPSA nu-și face treaba”

 

Și la indicatoare rutiere ar fi comenzi întârziate din 2021, în mod nejustificat.

 

„Ce vreau să subliniez? DSPSA nu își face treaba. Acesta este motivul pentru care am venit în fața consilierilor și am cerut o organizare astfel încât să avem un control direct asupra a ceea ce se întâmplă la această direcție, dincolo de abordarea nepotrivită sau ineficiența directorului de acolo, ineficiență pe care o pot demonstra și v-am adus în discuție comenzile neîntârziate în această direcție”

Cosmin Andrei, primar municipiul Botoșani.

 

Primăria ar fi transmis mai multe adrese către DSPSA în ceea ce privește patrimoniul serviciilor, însă nu a primit vreun răspuns.

 

„Colegii mei, cărora le-am dat această sarcină, încearcă un dialog cu dna director economic sau șef serviciu de la DSPSA și o invită la Primăria Botoșani pentru a discuta această situație. Dl Țurcanu află de această solicitare a noastră și îmi trimite un e-mail în care mă amenință de asemenea că îmi va face plângere”,

Cosmin Andrei, primar municipiul Botoșani.

 

Șefă ”răpită și sechestrată” în biroul viceprimarului

 

A dat citire mesajului electronic:

 

„Vă informez dle primar că în urmă cu câteva minute dna Albotă Liliana a fost «ridicată » și dusă împotriva voinței ei și fără să aibă aprobarea ordonatorului de credite, reprezentantului legal al DSPSA Botoșani, adică subsemnatul, la viceprimarul Buhăianu, la discuții. Vă informez că sesizez Poliția pe acest subiect în care salariații DSPSA sunt abuzați de dvs. și colegii dvs. pentru ridicare, convocare de urgență și posibil răpire și sechestrare”,

Mesaj trimis primarului de Eugen Țurcanu

 

Având în vedere că între Primărie și această direcție nu există colaborare primarul a declarat că dorește să preia o parte din activități, pentru a se putea onora solicitările cetățenilor.

 

 

loading...
Eugen Țurcanu s-a zbătut până la aluzii penale, pentru păstrarea semafoarelor
Prestație la Municipiu a aleșilor, „speranțele” vot la dublu, vorbe grele între doamne: Îmi este rușine de rușinea dv. / Faceți aici ce vreți din noi VIDEO

 

Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
După ce s-au făcut de râs eujeeen, urmează să scoată sclavii terorizați la grevă , că el e foarte iubit de sclavi scuze angajații cu carnet de partid, sper că nu am stricat surpriza.Oricum prostul e tot prost.
7 aprilie 2022, 07:41
Acum am înțeles gestul lui turchi de a ieși din ședința,s-a grăbit să o salveze pe domnița ,el purtător de sabie , a eliberat-o de oamenii rai.Bravooo ești eroul sclavilor de la DSPSA.Sa nu uitam că acuși scoateți sclavii ,terorizați ,la grevă ,abia aștept spectacolul prostesc.
7 aprilie 2022, 07:26
cosminel tata, tu ești precum un pechinez care latră la toată lumea, ești rău tare, de după gard. atat știi, scandal, ca în rest nu faci nimic
7 aprilie 2022, 07:22
Deci fără cuvinte...! Ce poți să ceri de la un needucat, agramat și nesimțit. Acest, Țurcanu Eugen se vede că este venit din gârlă, un grăjdar devenit cu funcție publică și politică. Mă întreb dacă familia lui, știe cât de prost este...!
6 aprilie 2022, 22:07
unul dintre ei e primarul, el se pricele la orice.
6 aprilie 2022, 21:39
trebe ac de cojocul lui Turcy, ca nu e de neinlocuit, mai sunt oameni, chiar mai capabili profesional
6 aprilie 2022, 20:15
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8849 lei
USD
Dolarul SUA
4.8018 lei
CHF
Francul elveţian
5.0503 lei
GBP
Lira sterlină
5.8119 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5619 lei
XAU
Gramul de aur
273.7366 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2507 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2026 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3448 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7296 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1989 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.9 o C
Dorohoi
20.7 o C
Bucecea
22.7 o C
Darabani
20.1 o C
Saveni
21.0 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.