Top News
Piețari revoltați adunați în fața Prefecturii, după descinderile din Piața Centrală: Puteau să doneze produsele, nu să le calce în picioare - FOTOGALERIE

Mai mulți comercianți din Piața Centrală au venit luni dimineață în fața Instituției Prefectului fiind nemulțumiți de descinderile care au avut loc săptămâna trecută.

Comercianți în audiență

 

Ne referim la comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate. S-au adunat în fața Instituției Prefectului în jur de 25 persoane.  Având în vedere perioada de pandemie pe care o traversăm au intrat în audiență doar două persoane.  Deoarece prefectul era plecat pe teren, au fost primiți de subprefectul Rodica Zelincă dar și șefa Serviciului Juridic, Mihaela Aroșoaie.

 

Ceilalți comercianți au rămas în fața instituției. Reamintim că ei au fost controlați de Poliție de două ori, în două zile. 

 

Deranjați că le-au distrus produsele

 

Au susținut că se simt neîndreptățiți și că niciun produs nu era expirat. S-au arătat deranjați că marfa le-a fost distrusă și că putea fi donată mai ales că ei susțin că nu punea în pericol sănătatea oamenilor.

 

Ba mai mult decât atât, comercianții au declarat că foarte multe persoane au cumpărat marfă de la ei, inclusiv șefi ai județului și nu au fost cazuri de îmbolnăviri sau nemulțumiri din partea clienților. 

Oamenii care vând în acea zonă susțin că unicul scop al acțiunilor a fost acela ca ei să fie îndepărtați de acolo. Cel mai mulți dintre ei, duc un trai de subzistență cu veniturile obținute din vânzarea produselor, iar confiscările uriașe de marfă, practic le-a distrus micile afaceri și unicul mod de a obține bani pentru a trăi. 

 

Ei au condamnat și atitudinea celor care i-a controlat care le-au aruncat produsele pe jos și le-au călcat în picioare. Și au vrut ca toate aceste lucruri să fie știute și „mai sus”. 

 

 

„Puteau să vină să ne anunțe dinainte că nu mai putem sta, au venit și mascații. Numai pe noi nu ne-au luat pe sus, ne-au lăsat pe noi, puteau să ne ia și pe noi. Puteam să donăm produsele. Și ei puteau să le dea la o casă de copii, putea să le dea undeva, nu să le arunce și să le calce în picioare”,

a spus un comerciant

 

Unele produse ar fi avut termen și până în 2021 susțin comercianții.

 

O delegație formată din două persoane a fost în audiență în fața unei comisii condusă de subprefectul Rodica Zelincă.

 

 

„Cele două persoane au prezentat anumite nemulțumiri privind desfășurarea controalelor la care au participat mai multe instituții. Ținând cont că rulajul lor de marfă este mic în această perioadă, datoriile sunt imense și doresc să își continue activitatea pe viitor. Au fost aplicate și anumite măsuri coercitive, sancțiuni care au fost aplicate pentru păstrarea în condiții improprii de comercializare a produselor alimentare perisabile, neetichetare, documente care să ateste trasabilitatea alimentelor am adus la cunoștința întregii delegații, prin ieșirea pe platoul Prefecturii câteva recomandări”,

Rodica Zelincă, subprefectul județului Botoșani

 

Listă de măsuri obligatorii 

 

Comercianților li s-a adus la cunoțtință faptul că, pentru comercializarea produselor alimentare, acestea necesită condiții de temperatură, refrigerare în combine ale căror temperaturi să fie cele recomandate de producător.

 

De asemenea, toate produsele expuse spre vânzare trebuie etichetate corespunzător, respectiv să fie păstrate ambalajul și etichetele originale, pentru a fi făcută dovada provenienței.

 

Expunerea de produse alimentare care pot duce la modificări organoleptice este interzisă pe tarabe. La cumpărarea mărfurilor din Republica Moldova sau Ucraina, comercianții trebuie să solicite o copie din declarația de conformitate care să ateste trasabilitatea produselor. Trebuie să dețină și documentele de proveniență din țara din care s-a făcut achiziția. Mai au nevoie și de documente de înregistrare sanitar veterinară.

 

Administratorul pieței va trebui să efectueze zilnic operațiuni de igienizare a spațiilor și suprafețelor pentru a nu fi puși în pericol nici comercianții, nici consumatorii. În baza taxei pe care o achită, operatorul care închiriază tarabele trebuie să pună la dispoziție condiții egienice corespunzătoare.

 

Nu în ultimul rând, circumscripțiile sanitar veterinare din Piața Centrală au responsabilitatea de a montoriza condițiile sanitare de la tarabe, iar comercianții să dețină substanțe biocide care să fie folosite pe parcursul desfășurării activității.

 

Comercianții au promis că se vor conforma acestor cerințe pentru a-și putea continua activitatea de comercializare din piață.

 

loading...
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Mascații și polițiștii au descins în Piața Centrală: Peste două tone de produse retrase – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Coronavirus la APIA! Un funcționar a fost depistat pozitiv, toți colegii lui trimiși la izolare
Noul virus chinezesc continuă să dea bătăi de cap. Un funcționar din cadrul unei importante instituții publice de la Botoșani a contactat această boală.
Mai puțin de 100 de botoșăneni cu COVID internați la Mavromati! Un alt spital se redeschide pentru toți pacienții
Încă din luna martie sistemul de sănătate a fost dat peste cap de pandemia de COVID. După luni de zile, situația în spitalele din Botoșani pare să-și reintre ușor în normalitate.
SIDA pisicilor, boala care îți dă fiori dacă nu știi nimic despre ea: Sunt foarte multe cazuri în BotoșaniFOTO
Chiar dacă trăiesc cel mai aproape de om, știm prea puține despre ele. Cum ar fi, de pildă, că au boli la fel de grave ca noi, de la leucemie, artrită, boli de inimă, cancer și diabet, la SIDA sau tuberculoză.
Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
inpuff.ro
Loading...
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Loading...
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Da pe toti ceilalti piețari care nu dau bon, care factureaza maxim10% din ce vand...pe toti samsarii care nu au acte de producator si nici macar de provenienta...lor când li se confisca marfa?
25 mai 2020, 23:17
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
10 iulie 2020
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.