Top News
Concurs după chipul și asemănarea veșnicului director din curtea Primăriei

Zvonurile care au răzbătut adesea printre ușile instituțiilor publice în momentul în care o anumită persoană trebuie să promoveze un anume concurs, prind contur cumva cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut în curtea Primăriei Botoșani.

Pentru a se oferi siguranță și certitudine că are postul asigurat, principalului candidat i se deschide calea prin introducerea unui criteriu de participare pe care, potențialii contracandidați nu îl au.

Touché!

 

Asta s-ar fi petrecut și la SC Locativa SA unde postul de director general al lui Cătălin Flutur a fost scos la concurs.

Pe muțește spun unii care ar fi vrut să participe la acest concurs și care au aflat de el exact la momentul în care instanța a solicitat să se facă dovada calității de reprezentant a directorului general.

 

Examenul a avut loc undeva spre finele lunii octombrie, iar unic candidat a fost Florinel Gornea, veșnicul șef de la Locativa care însă nu își amintește exact când a bifat acest salt pe hârtie din cariera sa.

 

”Nu mai știu data exactă. Nu am avut contracandidați, a fost dat pe site, cu tematică cu tot”,
au fost singurele cuvinte rostite de Florinel Gornea.

 

Cel puțin două persoane din cadrul societății ar fi vrut să se înscrie la acest concurs.

Iar una dintre acestea este juristul societății.

 

”Ideea este că de înscris la concurs, ne-am fi înscris poate mai mulți, dar chiar dacă am fi făcut acest lucru, nu aveam nici o șansă pentru că una din condiții se referea la faptul că ar trebui să avem nimim 10 ani de experiență în managementul unor societăți care au ca obiect de activitate închirierile de spații comerciale și apartamente”,


Cezar Nicuță, jurist Locativa SA

 

Adevărat. Iată una dintre cerințe:

 

”experienţă de minim 10(zece) ani în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice profitabile ori societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate principal al S.C. LOCATIVA SA Botoşani”

 

Cezar Nicuță a continuat și a spus că…

 

”Singurii din oraș dacă stăm bine și ne gândim, care îndeplinesc această condiție sunt actualul primar Flutur și Gornea”

 

…și ca atare

 

”Mă gândesc pe viitor să atac la instanță concursul, să vedem ce o să spună instanța de criteriile de participare”.


Concursul a fost organizat de Consiliul de Administrație al societății, structură al cărui președinte nu înțelege nemulțumirile iscate.

 

”Am respectat litera legii, ce spune legea s-a respectat mot a mot. Ce înseamnă că nu au ajuns informațiile la ei. Trebuia să mă duc la fiecare să duc anunțul din ziarul în care s-a dat? Nu înțeleg asta, chiar nu pricep”,


Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

 

Iar anunțul a fost făcut public, continuă Gheorghiu, pe site-ul Locativa precum și în Ziarul Financiar și Capital, publicații naționale.

Președintele CA-ului de la Locativa a găsit o explicație și pentru condiția oarecum dicriminatorie și care ar favoriza anumite persoane.  

 

”Ca să poți conduce o societate comercială, indiferent că e privată sau de stat cum e Locativa, trebuie o experiență managerială. De ce s-ar supăra careva? Nu poți un absolvent de facultate să-l pui imediat pe funcția de conducător. Aici intervine intervine și experiența, e foarte mult de lucrat cu oamenii și vă dați seama că nu toți chiriașii de la Locativa sunt cu studii superioare. Trebuie să știi să te pliezi pe fiecare segment de om pe fiecare segment de om”,


Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

 

Unde dai și unde crapă

 

Surpriză, cel puțin pentru moment, mai ales că PSD-iștii sunt majoritari în plenul local, postul de director adjunct dispare din organigrama societății. Și culmea, șefii de la Locativa au fost inspirați tocmai de Costică Macaleți care a vrut mai puțini directori la propriile societăți, dar a fost ulterior prea ocupat pentru a-i mai cerne.

 

”Tot a apărut și dl. președinte Macaleți că sunt o mulțime de șefi la societățile astea subordonate ori CL, ori CJ. Am considerat că la 50 de oameni în momentul de față nu este nevoie de director adjunct, pentru că o singură persoană este capabilă să coordoneze activitatea. Cu experiența lui, pe care o are dl. Gornea, care are peste 30 de ani de activitate”,


Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

 


Anul acesta când se va întruni Consiliul de Administrație se va decide dacă se desființează postul de director adjunct de la Locativa.

loading...
Cea mai originală urare de la Primărie dinaintea Paștelui : În politică să obțineți ceea ce meritați! - VIDEO

 

O bătrână din Botoșani stă în mizerie și cu șobolani în apartament: Ferească Dumnezeu o mușcă de față prin somn nu pot să …– GALERIE FOTO & VIDEO
Maria Diaconu are 92 de ani și locuiește într-un apartament situat la parterul unui bloc din spatele Cinematografului Unirea. Stă într-o mizerie de nedescris și are în casă inclusiv șobolani.
Un concert-lecție pe scena Filarmonicii: Mozart este cel mai aristocratic, cel mai nobil, și mai ales cel mai plin de har dumnezeiesc din istoria muzicii – FOTO&VIDEO
Un pianist în fața căruia publicul și-a ținut răsuflarea pentru ca la final să răbufnească în ropote de aplauze, un dirijor care, înainte de a-și folosi bagheta, și-a dezvăluit sufletul de artist. Și peste toate spiritul unui Mozart uriaș, compozitorul pe care, în peste 200 de ani de eternitate, nu a reușit nimeni să îl egaleze.
Viorel Ilișoi a revenit în orașul în care a început ”Strălucitor”, Irina Munteanu a lăsat să circule prin Botoșani ”Prizonierul” - VIDEO & GALERIE FOTO
Doi autori botoșăneni, fiecare dintre ei având în spate o viață de jurnalist care de la o vreme se așază în pagini de carte.
Mărturisirea celui de-al treilea om din stat, venit cu mașina pe drumul de la Târgu-Frumos: Mai ațipeam un pic, mă mai zguduia... FOTOGALERIE
Venit în județ pentru a i se prezenta stadiul proiectelor de modernizare a drumurilor Botoșani – Târgu Frumos și Botoșani – Ștefănești, președintele Camerei Deputaților a fost întrebat de reporterul Botoșăneanul dacă s-a deplasat cu avionul sau cu automobilul în nordul Moldovei?
Se caută director la instituția unde foștii șefi erau campioni la concedii medicale
Un nou concurs va avea loc în luna iulie la București pentru ocuparea unui post de director la o instituție publică din Botoșani.
Eroii cinstiți în ploaie la cimitir: CJ-ul a luat fața Prefecturii la coroane, AUR a venit de două ori, iar defilarea a... plecat la Mălina și prin Afganistan – VIDEO & GALERIE FOTO
După ce anul trecut manifestările prilejuite de Înălțarea Domnului au fost interzise în cimitire din cauza situației sanitare, în 2021 evenimentul religios desfășurat la ”Pacea” a fost afectat de ploaie.
Se cere ANULAREA concursului pentru șefia „TBC”, contestație depusă de candidata respinsă
Cristina Bahrin a depus contestație joi, la ora 9:00, solicitând anularea concursului pentru șefia Spitalul de Pneumoftiziologie.
Se mută „Urgențele”, muncitorii continuă lucrările: Avem termen să eliberăm - FOTOGALERIE
Lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) sunt în grafic, motiv pentru care în aceste zile reprezentanții Spitalului Județean Mavromati pregătesc predarea totală a amplasamentului.
PSD și-a pus în sfârșit director la ”Apă”, a fost votat la propunerea unui patron de restaurant
Ceea ce Botoșăneanul anticipa sâmbătă, s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri. Întrunit în ședință, consiliul de administrație al SC Nova Apaserv SA a schimbat directorul general.
Loading...
Polițiștii de la ”Circulație” eliberați nu au voie să se apropie unul de celălalt, dar vor fi supravegheați de propriii colegi
Cei opt polițiști care au fost eliberați astăzi, fiind plasați sub control judiciar, vor trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători.
Lovitură de teatru: Toți polițiștii de la Serviciul Rutier arestați la cererea DNA au fost eliberați
După două zile de deliberări, Curtea de Apel Suceava a dat astăzi o sentință favorabilă polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost arestați săptămâna trecută la cererea Direcției Naționale Anticorupție.
S-a stricat ”muzica” la Filarmonică: Directorul aproape să rămână fără funcție, se pregătește un interimar
Directorul Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani este foarte aproape să își piardă postul. Mihai Sârbu a obținut la evaluarea activității o notă care nu îi mai permite să își ducă mandatul până la capăt.  
Baloane înălțate la Botoșani pentru micuții pierduți, medic: Să-i spun unui părinte că al lui copil a murit este cel mai greu lucruGALERIE FOTO & VIDEO
Copilaşii care au părăsit braţele părinţilor prea devreme sau care nici nu au văzut lumina zilei au fost comemoraţi duminică, 6 iunie 2021, în fața Secției de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati.
Primul muzeu al lipovenilor din România care intră în circuitul național, evenimentul a reunit zeci de oameni / Explozie de bucurie cu Katiușa și Kalinka la Botoșani – GALERIE FOTO&VIDEO
Sunt pata de culoare a orașului, cu o istorie dureroasă pe care astăzi ne-o povestesc fără patimă. Îi cunoaștem ca pe cei mai destoinici grădinari, buni meșteșugari, dar și drept păstrători ai unei culturi pe cât de vechi, pe atât de valoroase.
Loading...
Centru pentru vârstnici cu saună, jacuzzi și sală de fitness, inaugurat la Ștefănești în prezența ministrului Muncii – VIDEO & GALERIE FOTO
Poate cel mai modern centru de stat destinat pensionarilor și-a deschis porțile sâmbătă pe strada Smârdan 5 din Ștefănești. Primăria orașului de pe malul Prutului a tăiat panglica inaugurală a unui proiect Regio în valoare de 3,1 milioane de lei.
Doi bărbați reținuți pentru exploatarea unor tinere: S-au ridicat săbii, securi și macete - FOTO & VIDEO
Au fost efectuate trei percheziții domiciliare.
Decizie de la Suceava: Opt polițiști de la Serviciul Rutier au fost arestați preventiv
Procurorii au dispus miercuri reținerea mai multor suspecți, iar joi au fost formulate mai multe mandate de arestare preventivă.
”Fabrica de mame” se apropie de mileniul 3: Aparatură modernă adusă la Maternitatea Botoșani după ani de așteptări, medic: Din păcate, celelalte județe aveau deja GALERIE FOTO
Ambulatoriul de la Maternitatea Botoșani are începând de luna aceasta un laborator de analize performant. Lucrările de modernizare au fost finalizate, motiv pentru care s-a primit și aparatură nouă.
Un ofițer și nouă agenți de la Poliția Rutieră, reținuți de DNA: de la luare de mită la uz de fals
Nu mai puțin de 11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri, 2 iunie 2021.
Când oamenii buni împart bucurie: Petrecere ca-n povești pentru zeci de copii necăjiți din Botoșani - Cel mai frumos este să-i vezi zâmbind GALERIE FOTO & VIDEO
Mai mulți copii necăjiți din Botoșani nu vor uita prea curând ziua de 1 iunie 2021. Iar asta deoarece, pentru prima dată, au luat parte la o petrecere organizată doar pentru ei, într-o zi specială. Nu ar fi fost însă posibilă dacă oamenii cu suflet mare nu ar fi donat bani, jucării, dulciuri, dar și o mulțime de alte lucruri.
Nicuta, acel interlop cu aspiratii inalte....la functia de prefect............Vai de capul lui...
23 ianuarie 2017, 22:49
si nicuta fiind un geniu in management locativ, tot unul care numai la stat a lucrat. da si tu nu poti fara sa fii derector? daca esti asa un geniu in legislatie, de ce nu te duci in avocatura, sa rupi gura targului? apreopo, mai este o doamna Nicuta la locativa, cumva mama distinsului jurist? sa stim si noi cum se fac angajarile...
23 ianuarie 2017, 15:45
Interesant și cine vorbeste de ocuparea unor posturi pe pile și relații. Vorba aceea "Râde hârb de oală spartă ".
23 ianuarie 2017, 13:02
Pai e moștenire de familie acest post,nu?Flutur il recompensează astfel pe cel care 4 ani a muncit pt el,iar el ca si director gen încasa banii(si nu putini)...Nu va este clar?Postul ii aparținea lui Gornea si in anii 2012-2016 dar fara titlu,doar munca...Flutur s-a odihnit 4 ani,acum s-a întors la Primărie si il recompensează pe fidelul sau soldat...De ce va revoltați???Credeati ca s-a schimbat ceva in comportamentul primarului???Nuuuu,are aceleasi metehne...PS Ca dovada fiul cu clinica stomatologica a moștenit spațiul de la mama,in ciuda faptului ca spațiul nu e proprietate privată ci bun al comunități locale.E vreo problema???Bineinteles ca nu,cand e vorba de fam Flutur toti se executa...
23 ianuarie 2017, 10:13
Ce legislatie au respectat? Exista legislatie specifica unitatilor de stat pentru selectia managementului!! Concursul nu este valabil pentru ca si cei din C.A. au fost numiti nu selectati conf legii 111/2015 ce modifica OUG 109/2011. ( PS. am strecurat o greseala , pt cunoscatori)
23 ianuarie 2017, 09:49
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.3 o C
Dorohoi
18.4 o C
Bucecea
18.6 o C
Darabani
18.0 o C
Saveni
19.0 o C
Ştefăneşti
13.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.