Top News
Concurs după chipul și asemănarea veșnicului director din curtea Primăriei

Zvonurile care au răzbătut adesea printre ușile instituțiilor publice în momentul în care o anumită persoană trebuie să promoveze un anume concurs, prind contur cumva cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut în curtea Primăriei Botoșani.

Pentru a se oferi siguranță și certitudine că are postul asigurat, principalului candidat i se deschide calea prin introducerea unui criteriu de participare pe care, potențialii contracandidați nu îl au.

Touché!

 

Asta s-ar fi petrecut și la SC Locativa SA unde postul de director general al lui Cătălin Flutur a fost scos la concurs.

Pe muțește spun unii care ar fi vrut să participe la acest concurs și care au aflat de el exact la momentul în care instanța a solicitat să se facă dovada calității de reprezentant a directorului general.

 

Examenul a avut loc undeva spre finele lunii octombrie, iar unic candidat a fost Florinel Gornea, veșnicul șef de la Locativa care însă nu își amintește exact când a bifat acest salt pe hârtie din cariera sa.

 

”Nu mai știu data exactă. Nu am avut contracandidați, a fost dat pe site, cu tematică cu tot”,
au fost singurele cuvinte rostite de Florinel Gornea.

 

Cel puțin două persoane din cadrul societății ar fi vrut să se înscrie la acest concurs.

Iar una dintre acestea este juristul societății.

 

”Ideea este că de înscris la concurs, ne-am fi înscris poate mai mulți, dar chiar dacă am fi făcut acest lucru, nu aveam nici o șansă pentru că una din condiții se referea la faptul că ar trebui să avem nimim 10 ani de experiență în managementul unor societăți care au ca obiect de activitate închirierile de spații comerciale și apartamente”,


Cezar Nicuță, jurist Locativa SA

 

Adevărat. Iată una dintre cerințe:

 

”experienţă de minim 10(zece) ani în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice profitabile ori societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate principal al S.C. LOCATIVA SA Botoşani”

 

Cezar Nicuță a continuat și a spus că…

 

”Singurii din oraș dacă stăm bine și ne gândim, care îndeplinesc această condiție sunt actualul primar Flutur și Gornea”

 

…și ca atare

 

”Mă gândesc pe viitor să atac la instanță concursul, să vedem ce o să spună instanța de criteriile de participare”.


Concursul a fost organizat de Consiliul de Administrație al societății, structură al cărui președinte nu înțelege nemulțumirile iscate.

 

”Am respectat litera legii, ce spune legea s-a respectat mot a mot. Ce înseamnă că nu au ajuns informațiile la ei. Trebuia să mă duc la fiecare să duc anunțul din ziarul în care s-a dat? Nu înțeleg asta, chiar nu pricep”,


Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

 

Iar anunțul a fost făcut public, continuă Gheorghiu, pe site-ul Locativa precum și în Ziarul Financiar și Capital, publicații naționale.

Președintele CA-ului de la Locativa a găsit o explicație și pentru condiția oarecum dicriminatorie și care ar favoriza anumite persoane.  

 

”Ca să poți conduce o societate comercială, indiferent că e privată sau de stat cum e Locativa, trebuie o experiență managerială. De ce s-ar supăra careva? Nu poți un absolvent de facultate să-l pui imediat pe funcția de conducător. Aici intervine intervine și experiența, e foarte mult de lucrat cu oamenii și vă dați seama că nu toți chiriașii de la Locativa sunt cu studii superioare. Trebuie să știi să te pliezi pe fiecare segment de om pe fiecare segment de om”,


Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

 

Unde dai și unde crapă

 

Surpriză, cel puțin pentru moment, mai ales că PSD-iștii sunt majoritari în plenul local, postul de director adjunct dispare din organigrama societății. Și culmea, șefii de la Locativa au fost inspirați tocmai de Costică Macaleți care a vrut mai puțini directori la propriile societăți, dar a fost ulterior prea ocupat pentru a-i mai cerne.

 

”Tot a apărut și dl. președinte Macaleți că sunt o mulțime de șefi la societățile astea subordonate ori CL, ori CJ. Am considerat că la 50 de oameni în momentul de față nu este nevoie de director adjunct, pentru că o singură persoană este capabilă să coordoneze activitatea. Cu experiența lui, pe care o are dl. Gornea, care are peste 30 de ani de activitate”,


Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

 


Anul acesta când se va întruni Consiliul de Administrație se va decide dacă se desființează postul de director adjunct de la Locativa.

loading...
Cea mai originală urare de la Primărie dinaintea Paștelui : În politică să obțineți ceea ce meritați! - VIDEO

 

Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
inpuff.ro
Loading...
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
Loading...
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
Femeie în stare gravă după ce s-a dat peste cap cu un Renault, pompierii se muncesc să o scoată din mașină – FOTOGALERIE
După accidentul cu BMW-ul, un alt eveniment rutier a avut loc astăzi în județul Botoșani. De această dată nu în municipiul reședință, ci la Copălău.
Aproape 100 de pacienți cu COVID internați la Mavromati, spitalul va fi redeschis în sfârșit pentru toți botoșănenii
După luni bune în care au fost internați doar pacienți COVID, Spitalul Mavromati se pregătește să trateze și bolnavii cu alte afecțiuni.
Drumul mănăstirilor: Un potențial turistic pe care Botoșanii îl ignoră - GALERIE FOTO
Vorbe multe, fapte puține. Așa ar putea fi rezumată inițiativa administrației botoșănene care, de câteva ori în trei decenii, a purces la proiecte ambițioase menite să trezească la viață turismul în nordul Moldovei. Însă totul s-a împotmolit în hârtii...
Omul din Nord în vremea pandemiei: ”Carantina mi-a arătat că eram de dinainte norocos, duceam și duc viața pe care mi-o doream” - FOTO & VIDEO
Un spirit întreprinzător, îmbinat cu o ingeniozitate și o dibăcie culturală rar întâlnite la noi. Un profesionist care trece dincolo de rigorile instituționale tocmai pentru a schimba mentalități, pentru a așeza pe cărările bătătorite, aparent fără ieșire, soluții noi și idei neîntâlnite încă.
Sticlele în aer!!! Încă un film din decapotabila Audi care a produs accidentul din bulevard – VIDEO
Transmisia în direct pe Facebook a accidentului care a avut loc luni seară pe bulevardul Mihai Eminescu a fost făcută de un tânăr care stătea în față, lângă scaunul șoferului recalcitrant.
Nicuta, acel interlop cu aspiratii inalte....la functia de prefect............Vai de capul lui...
23 ianuarie 2017, 22:49
si nicuta fiind un geniu in management locativ, tot unul care numai la stat a lucrat. da si tu nu poti fara sa fii derector? daca esti asa un geniu in legislatie, de ce nu te duci in avocatura, sa rupi gura targului? apreopo, mai este o doamna Nicuta la locativa, cumva mama distinsului jurist? sa stim si noi cum se fac angajarile...
23 ianuarie 2017, 15:45
Interesant și cine vorbeste de ocuparea unor posturi pe pile și relații. Vorba aceea "Râde hârb de oală spartă ".
23 ianuarie 2017, 13:02
Pai e moștenire de familie acest post,nu?Flutur il recompensează astfel pe cel care 4 ani a muncit pt el,iar el ca si director gen încasa banii(si nu putini)...Nu va este clar?Postul ii aparținea lui Gornea si in anii 2012-2016 dar fara titlu,doar munca...Flutur s-a odihnit 4 ani,acum s-a întors la Primărie si il recompensează pe fidelul sau soldat...De ce va revoltați???Credeati ca s-a schimbat ceva in comportamentul primarului???Nuuuu,are aceleasi metehne...PS Ca dovada fiul cu clinica stomatologica a moștenit spațiul de la mama,in ciuda faptului ca spațiul nu e proprietate privată ci bun al comunități locale.E vreo problema???Bineinteles ca nu,cand e vorba de fam Flutur toti se executa...
23 ianuarie 2017, 10:13
Ce legislatie au respectat? Exista legislatie specifica unitatilor de stat pentru selectia managementului!! Concursul nu este valabil pentru ca si cei din C.A. au fost numiti nu selectati conf legii 111/2015 ce modifica OUG 109/2011. ( PS. am strecurat o greseala , pt cunoscatori)
23 ianuarie 2017, 09:49
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8319 lei
USD
Dolarul SUA
4.2813 lei
CHF
Francul elveţian
4.5376 lei
GBP
Lira sterlină
5.3578 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9852 lei
XAU
Gramul de aur
243.8935 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2510 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3722 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9652 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1489 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1816 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6485 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.