Top News
Concursurile rușinoase de la Mavromati, șefa spitalului: Toată lumea m-a întrebat cum poate un medic să ia 3 sau 4VIDEO

Nu puține au fost examenele pentru promovarea pe un post din structura Spitalului Județean Mavromati, unde notele au fost sub 5 și evident, candidații respinși?

Cum se ajunge în astfel de situații și cât de slab pregătiți sunt cei care participă la aceste concursuri?

„Într-adevăr, notele au fost 3 și 4”

 

A încercat să răspundă la aceste întrebări Doina Caba, managerul Spitalului Județean Mavromati, prezentă la Botoșăneanul TV.

Mai ales că participă în comisii de concurs la structurile subordonate direct managerului.

 

„Am fost și eu președință la două sau trei concursuri. Și am avut un post de medic pentru structura de management a calității la care au participat doi medici. Într-adevăr, notele au fost 3 și 4, toată lumea m-a întrebat cum poate un medic să ia 3 sau 4. Nu era pentru medic clinician, era medic pentru structura de management a calității, adică să contribuie la îmbunătățirea sistemului medical, în ceea ce privește procedurile și protocoalele”,

Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati

 

„Tinerii să nu creadă în tot ce se aude”

 

Postul a mai fost la concurs de două ori dar nu s-a mai înscris nimeni. Pentru că bibliografia făcea trimitere la legislația specifică care prevede aplicarea unor proceduri pentru unitatea medicală.

Doina Caba a respins categoric varianta prin care notele care nu fac cinste candidaților au avut alte înțelesuri. Sau că posturile ar fi fost de fapt, aranjate pentru alte persoane.

Tocmai din acest motiv a lansat un apel în spațiul public un apel către tineri să participe la concursuri ori de câte ori acestea sunt organizate, pentru că spitalul are nevoie de persoane competente.

 

 

„Părerea mea personală per ansamblu, pentru că de atâția ani încă există în spațiul public, și eu aș vrea să-i încurajez pe tineri să nu creadă în tot ceea ce se aude și tot ce se spune. Majoritatea sau o parte din ei, cred că postul scos la concurs este deja aranjat și vin la întâmplare. Eu, managerul spitalului nu aș putea spune niciodată că un post este aranjat”,

Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati

 

 

Cât despre notele mici, la orice fel de post scos la concurs, șefa spitalului susține că nu are informații detaliate din interior pentru că aceste comisii de evaluare sunt independente.

A recunoscut că nu exclude varianta prin care să existe și o serie de discuții dincolo de limita legii, însă nu crede că personalul ar putea face astfel de lucruri.

 

„Mi-am pus întrebarea și eu singură și la mine în familie și cu toată lumea. Nu înțeleg de ce lumea vine chiar total nepregătită la un concurs, eu spun că, cele mai multe posturi care se scot la concurs sunt de asistent medical. Când văd rezultatele la concurs, eu chiar îmi pun întrebarea: de ce nu reușește lumea să ia 7?”,

Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati

 

O parte din teste sunt publice pe site-ul unității sub forma unor grile cu întrebări care pot și învățate în mod etapizat. Și astfel, nu ar exista motive pentru respingerea candidaților.

Sau, în cazul tinerilor care doresc să se familiarizeze cu activitatea de la Spitalul Județean, o pot face prin voluntariat, această procedură fiind întinsă pe o perioadă de 6 luni în care pot cunoaște sistemul din interior.

 

Discuția poate fi urmărită de la minutul 40:30.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Mașină la un pas să fie ridicată din parcarea de la „Mavromati', șoferul amendat de polițiști – GALERIE FOTO
Zeci de botoșăneni loviți de viroze internați pe secțiile de la „Mavromati”
Managerul de la „Mavromati”, apel către botoșăneni să vină cu încredere la spital: Ne vom îmbunătăți activitatea VIDEO

 

Pompierii și-au sărbătorit ziua în cadru inedit cu oficialități și public extrem de numeros – VIDEO & GALERIE FOTO
La 175 de ani de serviciu în slujba comunității, pompierii de pretutindeni sărbătoresc astăzi, 13 septembrie 2023.La Botoșani evenimentul din acest an a avut un aspect aparte.
Ideea ingenioasă a unui director de la Botoșani: I-a adus pe Mickey și Minnie să conducă elevii la clase – VIDEO&FOTO
O festivitate de deschidere de an școlar care a ieșit din tiparele obișnuite, din punctul de vedere al organizării acestor evenimente în anii care s-au scurs de la Revoluție.
Colegiul „Laurian”, deschidere de an școlar cu oficialități și un afacerist de succes: Nimic să nu ne umbrească chipul FOTO & VIDEO
Festivitatea la Colegiul Național „AT Laurian” a început puțin după ora 9:00, după formatul clasic.
Doi directori de spital și un stareț propuși cetățeni de onoare într-o comună de la capătul județului
Ceremonia de înmânare a diplomelor de cetățean de onoare are loc în aceste momente pe scena pe care este în plină desfășurare „Festivalul Omeniei”, aflat la ediția a XVI-a.
Pacienții botoșăneni pentru care NU există locuri în spitale și care plătesc cu VIAȚA
Numărul botoșănenilor care și-au pierdut viața pentru că nu a existat un pat liber într-un spital de specialitate nu este unul extrem de ridicat.Însă acești oameni ar fi avut probabil o șansă la viață dacă problema care persistă la nivel național de decenii întregi ar fi fost rezolvată de guvernanți.
Salariilor directorilor de școli ar putea crește, lider sindical de la Botoșani: Nu a fost stabilit un termen
Liderii sindicatelor din Educație au avut luni, 4 septembrie 2023, o întâlnire la Guvernul României.
ALERTĂ la Botoșani cu boala „copilăriei”: Părinții REFUZĂ vaccinarea, decizie luată de DSP cu „ecouri” de la minister
La nivelul județului Botoșani a fost declanșată o campanie de informare în rândul părinților pentru a fi convinși să-și vaccineze copiii.
Ultimele clipe ale Alexandrei pe patul de spital - MĂRTURIA tulburătoare a medicului care a încercat să o readucă în simțiri - VIDEO
La ora 7:05 Alexandra a trimis ultimul mesaj. Îi era adresat mamei sale căreia i-a spus: „nu am aer”. Aceste cuvinte au devenit simbolul suferinței unei mulțimi de oameni care au rezonat cu durerea familiei și s-au revoltat în fața unui sistem care, pe alocuri, suferă grav.
Copiii Alexandrei plimbați pe rând cu mașina prin oraș, pentru a putea adormi fără mama lor – VIDEO
Primele declarații familiei Alexandrei au fost făcute luni, 29 august 2029 când au avut loc audierile la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Avocata din Iași angajată de familia Alexandrei a făcut DEZVĂLUIRI după prima zi de audieri: Vor fi chemate multe persoane, inclusiv medici și asistenți
Audierile familiei care au avut loc în cursul zilei de marți, 29 august 2023, la 11 zile de la moartea Alexandrei au durat nu mai puțin de opt ore.
Medic cu funcție de conducere în USR Botoșani, demisie după politizarea tragediei Alexandrei
Este vicepreședinte demisionar în cadrul Filialei Uniunii Salvați România (USR) Botoșani.
Ministrul Familiei, vizită inopinată la Botoșani: Cel de la pază nu știa cine sunt / M-a pus să mă legitimezFOTO & VIDEO
Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a ajuns la Botoșani într-o vizită neanunțată.
Direcția de Sănătate Publică, ANCHETĂ cu privire la moartea Alexandrei: Pacienta „abandonată” șapte ore pe timpul nopții
Direcția de Sănătate Publică (DSP) a finalizat raportul preliminar privitor la decesul pacientei Alexandra Ivanov.
Alexandra plânsă de sute de oameni, sicriul ei purtat de preoții veniți să oficieze slujba de înmormântare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au venit să fie alături de familia îngenuncheată de durere oameni care au cunoscut-o pe Alexandra Ivanov.Dar și alții care i-au aflat povestea tragică în ultimele zile și care au vrut să fie alături de îndoliați.
„Dreptate pentru Alexandra” REVOLTĂ cu sute de oameni în fața Maternității: Huiduieli, claxoane, bulevard blocat și multă suferință – FOTO &VIDEO
Momente dureroase au loc în această seară în fața Maternității Botoșanii. Oamenii sunt în continuare alături de familia Alexandrei.
Botoșănenii s-au lăsat purtați de ritmurile muzicii, acasă la Eminescu: Cristian Dumitrașcu, Țapinarii și Ada Milea au urcat pe scena de la Ipotești - GALERIE FOTO
O sâmbătă încărcată de cultură și frumos pentru cei peste o mie de botoșăneni prezenți la Festivalul Național de Muzică „Seri Melancolice”.
Seară magică în Centrul Istoric cu Richard Clayderman: Spectacol de clasă, ținute de gală, muzică excepțională și multă eleganță – VIDEO & FOTOGALERIE
A fost probabil una dintre serile care vor rămâne în memoria multora dintre cei care au trăit-o.Prezența marelui pianist Richard Clayderman la Botoșani a ridicat ștacheta așteptărilor publicului botoșănean dar în același timp a dus emoție și magie în Centrul Istoric al municipiului Botoșani.
Centrul Istoric s-a transformat peste noapte: Richard Clayderman a fost la scenă și s-a arătat încântat de Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Celebrul pianist francez a ajuns deja în Botoșani și a făcut o serie de repetiții cu artiștii din cadrul Filarmonicii de Stat George Enescu.
ASFALT turnat pe cel mai mare teren de fotbal cu suprafață artificială din municipiul Botoșani – FOTOGALERIE
Lucrările la Aventura Parc, complexul de agrement care se construiește pe versantul de la Pacea înaintează în ritm susținut.
Botoșănenii invitați la Festivalul „Seri Eminesciene”, un eveniment cu concursuri și concerte susținute de mari artiști ai României – VIDEO
Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene” este organizat de Consiliul Județean prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
La spitalul din Botosani sunt doar medici de mâna a 2-a. Aici, ajung toate ciurucurile. Are mare dreptate managera.
24 martie 2023, 18:38
Îmi amintesc,nu demult,doamna manager invita pacienții să vină cu încredere la spital.Astăzi la tv.văd un reportaj despre spitalul Mavromati,unde un bătrân moare așteptând pe holuri,iar o pacientă internata pe o secție sună la 112 deoarece se simțea foarte rău și nimeni nu venea să o vadă.Ce să mai spun,o armată de medici și asistente cu salarii enorme ce își bat joc de meserie și de pacienți!
24 martie 2023, 17:29
Vedeți “doctorita” Georgescu, care a ramas repetenta de doua ori in timpul facultății. Ce meserie stie aceasta persoana?
24 martie 2023, 16:59
Cata școală a făcut managera la x și o sa-și permită sa judece un medic. Nu mai pricep nimic. Cum a.decedat bătrânul pe holul spitalului l? Asta este treaba.
24 martie 2023, 11:18
Nu poți dumitale sa faci comentarii de aceasta natura. De ce? Pentru ca cei ca tine care sunt numiți politic iau note mari din alte considerente pe care le știm cu toții. Dacă ar fi notarea corecta, voi cu siguranța sunteti sub 4 și majoritatea semianalfabeti.
24 martie 2023, 08:43
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9707 lei
USD
Dolarul SUA
4.6638 lei
CHF
Francul elveţian
5.1566 lei
GBP
Lira sterlină
5.7329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1483 lei
XAU
Gramul de aur
288.5847 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2573 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2847 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9882 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4561 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6668 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.2 o C
Dorohoi
15.9 o C
Bucecea
17.4 o C
Darabani
15.1 o C
Saveni
16.0 o C
Ştefăneşti
18.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.