Top News
Consilierul providențial al primarului care revoluționează Cornișa cu McDonald's, cinematograf în aer liber, Ibis Hotel sau plimbări cu ATV-ul

Proiectul a fost început în joacă, fără a fi conștientizată dimensiunea micului oraș ce se construiește la marginea marelui oraș. Și s-a ajuns la stadiul în care, toate premisele arată că acest proiect ar fi cheia de intrare a municipiului Botoșani printre orașele dezvoltate ale țării și un pilon pentru Regiunea Nord – Est. Iar asta este viziunea noului consilier al primarului, Sorin Mihail Rîznic care deja știe cu ochii închiși întreg proiectul.

El Dorado de Botoșani

Fostul director de bancă spune că a venit la Botoșani mai ales din cauza provocării pe care o dă Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa. Mai departe, în ce măsură Primăria și constructorul vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectul în forma actuală sau mai mult decât atât, e poveste.
”Este un proiect de mare anvergură, imaginați-vă că Moldova nu are așa ceva. Și este un proiect care trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate. Și un proiect pe care-l dorim a finaliza cât mai rapid”, spune în primă fază noul consilier după care se întoarce ușor către harta din spate cu obiectivele din Cornișa hașurate pe diferite culori și începe să-și arate viziunea.
”Îmi doresc să văd acest proiect terminat pentru că este ceva extraordinar nu numai pentru Botoșani. Și mi-aș dori ca acest proiect să rămână gestionat de Primărie, pentru că este un El Dorado, acesta va aduce bani grei la buget. Discuțiile există, ceea ce am spus dlui primar, dar nici legislația nu e deocamdată pusă la punct, e un parteneriat public privat în care Primăria deșine pachetul majoritar de peste 51%, restul, alte societăți comerciale care se alătură Primăriei”.

Vânătoare de branduri pentru Cornișa

Cornișa ar urma să ofere activitate indiferent de luna anului, indiferent dacă este soare arzător sau Botoșani este învăluit în mantie albă de omăt.
Iar în acest moment graficul de lucrări arată cam așa:
”Piscina exterioară este placată, la piscina interioară urmează până la 15 noiembrie să fie terminată toată, iazul este definitivat, se va turna canalul, amfiteatrul este gata, patinoarul în proporție de 50% gata, terenurile și vestiarele sunt gata. Infrastructura este gata. În primăvară trecem la partea de lemnărie, adică vor fi montate băncile la amfiteatru.”

Ibis Hotel și McDonald's

Și asta nu e tot. Sorin Mihail Rîznic expune viziunea sa asupra operatorilor economici care vin la Cornișa, fără ca obiectivul să fie transformat într-un kitsch.
”Lângă patinoar mai urmează făcută o pistă de skateboard și pe perete patinoarului climing. Ideal ar fi fost să avem terenul celor de la armată care intră ca un pumnal în parc și pe care se poate construi. Eu am inițiat discuții la nivel de firme care ar putea să vină alături, dar am discutat cu branduri, nu firme locale. De exemplu am discutat cu președintele CA a lanțului Acor Ibis pentru un hotel de trei stele în zona parcului și am discutat cu McDonald's pentru a veni aici. Pentru că dacă aduci un McDonald's aici nu mai pleacă oamenii la Suceava și am avea 24 de ore deschis, ai avea clientelă tot timpul. De la Ibis am primit un okay mare”.


Aducerea la Botoșani a celor de la McDonald's sau KFC a fost o provocare pentru cei care au fost în ultimii ani la Primărie. Iar șansele au fost deocamdată minime spre zero.
Cei de la McDonald's trec acum prin niște transformări interne ale lor. Discuția o vom relua în primăvară. Eu am discutat în nume propriu, nu în numele Primăriei, am întrebat dacă ar fi de acord, dacă ar vedea oportun. Am vorbit cu un armnenean de la Betty Ice care poate aduce acele case hexagonale pe care le au ei din lemn, la fel să-i spun condițiile și vine și aduce trei chioșcuri fără probleme”.

Plimbări cu ATV-ul

Odată aduse la Botoșani, brandurile ar ridica cota de piață și astfel obiectivul este transformat dintr-unul local, într-unul regional.
Mai departe, în partea dreaptă a parcului, imediat după amfiteatru, unul dintre spațiile libere a fost inițial gândit ca o zonă de camping.
”Eu aș fi propus pentru că este deal - vale – deal, pe porțiunea dreaptă de aici aș fi mers pe un cinematograf de vară, pe autoturisme, vii cu mașina și vezi filmul, cum au americanii. Ceea ce ar fi foarte bine primit. Sunt idei noi. Aș vrea să-i văd și eu pe ăștia din CL că spun nu. Înseamnă că sunt chiar duși cu pluta. Ce mai era prins în proiect și nu i-am găsit utilitatea. Un tractor cu o grapă de 4 metri. Asta ca să vorbim de ce s-a prevăzut în proiectul inițial. Și am căzut de acord cu cei de la Electro Alfa să achiziționeze în locul acelui tractor dacă putem și dacă avem voie să ne abatem de la proiect, achiziționarea unor ATV-uri. Pentru că în momentul în care fac un scuar de ATV-uri aici pe terenul acela care e vale – deal, mai scot niște bani din închirierea de ATV-uri”.
Noul consilier de la cabinetul primarului încheie cu precizarea că la acest moment lucrările din Cornișa sunt la 68%, procent de realizare. Și concluzionează că acest proiect este al orașului și nu al PSD-ului sau PNL-ului.
 

Singurul PSD-ist botoșănean care își păstrează funcția de la București și după căderea Guvernului
Dacă o puzderie de social-democrați botoșăneni vor trebui să revină pe meleagurile natale după ce Executivul a fost destituit prin moțiune de cenzură, un PSD-ist, fără mare funcție politică în organizație, va rămâne cu siguranță pe post. Și asta pentru încă patru ani și jumătate.
Altar de lumânări și pomană pe bulevard, tineri adunați pentru „italian” – GALERIE FOTO
Mai mulți tineri s-au adunat duminică începând cu ora 17:00 pe Bulevardul Mihai Eminescu.
Profesorul de sport care a BĂTUT șase elevi la oră este RECIDIVIST: A mai lovit copii la alte două școli, scos nevinovat de șefi
Cazul de la Școala Generală nr. 2 din municipiul Botoșani este doar o picătură din seria ieșirilor nervoase pe care se pare că le-ar avea profesorul de educație fizică ce a ajuns joi la audieri la Poliție.
Polițiștii, dotați cu aparate FOTO și camere VIDEO: Șoferii vor fi filmați pentru ca probele din trafic să nu fie contestate
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani atrag atenția că începând cu 12 octombrie 2019 intră în vigoare noile prevederi din Codul Rutier privitoare la abaterile coroborate cu utilizarea telefonului mobil la volan.
REVOLUȚIE în trafic: Polițiștii au ieșit public pentru atenționarea șoferilor de la Botoșani, telefonul mobil te poate lăsa fără permis și 3 luni de zile – LISTA faptelor sancționate
Sâmbătă, 12 octombrie 2019, este ziua în care intră în vigoare noile modificări legislative privitoare la circulația pe drumurile publice.
Delicii și delicatese sănătoase în parcarea de la Piața Centrală: Ziua Recoltei s-a deschis cu șefimea Botoșaniului – FOTO&VIDEO
Aflat la a treia ediție evenimentul intitulat Ziua Națională a Produselor Agroalimentare s-a deschis la Botoșani într-o frumoasă zi de toamnă. Parcarea de pe Platoul B a fost din nou animată de standuri colorate cu legume în culorile toamnei dar și cu produse naturale ale producătorilor autohtoni.
O trăim și pe asta: gunoiul s-a colorat în ROȘU la Botoșani – 5 din 5 șefi de la PSD în unitatea care face și desface în salubrizare
Adunarea Generală a Asociațiilor (AGA) de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Ecoproces” s-a întrunit marți în ședință și a adoptat mai multe hotărâri privind conducerea acestui organism teoretic apolitic. Doar teoretic însă.
Plângere penală la DSPSA, acuzații grave împotriva unei firme private și a unui medic pentru registre dispărute și servicii fictive
Scandalul din vara trecută între conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și medicul Mihai Maxim generează o nouă plângere penală. Eugen Țurcanu în calitatea sa de director a sesizat procurorii de la Parchet despre anumite nereguli ce sunt puse în sarcina doctorului veterinar și a reprezentanților firmei care au administrat padocul de câini comunitari.
Botoșăneancă dusă de soț la Maternitate să nască, RĂNITĂ în accident rutier, femeia preluată de ambulanță – FOTOGALERIE
Cursă contracronometru în adevăratul sens al cuvântului făcută marți seara de către un botoșănean de 33 de ani căruia îi năștea soția.
O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu mașina, noroiul de pe roți a băgat-o în mare necaz – GALERIE FOTO
Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a fost solicitat marți, în jurul orei 17:00, în satul Mănăstirea Doamnei din comuna Curtești, acolo unde a avut loc un eveniment rutier.
Noni, primul copil autist din România care a scris trei cărți, și o dezbatere ALTFEL despre Educație la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO
Sâmbătă, 5 octombrie, la Botoșani s-a sărbătorit altfel Educația. Fără baloane, serbări sau medalii. Un copil de 11 ani a adunat în juru-i oameni pentru care viața înseamnă să cucerești fiecare zi, secundă cu secundă.
Apare un nou sens giratoriu: sediul unei firme a dispărut, se mută un supermarket prezent în toată țara – GALERIE FOTO
Lucrările la noul supermarket Lidl din Botoșani avansează cu repeziciune. Terenul cu tot cu clădiri pe care compania l-a achiziționat deja nu mai seamănă deloc cu ceea ce era acolo anul trecut.
Impact puternic Mercedes – taxi Renault pe Calea Națională, o familie întreagă a ajuns la spital – VIDEO & GALERIE FOTO
Două mașini s-au izbit vineri după-amiază pe Calea Națională, în apropiere de Lidl, iar în urma accidentului o familie întreagă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.
ALDE are peste 30 de președinți în județ, de la foști primari sau viceprimari cu multe mandate, la oameni de afaceri – LISTA
În decurs de o săptămână de zile cât a cutreierat o parte din județ, Florin Țurcanu, actual vicepreședinte al ALDE Botoșani, a reușit să creioneze organizații locale în mai bine de un sfert din comunele din teritoriu.
Prima DEMISIE de președinte după înlocuirea Lilianei Mincă cu Roxana Anușca Țurcanu din ALDE Botoșani
În noua formulă în care s-a constituit Filiala Județeană ALDE Botoșani nu s-a regăsit unul dintre președinții de organizație din cadrul partidului.
Un echipaj MAI a salvat un bărbat care și-a băgat cuțitul în gât, polițiștii cer să se apeleze 112 doar la urgențe
Doi subofițeri MAI de la Botoșani i-au salvat viața unui bărbat din oraș care și-a provocat mai multe răni în zona gâtului cu un cuțit. Poliția Română a făcut public incidentul joi după-amiază.
Chirurgul sufletelor: Preotul din Botoșani care a convins oamenii să doneze 7 tone de sânge, a salvat zeci de vieți de la Colectiv – FOTOGALERIE
Născut la Hlipiceni, din ţărani simpli şi evlavioşi. S-a călugărit pe când avea doar 18 ani, apoi a plecat în armată, la tanchişti. Părintele Ciprian Grădinaru este cunoscut în toată România drept chirurgul sufletelor.
REALITATEA dură a județului: O femeie a născut acasă un bebeluș de 1.400 de grame pe care nu l-a mai vrut
Bebeluși născuți acasă, mame cu sarcini nemonitorizate, copile cu copii. Sunt doar câteva situații cu care medicii de la Maternitatea Botoșani se confruntă. Iar această realitate dureroasă, o recunosc și cadrele medicale, ține și de specificul zonei.
ULTIMĂ ORĂDEZASTRU făcut de o șoferiță de 19 ani în intersecție la Rompetrol – GALERIE FOTO & VIDEO
Accident rutier petrecut în urmă cu puține momente la intersecție străzilor Calea Națională cu Petru Rares, lângă stația Rompetrol.
POVESTEA incredibilă a agresorului sexual din Botoșani – Nu cunoaște niciun limbaj de comunicare, externat de la Psihiatrie pentru că era… liniștit
Bărbatul de 35 de ani, care a fost arestat pentru tentativă de viol asupra a două copile de 12 și 14 ani, este un caz ieșit din comun. Botoșăneanul este surdo-mut și, potrivit unor surse, nu ar cunoaște nici limbajul semnelor, iar comunicarea cu el este aproape imposibilă.
Panoul de cățărare va rămâne acolo exact cum e proiectul, vor fi activități numeroase acolo, multe pentru copii! Avem cinematografe în oraș destule... Orice școală din Franța are la sala de sport un panou.Despre biciclete nu am auzit nimic. Va fi ceva și pentru puștii de la monument? La primărie am lăsat în 2013 o lista cu 260 semnături de la adolescenții din Botoșani pentru un bike/skate park. Nu s-a mai făcut la fostele sere cu toate că primarul a promis (scrie si in presa). Despre orice vreți să faceți luați legătura cu cei din comunitate. Eu mă ofer să vă consiliez pe partea de panou escaladă (după desenele mele se lucrează), pe partea de ciclism (ciclismbotosani.ro).
19 octombrie 2015, 01:11
Ar fi frumos sa fie adevărat! Prețurile poate vor fi cat mai scăzute..sa ne permitem toți sa petrecem timpul liber acolo
18 octombrie 2015, 16:24
Foarte frumos proiect!sa speram ca se va mai revitaliza municipiul botosani..si multi dintre noi speram ca vom gasi un loc de munca
18 octombrie 2015, 16:17
Poate nu este indeajuns de promovat proiectul sau sunt doar comentarii de carcotasi... Sunt plecat de multa vreme din Botosani si imi place sa vad ca sunt si oameni care vor sa faca ceva. Felicitari domnule Portariuc! Va doresc sa reusiti sa va puneti amprenta pe dezvoltarea acestui oras si mai ales sa fim mandri cu meleagurile noastre, indiferent de afirmatiile unor persoane care, pe langa faptul ca nu fac nimic, nici nu au puterea sa viseze... Din vise, se stie ca au rasarit adevaratele realizari.
18 octombrie 2015, 15:14
nu a reusit mallul in centrul orasului sa aduca mac sau kfc si va reusi raznic sau portariuc sa le aduca la periferie. cine, asta care nu stie cine e ministrul apararii in guvernul lui!
18 octombrie 2015, 14:11
Va fi un mare fâs, pentru o asemenea megalomanie îţi trebuie şi vad, se vor înghesui câteva sute de gorobeţi la început după care se vor termina paralele şi se va face linişte la Cornişa. Pentru un asemenea parc vă trebuie oameni cu mulţi bani şi care să fie dispuşi să-i toace pe datul cu bărcuţa şi scrânciobul. Vise de indivizi cu mintea pe dealuri.
18 octombrie 2015, 14:04
domnule riznic deja stiti cu ochii inchisi proiectul sincer ma indoiesc... in afara faptului ca a visa nu costa nimic ar trebui sa intelegeti ca sa functioneze zilnic acest parc si pt a nu acumula datorii tre sa ai macar 1000 de vizitatori din care 6-700 de consumatori in fiecare zi. in botosani avem un mall care merge in pierdere de vreo doi ani. domnule director de banca, creati locuri de munca bine platite in botosani si oamenii vor avea bani si de distractie...
18 octombrie 2015, 13:28
asa visa si portariuc cand a venit in administartie cu tren de mare viteza si autostrada pana la suceva... noi stim cine la adus in primarie,prietena dumealui... si tot pt stiinta dv va fi primul director la cornisa. ca nu sta dita-mai directorul de banca pe 10 milioane la fundul lui purtariuc.
18 octombrie 2015, 13:21
sa ii vad si eu atunci pe astia din cl... de unde a venit babuinul asta care nu stie sa respecte.. respecta si vei fi respectat tovarase care ai falimentat nu stiu ce banca si te-au fugarit aia de acolo.
18 octombrie 2015, 12:53
asta viseaza frumos se cunoaste ca e nou in administratie... cred ca portariuc il va pune director la cornisa ca si pe betenchi la edilitare... mare om mare caracter! de betenchi vorbesc...
18 octombrie 2015, 12:47
iar ne-a mintit portariuc cu 70% o luna in urma realizat... e numa 68% domn primar si e noiembrie!
18 octombrie 2015, 12:37
Pai nu incepe campania electorala ? Trebuie cat mai multe manipulari ca sa prinda politic. Daca s-o realiza , mai putin intereseaza, in special cu datoriile pe care le are Primaria pe urmatorii zece ani. Dar electoratul ignorant de unde sa stie cum sta Primaria din punct de vedere financiar ?! Cred ca acest consilier este seful camapaniei electorale a PSD si nu sfatuitorul economico-administrativ al primarului. Parerea mea.
18 octombrie 2015, 11:57
Felicitări primariei!!! Așteptam cu nerăbdare finalizarea proiectului.
18 octombrie 2015, 10:46
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Un film înseamnă o echipă, nu înseamnă un singur om. De aceea cei care iubesc filmul lasă genericul de final, nimeni nu iese din sală până nu vede ultimul om din echipă, pentru că fără această echipă fantastică din ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7592 lei
USD
Dolarul SUA
4.2607 lei
CHF
Francul elveţian
4.3260 lei
GBP
Lira sterlină
5.5323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9243 lei
XAU
Gramul de aur
204.2784 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2457 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4413 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9314 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2512 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1857 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6370 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.