Top News
Consilierul providențial al primarului care revoluționează Cornișa cu McDonald's, cinematograf în aer liber, Ibis Hotel sau plimbări cu ATV-ul

Proiectul a fost început în joacă, fără a fi conștientizată dimensiunea micului oraș ce se construiește la marginea marelui oraș. Și s-a ajuns la stadiul în care, toate premisele arată că acest proiect ar fi cheia de intrare a municipiului Botoșani printre orașele dezvoltate ale țării și un pilon pentru Regiunea Nord – Est. Iar asta este viziunea noului consilier al primarului, Sorin Mihail Rîznic care deja știe cu ochii închiși întreg proiectul.

El Dorado de Botoșani

Fostul director de bancă spune că a venit la Botoșani mai ales din cauza provocării pe care o dă Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa. Mai departe, în ce măsură Primăria și constructorul vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectul în forma actuală sau mai mult decât atât, e poveste.
”Este un proiect de mare anvergură, imaginați-vă că Moldova nu are așa ceva. Și este un proiect care trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate. Și un proiect pe care-l dorim a finaliza cât mai rapid”, spune în primă fază noul consilier după care se întoarce ușor către harta din spate cu obiectivele din Cornișa hașurate pe diferite culori și începe să-și arate viziunea.
”Îmi doresc să văd acest proiect terminat pentru că este ceva extraordinar nu numai pentru Botoșani. Și mi-aș dori ca acest proiect să rămână gestionat de Primărie, pentru că este un El Dorado, acesta va aduce bani grei la buget. Discuțiile există, ceea ce am spus dlui primar, dar nici legislația nu e deocamdată pusă la punct, e un parteneriat public privat în care Primăria deșine pachetul majoritar de peste 51%, restul, alte societăți comerciale care se alătură Primăriei”.

Vânătoare de branduri pentru Cornișa

Cornișa ar urma să ofere activitate indiferent de luna anului, indiferent dacă este soare arzător sau Botoșani este învăluit în mantie albă de omăt.
Iar în acest moment graficul de lucrări arată cam așa:
”Piscina exterioară este placată, la piscina interioară urmează până la 15 noiembrie să fie terminată toată, iazul este definitivat, se va turna canalul, amfiteatrul este gata, patinoarul în proporție de 50% gata, terenurile și vestiarele sunt gata. Infrastructura este gata. În primăvară trecem la partea de lemnărie, adică vor fi montate băncile la amfiteatru.”

Ibis Hotel și McDonald's

Și asta nu e tot. Sorin Mihail Rîznic expune viziunea sa asupra operatorilor economici care vin la Cornișa, fără ca obiectivul să fie transformat într-un kitsch.
”Lângă patinoar mai urmează făcută o pistă de skateboard și pe perete patinoarului climing. Ideal ar fi fost să avem terenul celor de la armată care intră ca un pumnal în parc și pe care se poate construi. Eu am inițiat discuții la nivel de firme care ar putea să vină alături, dar am discutat cu branduri, nu firme locale. De exemplu am discutat cu președintele CA a lanțului Acor Ibis pentru un hotel de trei stele în zona parcului și am discutat cu McDonald's pentru a veni aici. Pentru că dacă aduci un McDonald's aici nu mai pleacă oamenii la Suceava și am avea 24 de ore deschis, ai avea clientelă tot timpul. De la Ibis am primit un okay mare”.


Aducerea la Botoșani a celor de la McDonald's sau KFC a fost o provocare pentru cei care au fost în ultimii ani la Primărie. Iar șansele au fost deocamdată minime spre zero.
Cei de la McDonald's trec acum prin niște transformări interne ale lor. Discuția o vom relua în primăvară. Eu am discutat în nume propriu, nu în numele Primăriei, am întrebat dacă ar fi de acord, dacă ar vedea oportun. Am vorbit cu un armnenean de la Betty Ice care poate aduce acele case hexagonale pe care le au ei din lemn, la fel să-i spun condițiile și vine și aduce trei chioșcuri fără probleme”.

Plimbări cu ATV-ul

Odată aduse la Botoșani, brandurile ar ridica cota de piață și astfel obiectivul este transformat dintr-unul local, într-unul regional.
Mai departe, în partea dreaptă a parcului, imediat după amfiteatru, unul dintre spațiile libere a fost inițial gândit ca o zonă de camping.
”Eu aș fi propus pentru că este deal - vale – deal, pe porțiunea dreaptă de aici aș fi mers pe un cinematograf de vară, pe autoturisme, vii cu mașina și vezi filmul, cum au americanii. Ceea ce ar fi foarte bine primit. Sunt idei noi. Aș vrea să-i văd și eu pe ăștia din CL că spun nu. Înseamnă că sunt chiar duși cu pluta. Ce mai era prins în proiect și nu i-am găsit utilitatea. Un tractor cu o grapă de 4 metri. Asta ca să vorbim de ce s-a prevăzut în proiectul inițial. Și am căzut de acord cu cei de la Electro Alfa să achiziționeze în locul acelui tractor dacă putem și dacă avem voie să ne abatem de la proiect, achiziționarea unor ATV-uri. Pentru că în momentul în care fac un scuar de ATV-uri aici pe terenul acela care e vale – deal, mai scot niște bani din închirierea de ATV-uri”.
Noul consilier de la cabinetul primarului încheie cu precizarea că la acest moment lucrările din Cornișa sunt la 68%, procent de realizare. Și concluzionează că acest proiect este al orașului și nu al PSD-ului sau PNL-ului.
 

BĂTAIE între constructori pentru drumul de aproape 100 de milioane de euro care străbate județul: În sfârșit, s-au prezentat
Vești bune transmise de șefii Consiliului Județean Botoșani.
Divele pe tocuri, directorii și unii politicieni nu s-au mai folosit de istorie pentru tradiționala defilare de Ziua Eroilor, la Cimitirul Pacea – GALERIE FOTO
Nu au mai fost văzute obișnuitele fețe de politicieni sau directori politici sprijiniți de coroanele de flori pentru a da bine în fotografiile presei. Nu au mai fost văzuți nici militarii din Garda de Onoare. Nici oficialitățile înalte ale orașului și alții care „se lipesc” la astfel de manifestații pentru a putea fi văzuți alături de „lumea bună”.
Taximetrist înjunghiat de un client, cere aproape 100.000 de lei de la agresor
A trecut mai bine de jumătate de an de când un taximetrist din Botoșani a fost înjunghiat de un client.
Asistenta decedată era o femeie sănătoasă, făcea sport și urca pe munte! BOALA a reacționat diferit la ea, înainte de deces a fost declarată VINDECATĂ
Lenuța Buta nu ducea deloc o viață sedentară. Ba dimpotrivă, era o persoană extrem de activă și iubea natura. Făcea sport ori de câte ori era posibil, iar muntele o atrăgea ca un magnet.
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO
Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.
Piețari revoltați adunați în fața Prefecturii, după descinderile din Piața Centrală: Puteau să doneze produsele, nu să le calce în picioare - FOTOGALERIE
Mai mulți comercianți din Piața Centrală au venit luni dimineață în fața Instituției Prefectului fiind nemulțumiți de descinderile care au avut loc săptămâna trecută.
Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
Două agenții bancare ÎNCHISE la Botoșani: una s-a redeschis, cealaltă nu se știe când - FOTOGALERIE
Săptămâna trecută a fost îmbulzeală aproape în fiecare dimineață la sucursalele din Botoșani ale marilor bănci, însă în cazul a două dintre acestea nu pot fi învinovățiți doar clienții.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
inpuff.ro
Loading...
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Loading...
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
Panoul de cățărare va rămâne acolo exact cum e proiectul, vor fi activități numeroase acolo, multe pentru copii! Avem cinematografe în oraș destule... Orice școală din Franța are la sala de sport un panou.Despre biciclete nu am auzit nimic. Va fi ceva și pentru puștii de la monument? La primărie am lăsat în 2013 o lista cu 260 semnături de la adolescenții din Botoșani pentru un bike/skate park. Nu s-a mai făcut la fostele sere cu toate că primarul a promis (scrie si in presa). Despre orice vreți să faceți luați legătura cu cei din comunitate. Eu mă ofer să vă consiliez pe partea de panou escaladă (după desenele mele se lucrează), pe partea de ciclism (ciclismbotosani.ro).
19 octombrie 2015, 01:11
Ar fi frumos sa fie adevărat! Prețurile poate vor fi cat mai scăzute..sa ne permitem toți sa petrecem timpul liber acolo
18 octombrie 2015, 16:24
Foarte frumos proiect!sa speram ca se va mai revitaliza municipiul botosani..si multi dintre noi speram ca vom gasi un loc de munca
18 octombrie 2015, 16:17
Poate nu este indeajuns de promovat proiectul sau sunt doar comentarii de carcotasi... Sunt plecat de multa vreme din Botosani si imi place sa vad ca sunt si oameni care vor sa faca ceva. Felicitari domnule Portariuc! Va doresc sa reusiti sa va puneti amprenta pe dezvoltarea acestui oras si mai ales sa fim mandri cu meleagurile noastre, indiferent de afirmatiile unor persoane care, pe langa faptul ca nu fac nimic, nici nu au puterea sa viseze... Din vise, se stie ca au rasarit adevaratele realizari.
18 octombrie 2015, 15:14
nu a reusit mallul in centrul orasului sa aduca mac sau kfc si va reusi raznic sau portariuc sa le aduca la periferie. cine, asta care nu stie cine e ministrul apararii in guvernul lui!
18 octombrie 2015, 14:11
Va fi un mare fâs, pentru o asemenea megalomanie îţi trebuie şi vad, se vor înghesui câteva sute de gorobeţi la început după care se vor termina paralele şi se va face linişte la Cornişa. Pentru un asemenea parc vă trebuie oameni cu mulţi bani şi care să fie dispuşi să-i toace pe datul cu bărcuţa şi scrânciobul. Vise de indivizi cu mintea pe dealuri.
18 octombrie 2015, 14:04
domnule riznic deja stiti cu ochii inchisi proiectul sincer ma indoiesc... in afara faptului ca a visa nu costa nimic ar trebui sa intelegeti ca sa functioneze zilnic acest parc si pt a nu acumula datorii tre sa ai macar 1000 de vizitatori din care 6-700 de consumatori in fiecare zi. in botosani avem un mall care merge in pierdere de vreo doi ani. domnule director de banca, creati locuri de munca bine platite in botosani si oamenii vor avea bani si de distractie...
18 octombrie 2015, 13:28
asa visa si portariuc cand a venit in administartie cu tren de mare viteza si autostrada pana la suceva... noi stim cine la adus in primarie,prietena dumealui... si tot pt stiinta dv va fi primul director la cornisa. ca nu sta dita-mai directorul de banca pe 10 milioane la fundul lui purtariuc.
18 octombrie 2015, 13:21
sa ii vad si eu atunci pe astia din cl... de unde a venit babuinul asta care nu stie sa respecte.. respecta si vei fi respectat tovarase care ai falimentat nu stiu ce banca si te-au fugarit aia de acolo.
18 octombrie 2015, 12:53
asta viseaza frumos se cunoaste ca e nou in administratie... cred ca portariuc il va pune director la cornisa ca si pe betenchi la edilitare... mare om mare caracter! de betenchi vorbesc...
18 octombrie 2015, 12:47
iar ne-a mintit portariuc cu 70% o luna in urma realizat... e numa 68% domn primar si e noiembrie!
18 octombrie 2015, 12:37
Pai nu incepe campania electorala ? Trebuie cat mai multe manipulari ca sa prinda politic. Daca s-o realiza , mai putin intereseaza, in special cu datoriile pe care le are Primaria pe urmatorii zece ani. Dar electoratul ignorant de unde sa stie cum sta Primaria din punct de vedere financiar ?! Cred ca acest consilier este seful camapaniei electorale a PSD si nu sfatuitorul economico-administrativ al primarului. Parerea mea.
18 octombrie 2015, 11:57
Felicitări primariei!!! Așteptam cu nerăbdare finalizarea proiectului.
18 octombrie 2015, 10:46
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Atenție. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. Î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8419 lei
USD
Dolarul SUA
4.3293 lei
CHF
Francul elveţian
4.5077 lei
GBP
Lira sterlină
5.4413 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0180 lei
XAU
Gramul de aur
242.0617 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4029 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9727 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2062 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1820 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.