Top News
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL

Spectacolele extraordinare de Anul Nou puse în scenă săptămâna trecută de Filarmonica ”George Enescu” reprezintă doar începutul unui 2023 pe care managerul îl promite a fi unul de vis. Instituția municipalității botoșănene dorește să sărbătorească în continuare la nivel înalt stagiunea aniversară, a 70 – a, și a stabilit un program ca atare pentru jumătatea care a rămas din iarnă și începutul primăverii.

”Duelul pianelor”


Pe 27 ianuarie, melomanii botoșăneni vor avea parte de ”Duelul pianelor în ritmuri de dans” cu artiștii Anatolie Lapicus și Iurie Mahovici, soliști ai Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Republica Moldova. Astfel, turneul jubiliar al duetului ”Muzica clasică la tine acasă” va trece Prutul pentru a încânta și auditoriul din România.

 

duelul pianelor

 

”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”


De la un capăt al Europei la celălalt... După numai o săptămână, pe 3 februarie mai exact, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, vom putea pătrunde în atmosfera romantică a capitalei Franței cu ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!” Este vorba despre un ”musical” care va fi realizat de Teatrul Național de Operetă București.

 

paris

 

”Simfonia destinului”


Pe 17 februarie vom reveni la sobrietatea muzicii clasice. Atunci Cristian Mandeal, unul dintre cei mai mari dirijori români, care a studiat la München sub îndrumarea lui Sergiu Celibidache, se va afla la bagheta orchestrei simfonice botoșănene pentru Simfonia a V – a din Ludwig van Beethoven. Denumită în trecut și ”Simfonia destinului”, reprezintă la peste două secole de la premieră un exemplu de muzică clasică.

 

dirijori

 

”Zavaidoc Simfonic”


Dragobetele nu putea fi marcat în alt mod decât cu muzică autentic românească. Și pentru că este o sărbătoare a dragostei, managerul Mirel Manea și impresarul artistic Liviu Sorinel au adaptat în consecință repertoriul zilei de 24 februarie. ”Zavaidoc Simfonic” este titlul concertului în care, după cum îi spune și numele, vor fi abordate nemuritoarele melodii cu parfum al Bucureștiului interbelic, de la ”Zaraza” la ”Vrei să ne întâlnim sâmbătă seară?”

 

”Iris Simfonic”


Apoi, pe 11 martie, într-un spectacol organizat cu ocazia Mărțișorului, vom porni pe ”Strada ta” la spectacolul ”Iris Simfonic”. În prim plan vor fi două dintre cele mai mari voci ale României: rockerul Cristi Minculescu și soprana Felicia Filip. Supranumită ”Regina Traviatei”, a uluit lumea muzicală în urmă cu mai bine de două decenii când a colaborat cu ”Iris” pentru melodii precum ”De vei pleca” și ”Baby”, după care au înregistrat albume și au susținut concerte împreună. Iar unul dintre show-uri a avut loc chiar la Botoșani, în urmă cu ceva mai mult de cinci ani.

 

Un mare dirijor și o capelă corală


Și tot în martie, Filarmonica Botoșani va reveni la Wolfgang Amadeus Mozart sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, posesorul Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Mare Cruce. Tot atunci, după magnificul ”Carmina Burana”, în fața publicului botoșănean va reveni și Capela Corală Academică ”Doina” a Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău.


”După tradiționalul concert de Anul Nou, pentru reînvierea spiritului cultural al Botoșanilor, vom organiza concerte inedite pentru publicul botoșănean. Filarmonica își va fermeca la fiecare apariție publicul pentru că publicul este cel mai important”,


Mirel Manea, manager Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.


Pentru perioada de după Mărțișor, conducerea instituției pregătește alte spectacole de anvergură. Programul nu a fost deocamdată definitivat, dar vă spunem un nume ca să îl țineți minte: Voltaj!

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Crăciunul bucuriei la Filarmonică, de la revelația Ozana la Ana Maria, soprana care a cântat din două suflete și până la naiul de 6.000 de ani al lui Voiculeț – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Un șofer din Botoșani cu Mercedes a lovit în plin o fetiță care a traversat strada prin loc nepermis – VIDEO
Un accident a avut loc în urmă cu puțin timp pe drumul Botoșani – Suceava.
Doliu în Sănătate: S-a stins din viață un medic de la Botoșani care a salvat mii de copii
Este doliu în sistemul sanitar botoșănean. Un medic care a salvat mii de copilași s-a stins din viață astăzi, 4 iunie 2023.
Cine mai cântă pe la festivalurile din Botoșani: O moldoveancă s-a îmbrăcat în costum din piele și s-a lăudat pe scenă că are de 20 de ani aceeași greutate – VIDEO & GALERIE FOTO
A XIV – a ediție a festivalului ”Floare Albastră” organizat de Primăria și Consiliul Mihai Eminescu a adus alături de tinere talente locale și voci consacrate din muzica românească, dar și o interpretă din Republica Moldova.
Partidul oamenilor de afaceri, părăsit de președinte la Botoșani
La aproximativ un an după lansarea oficială la nivel central, Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor (AAA) a rămas fără omul care s-a ocupat de constituirea filialei de la Botoșani.
Mirel Manea a cântat în deschiderea summit-ului cu 47 de șefi de stat și guvern: S-a întreținut cu Ursula von der Leyen și Maia Sandu – GALERIE FOTO
Al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE), for consultativ înființat în 2022, a început ieri în Republica Moldova și este dedicat solidarității cu Ucraina. Cu excepția Rusiei și Belarusului, toate țările europene fac parte din CPE.
Carnaval pe Pietonalul Unirii cu personaje de poveste, defilare spectaculoasă sub privirile a sute de botoșăneni – FOTO & VIDEO
Pe o vreme veritabilă de vară, copiii de la Botoșani au fost sărbătoriți de ziua lor cu o mulțime de activități. 
Capii PSD, luați la rost de o botoșăneancă la intrarea în cimitir: Generalii o să vă scoată din rahat VIDEO
Săptămâna trecută, de Ziua Eroilor, social-democrații s-au așteptat unii pe alții la intrarea în Cimitirul Pacea mai bine de o jumătate de oră, timp în care nu s-au întâlnit doar cu liberalii veniți la manifestare, ci și cu o mulțime de simpli botoșăneni.
Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac, a fost transportat de urgență la spital – FOTO & VIDEO
Șoferul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
S-a aprins Ipoteștiul! Festival ca la ”municipiu”: artiști de la București și Chișinău și un foc impresionant de artificii la ”Floare albastră”– VIDEO & GALERIE FOTO
Tineri și mai puțin tineri din comună și-au dat întâlnire sâmbătă pe stadionul ”Luceafărul” din Ipotești, acolo unde spre seară s-a deschis a XIV – a ediție a festivalului ”Floare Albastră” organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu.
Concursul ”Sfinții Închisorilor” și-a desemnat câștigătorii: Au lăsat o mărturie puternică pentru generația noastră, am ajuns să înțeleg mai bine comunismulGALERIE FOTO
Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe”, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani și Asociația ”Scut botoșănean” au organizat Concursul Județean Interliceal, gimnazial de Arte Plastice, Eseu și Poezie cu tema ”Sfinții Închisorilor”, ediția 2023.
FOTO & VIDEO Prefectul Cornilă în mijlocul protestatarilor, flancat de jandarmi: A fost huiduit și redus la tăcere  
Sute de profesori au protestat astăzi în Piața Revoluției. Printre protestatari, a ajuns și reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Eroii sărbătoriți la Botoșani pe găști politice: Pleiadă de oficialități la cimitir, unii cu pozele, alții cu pomana – FOTO & VIDEO
Politicieni, militari, preoți și simpli botoșăneni au putut fi văzuți joi la Cimitirul Pacea acolo unde a fost marcată Ziua Eroilor.
Conducătorul Filarmonicii Botoșani, omagiu plin de amar la cavoul lui George Enescu din Paris: Mormântul celebrului compozitor român se poate confunda cu al oricărui anonim VIDEO & FOTOGALERIE
Spre finalul stagiunii numărul 70, aniversată cu o serie de concerte grandioase, Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a marcat șapte decenii de existență și printr-un omagiu adus marelui muzician căruia instituția îi poartă și numele.
Protestul romilor rupt în două: Politicienii de la Botoșani lăsați în pace, „grosul” a plecat la București: Vrem condiții! FOTO & VIDEO
 Organizatorii anunțau o prezență de peste 400 de romi. În realitate s-au strâns în jur de 200 de persoane.
Retroparada la Botoșani: Mașini unicat expuse pe Pietonalul Unirii, a apărut și Miliția – GALERIE FOTO&VIDEO
Vremea frumoasă de duminică i-a făcut pe mulți botoșăneni să prelungească plimbarea pe Pietonalul Unirii, acolo unde în special copiii au avut parte de o adevărată distracție.
Percheziții de amploare în nordul județului, s-au ridicat arme, cartușe și țigări – VIDEO & GALERIE FOTO
Poliția orașului Darabani, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției  7 Poliție Rurală Darabani și Poliției municipiului Dorohoi au pus astăzi în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
REVOLTĂ cu peste 400 de romi la Botoșani: Asalt pe străzi, se vor picheta sedii de partide
Acțiunea de protest a fost anunțată de liderii comunității minoritarilor de la Botoșani.
Holograf a încins doamnele și domnișoarele într-un show cu muzică, motociclete, rochii de mireasă și... ”puțin venin” – VIDEO & GALERIE FOTO
18 ianuarie 2020... Sala Polivalentă din Botoșani se umple până la refuz la concertul ”Holograf Simfonic” conceput de impresarul artistic Liviu Sorinel. După numai două luni țara se închide din cauza pandemiei, spectacolele se anulează, viața se mută pe internet.
Artiști optzeciști în Galeriile botoșănene, un demers de recuperare a culturii – GALERIE FOTO
Muzeul Județean Botoșani găzduiește până pe 19 mai, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian”, expoziția ”Artiști 8-zeciști… în Galeriile botoșănene”.
Lidera romilor de la Prefectură, înmormântare cu polițiști și jandarmi în Centrul Vechi, după un priveghi nocturn cu lăutari - VIDEO & GALERIE FOTO
Semiramida Bălan, fost funcționar în cadrul Prefecturii Botoșani și lider al comunității rome a fost condusă astăzi pe ultimul său drum.
Foarte frumos. Voltaj, muzica simfonica, cred ca va fi de vis. Un fel de Calancea Band si Lupii de la Chisinau. Bravo domnului Manea pentru ceea ce a reusit sa faca cu aceasta institutie de cultura si speram sa mai prinda un mandat, cel putin, poate chiar sa iasa si la pensie de pe scaunul institutiei de cultura pentru publicul botosanean si nu numai. Sunt fermecat de ceea ce se poate si in sfarsit se vrea a se face la Botosani, aici unde nimeni nu ar fi crezut vreodata ca se poate schimba ceva la nivel cultural.Felicit si publicul, care a inteles ca trebuie si un altfel de cultura unde vremurile de altadata sunt mixate intr-o imagine colorata a ceea ce numim muzica. Si felicit si artistii care au dat curs invitatiei domnului director si poate al primariei, consiliului local, care au vrut.Sa speram ca si teatrul botosanean va avea o soarta plina de vremuri bune, ca tare au suferit si ei. Si inca sufera. Si sa nu uitam si de artistii plastici, care au si vor ceea ce se numeste Galerie.Ma inclin in fata tuturor din Portugalia. Abia astept sa vin la Botosani.
18 ianuarie 2023, 18:40
astratex.ro
Sondaj
Ar trebui să înceteze cadrele didactice greva după majorarea salarială aprobată de Guvern?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sperăm ca aceste sacrificii ale dvs să fie răsplătite într-un final. De ce ne aflăm aici? Un motiv foarte simplu, știe toată lumea… Guvernanții, în ultimii cinci ani, au fost surzi la solicitățile noastre, s-au făcut c ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9560 lei
USD
Dolarul SUA
4.6047 lei
CHF
Francul elveţian
5.1085 lei
GBP
Lira sterlină
5.7745 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.2978 lei
XAU
Gramul de aur
290.6090 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2588 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3412 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0907 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2095 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6652 lei
Vremea
astăzi
Botosani
29.6 o C
Dorohoi
29.7 o C
Bucecea
28.9 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
30.1 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.