Top News
Cotabiță a ridicat doamnele orașului în picioare la revenirea pe scenă: Am făcut o plimbare și m-am întors – VIDEO & GALERIE FOTO

La vreo trei decenii după ce a cântat pentru prima dată la Botoșani, Gabriel Cotabiță a revenit pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Atunci era la începutul carierei, vineri seară și-a marcat practic reintrarea în circuitul artistic după gravele probleme de sănătate pe care le-a avut anul trecut.

A recunoscut că și-a cam speriat... doamnele

”V-ați cam speriat”, le-a spus zâmbind Gabriel Cotabiță celor care îi îndrăgesc și care nu au fost tocmai puțini. Sala a fost ocupată la capacitate maximă, mai ales de către femeie, cărora de altfel le-a și fost închinat spectacolul ”Domnișoara, nu pleca”.
”Mă uit la voi toate... În urmă cu 30 de ani, când am cântat prima oară aici, erați domnișoare, acum sunteți doamne”, le-a transmis Gabriel Cotabiță spre amuzamentul spectactorilor.
Iar doamnele prezente la spectacol au cântat alături de artist câteva din celebrele sale piese, precum ”Noapte albastră”, ”Domnișoara, nu pleca”, ”Trece vremea”.
Cântărețul n-a părut să fi avut probleme de sănătate atât de grave, a vorbit după fiecare piesă și a glumit mai tot timpul.
”Am făcut o plimbare și m-am întors. Cred că în această seară o să vedeți că am trecut în revistă câteva dintre cele mai importante cântece ale mele. Mulți dintre dvs. veți fi nemulțumiți: «pe aia n-ai cântat-o, pe aia n-ai cântat-o». N-am ce să fac”, a spus Gabriel Cotabiță, care a recunoscut că i se reproșează faptul că vorbește mult la concerte, dar a dat asigurări că ”n-am să vorbesc mai mult ca Florin Piersic”.

Un trio formidabil

Dar artistul a intrat pe scenă la mai bine de o oră și jumătate de la debutul spectacolului. Până atunci, Vlad Miriță și Ianna Novac au cântat acompaniați fiind de Filarmonica de Stat Botoșani dirijată de Daniel Manase. Cei doi au cântat o gamă largă de piese, de la ”O sole mio” în limba italiană la ”Oci ciornie” în limba rusă și ”Lume, lume”, în limba română, bineînțeles.
Finalul i-a găsit pe toți cei soliști pe scenă. Gabriel Cotabiță, Ianna Novac și Vlad Miriță au interpretat împreună ”Ave Maria”. Minute bune artiști au fost aplaudați în picioare de cei 600 de spectatori, printre care s-au regăsit de la oameni de afaceri, la candidați la funcția de primar și directori. Interpreții au mulțumit companiei D.I.O.S. și reprezentanților săi, Liviu Sorinel și Rubert Duduc pentru organizarea spectacolului, dar și conducerii Filarmonici de Stat Botoșani, care s-a implicat într-un asemenea show. De altfel, concertul de la Botoșani este primul dintr-un turneu. Chiar și așa, a adus în sală oameni nu doar din Botoșani, ci și din București, Aiud, Roman, Iași, Vaslui.

CITEȘTE ȘI:

Un artist se pregătește să cânte la Botoșani în pantofi de 700 de euro: Combinaţie de piele de picioare de struţ şi de pisică de mare

 

„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
inpuff.ro
Loading...
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
Loading...
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
Femeie în stare gravă după ce s-a dat peste cap cu un Renault, pompierii se muncesc să o scoată din mașină – FOTOGALERIE
După accidentul cu BMW-ul, un alt eveniment rutier a avut loc astăzi în județul Botoșani. De această dată nu în municipiul reședință, ci la Copălău.
Aproape 100 de pacienți cu COVID internați la Mavromati, spitalul va fi redeschis în sfârșit pentru toți botoșănenii
După luni bune în care au fost internați doar pacienți COVID, Spitalul Mavromati se pregătește să trateze și bolnavii cu alte afecțiuni.
Drumul mănăstirilor: Un potențial turistic pe care Botoșanii îl ignoră - GALERIE FOTO
Vorbe multe, fapte puține. Așa ar putea fi rezumată inițiativa administrației botoșănene care, de câteva ori în trei decenii, a purces la proiecte ambițioase menite să trezească la viață turismul în nordul Moldovei. Însă totul s-a împotmolit în hârtii...
Omul din Nord în vremea pandemiei: ”Carantina mi-a arătat că eram de dinainte norocos, duceam și duc viața pe care mi-o doream” - FOTO & VIDEO
Un spirit întreprinzător, îmbinat cu o ingeniozitate și o dibăcie culturală rar întâlnite la noi. Un profesionist care trece dincolo de rigorile instituționale tocmai pentru a schimba mentalități, pentru a așeza pe cărările bătătorite, aparent fără ieșire, soluții noi și idei neîntâlnite încă.
Cotabita 10000 de Euro. Cati bani intra in contul Filarmonicii?
5 martie 2016, 22:02
Gigi Contra,dar ai fost avizat de afis ca nu va fi concert simfonic cu solisti de la nu stiu care teatru de opera.Solistii concertului de aseara fac parte din alt gen.Iar pentru popsimfonic ei sunt la inaltime,oricat ai vorbi tu.In sala au fost si cei care in timpul studentiei sau liceului fredonau melodiile lui Cotabita.Iar despre Mirita vreau sa amintesc un lucru care n-are legatura cu muzica dar este foarte important-este unul din membrii activi din Ro in sustinerea familiei traditionale,in comparatie cu tine care nu esti decat un sobolan care scrie comentarii de doi bani sub anonimat .
5 martie 2016, 13:51
Mda. Se pare ca unele persoane nu prea au inteles ideea acestui minunat spectacol . Pacat.Felicitari Sorin, un adevarat impresar! La mai multe de acest gen! ! !
5 martie 2016, 11:02
Ce mai ... un concert plin de ... mă abțin . Preturi umflate peste măsură ... aceeași "Ave Maria " a lui kikirita Mita asta . Altceva nu știe sa cânte omul ăsta ? Ca sa nu mai spun ca omul nu poate cânta fata casca . El încă poate ca se crede la Eurovision. :)) Ca doar e o "valoare " . În fine .De Cotabita. . . Nici nu are rost sa spun prea multe . Un infatuat trecut de a doua tinerete deja .Iar de Novac. . . Numai bine . Sunt satul de vedetele astea de se dau mari soprane dar ele nu știu unde e nota Do pe portativ .În schimb , tot respectul Filarmonicii de Stat (deloc degeaba :) ) , îmi pare rău că a trebuit sa acompaniați niște "artiști " de o așa mare ... anvergura .La mai multe dar clasice și bune concerte !Un simpatizant . :-)
5 martie 2016, 10:48
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.