Top News
Cu aplauze și mai mult forțați, PSD-iștii și-au depus listele pentru alegerile parlamentare: Nu ne-am dorit aceste alegeri FOTO&VIDEO

În ultima zi de depunere a candidaturilor, partidele de la Botoșani s-au prezentat pe rând la Biroul Electoral Județean pentru a-și valida propriile liste cu candidați la alegerile generale. La ora 14:00 au fost cei de la PSD Botoșani.

Social democrații botoșăneni au venit în număr mare la BEJ, oferind o imagine de unitate. Pe lângă candidații de pe listele de la Camera Deputaților și Senat s-au regăsit și numeroși primari din județ sau aleși de la municipiu în frunte cu primarul ales, Cosmin Andrei.

 

Depunerea efectivă a candidaturilor a fost una mai de durată, comparativ cu cea a liberalilor și a durat în jur de 40 de minute. La ieșire s-au rostit tradiționalele discursuri de început de luptă electorală, de pe treptele Palatului Administrativ.

 

„PSD  Botoșani vine bineînțeles și de această dată cu o listă de oameni valoroși, oameni competenți, oameni care vor reprezenta interesele domniilor lor în următorii 4 ani în Parlamentul României. Avem în prezent actuali parlamentari, extrem de buni, pe listă, care și-au făcut cu stoicism datoria atât în Camera Deputaților cât și în Senat. Venim și cu oameni noi, profesioniști în domeniilor dlor de activitate, avem medici, economiști, juriști, specialiști în administrația publică locală, specialiști în accesarea fondurilor europene și nu numai”,

Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

 

Liderul PSD a avut un mesaj și pentru botoșănenii care au acordat o încredere masivă partidului, la alegerile locale și i-a rugat să facă același lucru și la parlamentare.

Mai apoi a precizat că PSD este un partid responsabil care ar fi mizat mai degrabă pe amânarea alegerilor generale până în martie, anul viitor.

Așa se face că, mai mult forțați de situație, au parcurs etapele din calendarul desfășurării alegerilor din 6 decembrie 2020.

 

„Nu ne-am dorit aceste alegeri pentru că noi am pus și punem pe primul loc sănătatea botoșănenilor, educația copiilor noștri, sănătatea bunicilor și părinților noștri și nu suntem de acord cu aceste alegeri. Ne-am încadrat în calendarul electoral, trebuia să depunem listele de candidați și ați văzut și dv. așa cum reprezentanții PNL, reprezentanții guvernamentali sau președintele Iohannis au încălcat în picioare toate legile votate în Parlamentul României, au călcat în picioare deciziile CCR, calcă în continuare în picioare sănătatea și educația românilor noștri, desigur la final, pe 6 decembrie, românii și botoșănenii noștri vor decide maniera în care PNL și USR și celelalte partide care sunt azi la guvernare vor pleca acasă”,

Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

 

Cap de listă pentru Camera Deputaților este Marius Budăi, actual parlamentar și fost ministru al Muncii care și-a început alocuțiunea cu nelipsitele mulțumiri adresate electoratului dar și colegilor din partd care i-au acordat onoarea de a-l susține pentru un nou mandat.

 

„Candidez pentru încă un mandat de deputat cu hotărârea de a lupta ferm împotriva tuturor măsurilor de austeritate care deja se anunță că vor fi promovate de Guvernul dreptei unite, după alegerile parlamentare. Iată că suntem la nici un an de guvernare PNL, economia României este în haos, locurile de muncă nu au fost protejate, puterea de cumpărare a cetățenilor români nu a fost protejată și trebuie ca după aceste alegeri, noua majoritate din Parlament să dea un Guvern profesionist astfel încât să nu mai existe aceste lucruri”,

Marius Budăi, deputat PSD

 

Parlamentarul a mai vorbit despre cea mai mare datorie externă din ultimii 30 de ani, 800.000 de locuri de muncă pierdute și un sold negativ la investițiile străine, toate în guvernarea PNL.

 

La Senat, primul pe listă este actualul senator Lucian Trufin.

 

„Votul botoșănenilor de la alegerile locale care tocmai s-au terminat, ne arată că au încredere în echipa PSD, că au încredere în reprezentanții PSD și în viitorul președinte al CJ, dna Doina Federovici. Personal, am câteva obiective, ITI – Țara de Sus trebuie să devină realitate, județul Botoșani are nevoie de dezvoltare prin fonduri europene, susținerea primarilor și administrațiilor publice locale pentru dezvoltarea proiectelor de interes local din fonduri guvernamentale și europene cât și continuarea dezvoltării mediului rural prin informarea și facilitarea fermielor pentru obținerea fondurilor europene și guvernamentale”,

Lucian Trufin, senator PSD

loading...
Consiliul Politic Național al PSD a validat candidații social-democrați de la Botoșani pentru Parlamentul României

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Adolescentul de 14 ani care a înjunghiat un alt băiat, lăsat LIBER acasă
La schimbul de generații s-au pierdut încăierile între băieți care se soldau cel mult cu un ochi vânăt, genunchi juliți sau capete sparte. Adolescenții de astăzi au ajuns, la ani de liceu, să-și rezolve problemele specifice vârstei, cu... cuțitul.
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
Loading...
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Loading...
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
Gata v-ati împărțit ciolanele. Oameni profesioniști, cu experienta....vai celor care va cred și nu va cunosc cariera voastră făcută în gașca. Asa cum PNL este un partid societate comercială cu administrator unic asa sunteți și voi cocoana (Federovici). Ti-ai tras oamenii pe lângă tine analfabeti functionali, fara scrupule cand vin si se laudă ca și dv. ca sunteti școliți si bine pregatiti. Dar la baza nu ati practicat nici unul o meserie cu care defilati.Aceste partide vor dispărea cand tinerii noștri se vor ridica. Va bazați pe voturile analfabetilor și pensionarilor care habar nu au săracii ce înseamnă trandafirii și ce înseamnă oamenii din spatele trandafirilor.
22 octombrie 2020, 18:25
Ciuma rosie...
22 octombrie 2020, 17:22
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
27 noiembrie 2020
EUR
Euro
4.8735 lei
USD
Dolarul SUA
4.0875 lei
CHF
Francul elveţian
4.5081 lei
GBP
Lira sterlină
5.4471 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9287 lei
XAU
Gramul de aur
237.6576 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3462 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0148 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1463 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.4 o C
Dorohoi
-4.2 o C
Bucecea
-5.0 o C
Darabani
-3.3 o C
Saveni
-4.4 o C
Ştefăneşti
-2.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.