Top News
Cu mari emoții, Andrei a jurat în fața unui Flutur impasibil, fără viceprimari, dar cu soții – VIDEO & GALERIE FOTO

La exact o lună de la alegerile locale, după peripeții birocratice și judecătorești, noul primar al municipiului Botoșani a fost învestit oficial în funcție. Ceremonia a avut loc marți la amiază în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor în prezența câtorva primari din județ și a unor funcționari din Primăria Botoșani.

Flutur a jurat din postura de consilier


Mai întâi s-au intonat imnurile României și Uniunii Europene, în timp ce pe un ecran cu dimensiuni generoase din spatele sălii au rulat imagini reprezentative cu municipiul reședință.  


Deschisă de prefect, ședința a fost condusă de decanul de vârstă al noului Consiliu Local, Călin Bosovici, ajutat de cei mai doi tineri membri ai CL, Mircea Magdalena și Gabriel Tanasă.


Întâi au depus jurământul noii consilieri, mai exact 18 dintre cei 23 de aleși, adică doar cei desemnați direct prin vot de botoșăneni, nu și supleanții intrați prin retragerea titularilor.


Printre cei din prima categorie s-a regăsit și Cătălin Flutur, care astfel și-a oficializat încheierea celui de-al treilea mandat de primar.


Fostul edil șef a luat loc în primul rând al consilierilor de pe scenă, alături de Eugen Țurcanu.

 

Noii aleși, jurăminte sub ochii soțiilor


Consilierii au depus în ordine alfabetică jurământul, punându-li-se la dispoziție câte un pix roșu la fiecare, ca măsuri de prevenire a răspândirii Covid 19. Unii dintre ei, inclusiv Cătălin Flutur, au refuzat însă oferta și au preferat să își iscălească jurămintele cu propriile instrumente de scris.


După consilieri a depus jurământul de primar și Cosmin Andrei, căruia secretarul Ioan Apostu i-a așezat eșarfa tricoloră.


Noul edil șef s-a aplecat apoi spre sală în semn de mulțumire, acolo unde se afla inclusiv soția sa.


Dar el n-a fost singurul urmărit live de partenera de viață, proaspătul consilier local Marcel Gheorghiță fiind învestit tot sub ochii soției.


Extrem de emoționat, Cosmin Andrei a dat apoi citire unui discurs în care a mulțumit deopotrivă botoșănenilor, colegilor de partid și funcționarilor din Primăria Botoșani, făcând trei nominalizări: Ana Maria, soția sa, Doina Federovici și Marius Budăi.

 

Andrei i-a mulțumit unui Flutur impasibil


Surpriza a venit însă abia la finalul alocuțiunii. Cosmin Andrei s-a întors și i-a mulțumit lui Cătălin Flutur pentru activitatea depusă, însă probabil și din cauza emoțiilor, a spus ”cei trei ani de mandat” și nu ”cele trei mandate”. Predecesorul său în funcție a rămas însă impasibil, ca și cum nu ar fi auzit ceva, atitudine pe care de altfel fostul primar a avut-o în toată ședința față de succesorul său, pe care l-a ignorat în totalitate.


La final a luat cuvântul și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, care a făcut apel la abandonarea jocurilor politice și la punerea intereselor botoșănenilor pe primul plan, exprimându-și însă satisfacția că în fruntea județului și a municipiului reședință se află doi social-democrați.


După ce a terminat de citit, noua șefă a CJ s-a îndreptat către Cătălin Flutur, căruia i-a întins mâna. Noul consilier local a părut mirat și oarecum stupefiat de gest, dar după câteva clipe de ezitare s-a ridicat în picioare și i-a strâns mâna Doinei Federovici.

 

Fără șampanie și fără viceprimari


Spre deosebire de prima întrunire a Consiliul Județean ales pe 27 septembrie 2020, la Consiliul Local oaspeții nu au primit șampanie, așa că festivitatea s-a încheiat cu o ședință foto în care unii dintre participanții la acțiune au ținut să se fotografieze cu noul primar.


Cosmin Andrei își începe mandatul fără viceprimari. Mai întâi trebuie validați cei cinci consilieri supleanți, după care, la o nouă ședință, a treia a actualului deliberativ, vor fi aleși și viceprimarii din rândul consilierilor.

 

loading...
Bătaie până în ultima zi pe funcția de primar: Andrei este învestit astăzi după ce a fost la un pas să devină spectator la ședința convocată de prefect
Tribunalul a respins apelul lui Flutur la validarea lui Andrei, primarul încă în funcție obligat să îi dea 1.000 de lei succesorului

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Adolescentul de 14 ani care a înjunghiat un alt băiat, lăsat LIBER acasă
La schimbul de generații s-au pierdut încăierile între băieți care se soldau cel mult cu un ochi vânăt, genunchi juliți sau capete sparte. Adolescenții de astăzi au ajuns, la ani de liceu, să-și rezolve problemele specifice vârstei, cu... cuțitul.
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
Loading...
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Loading...
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
27 noiembrie 2020
EUR
Euro
4.8735 lei
USD
Dolarul SUA
4.0875 lei
CHF
Francul elveţian
4.5081 lei
GBP
Lira sterlină
5.4471 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9287 lei
XAU
Gramul de aur
237.6576 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3462 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0148 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1463 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.5 o C
Dorohoi
-3.4 o C
Bucecea
-4.2 o C
Darabani
-2.8 o C
Saveni
-3.5 o C
Ştefăneşti
-2.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.