Top News
CUTREMURĂTOR: Bărbatul din apartamentul explodat ținut la Botoșani fiindcă nu exista măcar un loc liber pentru arși în spitalele din România - VIDEO

La aproape doi ani de la tragedia din clubul Colectiv, sistemul sanitar îşi arată încă o dată ineficienţa. Mai mult de 24 de ore le-a luat autorităţilor să transfere un pacient cu arsuri grave pe jumătate din suprafaţa corpului la un spital în care poate fi tratat ceva mai bine.

A așteptat peste 24 de ore ca să fie transferat la un spital unde oricum nu poate fi îngrijit cum ar trebui


Bărbatul de 71 de ani, dezvăluie Digi24, al cărui apartament a sărit ieri în aer, a fost iniţial internat în secţia de terapie intensivă a spitalului din Botoşani, deşi avea nevoie de tratament de specialitate. Medicii din Botoşani au cerut ajutor de la toate centrele de mari arşi din ţară, dar în niciunul nu există un loc liber.
Abia sâmbătă în jurul orei 17:30, după ce ministerul Sănătăţii şi-a dat acceptul, pacientul a fost transferat la Spitalul Sfântul Spiridon, din Iaşi. Nici acolo, însă, dotările nu sunt cele mai potrivite. Permit doar tratarea pacienţilor care au arsuri pe cel mult un sfert din suprafaţa corpului, ori Gheorghe Foceag are arsuri de gradul 2 și 3 pe aproximativ 40% din suprafața corpului.
Bolnavul a fost internat vineri la Terapie Intensivă în Spitalul Județean din Botoșani. Medicii de aici au făcut nenumărate demersuri și solicitări pentru ca acesta să fie transferat întrucât unitatea medicală nu are aparatura necesară pentru a-l trata.  

N-are loc nici săptămâna viitoare


Ștefan Bercea, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani, a precizat la Digi24 că demersurile s-au făcut prin Departamentul pentru Situații de Urgență, dar medicilor li s-a spus că toate locurile pentru „marii arși” sunt în prezent ocupate.
Bărbatul a fost trecut pe o listă de aşteptare, dar şansele să fie primit la tratament măcar săptămâna viitoare sunt minime, recunosc medicii din Bucureşti. Victima este în stare stabilă, dar prognosticul medicilor este rezervat.
Vestea că bărbatul de 71 de ani al cărui apartament a sărit în aer vineri seară a ajuns pe o listă de aşteptare, deşi viaţa lui atârnă de un fir de aţă, a şocat pe toată lumea.


„Despre starea lui mi-au zis că dimineața s-a stabilizat tensiunea peste noapte, în continuare starea este critică, dar stabilă. Pe fișa de internare, fișa de primire, dl doctor a zis că a cerut din start transferul doar că nu primește avizul de transfer pentru că nu sunt locuri disponibile. Este pe o listă de așteptare și au zis că mai sunt și alte persoane în aceleași condiții tot pe lista de așteptare, în fața lui”, a declarat pentru Digi24 Dana Zamfir, fiica bărbatului.

Șefii de la ”Mavromati” au înroșit telefoanele


Conducerea Spitalului Județean Botoșani arată că a înroşit telefoanele în încercarea de a-i da pacientului o şansă în plus la viaţă.
În spitalul de la Botoșani, medicii nu pot trata cum trebuie un caz atât de complicat.


„Noi ca spital, până în prezent, am administrat tratament pentru susţinerea vieţii. Albumină, plasmă, aşteptăm transferul pentru un centru de specialitate. Putem să tratăm pacienţii cu până la 20% arsură corporală”, a explicat Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.


La Botoșani sunt internate încă două persoane victime ale exploziei de vineri seara. Una dintre ele este un copil de 11 ani. Starea acestor răniți este, însă, mai bună.

Ar trebui să moară un alt ars ca să aibă loc și pensionarul de la Botoșani într-un spital de specialitate


Sub protecţia anonimatului, mai mulţi oameni din sistem au recunoscut că, într-adevăr, situaţia marilor arşi e complicată. Pentru ca rănitul din explozia din Botoşani să-şi găsească loc într-un spital de arsuri din Bucureşti, de exemplu, ar trebui - oricât de cinic sună asta - ca unul dintre cei internaţi acolo să se prăpădească. La Terapie Intensivă la Spitalul de Arsuri din București sunt cinci paturi, toate ocupate. Numai vineri, Spitalul de Arsuri a primit deja patru solicitări de internare din toată țara.
La Floreasca sunt 11 locuri pentru mari arși, din nou, niciunul liber.
Întrebat dacă în cazul nefericit în care pacientul ar deceda, cine și-ar asuma răspunderea pentru o astfel de situație, medicul Ștefan Bercea, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Botoșani, a recunoscut:


„Nu știu ce să vă răspund. Noi sperăm să reușim să transferăm pacientul cât mai curând posibil”.


Ministrul sănătății, Florian Bodog, a dat asigurări că până la sfârșitul anului vor fi inaugurate două secții de arși, la Iași și Timișoara, care vor fi dotate cu echipament corespunzător pentru tratarea pacienților cu arsuri grave.
 

loading...
Bărbatul din apartamentul care a explodat, salvat pe calea aerului
IMAGINI UNICAT: Balconul apartamentului cu explozia, dărâmat complet cu macaraua – FOTOGALERIE

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

loading...
IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

loading...
Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

vivacredit.ro
Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Comentați aiurea... Tot ceea ce vi se intampla este rodul *muncii* voastre... de la bataia pe sarmale prin curtile bisericilor, la umilirea in fața celor ce sunt platiți din bani publici pentru a fi la dispozitia cetateanului si pana la alegerea politicienilor...Păi nu voi ați votat pe analfabetul țurcanu să vă jefuiască? Cât despre ceea ce ar trebui să facă copiii amărâtului ghinionist și pe jumătate mort, și aici aveți voi o grijă...nu dă șpaga... Probabil oamenii nu au nici bani de inmormântare... Un Vezuviu ar putea steriliza prostia și nemarnicia, dar este departe.
18 septembrie 2017, 10:11
Asta se intampla cand in loc de spitale facem catedrale.
17 septembrie 2017, 10:48
Acest cetatean este si el tata. Nu este singur. Are si el copii si datorita lor a ajuns, sa speram ca nu prea tarziu intr-un spital care are o sectie de arsi care nu este suficient de dotata. Nu cred ca este vorba de spaga aici! E ceva mai mult!
17 septembrie 2017, 00:45
Trebuiau sa-l duca la Catedrala Mantuirii neamului
16 septembrie 2017, 22:51
ia sa vezi daca se da spaga ce repede se gaseste loc. daca era taticul vreunui senator la fel se gasea loc. bietul om fiind singur si probabil in coma nu se poate invarti si-l omoara nemernicii astia care nu se satura de bani.
16 septembrie 2017, 21:56
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Unul dintre versurile citate din poemul citit, aparține unui alt poet, Marius Ianuș. Lucrurile de care am fost acuzată, sînt tocmai acelea împotriva cărora protestez: violența, abuzul, vulgaritatea la care mulți dintre noi sî ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6514 lei
USD
Dolarul SUA
3.8054 lei
CHF
Francul elveţian
3.9608 lei
GBP
Lira sterlină
5.2713 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4196 lei
XAU
Gramul de aur
162.6746 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5078 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0394 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0605 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1832 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6246 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-4 o C
Bucecea
-4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.