Top News
Deschidere cu fanfară în coasta municipiului: Peste 100 de fermieri prezenți, directori, președinți, politicieni și...o singură apariție feminină – FOTO&VIDEO

Primul weekend din luna mai a debutat la Botoșani cu Târgul Agro-Zoo.

Este vorba despre a XII - a ediție a Târgului Expozițional de Ovine, Pielicele Karakul, Bovine, Plante Tehnice și Produse Tradiționale desfășurat ca în fiecare an la Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor (SCDCOC) Popăuți din localitatea Răchiți.

 

La deschidere au fost prezenți Ionică Nechifor, director SCDCOC Popăuți, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, Cristian Delibaș, director la Direcția pentru Agricultură Botoșani, Lucian Trufin, senator, Andrei Feraru, președintele Asociației de Taurine din Botoșani, Valeriu Steriu, deputat, Dănuț Păle, vicepreședintele Comisiei de Agricultură, Radu Antoiu, medic veterinar, Daniel Velicu, directorul Direcției de Fond Funciar din Ministerul Agriculturii și mulți alții.

 

La acest eveniment, printre oficialități nu s-a numărat decât o prezență feminină și anume, Teodora Gheniu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, invitată de Lucian Trufin la Botoșani pentru a discuta cu fiermierii botoșăneni.

 

Deschiderea târgului a avut loc după ora 14:30, când în „Amfiteatrul Vasile Niga”, de la SCDCOC au fost invitați peste o sută de fermieri botoșăneni, în frunte cu oficialitățile prezente. Fiecare participant a ținut să le ureze bun venit celor prezenți.

 

”Destinși invitați, doamnelor și domnilor fiermieri , bine ați venit la forumul agricol al județului Botoșani cu ocazia evenimentului organizați în cadrul SCDCOC Popăuți. Ca și gazda în primul rând, vreau să vă mulțumesc că sunteți prezenți astăzi aici în număr foarte mare. Avem alături președinții de asociații din sectorul agricol din România. Le mulțumesc că sunt prezenți,”

 

Ionică Nechifor, director SCDCOC Popăuți

 

Imediat după directorul unității care găzduiește Târgul Agro-Zoo, a fost invitat să vorbească președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani.

 

”Hristos a Înviat! Bine ați venit la Botoșani! Din câte am înțeles, dl din Arad a făcut cale lungă la Botoșani, dar nu o sa regretați! Vreau să-i mulțumesc d-lui director pentru organizare, sa îl felicit. Întâlnirea de astăzi este în premieră la Botoșani și ne bucuram că fermierii județului Botoșani, agricultorii, au venit astăzi în număr atât de mare aici la Stațiunea de Cercetare Popăuți,”

Costică Macaleți,președinte CJ Botoșani

 

De asemenea, acesta i-a salutat și pe directorii de la instituțiile agricole din Botoșani, dar și pe ministrul agriculturii, chiar dacă nu a fost prezent și a anunțat că Petre Daea va veni la Botoșani... cu ploaia.

 

Apoi i s-a dat cuvântul lui Lucian Trufin, care a și coordonat întregul forum pe tema ”Rolul Agriculturii în județul Botoșani”.

 

”Bine ați venit la Botoșani și bine v-am găsit la Târgul Agro Zoo, ediția a XII - a, 2019. Așa cum este firesc, normal și elegant, voi mulțumi în primul rând organizatorilor. Voi mulțumi în primul rând d-lui director al Stațiunii de Cercetare, Ionică Nechifor, care este și gazda noastră. D-lui reprezintă și Aociația Moldovis, asociația de ovine și caprine. Mulțumesc președinților de asociații (…). Bine ați venit la Botoșani, un județ cu profil agricol important, un județ unde 80% din terenuri sunt terenuri agricole, unde aproximativ 60% din populație locuiește în mediul rural, 71 de administrații publice locale din totalul celor 78 sunt rurale, un județ care exploatează din ce în ce mai mult și trebuie să exploatăm din ce în ce mai mult oportunitățile din agricultură,”

Lucian Trufin, senator.

 

Trebuie menționat că atât fermierii, agricultorii prezenți, cât și oficialitățile invitate la Târgul Zgro-Zoo au fost primite cu fanfară. Mai precis, fanfara de la Valea Mare a cântat câteva melodii populare la diverse instrumente, precum tobă sau trompetă.

 

De asemenea, ordinea a fost asigurată de un echipaj de la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și de mai mulți jandarmi.

 

loading...
Șefii agriculturii din România, ședință de amploare cu fermierii botoșăneni: Nu contează cât durează
Târg de Primăvară la Botoșani, într-un decor tradițional: Peste 200 de expozanți, ministrul agriculturii și mii de botoșăneni - GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Isabela ALEXANDRESCU
Țurcanu forțează pentru Borfotină candidat PSD – ALDE la Primăria Botoșani: Este o obligație
La începutul lunii iunie social-democrații botoșăneni au primit ca temă de discuție o posibilă alianță cu ALDE și Pro România la alegerile din acest an, inclusiv cele locale.
Coronavirus la APIA! Un funcționar a fost depistat pozitiv, toți colegii lui trimiși la izolare
Noul virus chinezesc continuă să dea bătăi de cap. Un funcționar din cadrul unei importante instituții publice de la Botoșani a contactat această boală.
Mai puțin de 100 de botoșăneni cu COVID internați la Mavromati! Un alt spital se redeschide pentru toți pacienții
Încă din luna martie sistemul de sănătate a fost dat peste cap de pandemia de COVID. După luni de zile, situația în spitalele din Botoșani pare să-și reintre ușor în normalitate.
SIDA pisicilor, boala care îți dă fiori dacă nu știi nimic despre ea: Sunt foarte multe cazuri în BotoșaniFOTO
Chiar dacă trăiesc cel mai aproape de om, știm prea puține despre ele. Cum ar fi, de pildă, că au boli la fel de grave ca noi, de la leucemie, artrită, boli de inimă, cancer și diabet, la SIDA sau tuberculoză.
Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
inpuff.ro
Loading...
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Loading...
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
O propaganda comunista, vine campania electorala !
4 mai 2019, 22:58
Dar Iacob marele primaroi de răchiti nu l ați chemat sa tina un discurs ca lui ii place. Era pata de culoare a târgului.
4 mai 2019, 21:50
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.