Top News
Deschidere cu fanfară în coasta municipiului: Peste 100 de fermieri prezenți, directori, președinți, politicieni și...o singură apariție feminină – FOTO&VIDEO

Primul weekend din luna mai a debutat la Botoșani cu Târgul Agro-Zoo.

Este vorba despre a XII - a ediție a Târgului Expozițional de Ovine, Pielicele Karakul, Bovine, Plante Tehnice și Produse Tradiționale desfășurat ca în fiecare an la Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor (SCDCOC) Popăuți din localitatea Răchiți.

 

La deschidere au fost prezenți Ionică Nechifor, director SCDCOC Popăuți, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, Cristian Delibaș, director la Direcția pentru Agricultură Botoșani, Lucian Trufin, senator, Andrei Feraru, președintele Asociației de Taurine din Botoșani, Valeriu Steriu, deputat, Dănuț Păle, vicepreședintele Comisiei de Agricultură, Radu Antoiu, medic veterinar, Daniel Velicu, directorul Direcției de Fond Funciar din Ministerul Agriculturii și mulți alții.

 

La acest eveniment, printre oficialități nu s-a numărat decât o prezență feminină și anume, Teodora Gheniu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, invitată de Lucian Trufin la Botoșani pentru a discuta cu fiermierii botoșăneni.

 

Deschiderea târgului a avut loc după ora 14:30, când în „Amfiteatrul Vasile Niga”, de la SCDCOC au fost invitați peste o sută de fermieri botoșăneni, în frunte cu oficialitățile prezente. Fiecare participant a ținut să le ureze bun venit celor prezenți.

 

”Destinși invitați, doamnelor și domnilor fiermieri , bine ați venit la forumul agricol al județului Botoșani cu ocazia evenimentului organizați în cadrul SCDCOC Popăuți. Ca și gazda în primul rând, vreau să vă mulțumesc că sunteți prezenți astăzi aici în număr foarte mare. Avem alături președinții de asociații din sectorul agricol din România. Le mulțumesc că sunt prezenți,”

 

Ionică Nechifor, director SCDCOC Popăuți

 

Imediat după directorul unității care găzduiește Târgul Agro-Zoo, a fost invitat să vorbească președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani.

 

”Hristos a Înviat! Bine ați venit la Botoșani! Din câte am înțeles, dl din Arad a făcut cale lungă la Botoșani, dar nu o sa regretați! Vreau să-i mulțumesc d-lui director pentru organizare, sa îl felicit. Întâlnirea de astăzi este în premieră la Botoșani și ne bucuram că fermierii județului Botoșani, agricultorii, au venit astăzi în număr atât de mare aici la Stațiunea de Cercetare Popăuți,”

Costică Macaleți,președinte CJ Botoșani

 

De asemenea, acesta i-a salutat și pe directorii de la instituțiile agricole din Botoșani, dar și pe ministrul agriculturii, chiar dacă nu a fost prezent și a anunțat că Petre Daea va veni la Botoșani... cu ploaia.

 

Apoi i s-a dat cuvântul lui Lucian Trufin, care a și coordonat întregul forum pe tema ”Rolul Agriculturii în județul Botoșani”.

 

”Bine ați venit la Botoșani și bine v-am găsit la Târgul Agro Zoo, ediția a XII - a, 2019. Așa cum este firesc, normal și elegant, voi mulțumi în primul rând organizatorilor. Voi mulțumi în primul rând d-lui director al Stațiunii de Cercetare, Ionică Nechifor, care este și gazda noastră. D-lui reprezintă și Aociația Moldovis, asociația de ovine și caprine. Mulțumesc președinților de asociații (…). Bine ați venit la Botoșani, un județ cu profil agricol important, un județ unde 80% din terenuri sunt terenuri agricole, unde aproximativ 60% din populație locuiește în mediul rural, 71 de administrații publice locale din totalul celor 78 sunt rurale, un județ care exploatează din ce în ce mai mult și trebuie să exploatăm din ce în ce mai mult oportunitățile din agricultură,”

Lucian Trufin, senator.

 

Trebuie menționat că atât fermierii, agricultorii prezenți, cât și oficialitățile invitate la Târgul Zgro-Zoo au fost primite cu fanfară. Mai precis, fanfara de la Valea Mare a cântat câteva melodii populare la diverse instrumente, precum tobă sau trompetă.

 

De asemenea, ordinea a fost asigurată de un echipaj de la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și de mai mulți jandarmi.

 

loading...
Șefii agriculturii din România, ședință de amploare cu fermierii botoșăneni: Nu contează cât durează
Târg de Primăvară la Botoșani, într-un decor tradițional: Peste 200 de expozanți, ministrul agriculturii și mii de botoșăneni - GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Isabela ALEXANDRESCU
TRAGEDIE la Botoșani: Bărbat găsit mort în locuință de propria soră
Sfârșit tragic pentru un bărbat din județul Botoșani.
Taverna racilor a vândut... pește la greu în Parcul Cornișa, terasa mai mereu plină până la refuz – GALERIE FOTO
Dacă în luna decembrie, când a poposit pentru prima dată în Botoșani, nu a atras un număr foarte mare de localnici probabil și din cauza frigului, revenită în sezonul estival în oraș, ”Taverna racilor” s-a bucurat de mare succes.
Asalt la piscina de la Cornișa în primul weekend de vară autentică, la trambuline s-a stat la coadă – GALERIE FOTO
Primul weekend de vară veritabilă la Botoșani a arătat cât de doritori sunt botoșănenii de un loc decent pentru îmbăiere. Vremea călduroasă combinată cu ”Taverna racilor” amenajată în cadrul complexului a umplut duminică ștrandul de la Cornișa Aquapark & Sports.
ÎNGRIJORĂTOR: Fenomenul smombie face ravagii în rândul tinerilor botoșăneni, medic: A luat amploare și din cauza ritmului de viață
De multe ori vedem pe stradă botoșăneni, în speță tineri mergând încet, nesigur cu telefonul în mână și căștile în urechi. Această imagine reprezintă în realitate un fenomen care a luat amploare și o recunosc chiar și specialiștii. 
TRAGEDIE sub ape: Botoşăneancă înecată în iaz
O nouă tragedie petrecută duminică dimineaţă la Botoşani.
Poliția Botoșani obligată să renunțe la RADARELE NEINSCRIPȚIONATE, două autospeciale fără semnele MAI vor trebui... deconspirate
Poliţiştii de Rutieră vor avea voie să lucreze cu aparatele radar doar dacă stau într-o maşină inscripţionată şi amplasată la vedere. Astfel au decis deputaţii care au dezbătut proiectul de lege privind modificarea Codului Rutier.
Protipendada la defilare în cimitir: Ștabii Botoșanilor cu ”tancul” pe trotuar, oropsiții cu fundul pe bordură – GALERIE FOTO
Poate nicăieri nu se vede mai bine decât la cimitir diferența dintre bugetarii de frunte ai Botoșanilor și cei în numele cărora primesc salarii uriașe și tot felul de drepturi interzise muritorilor de rând. Ce-i drept, asta însă atât timp cât și unii și ceilalți sunt vii.
Eroii patriei, sărbătoriți ca niciodată: omagiu pe panouri pentru jertfa a 15.000 de botoșăneni, o poezie recitată aproape de lacrimi – VIDEO & GALERIE FOTO
Ca în fiecare an și în 2019 Cimitirul Eroilor de la Pacea a devenit neîncăpător de Înălțarea Domnului. Doar că, spre deosebire de manifestările precedente, cea care a avut loc astăzi a cuprins mai multe elemente de noutate.
Fosta procuroare șefă trimisă la închisoare, Stavără și el; un polițist condamnat, altul achitat
Fosta prim-procuroare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a fost condamnată la închisoare de magistrații de la Târgu-Mureș, acolo unde Raluca Stâncescu, alături de alte trei persoane, a fost judecată sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.
S-a bătut din nou recordul: Sumă URIAȘĂ plătită de un botoșănean pentru un loc de parcare
O nouă licitație auto a avut loc astăzi, 4 iunie 2019, la Casa Cărții. Iar bătălia a fost una extrem de mare.
Divorț cu scandal: Botoșănean trimis după gratii după ce s-a apropiat de fosta soție, a amenințat-o și i-a distrus ușa
O căsnicie între doi botoșăneni s-a terminat cum nu se poate mai rău. Iar bărbatul a ajuns la închisoare.
Polițiști amenințați și cu uniforma distrusă de două femei ieșite dintr-o mașină, bătăușele trimise la... muncă
Două femei care au atacat un echipaj de poliție din Botoșani și-au aflat pedeapsa la sfârșitul săptămânii trecute.
Nuntă ”Diamond” pornită de dimineață, deputatul Rotaru e naș, șefi de la județ printre invitați – GALERIE FOTO
Dacă politica i-a adus amărăciune săptămâna trecută, măcar are satisfacții în viața personală. Este cazul deputatului Răzvan Rotaru care duminică este naș.
Botoșani, din nou CODAȘ într-un clasament privind tinerii care au ieșit la vot – EXISTĂ explicații
Peste 2,2 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile europarlamentare de duminică. Puțini sunt însă tinerii care au ieșit la vot în județul Botoșani și, vorbim de un nou tip, în care numele județului nostru apare în categoria celor codașe.
Fost comisar al Gărzii Financiare trimis la închisoare pentru că n-a păstrat distanța de fosta soție
Încălcarea unei hotărâri a instanței prin care i s-a trasat un ordin de protecție ar putea avea consecințe nefaste pentru un fost comisar al Gărzii Financiare, aflat în conflict cu fosta soție.
Până la urmă UDMR e marea bombă a alegerilor de la Botoșani: Maghiarii au bătut patru partide și sunt în mare creștere
Dincolo de scorul sub așteptări al PSD și peste estimări al Alianței 2020 USR Plus, neașteptat este ceea ce s-a întâmplat la Botoșani cu formațiunea minorității maghiare.
PNL și PSD sunt la egalitate, bucurie și aplauze la liberali: Am câștigat VIDEO & GALERIE FOTO
Zeci de liberali în frunte cu liderii filialei s-au strâns duminică seară la sediul partidului din strada Teatrului. La ora 21:00 au urmărit transmisiunile Realitatea TV și Digi 24 pentru a vedea exit poll – urile la alegerile europarlamentare.
Fețe căzute în sediul PSD, unde de șoc la anunțarea exit-poll-urilor: Chiar și când ești doborât, contează atitudinea – GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru prima dată, după mai mulți ani de zile, social democrații botoșăneni au întâmpinat rezultatul exit-poll-urilor răpuși de dezamăgire.
Botoșani în Diaspora: CINCI ore de stat în picioare, zvonuri că s-au terminat buletinele, se strigă: RușineFOTO&VIDEO
Mai mulți botoșăneni care se află în localitatea Offenbach din Germania și-au petrecut ultimele cinci ore la coadă pentru a vota pentru a vota la alegerile europarlamentare dar și pentru referendum.
S-a atins la nivel național pragul pentru referendum! Urcă și Botoșaniul
Referendumul pe problemele Justiției organizat astăzi are mari șanse să fie validat. Raportările în timp real ale Biroului Electoral Central (BEC) arată că a fost deja depășit pragul de 30% prevăzut de lege.
O propaganda comunista, vine campania electorala !
4 mai 2019, 22:58
Dar Iacob marele primaroi de răchiti nu l ați chemat sa tina un discurs ca lui ii place. Era pata de culoare a târgului.
4 mai 2019, 21:50
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Vă permiteți să plecați vara aceasta în vacanță?
Da, în străinătate
Da, în țară
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Ultima imagine pe care le-am pus-o domnilor de la FMI în prezentare a fost cu estimările lor de creștere economică pe ultimii ani și realitatea economică din România, ceea ce s-a întâmplat. Nu prea au avut răspuns domnii. S-a ...
astratex.ro
Curs valutar
15 iunie 2019
EUR
Euro
4.7228 lei
USD
Dolarul SUA
4.1899 lei
CHF
Francul elveţian
4.2095 lei
GBP
Lira sterlină
5.3006 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8726 lei
XAU
Gramul de aur
182.3449 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2301 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4679 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8912 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1421 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.