Top News
DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO

Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.

Prea mulți șefi de strigat 

 

Organizatorii de la București au avut câteva omisiuni în ceea ce-i privește pe noii numiți în funcțiile de conducere din prefecturi. La strigarea în ordinea alfabetică, jurămintele au fost depus ținându-se cont de ierarhie, prefectul apoi subprefectul – subprefecții, după caz.

 

Pentru Prefectura Argeș s-a făcut revenire după ce unul dintre subprefecți a fost „uitat”. „Vocea” din televizorul amplasat în sala Prefecturii și-a prezentat scuzele aferente și eroarea a fost reparată, în amuzamentul tuturor.

 

Odată momentul trecut s-a ajuns și la Botoșani. Au depus jurământul Dan Nechifor și Aneta Gireadă și imediat au urmat mulțumirile asezonate cu felicitări. Prefectul a intervenit și a făcut semn, că a fost „uitat” și al doilea subprefect de Botoșani.

 

Graba strică treaba 

 

„Mulțumesc și felicitări, trecem la județul Brașov... Aoleu, iar am... mă scuzați. Mai avem o d-nă subprefect la Botoșani. Graba strică treaba”, s-a auzit vocea de la televizor.

 

Aplauze, momentul luărilor de cuvânt. Prefectul, președintele CJ...noii subprefecți.

 

Prima, în ordinea așezării la masă, Aneta Gireadă.

 

Din cauza emoțiilor probabil, fostul primar de la Mihai Eminescu a transmis că își dorește o colaborare cu echipa de conducere din Prefectură, respectiv ”dl subprefect și cele două subprefecte”.

 

 

„Le mulțumesc în primul rând celor care mi-au acordat girul pentru a fi numită în această funcție. Sper să avem o bună colaborare în primul rând cu echipa care este formată din dl subprefect și cele două subprefecte. Sper să am o bună colaborare și cu siguranță așa va fi cu serviciile publice deconcentrate și conducătorii acestora și toți cei care fac parte din Colegiul Prefectural pentru că indiferent ce probleme vor interveni, cu siguranță vor fi, trebuie să găsim soluții pentru rezolvarea lor și nu altfel”,

Aneta Gireadă, subprefect

 

 

 

Priviri schimbate, zâmbete ascunse sub mască.

 

 

Noul subprefect a continuat cu mai multă încredere.

 

 

„Cunosc în aceeași măsură aparatul de specialitate din cadrul Prefecturii pentru că în cele două mandate am avut o strânsă colaborare și cu atât mai mult, în exercitarea oricărei funcții este nevoie de seriozitate, profesionalism, integritate și consider că vom avea o bună activitate și că serviciile noastre vor fi în slujba cetățenilor”,

Aneta Gireadă, subprefect

 

 

 

A urmat Magda Oleniuc, novice în sistemul public, emoția fiind resimțită într-un ușor tremur al vocii.

 

 

„Vreau să vă asigur că am venit aici ca să muncesc, sunt un om de echipă și consider că va fi o echipă funcțională în continuare. Mai mult decât atât, ușa mea va fi deschisă tuturor, în așa fel încât să rezolvăm împreună problemele, iar Instituția Prefectului să nu fie o instituție înschisă și o instituție care să nu răspundă solicitărilor dvs.”,

Magda Oleniuc, subprefect

 

 

Singurul fericit din sală

 

Ceremonia nu a fost una deschisă din cauza pandemiei. Astfel, că la masă s-au așezat doar cei vizați de schimbările Guvernului, șefii structurilor din MAI și liderul PNL.

 

Într-un colț de sală și-a făcut apariția Marinel Stredie, fost primar al comunei Cristinești, care a urmărit în liniște momentul și a plecat așa cum a venit. Probabil la Cristienști, acolo unde conducerea Primăriei a fost preluată de soția sa, tot din partea PNL.

 

 

 

Felicitări în șoaptă de la șeful liberalilor

 

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a fost prezent pentru a-i susține pe doi dintre cei care au jurat să servească interesele botoșănenilor, prefectul Dan Nechifor și subprefectul Aneta Gireadă, asumați politic în mod oficial de liberali.

 

Nu a rostit niciun cuvânt și la final, s-a ridicat și a adresat șoptit felicitări, iar mai apoi a părăsit sala.

 

Din partea PLUS nu a fost înregistrată vreo prezență având în vedere că Magda Oleniuc a avut dublă calitate și de președinte a Filialei Județene PLUS și de subprefect.

 

Și astfel, după ceremonia de astăzi, domnișoarele subprefect Rodica Zelincă și Laura Cronț, care au participat la învestire, au fost înlocuite cu doamnele subprefect Aneta Gireadă și Magda Oleniuc.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Învestire cu aplauze la Prefectură, trei șefi au depus jurământul în cadru restrâns – GALERIE FOTO &VIDEO
Doina Federovici, mesaj cu substrat pentru noii subprefecți ai județului – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Tupeu și nesimțire în stare pură: După ce a acceptat demisiile lui Firea și Budăi, Ciolacu îi spală pe amândoi - Nu au avut nicio treabă cu azilele groazei!
La aproape patru luni după ce a demisionat din fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) din cauza scandalului din căminele de bătrâni și i-a acceptat-o pe loc, premierul Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Marius Budăi.
O doctoriță stomatolog din Iași a renunțat la aglomerarea urbană ca să trateze copii la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Va activa la cel de-al treilea cabinet stomatologic școlar deschis în municipiul Botoșani.
Foști capi ai județului, actuali oficiali și asistență numeroasă pentru fostul protopop al Botoșaniului – VIDEO & GALERIE FOTO
Evenimentul a fost creat în jurul părintelui Grigore Diaconu care a devenit cetățean de onoare al municipiului Botoșani, la propunerea viceprimarului Liviu Toma.
IMAGINILE surprinse în Lidl de Protecția Consumatorilor făcute publice, amenzi uriașe pentru produse stricate și mizerie – VIDEO&FOTO
La o săptămână distanță de la efectuarea controalelor în cele patru magazine Lidl din Botoșani, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) au transmis în mod oficial rezultatele verificărilor.
MINUNE: Fostul cinematograf preluat de Primărie după ce doi liberali au ignorat semnalul partidului
La o lună distanță de la votul negativ privitor la preluarea fostului cinematograf Luceafărul de către Primărie, demersurile primarului s-au finalizat cu rezultat pozitiv.
Cruce de piatră sfințită de armeni pe Calea Națională, episcopul ajuns la Botoșani: Dacă mergeți în Armenia nu o să găsiți palate regeștiFOTO & VIDEO
Pe o vreme frumoasă de toamnă, comunitatea armeană din Botoșani a organizat astăzi, 28 octombrie 2023, slujba de sfințire a crucii de piatră amplasată pe Calea Națională, în zona complexului Orhideea.
Șeful Aviației Române a ajuns la Botoșani pentru noul heliport al județului, obiectivul vizitat de oficialități importante – VIDEO & GALERIE FOTO
În sfârșit, acest obiectiv despre care doar s-a vorbit la Botoșani, fiind nefolosit după finalizarea lucrărilor, a devenit operațional.Momentul a fost marcat prin prezența în municipiu a unor șefi importanți din capitală.
Aneta, poti sa taci sau sa vorbesti scurt, foarte scurt astfel incat sa nu te pierzi in cuvinte. Tacerea e de aur si cuvintele de argint. Poti doar sa zambesti si atat, altfel stim.
5 martie 2021, 10:38
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.9 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.7 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.