Top News
DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO

Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.

Prea mulți șefi de strigat 

 

Organizatorii de la București au avut câteva omisiuni în ceea ce-i privește pe noii numiți în funcțiile de conducere din prefecturi. La strigarea în ordinea alfabetică, jurămintele au fost depus ținându-se cont de ierarhie, prefectul apoi subprefectul – subprefecții, după caz.

 

Pentru Prefectura Argeș s-a făcut revenire după ce unul dintre subprefecți a fost „uitat”. „Vocea” din televizorul amplasat în sala Prefecturii și-a prezentat scuzele aferente și eroarea a fost reparată, în amuzamentul tuturor.

 

Odată momentul trecut s-a ajuns și la Botoșani. Au depus jurământul Dan Nechifor și Aneta Gireadă și imediat au urmat mulțumirile asezonate cu felicitări. Prefectul a intervenit și a făcut semn, că a fost „uitat” și al doilea subprefect de Botoșani.

 

Graba strică treaba 

 

„Mulțumesc și felicitări, trecem la județul Brașov... Aoleu, iar am... mă scuzați. Mai avem o d-nă subprefect la Botoșani. Graba strică treaba”, s-a auzit vocea de la televizor.

 

Aplauze, momentul luărilor de cuvânt. Prefectul, președintele CJ...noii subprefecți.

 

Prima, în ordinea așezării la masă, Aneta Gireadă.

 

Din cauza emoțiilor probabil, fostul primar de la Mihai Eminescu a transmis că își dorește o colaborare cu echipa de conducere din Prefectură, respectiv ”dl subprefect și cele două subprefecte”.

 

 

„Le mulțumesc în primul rând celor care mi-au acordat girul pentru a fi numită în această funcție. Sper să avem o bună colaborare în primul rând cu echipa care este formată din dl subprefect și cele două subprefecte. Sper să am o bună colaborare și cu siguranță așa va fi cu serviciile publice deconcentrate și conducătorii acestora și toți cei care fac parte din Colegiul Prefectural pentru că indiferent ce probleme vor interveni, cu siguranță vor fi, trebuie să găsim soluții pentru rezolvarea lor și nu altfel”,

Aneta Gireadă, subprefect

 

 

 

Priviri schimbate, zâmbete ascunse sub mască.

 

 

Noul subprefect a continuat cu mai multă încredere.

 

 

„Cunosc în aceeași măsură aparatul de specialitate din cadrul Prefecturii pentru că în cele două mandate am avut o strânsă colaborare și cu atât mai mult, în exercitarea oricărei funcții este nevoie de seriozitate, profesionalism, integritate și consider că vom avea o bună activitate și că serviciile noastre vor fi în slujba cetățenilor”,

Aneta Gireadă, subprefect

 

 

 

A urmat Magda Oleniuc, novice în sistemul public, emoția fiind resimțită într-un ușor tremur al vocii.

 

 

„Vreau să vă asigur că am venit aici ca să muncesc, sunt un om de echipă și consider că va fi o echipă funcțională în continuare. Mai mult decât atât, ușa mea va fi deschisă tuturor, în așa fel încât să rezolvăm împreună problemele, iar Instituția Prefectului să nu fie o instituție înschisă și o instituție care să nu răspundă solicitărilor dvs.”,

Magda Oleniuc, subprefect

 

 

Singurul fericit din sală

 

Ceremonia nu a fost una deschisă din cauza pandemiei. Astfel, că la masă s-au așezat doar cei vizați de schimbările Guvernului, șefii structurilor din MAI și liderul PNL.

 

Într-un colț de sală și-a făcut apariția Marinel Stredie, fost primar al comunei Cristinești, care a urmărit în liniște momentul și a plecat așa cum a venit. Probabil la Cristienști, acolo unde conducerea Primăriei a fost preluată de soția sa, tot din partea PNL.

 

 

 

Felicitări în șoaptă de la șeful liberalilor

 

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a fost prezent pentru a-i susține pe doi dintre cei care au jurat să servească interesele botoșănenilor, prefectul Dan Nechifor și subprefectul Aneta Gireadă, asumați politic în mod oficial de liberali.

 

Nu a rostit niciun cuvânt și la final, s-a ridicat și a adresat șoptit felicitări, iar mai apoi a părăsit sala.

 

Din partea PLUS nu a fost înregistrată vreo prezență având în vedere că Magda Oleniuc a avut dublă calitate și de președinte a Filialei Județene PLUS și de subprefect.

 

Și astfel, după ceremonia de astăzi, domnișoarele subprefect Rodica Zelincă și Laura Cronț, care au participat la învestire, au fost înlocuite cu doamnele subprefect Aneta Gireadă și Magda Oleniuc.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Învestire cu aplauze la Prefectură, trei șefi au depus jurământul în cadru restrâns – GALERIE FOTO &VIDEO
Doina Federovici, mesaj cu substrat pentru noii subprefecți ai județului – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Instituția de la Botoșani unde nimeni NU vrea să se angajeze: Miroase a praf, a mucegai/ Nu suntem deloc modernizați
În ciuda concursurilor organizate, posturile la această instituție nu s-au ocupat.
Învățătoare bătută de mama unei eleve la o școală din municipiul Botoșani
Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, 25 ianuarie 2023 la o unitate de învățământ din municipiul Botoșani.
Magazinele Lidl de la Botoșani „călcate” de Protecția Consumatorilor, amenzi uriașe aplicate de comisari
Toate cele patru magazine din lanțul german Lidl care sunt funcționale la Botoșani au fost sancționate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
La doi ani după ce a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a deschis un sediu în Centrul Vechi. Inaugurarea a fost una cu fast și a avut loc în prezența liderului național al formațiunii.
Mica Unire marcată la Botoșani cu burniță, oficiali, militari, gășculițe politice și ceva cetățeni – GALERIE FOTO & VIDEO
La borna 164 de la Unirea Principatelor Române, manifestațiile de la Botoșani au urmat practic același curs asemenea celorlalte ediții.Doar că în 2023 vorbitorii au mai fost puțin cernuți.
ULTIMĂ ORĂ: Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac de pe marginea drumului – FOTOGALERIE
 Un tânăr 22 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
ULTIMA ORĂ: BMW distrus la Rediu de un șofer aflat la un ”drive test”... Acum nu mai are ce cumpăra – FOTOGALERIE
Un accident cum mai rar se poate vedea a avut loc în urmă cu puține minute la ieșirea din Botoșani spre Stăuceni, acolo unde BMW a fost distrus în circumstanțe ce încă trebuie cercetate.
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO
Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL
Spectacolele extraordinare de Anul Nou puse în scenă săptămâna trecută de Filarmonica ”George Enescu” reprezintă doar începutul unui 2023 pe care managerul îl promite a fi unul de vis. Instituția municipalității botoșănene dorește să sărbătorească în continuare la nivel înalt stagiunea aniversară, a 70 – a, și a stabilit un program ca atare pentru jumătatea care a rămas din iarnă și începutul primăverii.
O tânără a preluat șefia unei instituții de la Botoșani după ce fostul director a plecat în alt județ
O instituție din Botoșani are un nou coordonator de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
”La steaua”... AUR-ită! Depuneri de coroane și la bustul poetului din centru, un membru AUR s-a apucat de ținut ”prelegeri” și de recitat peste poeziile difuzate la stație – FOTOGALERIE
Dacă scriitorii au ales în acest an să depună flori la bustul poetului nepereche din parcul Mihai Eminescu, autoritățile și partidele au mers în același loc ca de obicei.
Fermierii s-au distrat cu premii la propriul bal: au primit bidoane, găleți și au plecat cu saci de alimente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de zootehniști s-au întâlnit sâmbătă seară la a patra ediția a Balului Fermierilor. Asociația Moldoovis și Stațiunea Popăuți, care au organizat acțiunea, și-au propus să premieze, dar și să distreze cei mai performanți crescători de ovine și caprine din Moldova
”Apa” e amenințată cu insolvența, adjunctul a demisionat, stația de epurare a ars, directorul general este în concediu: Habar nu am unde este
Operatorul de apă și canalizare al județului a început noul an cu tot felul de crize. A rămas fără pază, directorul adjunct a demisionat, iar stația de epurare a cartierului Bucovina a ars într-un incendiu.
Fostul primar al orașului VICTORIE în instanță împotriva unui cunoscut jurnalist: După doi ani instanța mi-a dat dreptate
Fostul primar al municipiului Botoșani care ulterior a fost numit în funcția de director al Loteriei Române a obținut câștig de cauză într-un proces intentat împotriva unui jurnalist din capitală.
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
La exact un an după ce a fost numit director adjunct al SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin se pregătește deja de plecare. Nu la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde a profesat în marea parte a vieții sale, ci la Bacău. Și tot pe un post de director.
Scandal pe Aeroportul Suceava: Botoșăneni ținuți în frig de două zile – FOTO & VIDEO
Mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Suceava au fost anulate atât marți cât și miercuri din cauza ceții.
Școlile s-au redeschis la Botoșani! Unii elevi au rămas acasă, alții au venit cu măscuțe: Sperăm că totul va fi bineVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de aproape trei săptămâni vacanța de iarnă a luat sfârșit iar elevii au revenit la ore.Toate școlile din județul Botoșani s-au redeschis în condiții normale.
Cunoscut pilot de curse din Botoșani în stare gravă la spital după ce i-a explodat o butelie în față
Incidentul a avut loc în cursul zilei de astăzi într-un apartament din zona Împărat Traian a municipiului Botoșani.
Viceprimarul Toma, anunțul politic al anului pentru Primăria Botoșani: Dacă nu voi candida și voi avea ocazia, îl voi sprijiniVIDEO
După un prim an de mandat în care social-democrații au fost nevoiți să negocieze cu USR-iștii pentru a-și trece proiectele cu miză prin Consiliul Local Botoșani, viceprimarul Liviu Toma a început să asigure majoritatea de care primarul Cosmin Andrei avea nevoie pentru aprobarea inițiativelor în deliberativul municipal. 
Rămas bun, Maria Alexandru! Fata ucisă pe pod plânsă de întreaga comunitate – GALERIE FOTO & VIDEO
Înmormântarea fetiței de 14 ani a avut loc cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), a Primăriei Trușești și a oamenilor din comună.
Aneta, poti sa taci sau sa vorbesti scurt, foarte scurt astfel incat sa nu te pierzi in cuvinte. Tacerea e de aur si cuvintele de argint. Poti doar sa zambesti si atat, altfel stim.
5 martie 2021, 10:38
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.5 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
-1.0 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.