Top News
Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Anda Dănăilă era o fată cuminte și credincioasă. Împreună cu fratele ei Șerban care avea pe atunci 14 ani, s-a dus în după amiaza zilei de Înviere din anul trecut, să spele mașina, un Golf 4.

 

Când reveneau spre casă, au avut ghinionul să le iasă în drum lui Emil Bujor și Florin Stănescu, ambii beți aproape de comă alcoolică.

 

Aceștia se întreceau cu mașinile, ambele marca Audi, pe un pariu de 1.000 de euro.

 

Unul dintre autoturisme a lovit o căruță și a nenorocit trei oameni, alta s-a dus direct în Golful condus de Anda Dănăilă.

 

Fata a murit, fratele ei a fost grav rănit.

 

La un an și jumătate de la accidentul rutier, după un proces lung și o sumedenie de expertize tehnice sau medicale, judecătorii de la Tribunalul Botoșani s-au pronunțat.

 

Cumulat, pentru patru infracțiuni, pedepsele au fost stabilite la 6 ani și 10 luni, pentru fiecare dintre cei doi autori.

 

5 ani pentru omor calificat.

 

Părinții Andei susțin că au înnebunit când au citit sentința.

 

Au intrat în greva foamei și condamnă justiția care, în opinia lor, în procesul lor, nu a judecat corect și a fost mult prea blândă.

 

„Să audă o lume cum face dreptate Tribunalul Botoșani. Doi indivizi mi-au ucis copilul în noaptea de Înviere, pe 1.000 de euro. Într-o cursă nebună s-au pus la întrecere, pe 1.000 de euro, Șerban fratele Andei are capacitatea de muncă redusă cu 40% după cum avem certifictul medico-legal. Au fost judecați pentru omor, omor calificat, cursă ilegală și conducere sub influența alcoolului. Și li s-au dat cinci ani”,

Anișoara Dănăilă, mama Andei

 

Într-adevăr, instanța a stabilit o serie de daune morale și materiale pentru familia Dănăilă. Mama fetei spune că pentru ea, acești bani nu pot compensa durerea pe care a fost nevoită să o trăiască.

 

”Ne-au dat câțiva bănuți, dar nu știu dacă viața fetiței mele face banul. Am fost o familie unită, am fost o familie fericită, dar viața pentru noi nu mai contează. Dacă o să fie nevoie, renunțăm la viață. Justiția și-a încălcat mi se pare mie, toate drepturile. Am făcut recurs la Curtea de Apel Suceava, de acolo vom vedea. Vrem să ajungem la ministrul de justiție să ne asculte, să nu ne neglijeze că suntem niște oameni necăjiți. Suntem oameni care nu ne sprijină nimeni. Suntem oamenii nimănui. Ardem în foc, vai și amar de mama ce pune pământ pe pieptul copilului”,

Anișoara Dănăilă, mama Andei

 

Anișoara Dănăilă lucrează la Spitalul din Darabani. Aseară a fost de gardă. A ieșit și a venit la Botoșani pentru a plânge în fața Prefecturii Botoșani.

 

Pentru că la Darabani nu i s-a dat voie.

 

”Dacă furi o găină iei cinci ani, dacă ucizi un om iei cinci ani. Nu mi s-a dat voie de la Primărie, spun că nu există protest cu greva foamei. Dar asta noi o putem face și acasă. Pentru noi viața nu mai contează. M-am gândit că justiția o să facă dreptate, uitați ce dreptate se va face”,

Anișoara Dănăilă, mama Andei

 

Familia Dănăilă a atacat sentința Tribunalului Botoșani la Curtea de Apel Suceava. Speră ca măcar acolo, să li se facă dreptate. Să fie siguri că vor trece ani de zile până când cei doi vor fi din nou liberi, în timp ce fata lor putrezește într-un mormânt, iar fiul, probabil că nu va fi un om sănătos 100% toată viața pe care o are în față.

loading...
ACUM: Grevă sfâşietoare în faţa Prefecturii: Omorâţi-ne şi pe noi, luaţi-ne viaţa - FOTO & VIDEO

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

loading...
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

loading...
Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

vivacredit.ro
Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Dacă fiecare om care a fost nedreptățit de cei din justiție ar proceda ca părinții fetei, atunci nu am mai fi batjocoriți de niște indivizi care nu răspund în fața nimănui şi se cred dumnezei. Unii dintre ei sunt de o nerușinare şi nesimțire de rămâi uimit, nu ştii ce să crezi, ai impresia că de fapt noi am intrat în comunism, nici vorbă să fi ieșit în 89. Suntem un popor blestemat condus de cei mai abjecţi dintre noi.
5 noiembrie 2017, 03:56
Cata suferinta pe fata acestor parinti . Cata nepasare din partea celor ce au judecat acest caz.Cata nepasare din partea judecatorului, cata nesimtire ! Asa se intampla cand suntem condusi de oameni penali, criminali. Fata putrezeste in pamant si criminalii se lafaie la 5 stele vreo 2,3 ani . Rusineee! Ar fi timpul sa ne trezim odata !!!!!!!!!!!!!!!!
3 noiembrie 2017, 12:57
Se pare ca asta-i pedeapsa, daca omori un om ! La Iasi, cocalarul de 21 de ani care a palmuit un batran, dupa o sicana in trafic, a primit aceeasi "pedeapsa" cand a murit batranul, dupa cateva zile . Ce ra-hat de justitie avem in tara asta !!! Revizuiti pedepsele, domnilor !!!
2 noiembrie 2017, 17:55
https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-189 omorul calificat se pedepseste cu detentie pe viata sau inchisoare de de la 15 la 25 de ani. Omorul simplu se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani. Daca lucrurile stau asa cum declara parintii victimelor, ceva nu este in regula .
2 noiembrie 2017, 16:42
Ar fi bine sa aflam si noi numele acelui judecator, cand il vedem prin oras sa ii multumim pentru aceasta sentinta.Auzeam zilele trecute ca o judecatoare se plangea ca e amenintata,ar fi bine ca acea cucoana sa ii priveasca in ochi pe acesti oameni care isi plang copiii.Justitia in tara noastra e total ineficienta, eu unul le-as da salariul minim pe economie,iar acei judecatori care dau sentinte gresite trebuie trimisi la cules cartofi
2 noiembrie 2017, 16:26
Nu va faceti iluzii. Dupa trei ani vor fi eliberati{ posibil chiar mai repede} si vor primi si ceva bani pentru ca nu au avut suficient spatiu in penitenciar.Asa se intampla cand o tara e condusa de penali.
2 noiembrie 2017, 14:49
cine sunt consacratii judecatori? ei au copii?
2 noiembrie 2017, 14:44
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Eu sunt tipa pe care aţi hărţuit-o, tipa pe care aţi numit-o curvă, prostituatăPersoană, persoană, persoanăEu sunt tipa pe care o urâți, aș fi trebuit să fiu băiat, astfel aș fi lângă voiȘi dacă un poet ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6256 lei
USD
Dolarul SUA
3.7686 lei
CHF
Francul elveţian
3.9178 lei
GBP
Lira sterlină
5.1993 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4068 lei
XAU
Gramul de aur
162.6750 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2239 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4976 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9976 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0335 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6209 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.5 o C
Dorohoi
-10 o C
Bucecea
-6.5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-10 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.