Top News
Doina Federovici și-a preluat biroul de președinte CJ! Săptămâna viitoare, echipa de conducere de la Județ se întregește cu trei șefi (aproape) noi - FOTOGALERIE

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani și-a preluat biroul din cadrul sediului unității administrative încă de la începutul săptămânii, însă luni și marți și-a corelat activitățile cu participarea la învestirile care au avut loc în rândul primarilor și la care a fost invitată în noua sa postură.

Miercuri dimineață, Doina Federovici se afla în biroul care timp de patru ani de zile a fost ocupat de Costică Macaleți.

La biroul fostului vicepreședinte Liviu Toma ușa era încuiată, iar plăcuța cu numele său a dispărut. În schimb, la celălalt vicepreședinte, Dorin Birta care urmează să depună jurământul săptămâna viitoare, nu erau observate schimbări majore.

 

*biroul folosit de Liviu Toma

 

*biroul folosit de Dorin Birta

 

Plenul județean se va întregi și cu diferența de consilieri care vin din postura de supleanți, cel mai probabil săptămâna viitoare. Tot atunci vor fi aleși și cei doi vicepreședinți.

 

„Înțeleg că Tribunalul Botoșani a validat supleanții care urmează să intre în Consiliul Județean, voi avea pe parcursul zilei de astăzi o discuție cu secretarul general al județului, și de comun acord, pe termenele din Codul Administrativ, voi stabili data ședinței CJ, când toți consilierii județeni vor alege prin vot secret cei doi vicepreședinți. La un prim ochi, posibil această ședință să fie la începutul săptămânii viitoare, odată cu alegerea vicepreședinților, bineînțeles că vom stabili și componența comisiilor de specialitate, numărul comisiile și componența”,

Doina Federovici, președinte CJ Botoșani

 

Șefa CJ a arătat că fiecare partid care a acces în CJ  o să aibă reprezentativitatea corespunzătoare în aceste comisii de specialitate.

Iar în urma negocierilor, posturile de vicepreședinți ar urma să le revină lui Dorin Birta (PSD) și Bogdan Dăscălescu (ALDE). Astfel că acestea vor fi propunerile supuse votului aleșilor județeni.

 

„Vicepreședinții se vor alege în prima ședință de CJ, odată cu comisiile de specialitate și ulterior vom avea o ședință extraordinară pentru celelalte proiecte de hotărâre care trebuiesc adoptate cu celeritate și care trebuie să treacă prin comisiile de specialitate, comisiile trebuie să întocmească rapoartele de specialitate care stau la baza proiectelor de CJ”,

Doina Federovici, președinte CJ Botoșani

 

*foto Alexandra Huțu

 

Deși se află pe lista PSD pentru Camera Deputaților pe un loc eligibil, Alexandru Huțu urmează să fie numită prin decizie a președintelui CJ, pe postul de administrator public, imediat după constituirea plenului și alegerea vicepreședinților.

 

„D-na Huțu va intra pe postul de administrator public conform Codului Administrativ prin decizia președintelui CJ. Ulterior, după votul din 6 decembrie, dacă botoșănenii ne vor acorda aceeași încredere pe care am avut-o la alegerile locale și va accede în Parlamentul României, vom găsi o altă soluție și vom aduce un alt specialist pe această funcție. Județul are nevoie de un administrator public în acest moment și este păcat că această funcție nu a fost ocupată până acum”,

Doina Federovici, președinte CJ Botoșani

 

Până săptămâna viitoare, Doina Federovici va conduce instituția fără vicepreședinți.

loading...
Doina Federovici, la învestirea primarului Andrei: Să fii mereu între oameni, cu ei și să reprezinți vocea lor - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Adolescentul de 14 ani care a înjunghiat un alt băiat, lăsat LIBER acasă
La schimbul de generații s-au pierdut încăierile între băieți care se soldau cel mult cu un ochi vânăt, genunchi juliți sau capete sparte. Adolescenții de astăzi au ajuns, la ani de liceu, să-și rezolve problemele specifice vârstei, cu... cuțitul.
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
Loading...
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Loading...
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
Majoritatea președinților de consilii județene au anunțat astăzi public reducerea de personal pt reducerea cheltuielilor, sper ca Federovici sa nu mai angajeze alte persoane in plus, chiar sper.
28 octombrie 2020, 19:26
Votul cetățenilor va legitimează sa luați decizii menite sa schimbe în bine mersul lucrurilor la cons județean. Succes doamna!
28 octombrie 2020, 15:54
În cj sunt foarte multe nulități și tăietori de frunze la câini, indivizi de doi bani angajați de Țurcanu. Nu numai ca este obligatoriu de adus oameni dinafara, dar trebuie trimiși acasă 2/3 dintre angajații de acolo în frunte cu secretarul. Foarte bine, dna Federovici, căpușele de acolo pentru ce au incasatleafa în ultimii ani? Nu au făcut nimic pentru cetățeni.
28 octombrie 2020, 15:35
Ce te legitimeaza sa stabilesti competenta?
28 octombrie 2020, 14:43
Clientela politica trebuie servita cu pretul lipsei de competenta, spre dauna unei institutii publice si a unui judet intreg. In CJ sunt ingineri cu multi ani de experienta care puteau fi in postul de administrator public.
28 octombrie 2020, 13:50
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
27 noiembrie 2020
EUR
Euro
4.8735 lei
USD
Dolarul SUA
4.0875 lei
CHF
Francul elveţian
4.5081 lei
GBP
Lira sterlină
5.4471 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9287 lei
XAU
Gramul de aur
237.6576 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3462 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0148 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1463 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.5 o C
Dorohoi
-3.4 o C
Bucecea
-4.2 o C
Darabani
-2.8 o C
Saveni
-3.5 o C
Ştefăneşti
-2.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.