Top News
Doina și Florin au dat-o la pace: Își împart frățește locurile de administratori la ”Apă”, compania pe cale să intre iar sub tutela PSD

Negocierile politice de la nivelul Consiliului Județean dintre PSD și ALDE își produc efectele prin desemnarea persoanelor care ar urma să aibă calitatea de administratori în Consiliul de Administrație de la societatea Nova Apaserv.

2 la PSD, 2 la ALDE

 

Cele patru funcții vacante care vin în completarea actualului CA, rămas cu doar trei membri, au fost împărțite frățește între cele două partide, semn că vor trece și la votul din plen.

 

Pentru asta a fost inițiat un proiect de hotărâre ce va intra spre dezbatere în ședința ordinară a Consiliului Județean din 31 martie și prin care se acordă un mandat reprezentantului CJ pentru numirea administratorilor provizorii, cu vot în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA).

 

Aceștia sunt următorii:

 

  • Gabriel Atudoroae (ALDE)
  • Mihaela Bâlbă (ALDE)
  • Andrei Beilic (PSD)
  • Doru Constantin (PSD)

 

Ultimul dintre cei nominalizați, președinte în Consiliul de Administrație de la societatea Modern Calor este practic același nume vehiculat din sfera social-democrată pentru preluarea funcției de director general de la SC Nova Apaserv SA, înainte de votul dat în CA prin care s-au răsturnat planurile inițiale, revenind la conducere liberalul Gabriel Cîrlan.

 

Care-i faza

 

Durata mandatului provizoriu este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, de la data semnării contractului de mandat, dar nu mai târziu de data finalizării procedurii de selecție și numirii noilor administratori.

 

Astfel, devine tot mai clar ceea ce Botoșăneanul a semnalat încă din ziua demisiilor depuse din CA de pesediștii Ioan Comarița și Simion Drelciuc și anume că renunțările la mandat fac parte dintr-un plan negociat la nivel de partide și menit să readucă societatea de apă sub tutela PSD.

 

Marea miză este că acest CA va organiza concursul pentru postul de director general și cum la Botoșani de fiecare dată cel mai bun s-a dovedit a fi persoana agreată de partidul care controla CA-ul, probabil că și data aceasta se va întâmpla la fel.

 

loading...
Manevră politică la ”Apă”! Pesediștii au demisionat ca să trântească CA-ul și să scape de Cîrlan din funcția de director
Valeriu Iftime: Este imposibil ca o companie de apă să nu aibă profit / Dacă funcționează în continuare așa, în jumătate de an sunt în faliment

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Încă o funcție pregătită pentru șefa de la ”Urgențe”, pleacă puțin pe la București
Șefă la Unitatea de Primiri Urgențe, consilier județean, candidat apoi la Senat, membră în consiliul de administrație de la Spitalul de Pneumoftiziologie și, foarte probabil, viitoare membră în Adunarea Reprezentanților de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Fiica fostei directoare DSVSA a lansat o melodie despre sfârșitul unei relații intense pe care a trăit-o – VIDEO & GALERIE FOTO
Melodia a fost prezentată în premieră chiar în cursul zilei de astăzi.
Botoșani iese doar pe hârtie din ”scenariul roșu”: HoReCa, cinematografele, teatrele, sălile de spectacole rămân ÎNCHISE
După șapte zile consecutive de micșorare a ratei, municipiul Botoșani a coborât sub 3 la mie. Pentru prima dată după ce pe 27 martie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adăugat noi restricții prin hotărârea nr. 18, incidența a scăzut la 2,99.
Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Loading...
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Loading...
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
Bravo doina. Inafara de poze si pantofi mai ai ceva in cap? Ca in rest n-ai cu ce te lauda.
27 martie 2021, 20:26
Rusine Federovici, prin manevrele cu inculpatul Turcanu se începe prăduirea Consiliului Județean. așa cum s-a întâmplat in perioada 2012-2014.
27 martie 2021, 12:29
La Nova Apa s-a lucrat la distrugere. Fiecare a apucat ce-a putut comisioane din lucrari, furturi de apa, materiale etc. Doar muncitorii au pastrat un dram de constinta si au reparat mai departe avariile au realizat lucrarile de intretinere. Cand aceasta ultima generatie de muncitori se va pensiona atunci orasul va suferi de lipsa de apa iar politicienii si slugile lor vor pleca in Maldive.Dar exista solutia privatizarii, rechinii abia asteapta sa cumpere pe nimic o societate in insolventa. Acesti rechini vor transforma o societate de stat cu mari pierderi intr-o societate privata cu mari beneficii.
27 martie 2021, 12:21
Cine se aseamănă, se aduna. Pentru ciolan, fac orice tiriplicii. Vom asista la jaf, fiindcă Țurcanu conduce cj. Șantajul are baza reala, fiindcă amenință că o duce la proces alături de el, ca au aceeași treaba cu Barsan. Se vede clar ca duduia Doinita a iubit USL, botoșănenii au fost furați de către uselisti. În curând apagroup va ajunge la faliment.
27 martie 2021, 08:23
Oameni buni!!!! Chiar sunt cei doi etalonul culturii și al gospodăririi urbei??? Nu ma interesează partidul, asa cum mulți privesc prin prisma aceasta... Va rog din suflet, faceți ceva pentru viitorul copiilor și al nepoților noștri... Nu va mâncați între voi... Va rog! Atrageți fonduri europene, dacă bani din tara nu vin... Sunt tineri educati și specializați pe acest subiect! Promovati-i!!!
26 martie 2021, 23:42
Sunt vinovati doar cei doi? Dar celalalt partid (PNL) ce face? De ce tace? De ce nu negociaza? E mai "safe" sa nu faci nimic? Doar intreb.....
26 martie 2021, 22:06
Pactul intre imparat si pacostea lui drafnea e apa de ploaie.O invarte pe degete fluorin si face doat cum vrea el.
26 martie 2021, 20:56
Aceasta înțelegere între Florin și Doina reprezintă PACTUL DE DEZVOLTARE A JUDEȚULUI ?!?!Uraaaaa, uraaaaa, cam așa dezvoltați judetul de la Revoluție, ticăloșilor. Faceți înțelegeri personale și noua cetățenilor ne prezentați PACTURI.Rusine sa va fie !
26 martie 2021, 20:10
Cine ia învățat cum sa “o dea la pace ? Barsan ?
26 martie 2021, 18:30
In loc sa-i intereseze viitorul societății, al salariaților pe Federovici și Turcanu după cum se vede ii interesează funcțiile. Turcanu a umplut in 2014 societatea de salariați pe baza de cv-u.
26 martie 2021, 17:31
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Când veți merge la slujba de Înviere stimați colegi gândiți-vă că prin votul dvs ați lăsat peste 1.000 de copii aflați în grija DGASPC Botoșani fără pască și ouă roșii pe masă, că ați lăsat peste 500 de bătrâni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9255 lei
USD
Dolarul SUA
4.0911 lei
CHF
Francul elveţian
4.4662 lei
GBP
Lira sterlină
5.6870 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7858 lei
XAU
Gramul de aur
235.1457 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2277 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3555 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1684 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2737 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1904 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.7 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
17.7 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
16.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.