Top News
Drumul care a pornit de la forma unui brăduț la Botoșani mai înghite 14 milioane de euro: Nu am auzit să se facă vreo chetă la PSD

Este probabil una dintre cele mai importante investiții derulate la nivelul județului Botoșani, la capitolul infrastructură rutieră.

O poveste... aproape cu sfârșit

 

Povestea drumului strategic este una veche și încâlcită deopotrivă. A pornit într-adevăr din mandatul lui Florin Țurcanu pe când era președintele Consiliului Județean și la un stadiu de idee îndrăzneață.

 

A trebuit să treacă alte două mandate până să prindă contur.

 

Social democrații s-au plâns de faptul că au primit de la liberali o „formă de brăduț” desenată pe harta județului pe care au trebuit să o transforme în investiție reală. Liberalii, dimpotrivă arată că proiectul gândit de ei le dă posibilitatea PSD-iștilor să aibă motive de laudă în fața alegătorilor.

 

„Chiar dacă a pornit de la forma unui brăduț acest drum strategic a fost pornit de noi, de liberali. Dacă ne uităm pe proiectele inițiale semnăturile o să le găsiți ale dlui Florin Țurcanu care la vremea respectivă era președinte liberal și următoarele semnături ale dlui Gheorghe Sorescu care fiind vicepreședinte la CJ a preluat la momentul respectiv conducerea CJ ca și președinte interimar”,

Costel Șoptică, președinte PNL

 

 

 

„Nu am auzit să se facă vreo chetă la PSD”

 

De la câștigarea alegerilor în 2020 când a devenit președinte al CJ Botoșani, Doina Federovici și-a asumat finalizarea acestui drum strategic, împărțit și realizat pe trei loturi.

Și transmite periodic informări privitoare la stadiul lucrărilor, promovarea intensă nefiind pe placul liberalilor care vor să se știe și de propria contribuție: „Remarc că parcă cineva ar aduce bani de acasă. Eu nu am auzit să se facă vreo chetă pe la PSD și să se adune bani pentru a face drumul strategic, eu știu că acel drum este început de noi și continuat de la dlor”.

Mai mult, pentru finalizarea lucrărilor la drumul strategic ar mai fi necesară o sumă de

70 milioane de lei care tradusă în moneda europeană ar însemna 14 – 15 milioane de euro, pentru diferențele de cost.

 

Ori dacă în conducerea dlui Costică Macaleți se făcea acel drum, se făcea o economie de 14 milioane de euro. Vă rog să transformați dv. 14 milioane de euro în kilometri de drum să vedeți câți alți kilometri de drum s-ar fi putut construi la nivelul județului Botoșani”, și-a continuat ideea Costel Șoptică.

 

Gânduri negre:

 

Diferența de bani este căutată inclusiv în fondul de rezervă al Guvernului unde CJ Botoșani a transmis o solicitare pentru o alocare financiară.

Costel Șoptică a dorit să tragă un semnal de alarmă cu o serie de previziuni proprii:

Nicolae Ciucă este premier PNL.

Dacă alocă acești bani, PSD ar urma să se laude că a adus bani în județ.

Dacă nu alocă acești bani, premierul Nicolae Ciucă nu arată interesul cuvenit pentru Botoșani.

 

În concluzie, Costel Șoptică a vrut să se știe lucrurile așa cum sunt și din punct de vedere liberal și s-a întrebat retoric: „cine își asumă răspunderea?” pentru sumele suplimentare necesare pentru terminarea drumului strategic.

Social democraților le-a transmis să lase campaniile electorale pentru anul 2024.

loading...
loading...
STADIUL lucrărilor de pe drumul strategic: Șefa Județului, atac în ședință - Se laudă cu investiții de care s-au ocupat alții

 

NOAPTEA TRECUTĂ: Iubitul femeii de serviciu a dat foc la o școală din Botoșani, din cauza geloziei
Scenele s-au petrecut noaptea trecută, dupăora 12:00 când bărbatul a ajuns în curtea școlii.
IMAGINI spectaculoase: Cum va arăta Primăverii după demolarea garajelor! A fost trimisă și Poliția în zonă – VIDEO
Primăria Botoșani a publicat mai multe imagini despre cum ar urma să arate strada din Primăverii, unde ar urma să fie demolate garajele.
Fostul consilier al ex-primarului Flutur a fost numit subsecretar de stat 
Începând de astăzi Botoșaniul mai are un demnitar la nivel central. Prin decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, botoșăneanul Eduard Mititelu (foto Facebook - primul din stânga) a fost numit în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). 
Prefectul Cornilă ÎN DIRECT: Acum nu sunt în cheie electorală / Dar poate candidez la Consiliul Județean VIDEO 
”Trambulină pentru Primăria Botoșani”, aceasta este varianta care se vehiculează în mediul politic local despre Sorin Cornilă și funcția de prefect. Mai exact, primul reprezentant al Guvernului în județ ar fi fost numit în această funcție și pentru a dobândi notorietatea necesară care să îi permită intrarea în bătălia electorală pentru funcția de primar. 
Unul dintre cei mai bogați români a ajuns la Botoșani! Premiat în fața a sute de oameni – FOTOGALERIE
Evenimentul de anvergură al săptămânii a atras la Botoșani înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române dar și oameni din topul celor mai bogați români.
De la ”smash the cake” la ”maternity”: Tânăra care iubește fotografia și care și-a transformat pasiunea în meserie – GALERIE FOTO  
(P) În viețile unor oameni se întâmplă câteodată să fie atrași atât de mult de un obiect, de o activitate, de un hobby încât încet-încet să renunțe la meseria pentru care s-au pregătit ani buni de școală și să-și transforme pasiunea într-o veritabilă ocupație. 
Oboarele de animale desființate la Botoșani, caii și vacile se vând acum pe internet – FOTOGALERIE
Farmecul rural care predomina la Botoșani în primul deceniu de după Revoluție cel puțin începe ușor, ușor să se piardă.Satele botoșănene (și nu doar ele) prezintă acum o imagine a pustiului și a caselor care se pierd în vegetație.
Un cimitir oficial închis, în al doilea se pregătesc 10.000 de locuri de veci! Deținuții băgați la muncă mai bine de jumătate de an: VIDEO & GALERIE FOTO
Cimitirul Pacea a fost oficial închis și deja nu mai dispune de locuri de veci noi. Sunt înhumate doar persoanele care aveau morminte concesionate.La Eternitatea până anul viitor vor fi disponibile mii de locuri de înhumare.
Lansarea cărții ”Fiecare nume are omul lui”, o poveste despre oameni, comunitate, generozitate și o scriitoare ”născută în zodia Soarelui” – GALERIE FOTO
Cel de-al doilea volum al cărții ”Fiecare nume are omul lui” a fost lansat sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Corpului Didactic, în prezența a zeci de persoane, de la profesori la elevi, prieteni, iubitori de carte sau admiratori ai autoarei Mihaela Arhip.
Cărarea către Dumnezeu parcă e mai scurtă prin ținutul Botoșanilor - GALERIE FOTO
 Mii de oameni și zeci de preoți în frunte cu Mitropolitul Moldovei sunt așteptațí la sfințírea Bisericii „Sf. Nicolae” din Hlipiceni, pe 15 septembrie Biserica este ctitorie a familiei Sturza, la 1800 Fiul satului, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, are meritul de a fi transformat locașul de cult într-o frumoasă poartă spre rai
Cum a îngenuncheat Regele Charles la picioarele călugărului orb din Botoșani: Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți - FOTO
După moartea Elisabetei a II-a, fiul Charles devine noul Rege al Marii Britanii.
Botoșăneanul DISPĂRUT în pădure căutat aproape o săptămână! Polițiștii iau în calcul și alte piste – FOTO
Căutările bărbatului care a dispărut vinerea trecută în pădurea de la Vorona au continuat pe tot parcursul săptămânii.
Jale în magazinele Penny: Alimente expirate, vitrine frigorifice cu insecte, legume și fructe murdare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi totale de peste 3,5 milioane de lei magazinelor Penny, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf și insecte, spații de depozitare neigienizate. Zeci de unități au fost închise de echipele de control.
Laurian, deschidere de an școlar cu oficialități, elevi, părinți, cadre didactice și tot felul de discursuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Colegiul Național AT Laurian și-a deschis larg porțile pentru anul școlar 2022 – 2023.
Colegiul „Eminescu” fără sunet: Probleme tehnice la festivitate, îmbrățișări, poze și fete în fustițe – FOTO & VIDEO
Festivitatea de deschidere de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost programată să înceapă la ora 9:00, însă din cauza unor probleme tehnice au fost câteva minute de întârziere. Problemele cu sonorizarea au fost rezolvate abia pe parcurs, ceea ce a făcut ca începutul evenimentului să fie un haos.
Anul școlar deschis și la Colegiul ”Laurian” cu oficiali, șeful ISJ: Educaţia ne oferă instrumentul prin care putem schimba cevaGALERIE FOTO
Copii emoționați cu flori în mâini, profesori căutându-și nu mai puțin emoționați elevii alături de care vor începe o nouă aventură educațională.
MESAJUL unui îndrăgit preot de la Botoșani: Trăiți în lumea reală/ Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi... – VIDEO
Preotul Partenie Apostoaie a transmis astăzi, la finalul slujbei, un mesaj cu prilejul începerii anului școlar.
Poate cea mai mare din mediul rural botoșănean: Aproape 100.000 de euro la Ipotești pentru o parcare cu rigole, copaci și spații verzi – GALERIE FOTO
În centrul comunei Mihai Eminescu se apropie de finalizare probabil cea mai mare parcare din mediul rural botoșănean. Aceasta este construită pe un teren aflat peste drum de Primărie.
TREI zile până la începerea școlii – VESTEA dată la Prefectură de șeful DSP cu privire la situația pandemică – VIDEO
Informarea a fost efectuată în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural care a fost dedicată pregătirilor începutului de an școlar 2022 – 2023.
Se poate și mai rău decât la Botoșani!? Teatrul din Târgu Mureș cere bani populației pentru consolidare de frică să nu cadă clădirea pe actori 
Dacă la Botoșani, în mandatele doi și trei de primar ale lui Cătălin Flutur, s-au obținut de două ori fondurile necesare reabilitării Teatrului Mihai Eminescu, însă primul contract nu a fost dus până la capăt de constructor, iar pentru al doilea firmele participante la licitație au fost eliminate la intervenția autorităților centrale, la Târgu Mureș nu există nici măcar banii necesari. 
Ati uitat sa amintiti de imprumutul de 80 de milioane de lei facut de CJ pentru acest drum. Din ce va plati CJ ratele imprumutului sa se gandeasca viitorii presedinti si directori economici de la CJ. Noi acum facem poze si ne batem cu pumnul in piept. Vine in curand senatorul Achitei din tari straine si cere si el sa faca poze, sa primeasca aplauze. Domnul Soptica vrea sa imparta meritele cu doamna Federovici. Daca s-au facut atatea eforturi financiare cereti sa se respecte retetele de preparare a mixturilor asfaltice. determinati constructorii sa nu reduca cantitatile de filer si bitum , sa nu inlocuiasca criblura de cariera de munte cu pietris neted de rau, sa nu inlocuiasca nisipul de concasare de cariera de munte cu nisip de rau. Turnati straturile drumului la grosimile din proiect nu mai subtiri. Drumul strategic ar trebui sa durabilitate cca 10 ani daca s-ar respecta proiectul.Domnule Soptica, Doamna Federovici, domnul Birta, domnul Achitei urmariti cheltuirea corecta a fondurilor publice partia imprumutate.
26 august 2022, 17:03
cu noi si usr se prabusea tara, esti un mare netrebnic, nu a a facut nimic Catu ...
26 august 2022, 15:52
Este evident pentru orice om normal ca psd nu a facut nimic pentru judet.Am avut ceva realizari datorita liberalilor care s-au batut mereu pentru un judet calamitat de pesedei si in rest vorbe si sezatori.
26 august 2022, 15:22
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.8 o C
Dorohoi
26.8 o C
Bucecea
26.2 o C
Darabani
24.2 o C
Saveni
28.2 o C
Ştefăneşti
26.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.