Top News
Eleganță, muzică bună și artiști de renume pe scena Filarmonicii ”George Enescu”, la concertul dedicat Zilei Îndrăgostiților – GALERIE FOTO&VIDEO

Două seri a dedicat Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani pentru a celebra Iubirea. Concertul de Ziua Îndrăgostiților a adus în sala de concert botoșăneni de toate vârstele, de la copii la tineri, de la adolescenți la seniori, cu toții însă purtând în privire scânteia dragostei mai vechi sau mai noi.

Devenit deja o tradiție la Botoșani, Concertul de Ziua Îndrăgostiților i-a adus anul acesta în prim plan pe Paula Seling și Cezar Ouatu, artiști bine cunoscuți publicului, formula fiind completată de unul dintre cei mai talentați și prolifici compozitori ai României, Andrei Tudor, cel căruia i-a revenit și misiunea de a purta bagheta de dirijor.

 

Seara a început cu „This is my song”, melodia scrisă în urmă cu 55 de ani de către Charlie Chaplin și interpretată de Petula Clark, probabil una dintre cele mai cunoscute acorduri pe toate meridianele lumii.

 

Apoi a intrat în scenă Cezar Ouatu. Riguros cu farmec, glumeț cu limite, așa cum îi stă bine unui artist care, deși poposește în lumea muzicii culte, este deseori întâlnit în sfera divertismentului.

 

 

 

 

A oferit publicului o ”Historia de un amor” (C. Almaran), apoi a mulțumit organizatorilor pentru invitația de a cânta alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.

 

”Alături de maestrul Andrei Tudor am mai cântat, dar acum mă bucur să cunosc această comunitate superbă, și anume orchestra Filarmonicii Botoșani. În această seară este vorba despre cel mai important ingredient al existenței noastre, și anume iubirea. Voi aduce cea mai frumoasă coloană sonoră a celor mai iubiți din lume, Romeo și Julieta. Tema se numește A time for us și cred că este o temă de bun augur. Un pic de timp pentru noi…”,

a spus Cezar Ouatu înainte de a interpreta cunoscuta melodie semnată de N. Rota și H. Macini.

 

În aceeași temă a dragostei s-a aflat și următoarea melodie, chiar dacă ea, spune artistul, este ”percepută greșit”. Mai exact, în acel ”mod de a vorbi ușor mafiot”. Dar această piesă, care este tema din filmul ”Nașul”, vorbește ”despre o poveste de dragoste extraordinară”. 

 

Iar publicul a ascultat piesa ”Parla piu piano”, de V. Rota.

 

Au urmat acordurile din ”When I Fall in Love” (V. Young).

 

”Nu avem cum să nu ne îndrăgostim. Iubirea este un ingredient simplu de simțit, doar că acum comunicarea între oameni devine o armă, ne închidem oarecum între noi și nu permitem acestui ingredient să intre în viața noastră. Dar cu astfel de concerte nu avem cum să nu ne îndrăgostim”,

a continuat Cezar Ouatu, recitalul său finalizându-se cu piesa lui P. di Capri, ”Champagne”. 

 

A venit apoi rândul orchestrei să strălucească. ”Cinema Paradiso Suite”, de Ennio Moriccone, a fost popasul muzical de care publicul a avut nevoie înainte de a o întâmpina pe Paula Seling.

 

 

 

 

Purtând o rochie roz în prima seară, în acord cu tema concertului, Paula Seling a plutit de la prima apariție pe scenă și până la ultimele aplauze. Diafană și totuși transmițând forță, fragilă și în același timp strălucitoare, artista obișnuită cu scena și cu publicul de la Botoșani și-a manifestat bucuria de a se afla din nou alături de orchestra Filarmonicii.

 

”Sunt foarte bucuroasă să revin pe această minunată scenă alături de acești muzicieni în seara aceasta, conduși de maestrul Andrei Tudor. Orchestra Filarmonicii din Botoșani a fost pentru mine mereu aproape de suflet, de inimă, am petrecut momente excelente aproape de domniile lor. De aceea cu mare bucurie o să vă cânt”,

a spus Paula Seling. 

 

A început cu un cântec în limba rusă, ”Postoy”, deși a recunoscut că nu știe ”o boabă rusă”.

 

 

 

 

A urmat celebra melodie a lui D. Șostakovici, pe care însă Paula Seling a îmbrăcat-o ”românește”. Pentru că așa a simțit aceste ”cântec surpriză, din muzica cultă, care mă urmărește peste tot. Niște îngeri mi-au spus: trebuie să-l faci, dar dacă îl faci să fie în limba română. Dor în destin… sper că îl veți recunoaște”.

 

O urmat încă o piesă celebră, din anii 70. ”Love Story, o poveste de iubire pentru dumneavoastră”, a spus artista înainte de a interpreta îndrăgita melodie.

 

”Tu nu vezi cerul”, a spus apoi Paula Seling, aducând pe scenă muzica lui Andrei Tudor. ”Am auzit acest cântec la Mamaia, unde eram și eu prezentă cu o compoziție a lui Cristian Faur. Am spus atunci: acest cântec este scris pentru mine, dar e cântat de altcineva”. De data aceasta, pe scena de la Botoșani, l-a cântat chiar Paul Seling, avându-l aproape și pe compozitor.

 

Un moment emoționant, aplaudat la scenă deschisă, a fost interpretarea, tot în limba română, a nu mai puțin cunoscutei lucrări a lui Eugen Doga, ”Dulcea și tandra mea fiară”. Apoi Paula Seling s-a așezat la pian pentru un moment ce poartă semnătura lui Marius Moga, ”Timpul”.

 

 

Sub bagheta lui Andrei Tudor au răsunat acordurile înălțătoare, dar și tandru jucăușe, ale lui R. Rodgers, din ”The Sound of Music”. Publicul a reacționat la fiecare semn al dirijorului, rezultând o interacțiune relaxată, plină de bucurie și confort sufletesc.

 

 

 

 

După un duet Paula Seling – Cezar Ouatu pe muzica lui D. Foster, ”The Prayer”, a urmat un final cu surprize. Bisuri, aplauze, râsete în sală și pe scenă.  

 

 

 

 

Andrei Tudor, născut pe 2 decembrie 1983, în București, studiază pianul de la 4 ani. Cu un palmares impresionant (peste 30 de premii naționale și internaționale), este compozitorul care a semnat orchestrația lucrării ”Oda bucuriei”, interpretată de Andrea Bocelli, sub bagheta lui Eugene Kohn.
 

 

 

 

Tot din copilărie - șase ani – studiază pianul și Paula Seling, primul recital având loc pe când viitoarea artistă avea abia 10 ani. A câștigat numeroase trofee, de la ”Steaua de cristal” (Botoșani , 1995), la Cerbul de Aur (2002). Este absolventă a Universității Naționale de Muzică București (secția Compoziție, Jazz, Muzică Ușoară).Este una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste din România, dar talentul ei a trecut de multă vreme și granițele țării. Puțină lume știe că vocea Paulei Seling se aude pe coloană sonoră a filmului de animație Disney – ”Neînfricata”, dar și că a udblat vocea unui personaj din filmul ”Mașini 2” (”Cars 2”).
 

 

 

 

Cezar Ouatu s-a născut într-o familie de muzicieni, însă marele public din România l-a descoperit odată cu participarea acestuia la Eurovision. Cântă la pian de la șase ani, fiind totodată absolvent cu nota maximă (în 2004) al secției de canto clasic la Conservatorul ”Giuseppe Verdi” din Milano. Debutul se petrecea pe scena Teatrului ”La Fenice” din Veneția, urmând apoi și altele, de la Barcelona și Dresda la San Marino sau Monaco.
 

 

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Bai oameni buni, dar la Botoșani inafara de Paula Seling și Dan Ciotoi cu formația Generic nu vrea nimeni sa mai vina. Ne-am saturat sa-i vedem pe aceleasipersonaje.
12 februarie 2022, 10:34
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8849 lei
USD
Dolarul SUA
4.8018 lei
CHF
Francul elveţian
5.0503 lei
GBP
Lira sterlină
5.8119 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5619 lei
XAU
Gramul de aur
273.7366 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2507 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2026 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3448 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7296 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1989 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.1 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
22.8 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.