Top News
Moartea e scumpă rău - Locurile de veci VÂNDUTE cu mii de euro la Botoșani, miroase a ȚEAPĂ

Ce buni afaceriști sunt românii și botoșănenii deopotrivă. Iar această afirmație a putut fi probată în extrem de multe cazuri. Un alt exemplu edificator cu ceea ce se întâmplă în această țară, în acest mic orășel face trimitere la o altă afacere, cu iz ușor macabru – vânzarea locurilor de veci.

Oficial, ambele cimitire de la Botoșani sunt deja supraaglomerate iar noi locuri de veci primesc doar pensionarii care dovedesc cu acte medicale că nu mai au mult de trăit și nici urmași care să-i îngroape creștinește. Și cei care mor, bineînțeles. Însă își dorm somnul de veci prin văile de la Pacea sau prin locuri de la marginea cimitirelor.

 

Nu însă și ingenioșii de la Botoșani, afaceriștii, șmecherii…

 

Recent, pe un site de profil au apărut anunțuri de vânzare a unor locuri de veci. Iar sumele cerute de vânzător nu sunt tocmai mici, respectiv aproape 4.000 de euro pentru un loc cu două nivele.

 

Asta deși oficial, la Botoșani, NU SE VÂND locurile de veci.

 

”Vânzarea locurilor de veci este interzisă prin lege, sunt contracte de concesiune dar aceste contracte de concesiune nu pot fi schimbate astfel încât să ajungă alt beneficiar în locurile de veci. Dacă acest lucru se întâmplă prin alte căi decât cele oficiale, în momentul în care trebuie să se realizeze o înhumare, Urban Serv nu acceptă schimbarea titularului”, ne transmite viceprimarul Cosmin Andrei.

 

Și totuși… se pare că lucrurile nu stau tocmai așa și în realitate.

 

Cum se poate totuși cumpăra un loc de veci?

 

Ne răspunde tocmai cel care vinde: ”Important este să aveți banii, că în rest nu este nici o problemă”.

 

Iar apoi, apelul telefonic trezește afaceristul din el, bărbatul începând să justifice cumva suma cerută.

 


”Am avut două locuri acolo, într-unul am înmormântat-o pe mama, este cu etaj și nu mai am nevoie de următorul. Cum intrați pe poartă, la dreapta, 50 de metri, sub un plop sau tei. Este un loc cu două nivele, am făcut cripta din beton armat, cu capace deasupra, totul pus la punct”
vânzător locuri de veci

 

Dar, 3.900 de euro, nu e cam mult?

 

”Mai negociem un pic. Nu este mult pentru că în vatra cimitirului nu mai sunt locuri, decât într-o gârlă în spate. Și pe mine, vă spun sincer că m-a costat foarte mult ca să le iau”.

 

Și cum procedăm, mergem la notar…!?

 

”Facem un contract de cesiune la Administrația Cimitirelor și dv. intrați pe concesiunea locului”

 

Dar SE POATE?

 

”Da, sigur că da, se poate. Nu dădeam anunț dacă știam că nu se poate”.

 

Pe de altă parte, cei din conducerea Primăriei avertizează populația să nu cadă în astfel de capcane pentru că pur și simplu pierd sumele cerute pe locurile de veci.

 

”Cei care plătesc sume de bani pentru aceste locuri de veci, aruncă banii pe fereastră. Pentru că nu se vor putea folosi de aceste locuri de veci. Legislația este foarte clară, concesionarul poate folosi locul de veci, precum și rudele de până la gradul IV. Alte persoane  nu pot fi înhumate pe locurile concesionate”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Edilul recunoaște că au mai fost astfel de ”tranzacții” făcute la Botoșani, dar care însă nu au trecut de Urban Serv.

 

”Au fost situații la Urban Serv în care au venit cetățeni și au spus că au ”cumpărat” aceste locuri de veci și au solicitat modificarea contractului de concesiune, iar Urban Serv le-a pus la dispoziție prevecederile legale și le-a transmis că acest lucru nu se poate”
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Și totuși, chiar oare nu s-o putea?!

loading...
Soră și frate, luptă în instanță pentru două locuri de veci: Să stea liniștită, că are unde s-o îngroape, are cavou făcut de trei locuri în jos
Un botoşănean imploră hoţii să-i înapoieze chitanţele pentru locurile din cimitir

 

Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
inpuff.ro
Loading...
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Loading...
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
la noi e posibil orice, toate combinatiile se fac cu stiinta directorului drelciuc si a administratorului sef de la cele doua cimitire din oras celebrul domn gavril, meschinaria acestor doi indivizi lugubri care papa o multime de bani publici bazandu-se pe nenorocirea unor oameni aflati in necaz care trebuie sa bage mana adanc in buzunar.
7 februarie 2017, 13:51
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8397 lei
USD
Dolarul SUA
4.2964 lei
CHF
Francul elveţian
4.5479 lei
GBP
Lira sterlină
5.3548 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9859 lei
XAU
Gramul de aur
245.3126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3676 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9748 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1643 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.