Top News
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic

Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.

Experți căutați de părți în toată țara

 

Practic, tot ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 17 spre 18 august 2023 va fi analizat minut cu minut și oră cu oră de experți în domeniu care se pot pronunța asupra situației medicale a Alexandrei și, mai mult decât atât, a conduitei urmată de personalul medical.

Se vor analiza toate procedurile sau intervențiile care au avut loc (sau nu) de la momentul apelului la 112 până la decesul pe secția de terapie intensivă.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava care coordonează ancheta penală a emis o ordonanță prin care sunt dispuse o serie de cereri care cuprind obiectivele principale ale expertizei medico-legale.

 

La final, fiecare expert va emite un raport de expertiză care se dorește a lămuri aspectele esențiale și relevante pentru cursul acestui dosar.

Au fost propuși și admiși trei experți parte care sunt avizați de Consiliul Superior de Medicină Legală. Unul din partea doctoriței Mariana Pitrop, al doilea din partea familiei Alexandrei Ivanov și nu în ultul rând al treilea din partea Spitalului Județean Mavromati în calitate de parte responsabilă civilamente.  

 

Obiectivele expertizei medico-legale

 

Experții care sunt medici cunoscuți la nivel național, doi din București și unul din Caransebeș, vor trebui să analizeze dosarul în integralitatea lui și să consemneze:

 

Să se stabilească starea uterului la momentul decesului, momentul în care sarcina s-a oprit efectiv din evoluție, semne că s-ar fi intervenit vaginal sau semne al deteroirării cardiace și pulmonare.

De asemenea, să se stabilească dacă există vreo legătură între cauza decesului și lipsa intervenției medicale, adică a chiuretajului și dacă au fost identificate și alte leziuni în col.

 

Se solicită din partea unuia dintre experți efectuarea unui examen toxicologic care să indice ce substanțe au fost identificate în corpul pacientei în contextul unei automedicații dinaintea sau pe perioada internării, separat de tratamentul administrat în Maternitate.  

Se dorește să se cunoască exact și cauzele care au dus la diagnosticul de edem pulmonar și totodată să se stabilească dacă diagnosticul de sarcină oprită din evoluție și hemoragia minoră au prezentat riscuri iminente de deces.

Constatarea unor boli cronice sau alte afecțiuni de care să fi suferit înainte de internare, este un alt obiectiv al expertizei medico-legale.

Raportat la simptomatologia pacientei și în funcție de rezultatul analizelor să se constate dacă tratamentul administrat în spital a putut să-i pună viața în pericol Alexandrei Ivanov.  

 

De ce este importantă expertiza

 

Expertiza ar urma să mai indice felul și cauza morții și ce este mai important, dacă prin omisiunea acordării îngrijirilor medicale pacienta a fost privată de șansa de supraviețuire sau ar fi decedat indiferent de conduita medicală.

 

Și nu în ultimul rând, dacă au existat greșeli de conduită medicală.

 

Cei trei experți vor avea acces la studierea dosarului care va fi stabilit de procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Partea de expertizare este o etapă de durată din cadrul fazei de urmărire penale și rămâne de văzut dacă opiniile exprimate la final de experți cu privire la moartea Alexandrei vor intra în contradicție sau vor fi similare.

 

La acest moment medicul Mariana Pitrop are calitatea de suspect fiind cercetată pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Doctorița se află în concediu de odihnă după expirarea perioadei de suspendare și potrivit informațiilor de până la acest moment s-ar fi stabilit la Iași, fiindu-i teamă pentru siguranța sa.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Ministrul Sănătății: Indiferent cât va plăti acest spital, Alexandra a murit/ E o lipsă de umanitate
BOMBĂ în dosarul Alexandra: Averea doctoriței a fost mutată pe soț, polițiștii au aflat când au vrut să instituie sechestru

 

FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Tupeu și nesimțire în stare pură: După ce a acceptat demisiile lui Firea și Budăi, Ciolacu îi spală pe amândoi - Nu au avut nicio treabă cu azilele groazei!
La aproape patru luni după ce a demisionat din fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) din cauza scandalului din căminele de bătrâni și i-a acceptat-o pe loc, premierul Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Marius Budăi.
O doctoriță stomatolog din Iași a renunțat la aglomerarea urbană ca să trateze copii la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Va activa la cel de-al treilea cabinet stomatologic școlar deschis în municipiul Botoșani.
Foști capi ai județului, actuali oficiali și asistență numeroasă pentru fostul protopop al Botoșaniului – VIDEO & GALERIE FOTO
Evenimentul a fost creat în jurul părintelui Grigore Diaconu care a devenit cetățean de onoare al municipiului Botoșani, la propunerea viceprimarului Liviu Toma.
IMAGINILE surprinse în Lidl de Protecția Consumatorilor făcute publice, amenzi uriașe pentru produse stricate și mizerie – VIDEO&FOTO
La o săptămână distanță de la efectuarea controalelor în cele patru magazine Lidl din Botoșani, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) au transmis în mod oficial rezultatele verificărilor.
MINUNE: Fostul cinematograf preluat de Primărie după ce doi liberali au ignorat semnalul partidului
La o lună distanță de la votul negativ privitor la preluarea fostului cinematograf Luceafărul de către Primărie, demersurile primarului s-au finalizat cu rezultat pozitiv.
Cruce de piatră sfințită de armeni pe Calea Națională, episcopul ajuns la Botoșani: Dacă mergeți în Armenia nu o să găsiți palate regeștiFOTO & VIDEO
Pe o vreme frumoasă de toamnă, comunitatea armeană din Botoșani a organizat astăzi, 28 octombrie 2023, slujba de sfințire a crucii de piatră amplasată pe Calea Națională, în zona complexului Orhideea.
Șeful Aviației Române a ajuns la Botoșani pentru noul heliport al județului, obiectivul vizitat de oficialități importante – VIDEO & GALERIE FOTO
În sfârșit, acest obiectiv despre care doar s-a vorbit la Botoșani, fiind nefolosit după finalizarea lucrărilor, a devenit operațional.Momentul a fost marcat prin prezența în municipiu a unor șefi importanți din capitală.
S-a inceput invaluirea, prostirea prostirii prostilor!In instanta stiti cum e......mori de doua ori, cu dreptatea in mana.Dna ex doctor va cere despagubiri de la spital, presa, familie pt calomnie!Chiar atat tupeu da aveti, sa spuneti adevarul despre "eroiii din linia intai" ?Vai de min e, cum o sa mai doarma astialalti in garda?Ca doar nu vreti sa v-astepte cu colac si sare la usa spitalului !Alta casta, gasca care se acopera intre ei.Cu mici exceptii....
8 noiembrie 2023, 12:37
"Dreptatea a mancat-o lupul"...iarăși se vor acoperi între ei...Dumnezeu cred ca are lista mare, cu cei ce au murit din culpa medicilor care nu și-au făcut datoria. Acestea sunt păcatele lor, însă nu cred ca ei mai știu de Dumnezeu.
8 noiembrie 2023, 10:48
E clar. Pacienta a consumat droguri si de asta a murit. Cei ce trebuiau sa intervina medical vor primi distinctii pentru intreaga activitate. Traiasca fratia intre medici.
8 noiembrie 2023, 09:38
Verdictul este stabilit.Mortul este de vina.Obiectivele expertizei conduc la următoarea concluzie: Pacienta a venit la spital cu complicații majore și chiar dacă medicul de garda se ridica din pat nu putea fi salvata.Se vede de la o posta faptul ca obiectivele expertizei au fost stabilite după constatările IML .
8 noiembrie 2023, 06:58
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am discutat cu liderii de sindicat două probleme. Una care se referă la direcţiile de sănătate publică şi angajaţii Ministerului Sănătăţii; cea de-a doua, care se referă la angajaţii TESA din spitale, care au, unii dintre ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
1.4 o C
Bucecea
2.3 o C
Darabani
0.7 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.