Top News
Fără precedent: Primăria Botoșani alocă toți banii pentru sport unui singur club care a retrogadat cu zero puncte din 28 de meciuri

Situație fără precedent înregistrată astăzi la Botoșani. Primăria alocă din bugetul local o finanțare de 1 milion de lei, nerambursabilă, unui club sportiv care în sezonul precedent nu a câștigat nici măcar un meci din 28. Mai mult, a și retrogradat din primul eșalon. Și ne referim la echipa de handbal a orașului, CS Magnum Botoșani.

Clubul cu o contraperfomanță istorică primește 10 miliarde de lei vechi 

 

 

Finanțarea nerambursabilă acordată de Primăria Botoșani a fost făcută în baza Legii 69/2000, iar programul este destinat, culmea, „promovării sportului de performanță”.

 

Suma totală alocată este de maximum 1 milion de lei. Din comisie au făcut parte consilieri locali și funcționari din Primărie.

 

Astăzi de la ora 10:00, în sala de ședințe Mihai Eminescu, comisia de evaluare s-a întrunit și a stabilit proiectul câștigător care, în opinia lor, a aparținut clubului de handbal.

 

 

„Pentru prima dată de la promulgarea acestei legi, Primăria Botoșani a avut o finanțare totală de 1 milion de lei pentru sportul de performanță. S-a ținut cont de ramurile sportive care aduc un anumit grad de notorietate și au performanțe în desfășurarea activității lor. Criteriile de punctaj sunt luate din lege și stabilite prin HCL. Au fost șapte proiecte declarate eligibile, adică au avut toate actele depuse. Pe locul 1 a fost Magnum, clubul de handbal a municipiului care din păcate, sau din fericire, a luat toată finanțarea pentru că a accesat suma egală cu suma totală a finanțării”,

Bogdan Buhăianu, președintele comisiei

 

De ce handbal și nu fotbal?

 

De ce Magnum și nu FC Botoșani? Sau baseball? Sau atletism?

 

Pentru că, spune președintele comisiei de evaluare, sumele colectate din vânzarea de bilete nu trebuie să depășească 20% din bugetul anual al clubului, iar la FC Botoșani s-ar depăși. Justificarea este una incredibilă deoarece de anul trecut din martie, stadioanele în România au fost închise ,iar meciurile s-au jucat fără spectatori. 

 

 

„Eu am dat cea mai mare notă la fotbal, mie așa mi s-a părut corect. Ei părerea mea, trebuiau să vorbească unii cu alții, pentru că acele cluburi mai mici nu se încadrează la performanță. Eu am votat pentru fotbal, dar făcându-se media cu ceilalți diferența este foarte mică”,

Daniel Botezatu, membru comisie

 

Și astfel o echipă care nu a câștigat niciun meci din totalul de 28, a avut un singur egal dar a pierdut și respectivul punct după o penalizare întrucât a folosit un jucător nelegitimat și a avut „performanța” de a retrograda, primește suma integrală alocată la acest exercițiu de finanțări nerambursabile.

 

O echipă despre marile ziare sportive ale României au scris doar când a avut înregistrate cazuri de Covid-19 printre jucători. Niciun cuvânt despre „performanțele” realizate în sezonul competițional. Iar asta în condițiile în care, pe lângă performanță, comisia a dat note și pe partea de notorietate.

 

 

 

„Asta am spus și eu, mai ales de FC Botoșani, când începe campionatul la fiecare trei zile se aude de Botoșani, acolo unul dintre criterii era și promovarea imaginii. Eu sper să se întoarcă la contestații. Eu de la 5 ani am crescut cu CS Botoșani, echipa de fotbal. Părerea mea: trebuie schimbat regulamentul, un procent să fie cerut de o anumită entitate, nu toată suma, mai lasă și la alții, frate”,

Daniel Botezatu, membru comisie

 

Iată proiectele depuse:

 

 1. Asociația Club Sportiv Magnum – titlul proiectului: Handbalul botoșănean pe harta performanțelor (80.8 puncte)
 2. Asociația Sportivă Fotbal Club Botoșani – titlul proiectului: Promovarea Sportului de Performanță (78,4 puncte)
 3. Asociația Club Sportiv Basseball „Thunderrwolves” – titlul proiectului – Pasiune și performanță în baseball 2021 (57,4 puncte)
 4. Asociația Sportivă Botoșani Autoracing Club – titlul proiectului: Sport și Perfomanță în campionatul de raliuri BETANO 2021 (52,2 puncte)
 5. Asociația Județeană de Atletism – titlul proiectului: Botoșani pe podiumul național și internațional de atletism (25,479 puncte)
 6. Club Sportiv Dante Botoșani – titlul proiectului: Botoșaniul, izvor de sportivi de performanță (48,4 puncte)
 7. Asociația Sportivă Ecologistul Botoșani – titlul proiectului: Să oferim o șansă juniorilor (41,8 puncte)

 

Comisia de evaluare:

 

 • Bogdan Buhăianu, viceprimar, președinte comisie
 • Daniel Botezatu, consilier local, membru
 • Marcel Gheorghiță, consilier local, membru
 • Iulian Ciubotaru, funcționar public, membru
 • Bogdan Munteanu, funcționar public, membru

 

Urmează și o perioadă de contestații la decizia comisiei de evaluare de astăzi.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Handbal halucinant: Adversara botoșănenilor a rămas fără portari în timpul meciului din Liga Zimbrilor - GALERIE FOTO
Focar de COVID la echipa de handbal a Botoșaniului, mai mulți jucători depistați pozitiv

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Concurență serioasă pentru Primărie, o patroană cu afacere „dulce” vrea să cumpere fostul Cinema Luceafărul, dispute în plenul municipal - FOTOGALERIE
Pentru a doua oară consecutiv în ședință ordinară, pe ordinea de zi a plenului municipal a fost introdus proiectul de hotărâre privitor la preluarea, de către Primărie, a fostului cinematograf Luceafărul.
Se cere suspendarea din PSD a tânărului cercetat penal de DNA pentru șantaj la firme private
Cariera politică a tânărului social democrat pare să fie în impas la doar câțiva ani de când și-a început ascensiunea accelerată pe diverse posturi de conducere.
Visul AUR sfărâmat într-un an: Liderul botoșănean care demisionează misterios – Am avut o discuție cu mine însumi / Plec demn, cu capul sus, nu dat afară
Un an au durat planurile politice de viitor, credința în „marea schimbare” promisă de partid, lupta pentru mărirea electoratului și alte lucruri ce țin de activitatea unui președinte de filialală municipală.
Fum, flăcări, fete, motoare turate la maxim și senzații mai ceva ca-n filme, la demonstrația de drift din centrul orașului – VIDEO & GALERIE FOTO
Anvelope încinse, mult fum și un permanent scârțâit s-au putut vedea, simți și auzi astăzi în parcarea fostului magazin Botoșani, acolo unde Asociația Procar Racing a organizat o demonstrație de drift.
Spitalul „Mavromati” caută să angajeze casă de avocatură în procesul pentru cazul Alexandrei Ivanov
Familia Alexandrei Ivanov a solicitat ca Spitalul Județean „Mavromati” să fie constituit în dosar ca parte responsabilă civilmente.
Alegeri la Colegiul Medicilor pentru Comisia de Disciplină: 11 cunoscuți medici de la Botoșani au intrat în cursă – LISTA
Colegiul Medicilor Botoșani organizează în aceste zile alegeri pentru Comisia de Disciplină.
Un director de instituție s-a pensionat, dar nu se dă dus de pe scaunul de șef: Eram cu inima îndoită/ Nu mă interesează latura financiară
Un șef de instituție de la Botoșani și-a depus dosarul de pensie la începutul lunii septembrie a anului 2023. Și a decis să mai rămână încă 12 luni în instituția unde lucrează de peste trei decenii.
MIRACOL la Iași - Copilul aruncat pe geam a ieșit din comă: Acest copil ne-a demonstrat că există speranțăVIDEO
Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași au reușit să producă un miracol în cazul băiețelului de 3 ani care a fost aruncat pe geam de propria mamă.
Doi pompieri au căzut din picioare la evenimentul organizat la Săveni – VIDEO&FOTO
O parte dintre militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani au participat la evenimentele organizate de Ziua Pompierilor după ce au ieșit din turele de lucru.
Botoșăneancă internată PATRU luni la „Mavromati” după ce familia „a abandonat-o” în spital: Sumă RECORD cheltuită cu spitalizarea
Pacienta a stat internată pe două secții de la Spitalul Județean „Mavromati” și anume Anestezie și Terapie Intensivă, respectiv Medicală II.
Pompierii și-au sărbătorit ziua în cadru inedit cu oficialități și public extrem de numeros – VIDEO & GALERIE FOTO
La 175 de ani de serviciu în slujba comunității, pompierii de pretutindeni sărbătoresc astăzi, 13 septembrie 2023.La Botoșani evenimentul din acest an a avut un aspect aparte.
Ideea ingenioasă a unui director de la Botoșani: I-a adus pe Mickey și Minnie să conducă elevii la clase – VIDEO&FOTO
O festivitate de deschidere de an școlar care a ieșit din tiparele obișnuite, din punctul de vedere al organizării acestor evenimente în anii care s-au scurs de la Revoluție.
Colegiul „Laurian”, deschidere de an școlar cu oficialități și un afacerist de succes: Nimic să nu ne umbrească chipul FOTO & VIDEO
Festivitatea la Colegiul Național „AT Laurian” a început puțin după ora 9:00, după formatul clasic.
Doi directori PNL de spital și un stareț propuși cetățeni de onoare într-o comună de la capătul județului
Ceremonia de înmânare a diplomelor de cetățean de onoare are loc în aceste momente pe scena pe care este în plină desfășurare „Festivalul Omeniei”, aflat la ediția a XVI-a.
Pacienții botoșăneni pentru care NU există locuri în spitale și care plătesc cu VIAȚA
Numărul botoșănenilor care și-au pierdut viața pentru că nu a existat un pat liber într-un spital de specialitate nu este unul extrem de ridicat.Însă acești oameni ar fi avut probabil o șansă la viață dacă problema care persistă la nivel național de decenii întregi ar fi fost rezolvată de guvernanți.
Salariilor directorilor de școli ar putea crește, lider sindical de la Botoșani: Nu a fost stabilit un termen
Liderii sindicatelor din Educație au avut luni, 4 septembrie 2023, o întâlnire la Guvernul României.
ALERTĂ la Botoșani cu boala „copilăriei”: Părinții REFUZĂ vaccinarea, decizie luată de DSP cu „ecouri” de la minister
La nivelul județului Botoșani a fost declanșată o campanie de informare în rândul părinților pentru a fi convinși să-și vaccineze copiii.
Ultimele clipe ale Alexandrei pe patul de spital - MĂRTURIA tulburătoare a medicului care a încercat să o readucă în simțiri - VIDEO
La ora 7:05 Alexandra a trimis ultimul mesaj. Îi era adresat mamei sale căreia i-a spus: „nu am aer”. Aceste cuvinte au devenit simbolul suferinței unei mulțimi de oameni care au rezonat cu durerea familiei și s-au revoltat în fața unui sistem care, pe alocuri, suferă grav.
Copiii Alexandrei plimbați pe rând cu mașina prin oraș, pentru a putea adormi fără mama lor – VIDEO
Primele declarații familiei Alexandrei au fost făcute luni, 29 august 2029 când au avut loc audierile la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Avocata din Iași angajată de familia Alexandrei a făcut DEZVĂLUIRI după prima zi de audieri: Vor fi chemate multe persoane, inclusiv medici și asistenți
Audierile familiei care au avut loc în cursul zilei de marți, 29 august 2023, la 11 zile de la moartea Alexandrei au durat nu mai puțin de opt ore.
Domnule Primar,Din ceea ce a scris presa rezultă foarte clar că proiectele au fost notate după notorietatea ramurii sportive sau - cum afirma d-l Botezatu - ,, eu am dat nota cea mai mare pentru fotbal”. Așadar, constatăm neajunsuri serioase de procedură: a) să se stabilească o limită minimă și una maximă pentru finanțarea proiectelor depuse de ONG-uri; b) comisia notează consistența și corectitudinea proiectelor depuse în raport de cerințele procedurii ( inclusiv nivelul performanței atinse pe care solicitantul trebuie să-l prezinte în cererea de finanțare).Ca urmare, la acest capitol pot să afirm că sunteți repetent.
8 iulie 2021, 17:00
Miroase de la o posta a șifonate de bani. Aminti ți-va ca acest domn care este vremelnic în funcția de primar, este aceeași persoana care își lua salariu de 1000 de lei la o societate de cablu.
6 iulie 2021, 18:53
Buhaianu a fost in comisie. Oare stie ce inseamna evaluare? Despre ce criterii vorbeste??? Notorietate are FC BOTOSANI. Halal vice. RUSINE!!!!!!!!! Primarul ar trebui sa-l excluda din orice comisie. Oare nu i-a fost rusine sa dea astfel de declaratii???!!! Faceti dreptate si fiti corecti, cat mai aveti timp (sunt cuvinte MARI pentru voi). Mita si coruptia e la putere...astia conduc Botosaniul. Va bateti oc de banii publici. Ne mandrim cu FC Botosani si merita toata sustinerea (2 ani la rand in play off).
6 iulie 2021, 18:41
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Putem constitui o comisie prin ordin de prefect în care invităm Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară, Serviciul de Metrologie și ne putem stabili un targhet, o zonă de activitate și putem face un control ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9744 lei
USD
Dolarul SUA
4.7191 lei
CHF
Francul elveţian
5.1701 lei
GBP
Lira sterlină
5.7415 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1518 lei
XAU
Gramul de aur
278.1602 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2569 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2848 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0182 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4671 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.3 o C
Dorohoi
19.7 o C
Bucecea
18.7 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.0 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.