Situație fără precedent înregistrată astăzi la Botoșani. Primăria alocă din bugetul local o finanțare de 1 milion de lei, nerambursabilă, unui club sportiv care în sezonul precedent nu a câștigat nici măcar un meci din 28. Mai mult, a și retrogradat din primul eșalon. Și ne referim la echipa de handbal a orașului, CS Magnum Botoșani.
Finanțarea nerambursabilă acordată de Primăria Botoșani a fost făcută în baza Legii 69/2000, iar programul este destinat, culmea, „promovării sportului de performanță”.
Suma totală alocată este de maximum 1 milion de lei. Din comisie au făcut parte consilieri locali și funcționari din Primărie.
Astăzi de la ora 10:00, în sala de ședințe Mihai Eminescu, comisia de evaluare s-a întrunit și a stabilit proiectul câștigător care, în opinia lor, a aparținut clubului de handbal.
„Pentru prima dată de la promulgarea acestei legi, Primăria Botoșani a avut o finanțare totală de 1 milion de lei pentru sportul de performanță. S-a ținut cont de ramurile sportive care aduc un anumit grad de notorietate și au performanțe în desfășurarea activității lor. Criteriile de punctaj sunt luate din lege și stabilite prin HCL. Au fost șapte proiecte declarate eligibile, adică au avut toate actele depuse. Pe locul 1 a fost Magnum, clubul de handbal a municipiului care din păcate, sau din fericire, a luat toată finanțarea pentru că a accesat suma egală cu suma totală a finanțării”,
Bogdan Buhăianu, președintele comisiei
De ce Magnum și nu FC Botoșani? Sau baseball? Sau atletism?
Pentru că, spune președintele comisiei de evaluare, sumele colectate din vânzarea de bilete nu trebuie să depășească 20% din bugetul anual al clubului, iar la FC Botoșani s-ar depăși. Justificarea este una incredibilă deoarece de anul trecut din martie, stadioanele în România au fost închise ,iar meciurile s-au jucat fără spectatori.
„Eu am dat cea mai mare notă la fotbal, mie așa mi s-a părut corect. Ei părerea mea, trebuiau să vorbească unii cu alții, pentru că acele cluburi mai mici nu se încadrează la performanță. Eu am votat pentru fotbal, dar făcându-se media cu ceilalți diferența este foarte mică”,
Daniel Botezatu, membru comisie
Și astfel o echipă care nu a câștigat niciun meci din totalul de 28, a avut un singur egal dar a pierdut și respectivul punct după o penalizare întrucât a folosit un jucător nelegitimat și a avut „performanța” de a retrograda, primește suma integrală alocată la acest exercițiu de finanțări nerambursabile.
O echipă despre marile ziare sportive ale României au scris doar când a avut înregistrate cazuri de Covid-19 printre jucători. Niciun cuvânt despre „performanțele” realizate în sezonul competițional. Iar asta în condițiile în care, pe lângă performanță, comisia a dat note și pe partea de notorietate.
„Asta am spus și eu, mai ales de FC Botoșani, când începe campionatul la fiecare trei zile se aude de Botoșani, acolo unul dintre criterii era și promovarea imaginii. Eu sper să se întoarcă la contestații. Eu de la 5 ani am crescut cu CS Botoșani, echipa de fotbal. Părerea mea: trebuie schimbat regulamentul, un procent să fie cerut de o anumită entitate, nu toată suma, mai lasă și la alții, frate”,
Daniel Botezatu, membru comisie
Urmează și o perioadă de contestații la decizia comisiei de evaluare de astăzi.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
„Iubire prefăcută”, tentativă de fraudă printr-un simplu mesaj: Avertismentul DNSC
Redacția Botoșăneanul
Sep 11, 2024
Puștanii din Centrul Vechi ridicați de forțele MAI, trimiși acasă după câteva ore
Sergiu Bălășcău
Sep 11, 2024
Struguri vânduți la Botoșani direct din dubă
Redacția Botoșăneanul
Sep 11, 2024
VINERI: Ziua Pompierilor sărbătorită cu ceremonial militar, plimbări cu șenilata și tiroliană
Redacția Botoșăneanul
Sep 11, 2024
Redacția Botoșăneanul
Sep 11, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile