Top News
FC Botoșani, eveniment de neuitat în centrul orașului în pragul unui nou început: Așa învață un erou să zboare / Fotbalul este un darVIDEO & GALERIE FOTO

Echipa de conducere de la FC Botoșani a reușit să ridice nivelul de calitate al clubului la începutul unui nou sezon 2022 – 2023, care debutează cu un restart de strategie și de coordonare tehnică.

Un nou început. Mai frumos!

 

Clubul deschide un nou capitol la aproape 10 ani de la accederea pe prima scenă fotbalistică a țării, o perioadă îndelungată în care echipa s-a ermetizat mai degrabă decât s-a promovat, mai ales în ultimii ani.

 

Noua viziune organizatorică și de promovare îi aparține tânărului Octav Dafinoiu, care a ocupat un gol perpetuat mult prea mult în schema de personal a clubului, pe postul de director de marketing.

 

Un tânăr care și-a gândit strategia pe termen lung și în acord cu cerințele tehnologice actuale, care înseamnă noi provocări pentru lumea sportului în care suporterii trebuie să rămână conectați cu echipa chiar și în momentele mai dificile.

 

Probabil că nucleul evenimentului de duminică, 10 iulie 2022, a fost tocmai Octav Dafinoiu, tânărul care a coagulat în jurul său întregul staff administrativ și tehnic și care a reușit să readucă FC Botoșani printre botoșăneni și în inimile lor. Evenimentul, privit pe alocuri cu scepticism, a fost un succes (ne)așteptat și a adunat public numeros, într-un oraș în care oricum prilejurile de sărbătoare de orice fel sunt la nivel minimal.

 

„Ne dorim ca FC Botoșani să fie o organizație de referință în domeniul fotbalului la nivel regional, care promovează și dezvoltă fotbalul în județ și în regiunea Moldovei și care oferă un model de bune practici pentru sport și nu numai”.

Octav Dafinoiu, director de marketing FC Botoșani

 

Un restart la FC Botoșani cu echipament sportiv nou, logo, brand de bere, NFC-uri și alte noutăți.

 

 

Semper altius – Tot mai sus

 

 

„Valorile noastre sunt integritatea, perseverența, pasiunea, cooperarea, fairplay-ul, responsabilitatea, implicarea, deschiderea spre nou și inovație, respectul pentru cunoaștere, dezvoltarea continuă”,

este în continuare mesajul FC Botoșani.

 

 

Ni se explică, așadar, cum clubul parcurge o amplă etapă de înnoire, constând în optimizări de procese interne, precum și rebranding, adică redefinirea prezenței online și diversificarea produselor și a serviciilor oferite suporterilor și fanilor. Acest proiect va fi completat și de consolidarea afacerii, alături de parteneri și de sponsori.

 

Noul logo este reprezentat de un „șoiman” în trei semnificații distincte: cal aprig, om viteaz sau șoim, un concept complex care va caracteriza clubul.

 

În fața botoșănenilor, figura centrală în jurul căreia trăiește și supraviețuiește fotbalul botoșănean a fost evident Valeriu Iftime, adulat și criticat deopotrivă, și totuși omul care până la urmă a reușit să țină conectat orașul de restul țării, prin intermediul acestui sport.

 

 

„Dacă ceva trebuie salutat dintotdeauna în fotbal, trebuie salutați cei care au curaj și care au, să spunem, bunătatea de a cheltui bani în fotbal, pentru binele altora. Pentru că fotbalul nu-l fac nici la mine în sufragerie, cum nu-l face niciun alt patron mare ca noi, în sufrageria lui. Fotbalul este o bunăstare, un dar pentru cei care iubesc cu adevărat acest sport minunat. Fac o rectificare acum, trebuie să spun că proprietarul lui FC Botoșani este compania Elsaco a cărui președinte sunt ei și care lângă mine mai are trei acționari despre care nimeni aproape niciodată nu a spus ce fac și de ce cheltuiesc bani în fotbal”,

Valeriu Iftime, președinte CA FC Botoșani

 

 

A vorbit despre milioanele de euro cheltuite în fotbal alături de cei trei asociați, dar și despre „povestea asta minunată” care merită pe deplin efortul companiei. A explicat că-și dorește un club care să sinergizeze oameni de afaceri de calibru, după modelul orașelor de succes din alte țări în care un meci de fotbal este o sărbătoare a întregii comunități.

 

Pentru că sportul unește oameni.

 

Au fost și invitați care au ajuns la eveniment pentru noul start al FC Botoșani. Printre ei și soția regretatului fotbalist Nicolae Dobrin, cel care în urmă cu aproape patru decenii a jucat și antrenat timp de un an la Botoșani aducând o bucurie de nedescris microbiștilor.

 

„Am venit cu mare dragoste pentru că am fost acum 38 de ani în familia dv. M-ați primit așa cum m-ați primit și în urmă cu 38 de ani, am venit la un eveniment, dar să fiți mândri și fericiți că astăzi (duminică, 10 iulie 2022) este ceva deosebit. Să apreciația sponsorul dv. care, nu mulți mai sunt în țară și peste tot se dărâmă și văd că la dv. se construiește. Este ceva frumos și să mă chemați și când se va inaugura noul stadion”,

Gica Dobrin, soția lui Nicolae Dobrin

 

 

Un alt element care a ridicat ștacheta la FC Botoșani a fost lansarea NFT-urilor care sunt în limbaj de IT jetoane nefungibile sau unități de date unice dintr-un registru contabil informatic cunoscut ca „blockchain”. Sau creații digitale, dacă vreți.

Un concept nou printre cluburile sportive din România și unde FC Botoșani s-a dovedit a fi deschizător de drumuri, deși la acest moment este înțeles probabil doar de cunoscători și mai puțin de publicul larg.

 

În cadrul evenimentului, pe cât de atractiv pe atât de complex, finalul le-a fost dedicat „eroilor” care aduc bucuria suporterilor: jucătorii, staff-ul tehnic, medical și administrativ, toți actorii care-și dau concursul pentru un spectacol fotbalistic de calitate.

 

FC Botoșani s-a relansat cu un „manifesto” dedicat suporterilor și celor care iubesc culorile clubului.

 

„Clubul suntem noi, cu toții. Cu mic și mare, indiferent de statutul social, cu bune și cu rele, cu tot ceea ce avem mai frumos.

 

Clubul este inima comunității, sufletul ei. Aici ne regăsim, trăim împreună emoții de bucurie, dezamăgire, speranță, ambiție, unitate.

Și așa cum piața sau piața civică reprezintă scena comunității, clubul este și el scena orașului. O scenă pe care noi locuitorii și suporterii jucăm alături de eroii noștri. Avem și noi un rol lângă ei, deosebit de important. Îi completam, îi încurajam, îi ajutăm, îi susținem, îi iubim. Suntem împreună un întreg.

 

Ceea ce suntem și ceea ce este în jurul nostru este oglinda noastră.

Să ne acceptăm, să ne cunoaștem, să ne înțelegem și apoi să ne schimbăm în bine!

Să fim mai buni astăzi decât ieri și să nu ne oprim din evoluție!

 

Despre această transformare vorbește noua noastră identitate. Evoluția este rezultatul negocierii și împăcării contrariilor. Omul viteaz, eroul încoronat, este sinergia dintre șoimul agil și calul aprig.

 

Iar "Reușim!" este puterea lui Împreună. Daca nu am reușit, am făcut tot ce a fost omenește posibil. Mâine începem și încercăm din nou. Iar ceea ce am devenit este, oricum, o reușită în sine”.

loading...
ACUM: FC Botoșani își prezintă lotul în fața a sute de botoșăneni - FOTO & VIDEO

 

PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Este OFICIAL, peste 2.000 de botoșăneni amendați „pe nedrept” după vacanțe, își primesc banii înapoi
La nivelul județului Botoșani s-au dat peste 7.000 astfel de sancțiuni și sunt numeroase persoane care au achitat deja.
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Primul pas l-am făcut noi, la nivelul Asociației Naționale a Surzilor, ne-am constituit în acest departament. Și la nivelul departamentului, împreună cu cei de la Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.8176 lei
CHF
Francul elveţian
5.0705 lei
GBP
Lira sterlină
5.7936 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5918 lei
XAU
Gramul de aur
275.0848 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2071 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3706 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7331 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1990 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.3 o C
Dorohoi
18.5 o C
Bucecea
19.2 o C
Darabani
17.9 o C
Saveni
18.8 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.