Top News
Florin Țurcanu vrea proces colectiv în instanță: Cheamă alături oamenii care și-au rupt mașinile și afacerile pe drumul strategic

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu susține că a vorbit deja cu avocații săi pentru a deschide în instanță o acțiune pentru atragerea răspunderii în cazul neimplementării proiectului de modernizare a drumului strategic.

Consiliul Județean riscă să piardă finanțarea europeană după ce a scos în mod repetat lucrările la licitație și nu s-a prezentat niciun constructor.

Florin Țurcanu în calitate de vicepreședinte ALDE susține că de la 1 martie va face deplasări în teritoriu și cheamă oamenii să semneze petiția publică pentru drumul strategic.

 

Vrea să se îndrepte împotriva consilierilor județeni și a șefilor de la Județ.

 

„În primul rând ne interesează zona Sulița – Călărași travsersată de proiectul unde trebuia să fie implementat drumul strategic. Vom solicita public tuturor factorilor de decizie și mă refer și la consilierii județeni. Eu am fost în CJ. Consilier județean nu înseamnă că vii la ședință, îți pierzi timpul acolo cât durează ședința, încasezi indemnizația. La momentul acesta cheltuiala pe consilieri județeni, cu impozitare se ridică la peste 500 de milioane de lei vechi. Cu conducătorii CJ avem o cheltuială de peste 1 miliard de lei vechi lunar”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Niciun consilier județean nu și-a depus vreun raport de activitate, susține Florin Țurcanu prin care să explice ce a făcut în comisiile de specialitate și ce proiecte a propus. Mai ales că în calitate de fost președinte cunoaște regulamentul CJ.

 

 

„Nu am văzut niciun consilier județean sau grupul consilierilor județeni, că avem două grupuri, PSD și PNL care să vină să propună un proiect de hotărâre prin care să ceară rectificare bugetară, să ia bani de la alte capitole, să vină cu cofinanțarea obligatorie pentru a implementa programul strategic să nu pierdem 76 milioane de euro. La momentul acesta onorabil ar fi să-și doneze toate sumele pe care le-au încasat unui centru de copii, unui centru de bătrâni, unor oameni care sunt în nevoi. Pentru că dacă nu ai făcut nimic și ai încasat indemnizația”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Liderul ALDE face apel la cetățeni să vină alături de el în acțiunea colectivă pe care o va înainta instanței de judecată. Cei care și-au distrus mașinile pe drumurile județene dar și cei a căror afaceri au avut de suferit.

 

„Voi cere personal tuturor cetățenilor care au avut probleme financiare din cauza neimplementării acestui drum, mă refer la mașini stricate, firme care nu și-au putut dezvolta afacerile. Vom depune acțiuni în instanță și o să cerem în solidar conducătorilor CJ cu tot cu consilieri să răspundă în fața instanțelor de specialitate de ce nu au implementat acest proiect și vom vedea dacă instanța îi va pune să plătească anumite despăgubiri. Când vor vedea că vor avea mii de sesizări în instanță, vor veni să argumenteze”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

În schimb, Florin Țurcanu nu a fost la fel de pornit împotriva funcționarilor din CJ care, spune el, ar fi susținut licitația pe tronsoane a drumului strategic. Astfel s-ar fi rezolvat marea problemă de la nivelul județului, ar fi fost deschise patru mari șantiere iar lumea ar fi fost mulțumită.

Mai mult, șefii CJ ar fi trebuit să efectueze o expertiză pentru stabilirea prețului corect la kilometrul de drum și să caute soluții pentru ieșirea din impas.

 

„Nu se poate dle, mi se pare că șantajăm dezvoltarea județului. Am avut o discuție cu dl Birta acum o lună de zile și mi-a spus: nu mă interesează, pot să-i pierd (cei 76 milioane de euro n.r.). M-am uitat la el și am spus, dle vicepreședinte, mă doare sufletul, am mers la Neamț, la Ministerul Dezvoltării, am stat la uși, am făcut tot ce se putea să avem acel drum strategic legat de Iași – Botoșani – Suceava, cum vă puteți exprima așa? –Aaa, că-l fac eu pe banii mei – Care bani, dle? 76 de milioane de euro înseamnă 5000 de miliarde. Noi nu avem bani să construim un centru de copii. N-am făcut nimic, un cămin de bătrâni, n-am făcut nimic. Nu se poate, este un sabotaj”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Liderul ALDE a vorbit deja cu avocații și este decis să cheme consilierii județeni în instanță pentru a răspunde administrativ în fața cetățenilor.

loading...
Încă un vot: Drumul strategic scos la licitație pentru a PATRA oară

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Țurcanu forțează pentru Borfotină candidat PSD – ALDE la Primăria Botoșani: Este o obligație
La începutul lunii iunie social-democrații botoșăneni au primit ca temă de discuție o posibilă alianță cu ALDE și Pro România la alegerile din acest an, inclusiv cele locale.
Coronavirus la APIA! Un funcționar a fost depistat pozitiv, toți colegii lui trimiși la izolare
Noul virus chinezesc continuă să dea bătăi de cap. Un funcționar din cadrul unei importante instituții publice de la Botoșani a contactat această boală.
Mai puțin de 100 de botoșăneni cu COVID internați la Mavromati! Un alt spital se redeschide pentru toți pacienții
Încă din luna martie sistemul de sănătate a fost dat peste cap de pandemia de COVID. După luni de zile, situația în spitalele din Botoșani pare să-și reintre ușor în normalitate.
SIDA pisicilor, boala care îți dă fiori dacă nu știi nimic despre ea: Sunt foarte multe cazuri în BotoșaniFOTO
Chiar dacă trăiesc cel mai aproape de om, știm prea puține despre ele. Cum ar fi, de pildă, că au boli la fel de grave ca noi, de la leucemie, artrită, boli de inimă, cancer și diabet, la SIDA sau tuberculoză.
Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
inpuff.ro
Loading...
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Loading...
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
bravo finule,asa cum am asfaltat drumul baisa-corni asa va asfaltez si "drumu stratejic", bravo finuli baga baga
1 martie 2020, 07:35
Poate ne explici si cate milioane de euro au costat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic si a cui este firma care a luat acesti bani? Numai escrocherii si hotii.
29 februarie 2020, 03:28
ÎL mai rugăm o dată pe dom.Birta să repare din nou drumul spre Todireni iar arată ca după bombardament,după ce căt de căt gropile au fost astupate in toamnă.
28 februarie 2020, 17:46
Nu mă mai leg de păcatele lui Turcanu, că are slavă Domnului, şi - mi este silă... Mă leg de faptul că, intr-adevăr, capii cj -ului n-au făcut nimic pentru judetul asta. Ah, mi-am adus aminte, există totusi niste realizări ale pres-ului Macalet: creşterea exponenţială a salariilor in cj, muuult peste limita bunului simt!!!!
28 februarie 2020, 11:16
nu macaleti e de vina, de vina sunt subordonatii care au propus o astfel de gugumanie, rupta de realitate, are vreunulintre acestia expertiza necesara pt un astfel de proiect?, pt cheltuirea unei astfel de sume?, nu, niciunul, toti sunt slab pregatiti, bugetari din mama-n fiu, habarnisti platiti cu 13.000 lei pe luna, ca sa fca ce? hartii fara valoare........normal ar fi sa fie toti schimbati si dati afara pt pierederea a 5 ani de zile cu idei fara sustinere si fara noima
28 februarie 2020, 11:10
Un proiect facut aiurea, gresit pe partea de finantare in asa fel incat cjul ar trebuie sa intre in faliment ca sa asigurea diferenta de finantare calculata gresit de cei care au intocmit priectul. Drumul trebuia facut ca sa i asigure lui turcanu transportul animalelor spre abator. In plus , o firma va trebuie sa vina cu o scrisoare de garantie de la o banca egala cu valoarea proiectului si zău că nu va veni niciuna, niciodată. Un gogoman pe care-l asteapta brutaria care spune gogomănii la nesfarsit. Pana intr-o zi.
28 februarie 2020, 10:46
Turcanu condamnatul s-a gasit sa para cinstit! Vezi-ti de magariile tale pe care le faci zi de zi si nu mai ameninta oamenii prin comune ca ai sa platesti pt toate intr o buna zi cu varf si indrsat. Nu ti e rusine? Tupeu maxim ai! Numeste-ti in continuare slugile in functii....la asta te pricepi foarte bine! Forteaza lumea in fiecare comuna sa se bage ca primar din partea partidului ALDE. Rusine!!! DNA nu vede oare?
28 februarie 2020, 08:30
Dar ce mai Florine? De ce vrei proces? Deja ti-e dor de instanța? Sau te gândești la viitor ca poate când o sa fii la mititica mai ieși și tu pana la tribunal citat ca martor in procesul pe care vrei sa îl deschizi acum?
28 februarie 2020, 07:19
Infractorule. Du-te acasa si lasa-ne in pace. Nu ne mai fura.
28 februarie 2020, 06:04
De data aceasta are dreptate Turcanu,cu toate păcatele lui,subscriu la cele afirmate de el.Sunt medici,preoti,muncitori din toate domeniile care fac naveta si au simțit din plin ignoranța și nesimțirea preș.Macalet.
27 februarie 2020, 23:17
Minciuni , prostii, piata in mall, parcuri industriale, mertzan pt mama, vila neplatita, abator moca, vacante pe banii cj, minciuni, minciuni, minciuni...
27 februarie 2020, 21:40
Cauta tu un om de afaceri csre sa depuna o garantie de o suta de milioane. Ati facut un proiect cu cu-ul si aveti pretentia ca cineva sa l puna in practica. Uite ca nu e posibil. Vine Achidzei si iti spune si el ca ti a spus si Birta
27 februarie 2020, 21:32
Draga florine, ca sa nu fii ipocrit ar trebui sa te abtii! Prima data spunu-ne cum a castigat nasul tau de cununie asfaltarea unui drum, cat a rezistat si cum ai protestat! Daca nu te simti bine, iti rrcomand un diazepam...
27 februarie 2020, 20:33
Ciumele roșii să plătească în fața legii pentru urgia pe care au adus-o asupra acestui județ timp de 30 de ani.
27 februarie 2020, 19:53
Altul care crede ca ne poate minti si manipula. Du te bai nesimtitule si lasa ne.
27 februarie 2020, 19:49
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.