Top News
Florin Țurcanu vrea proces colectiv în instanță: Cheamă alături oamenii care și-au rupt mașinile și afacerile pe drumul strategic

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu susține că a vorbit deja cu avocații săi pentru a deschide în instanță o acțiune pentru atragerea răspunderii în cazul neimplementării proiectului de modernizare a drumului strategic.

Consiliul Județean riscă să piardă finanțarea europeană după ce a scos în mod repetat lucrările la licitație și nu s-a prezentat niciun constructor.

Florin Țurcanu în calitate de vicepreședinte ALDE susține că de la 1 martie va face deplasări în teritoriu și cheamă oamenii să semneze petiția publică pentru drumul strategic.

 

Vrea să se îndrepte împotriva consilierilor județeni și a șefilor de la Județ.

 

„În primul rând ne interesează zona Sulița – Călărași travsersată de proiectul unde trebuia să fie implementat drumul strategic. Vom solicita public tuturor factorilor de decizie și mă refer și la consilierii județeni. Eu am fost în CJ. Consilier județean nu înseamnă că vii la ședință, îți pierzi timpul acolo cât durează ședința, încasezi indemnizația. La momentul acesta cheltuiala pe consilieri județeni, cu impozitare se ridică la peste 500 de milioane de lei vechi. Cu conducătorii CJ avem o cheltuială de peste 1 miliard de lei vechi lunar”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Niciun consilier județean nu și-a depus vreun raport de activitate, susține Florin Țurcanu prin care să explice ce a făcut în comisiile de specialitate și ce proiecte a propus. Mai ales că în calitate de fost președinte cunoaște regulamentul CJ.

 

 

„Nu am văzut niciun consilier județean sau grupul consilierilor județeni, că avem două grupuri, PSD și PNL care să vină să propună un proiect de hotărâre prin care să ceară rectificare bugetară, să ia bani de la alte capitole, să vină cu cofinanțarea obligatorie pentru a implementa programul strategic să nu pierdem 76 milioane de euro. La momentul acesta onorabil ar fi să-și doneze toate sumele pe care le-au încasat unui centru de copii, unui centru de bătrâni, unor oameni care sunt în nevoi. Pentru că dacă nu ai făcut nimic și ai încasat indemnizația”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Liderul ALDE face apel la cetățeni să vină alături de el în acțiunea colectivă pe care o va înainta instanței de judecată. Cei care și-au distrus mașinile pe drumurile județene dar și cei a căror afaceri au avut de suferit.

 

„Voi cere personal tuturor cetățenilor care au avut probleme financiare din cauza neimplementării acestui drum, mă refer la mașini stricate, firme care nu și-au putut dezvolta afacerile. Vom depune acțiuni în instanță și o să cerem în solidar conducătorilor CJ cu tot cu consilieri să răspundă în fața instanțelor de specialitate de ce nu au implementat acest proiect și vom vedea dacă instanța îi va pune să plătească anumite despăgubiri. Când vor vedea că vor avea mii de sesizări în instanță, vor veni să argumenteze”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

În schimb, Florin Țurcanu nu a fost la fel de pornit împotriva funcționarilor din CJ care, spune el, ar fi susținut licitația pe tronsoane a drumului strategic. Astfel s-ar fi rezolvat marea problemă de la nivelul județului, ar fi fost deschise patru mari șantiere iar lumea ar fi fost mulțumită.

Mai mult, șefii CJ ar fi trebuit să efectueze o expertiză pentru stabilirea prețului corect la kilometrul de drum și să caute soluții pentru ieșirea din impas.

 

„Nu se poate dle, mi se pare că șantajăm dezvoltarea județului. Am avut o discuție cu dl Birta acum o lună de zile și mi-a spus: nu mă interesează, pot să-i pierd (cei 76 milioane de euro n.r.). M-am uitat la el și am spus, dle vicepreședinte, mă doare sufletul, am mers la Neamț, la Ministerul Dezvoltării, am stat la uși, am făcut tot ce se putea să avem acel drum strategic legat de Iași – Botoșani – Suceava, cum vă puteți exprima așa? –Aaa, că-l fac eu pe banii mei – Care bani, dle? 76 de milioane de euro înseamnă 5000 de miliarde. Noi nu avem bani să construim un centru de copii. N-am făcut nimic, un cămin de bătrâni, n-am făcut nimic. Nu se poate, este un sabotaj”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Liderul ALDE a vorbit deja cu avocații și este decis să cheme consilierii județeni în instanță pentru a răspunde administrativ în fața cetățenilor.

loading...
Încă un vot: Drumul strategic scos la licitație pentru a PATRA oară

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Acțiunea ”Save Dora”: Dedesubturile numirii noului subprefect - meciul s-a jucat video la PMP, Minodora a avut rolul ei
Desemnarea noului subprefect în plină pandemie de coronavirus este în bună parte rezultatul unor fricțiuni politice intervenite între partidele de Dreapta de la Botoșani după destituirea Cabinetului Dăncilă. Toate au privit conducerea aceleiași instituții: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).
ACUM: Guvernul numește o fostă șefă de instituție subprefect la Botoșani
Guvernul României s-a întrunit în ședință miercuri de la ora 17:00. Mai întâi a avut o expunere prim-ministrul Ludovic Orban, după care au luat cuvântul mai mulți miniștri.
Un pensionar a pândit peste o oră polițiștii în centrul orașului ca să iasă din bloc pe carantină – FOTOGALERIE
Un bătrân din Botoșani a fost filmat cum pândește peste o oră să plece polițiștii, ca să iasă în oraș, deși e carantină de coronavirus.  
Amenințarea unui medic de la Urgențe: Să mute Maternitatea? Jur că mă duc și mă leg cu lanțurile de gard
Informația neoficială propagată astăzi în spațiul public precum că Ministerul Sănătății ar pregăti transformarea Maternității Botoșani în spital Covid – 19 l-a alarmant inclusiv pe un medic de la Spitalul Județean.
EXCLUSIV: Povestea pacientei cu COVID, plimbată prin spital, relatată de șefa UPU care a intervenit în misiune: Unde am greșit eu ca medic?
Fata de 27 de ani care este cazul numărul 2 de la Botoșani identificată pozitiv la infecția cu COVID este din Cândești. A ajuns în primă fază la Spitalul Municipal Dorohoi unde lanțul epidemiologic se rupe la prima verigă slabă. Acolo, primul medic infecționist, care ar fi trebuit să ceară testarea pentru coronavirus, a ignorat simptomele.
Șefa UPU izolată în casă și testată, a luat contact cu tânăra confirmată cu coronavirus
Ramona Guraliuc a fost testată marți seara deoarece a intrat în contact cu tânăra confirmată cu COVID 19.
Medic de la Urgențe și pacienții aduși de la Suceava: Să fie testați astfel ajungem încă un spital închis
Situația de la Spitalul Județean Mavromati devine tensionată odată cu apariția a unui nou caz de coronavirus. În plus cadrele medicale sunt îngrijorate și de faptul că o parte din pacienții de la Suceava ar putea  ajunge la Botoșani.
Liderul sindical despre secțiile unde a fost plimbată tânăra cu COVID: Tot personalul prezent a plecat acasă la familii
Fata de 27 de ani care a fost diagnosticată cu coronavirus ar fi fost plimbată timp de trei zile pe secțiile Spitalului Județean Mavromati după ce, paradoxal, a fost văzută de doi medici infecționiști și în ciuda faptului că prezenta simptomele specifice.
Se închid PARCURILE și toaletele publice din municipiul Botoșani
Pe lângă modificarea orarului la mijloacele de transport în comun, primarul Cătălin Flutur a instituit o nouă măsură drastică.
Loading...
Familii cu copii mici în carantină la Botoșani, de la bebeluși de câteva luni, la copii de 5 ani, APEL la oameni pentru scăunele, lapte sau pampers
Botoșaniul, țara noastră și întreaga planetă traversează vremuri tulburi. Dacă majoritatea oamenilor întâmpină greutăți pe seama faptului că nu mai pot merge la serviciu și trebuie să stea în casă, în oglindă, există o sumedenie de situații disperate.
Val de medici infectați cu coronavirus la Suceava, unul ar fi din Botoșani
O anchetă epidemiologică este în curs de desfăşurare.
Preot botoșănean la New York în era COVID-19: ”Aşa ne apropiem de Sfintele Paşti: cu inima cernită că stăm acasă, dar cu rugăciunea înteţită şi înmulţită”
Poet, teolog, profesor universitar, eseist de factură creștin-ortodoxă, important promotor cultural și editor. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, dar și Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani.
Guvernul închide mall-urile, piețele și cabinetele stomatologice, se limitează drastic și deplasările persoanelor – ORDONANȚA MILITARĂ
Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, a anunțat sâmbătă seară adoptarea de noi măsuri pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.
Restaurant din Botoșani amendat pentru că NU și-a suspendat activitatea
Nerespectarea Ordonanței Militare 1/2020 adoptată de Guvern și care, printre altele, prevedea că restaurantele mai pot funcționa doar pentru livrări la domiciliu, i-a provocat necazuri unui patron botoșănean.
Loading...
Botoșăneancă din Germania în era COVID-19: ”Eu, visătoarea de altădată, am lacrimi în ochi. Lacrimi de neputință”
Botoșănenii care nu s-au întors acasă din alte țări spun că situația este dificilă, dar că este nevoie de calm și, mai ales, de speranța că totul va fi bine.
Viceprimarul Andrei împreună cu polițiștii locali „a strâns” pensionarii de pe străzi: Fac apel la tineri să vorbească cu părinții GALERIE FOTO
Mesajele și semnalele trase mai ales în mediul online în această perioadă cu privire la faptul că tinerii și copiii stau în case iar persoanele în etate se plimbă pe stradă, l-au determinat pe viceprimarul Cosmin Andrei să demareze o campanie de conștientizare.
REACȚIA actorilor de la Teatrul ”Mihai Eminescu” la declarațiile directorului: Nu e prima oară când suntem atacați
Declarațiile managerului instituției de cultură au provocat indignarea actorilor, care spun că nu au solicitat niciodată să fie plătiți în perioada în care activitatea Teatrului este suspendată.
Încăierare cu un afacerist la marginea orașului, polițistul a scos înjurând pistolul: ”Ce-i aici, să-mi bag... ”VIDEO
Scene șocante au putut fi văzute astăzi la Răchiți, acolo unde a avut loc un nou scandal între reprezentanții Stațiunii de Cercetare Popăuți și cei ai SC Eco Lev SRL.
Orașul (aproape) pustiu! Puține mașini, puțini tineri, se plimbă… pensionarii – GALERIE FOTO
Dimineața zilei de miercuri, 18 martie 2020. Prima după anunțul autorităților naționale a ultimelor măsuri masive, cu o seară înainte. Și anume închiderea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, saloanelor de înfrumusețare.
Decizie de ULTIMĂ ORĂ: Se închid TOATE restaurantele și barurile
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat au susținut o declaraţie de presă la sediul MAI.
bravo finule,asa cum am asfaltat drumul baisa-corni asa va asfaltez si "drumu stratejic", bravo finuli baga baga
1 martie 2020, 07:35
Poate ne explici si cate milioane de euro au costat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic si a cui este firma care a luat acesti bani? Numai escrocherii si hotii.
29 februarie 2020, 03:28
ÎL mai rugăm o dată pe dom.Birta să repare din nou drumul spre Todireni iar arată ca după bombardament,după ce căt de căt gropile au fost astupate in toamnă.
28 februarie 2020, 17:46
Nu mă mai leg de păcatele lui Turcanu, că are slavă Domnului, şi - mi este silă... Mă leg de faptul că, intr-adevăr, capii cj -ului n-au făcut nimic pentru judetul asta. Ah, mi-am adus aminte, există totusi niste realizări ale pres-ului Macalet: creşterea exponenţială a salariilor in cj, muuult peste limita bunului simt!!!!
28 februarie 2020, 11:16
nu macaleti e de vina, de vina sunt subordonatii care au propus o astfel de gugumanie, rupta de realitate, are vreunulintre acestia expertiza necesara pt un astfel de proiect?, pt cheltuirea unei astfel de sume?, nu, niciunul, toti sunt slab pregatiti, bugetari din mama-n fiu, habarnisti platiti cu 13.000 lei pe luna, ca sa fca ce? hartii fara valoare........normal ar fi sa fie toti schimbati si dati afara pt pierederea a 5 ani de zile cu idei fara sustinere si fara noima
28 februarie 2020, 11:10
Un proiect facut aiurea, gresit pe partea de finantare in asa fel incat cjul ar trebuie sa intre in faliment ca sa asigurea diferenta de finantare calculata gresit de cei care au intocmit priectul. Drumul trebuia facut ca sa i asigure lui turcanu transportul animalelor spre abator. In plus , o firma va trebuie sa vina cu o scrisoare de garantie de la o banca egala cu valoarea proiectului si zău că nu va veni niciuna, niciodată. Un gogoman pe care-l asteapta brutaria care spune gogomănii la nesfarsit. Pana intr-o zi.
28 februarie 2020, 10:46
Turcanu condamnatul s-a gasit sa para cinstit! Vezi-ti de magariile tale pe care le faci zi de zi si nu mai ameninta oamenii prin comune ca ai sa platesti pt toate intr o buna zi cu varf si indrsat. Nu ti e rusine? Tupeu maxim ai! Numeste-ti in continuare slugile in functii....la asta te pricepi foarte bine! Forteaza lumea in fiecare comuna sa se bage ca primar din partea partidului ALDE. Rusine!!! DNA nu vede oare?
28 februarie 2020, 08:30
Dar ce mai Florine? De ce vrei proces? Deja ti-e dor de instanța? Sau te gândești la viitor ca poate când o sa fii la mititica mai ieși și tu pana la tribunal citat ca martor in procesul pe care vrei sa îl deschizi acum?
28 februarie 2020, 07:19
Infractorule. Du-te acasa si lasa-ne in pace. Nu ne mai fura.
28 februarie 2020, 06:04
De data aceasta are dreptate Turcanu,cu toate păcatele lui,subscriu la cele afirmate de el.Sunt medici,preoti,muncitori din toate domeniile care fac naveta si au simțit din plin ignoranța și nesimțirea preș.Macalet.
27 februarie 2020, 23:17
Minciuni , prostii, piata in mall, parcuri industriale, mertzan pt mama, vila neplatita, abator moca, vacante pe banii cj, minciuni, minciuni, minciuni...
27 februarie 2020, 21:40
Cauta tu un om de afaceri csre sa depuna o garantie de o suta de milioane. Ati facut un proiect cu cu-ul si aveti pretentia ca cineva sa l puna in practica. Uite ca nu e posibil. Vine Achidzei si iti spune si el ca ti a spus si Birta
27 februarie 2020, 21:32
Draga florine, ca sa nu fii ipocrit ar trebui sa te abtii! Prima data spunu-ne cum a castigat nasul tau de cununie asfaltarea unui drum, cat a rezistat si cum ai protestat! Daca nu te simti bine, iti rrcomand un diazepam...
27 februarie 2020, 20:33
Ciumele roșii să plătească în fața legii pentru urgia pe care au adus-o asupra acestui județ timp de 30 de ani.
27 februarie 2020, 19:53
Altul care crede ca ne poate minti si manipula. Du te bai nesimtitule si lasa ne.
27 februarie 2020, 19:49
Loading...
Loading...
epantofi.ro
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
„Tatal meu este în stare gravă, internat la Spitalul Municipal Dorohoi, secția ATI și are nevoie urgentă de sânge! Vă rugăm, dacă puteți, donați sânge - grupa B3 negativ, cât mai repede posibil la Centrul de Transfuzii Boto ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
27 martie 2020
EUR
Euro
4.8332 lei
USD
Dolarul SUA
4.3890 lei
CHF
Francul elveţian
4.5616 lei
GBP
Lira sterlină
5.3759 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0357 lei
XAU
Gramul de aur
228.9056 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3656 lei
AUD
Dolarul Australian
2.6686 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1169 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1776 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6477 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.