Top News
Flutur și Portariuc despărțiți aproape de marja de eroare în sondaje, funcția de primar se joacă la DNA cu o variantă de rezervă

Sondajul comandat de liberali în vederea stabilirii candidatului pentru funcția de primar al municipiului Botoșani se apropie de finalizare. Datele intermediare nu lasă însă loc la vreo surpriză în ceea ce privește cursa pentru postul de edil șef.

Flutur, izbândă clară în interiorul partidului

Cătălin Flutur obține o victorie zdrobitoare în fața celorlalți trei PNL-iști intrați în cursă: Cătălina Lupașcu, Viorel Coman și Sorin Cornilă, ultimii doi înregistrând scoruri în marja de eroare. Sondajul este efectuat de o firmă din Iași, căreia fiecare dintre cei patru prezumtivi politicieni înscriși în competiție trebuie să îi achite câte 5.000 de lei, o parte din bani fiind deja plătiți. Aceasta întrucât conducerea centrală a renunțat la ideea de a comanda sondaje pentru municipii, până la urmă organizațiile locale fiind cele care au trebuit să se ocupe și de această acțiune.

Fostul edil șef ar fi peste actualul primar în sondajul PNL

Dincolo de competiția internă, mult mai interesante sunt datele privind confruntarea cu actualul edil șef, informațiile preliminare arătând că fostul primar din perioada 2004 – 2012 înregistrează în preferințele electoratului un procent ademănător celui obținut la alegerile din 2012, adică aproximativ 40%. El ar avea un avantaj undeva spre 5% în fața lui Ovidiu Portariuc, strict politic scăderea acestuia din urmă față de vara lui 2012 fiind explicabilă prin faptul că atunci a fost susținut și de PNL, dar și de PC, ori acum nu are în spate decât PSD-ul.

Rolul DNA în stabilirea candidaților

Pe 25 ianuarie este programată la Casa de Cultură a Sindicatelor lansarea candidaților PNL la alegerile locale, la Botoșani urmând să sosească ambii copreședinți ai partidului, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, ce se vor afla într-un turneu în Moldova prilejuit și de Ziua Principatelor. Ei vor avea acțiuni asemănătoare la Iași și Suceava.
Candidatura la funcția de primar și posibil chiar și viitorul ocupant al postului nu se vor stabili însă neapărat în sondaje, ci la... DNA. Încă din vara anului trecut se vehiculează informația, care prinde tot mai mult contur de la o zi la alta, că planul PSD-iștilor este de a scăpa de Cătălin Flutur încă dinaintea campaniei electorale. Astfel se explică avanlanșa de plângeri la Direcția Națională Anticorupție la adresa fostului edil șef, menite să ducă la obținerea unei trimiteri în judecată sau a unei alte decizii care să nu-i mai permită lui Cătălin Flutur să se mai încadreze în criteriile interne de integritate. De altfel, social-democrații au pregătit deja terenul, solicitând pe 8 ianuarie liberalilor să îi retragă sprijinul politic lui Cătălin Alexa, cel trimis în judecată de DNA Suceava.

Plan de rezervă

În acest caz nu este exclusă varianta intrării în cursă a lui Viorel Iliuță, președintele organizației municipale PNL Botoșani, care a fost introdus în sondaje într-o virtuală competiție cu Ovidiu Portariuc și care după Cătălin Flutur ar înregistra cele mai bune rezultate. Intrarea actualului manager de la Elsaco în cursa pentru Primăria Botoșani ar întâmpina însă două mari probleme: fostul viceprimar nu prea și-ar dori o candidatură, iar înțelegerea internă, potrivit căreia vechiul PNL dă candidatul la președinția Consiliului Județean Botoșani, iar fostul PDL la Primăria municipiului reședință ar trebui refăcută.  

CITEȘTE ȘI:

Cei CINCI băgați în sondaje pentru Primăria Botoșani
 

„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
inpuff.ro
Loading...
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
Loading...
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
Femeie în stare gravă după ce s-a dat peste cap cu un Renault, pompierii se muncesc să o scoată din mașină – FOTOGALERIE
După accidentul cu BMW-ul, un alt eveniment rutier a avut loc astăzi în județul Botoșani. De această dată nu în municipiul reședință, ci la Copălău.
Aproape 100 de pacienți cu COVID internați la Mavromati, spitalul va fi redeschis în sfârșit pentru toți botoșănenii
După luni bune în care au fost internați doar pacienți COVID, Spitalul Mavromati se pregătește să trateze și bolnavii cu alte afecțiuni.
Drumul mănăstirilor: Un potențial turistic pe care Botoșanii îl ignoră - GALERIE FOTO
Vorbe multe, fapte puține. Așa ar putea fi rezumată inițiativa administrației botoșănene care, de câteva ori în trei decenii, a purces la proiecte ambițioase menite să trezească la viață turismul în nordul Moldovei. Însă totul s-a împotmolit în hârtii...
Omul din Nord în vremea pandemiei: ”Carantina mi-a arătat că eram de dinainte norocos, duceam și duc viața pe care mi-o doream” - FOTO & VIDEO
Un spirit întreprinzător, îmbinat cu o ingeniozitate și o dibăcie culturală rar întâlnite la noi. Un profesionist care trece dincolo de rigorile instituționale tocmai pentru a schimba mentalități, pentru a așeza pe cărările bătătorite, aparent fără ieșire, soluții noi și idei neîntâlnite încă.
Oare de ce are Flutur 3 dosare la DNA?Oare de ce au disparut din declaratia de avere a lui Flutur toate proprietatile?Oare de ce dupa ce Prisecaru a obtinut terenul pentru MALL,sotia lui Flutur a ajuns director la Rapsodia?Oare cum a dobandit Flutur 50% din Rapsodia?Oare cu ce bani fiul lui Flutur a facut un restaurant in Iasi si altul in Bucuresti?Oare de unde au avut parintii lui Flutur 150 mii EUR sa-si ia apartament nou pe Unirii?Oare cum au disparut banii de garantie pentru Bulevard,cu stampila Primariei cu Flutur primar?
13 ianuarie 2016, 23:29
Portariucafacut treaba in Botosani chiar si fara a avea consiliul local de partea lui..asta din cauza tradarii din USL ...avind consiliul alaturi...nu va fi decit benefic pt Botosani...Portariuc Primar
13 ianuarie 2016, 20:35
Porti o fi onestitatea intruchipata?(Radiografia unui faliment rasunator.Danut Prisecariu prabusire de 50 mil de euro 7Est.ro24 sept 2014)
13 ianuarie 2016, 20:30
Prisecaru este si mare revendicator de vile si terenuri in orasul Botosani .O fi "de-al nostru"si asta.In alta ordine de idei ,la Caras-Severin ,vicepresedintelui PSD i-a gasit DNA-ul 10,5 milioane de euro intr-un singur cont .Buni baieti astia de la psd .Au grija sa ne tina ocupati cu basescu ,de zici ca-i ombilico del mondo.Popor de bogatasi ,ce mai ...
13 ianuarie 2016, 19:56
Ca sa minti cu nerusinare,trebuie obligatoriu sa fii postac psd-ist.Altfel nu poti,nu ai cum.
13 ianuarie 2016, 17:40
Auzi la ei, Portariuc pierzator de vreme....interesant din moment ce de cand e Portariuc primar Cornisa e pe terminate, strazile si trotuarele din Botosani au inceput sa fie reparate/modernizate, parcurile din oras la fel etc...e cand Fluturas...a dat din gura in stanga si in dreapta si gata e mare primar.
13 ianuarie 2016, 17:38
FLUTUR, PRIMAR!
13 ianuarie 2016, 17:32
Flutur PRIMAR! ASTA va fi din iunie 2016. Botosanenii s-au saturat de tactica asta de manipulare a PSD, de modul abject in care se foloseste de memoria scurta a botosanenilor. Trei ani de zile nu facem nimic, in ultimul an miscam ca atunci tine minte lumea. Daca se mai lasa manipulati si acum botosanenii, atunci chiar ne meritam soarta. Respect, Catalin Flutur!
13 ianuarie 2016, 17:31
Portariuc sa spuna de unde are bani personali sa-si faca ziar de campanie electorala ca din cate stiu eu, salariul unui primar nu e mai mult de 30 de milioane de lei. Si un ziar in 10.000 de exemplare depaseste salariul lui de primar. Nu cred ca ia de la gura copilului ca sa-si faca el ziar.
13 ianuarie 2016, 17:29
dar un primar independent care sa le dea cu tifla astora doi, nu are Botosaniul? Portariuc e un mare exemplu de pierzator de vreme,nontalent , baiatu lu tata si globetrotter iar Flutur e implicat in prea multe gauri negre, sa recunoastem,conflict de interese cu unul din feciori,nevasta mare turista angajata de Prisecariu dupa ce si-a luat terenul de a construit mall-ul...
13 ianuarie 2016, 16:35
Inainte sa inghitim alte gogorite, Portariuc sa prezinte cum si-a respectat promisiunile din campanie, LOCURI DE MUNCA, LOCUINTE PENTRU TINERI, COTELE COMUNE, MAI PUTINE PANSELUTE...altfel in mai alege dreaku
13 ianuarie 2016, 14:56
Cea mai mare prostie ar fi ca , Flutur sa fie din nou primar.
13 ianuarie 2016, 13:57
tare articolul de ieri cu adoptarea acelui patruped....cred ca a aparut in presa din greseala ....fara nicio corelare cu descinderile DNA...se aude ca domnul Iliuta isi deschide o expozitie canina :))))))
13 ianuarie 2016, 13:46
"Surpriza"Iliuta ...Chiar ca ar fi o surpriza dupa managementul falimentar de la Mavromati!
13 ianuarie 2016, 13:18
Gluma proasta cu Pinochio primar se va sfarsi la inceputul lunii iunie anul acesta, in rest comentatorilor PSD, o zi buna!
13 ianuarie 2016, 13:10
FIE CA CEL MAI BUN SA CASTIGECEL MAI BUN=OVIDIU PORTARIUC
13 ianuarie 2016, 12:58
In 8 ani de administratie FLUTUR si echipa lui au aratat ca se poate face treaba intr un mod eficient, constructiv si in primul rind corect...asadar ar fi o mare greseala sa nu-l realegem pe FLUTUR PRIMAR
13 ianuarie 2016, 12:37
ESTE CLAR FLUTUR VA FI PRIMAR...NICI NU-SI MAI AU ROSTUL ACESTE SONDDAJE DE OPINIE
13 ianuarie 2016, 12:35
Portariuc primar din nou, ca sa ce....sa fure si sa faca proiecte pe care sa le-a inceput altii, ca apoi tot el sa culeaga laurii....hai sa nu, hai sa il alegem tot pe FLUTUR, indiferent de ce spun ceilalti.
13 ianuarie 2016, 12:34
In 4 ani de administratie Portariuc si echipa lui au aratat ca se poate face treaba intr un mod eficient, constructiv si in primul rind corect...nimeni nu poate acuaza actualul primar de ilegalitati pentru ca ele nu au existat...asadar ar fi o mare greseala sa nu mergem in continuare pe acelasi drum...O.P. ----PRIMAR
13 ianuarie 2016, 12:16
ESTE CLAR PORTARIUC VA FI PRIMAR...NICI NU-SI MAI AU ROSTUL ACESTE SONDDAJE DE OPINIE
13 ianuarie 2016, 12:14
Flutur primar din nou, ca sa ce....sa fure si sa faca proiecte pe care sa le termine altii, ca apoi tot el sa culeaga laurii....hai sa nu, hai sa il alegem tot pe Portariuc, sa mai invartim ceva in orasul asta, indiferent de ce spun ceilalti.
13 ianuarie 2016, 11:48
Primarul va fi dat de PNL in 2016, daca va fi lasat sa candideze Flutur sau va fi o surpriza gen Iliuta. Portariuc a promis foarte multe: locuinte, locuri de munca, investitii, facilitati fiscale, a indepartat toti oamenii capabili de langa el, nici la partid lucrurile nu stau prea roz. Nu mai e situatia din 2012 cand USL era pe val. Lumea se uita acum la realizari si nu mai inghite planuri fantastice. Apropo de tineri sunt mai putini ca in 2012, mult plecand din tara din lipsa unui loc de munca la Botosani.
13 ianuarie 2016, 10:52
Pana una alta in mandatul lui Flutur s-au realizat cele mai mari proiecte asteptate de ani buni de Botosaneni ! Despre mandatul lui Portariuc, in curand ne informeaza DNA ce a insemnat!
13 ianuarie 2016, 10:22
Daca este comandat de liberali si diferenta este de 5% ,inseamna ca Flutur e deja viitor primar .PSD-ul ar trebui sa-si caute un om care nu este atat de incompetent ca cei cu care doreste sa defileze.
13 ianuarie 2016, 10:20
Sper ca tineri v.or vota cu domnul Portariuc, el in ultimi ani a tinut cu noi , si tot ce a facut a facut pentru tineri .
13 ianuarie 2016, 10:04
Daca este comandat de liberali si diferenta este de 5% ,inseamna ca Porty e deja viitor primar .PNL-ul ar trebui sa-si caute un om care nu este atat de murdarit ca cei cu care doreste sa defileze.
13 ianuarie 2016, 09:53
Pana una alta in mandatul lui Portariuc s-au realizat cele mai mari proiecte asteptate de ani buni de Botosaneni, gen Cornisa, Stadion, etc. ! Despre mandatul lui Flutur vad ca ne informeaza DNA ce a insemnat!
13 ianuarie 2016, 09:45
FLUTUR PRIMAR!!!
13 ianuarie 2016, 09:41
Oricum lucrurile trebuie sa intre pe fagasul normal, Portariuc, nu este omul care are calitatile necesare sa conduca o urbe cum este Botosaniul.DNA.ul are material de lucru si la el.
13 ianuarie 2016, 09:29
Lucrurile stau altfel: Flutur si-a dat seama ca nu poate castiga primaria, avand cel mult 30% in sondaje. Se da lovit, invocand problememele cu DNA si cedeaza locul PNL pentru Viorel Iliuta care de asemenea nu poate lua mai mult de 30-35% dar nu are ce pierde candidand si ajutandu-l pe Flutur. In schimb Flutur obtine promisiunea sustinerii la CJ din partea PNL pentru ca acolo nu se voteaza omul ci partidul si nu mai conteaza problemele de la DNA. Capisci?
13 ianuarie 2016, 09:05
Botosaniul are nevoie de un primar gospodar si care stie sa atraga fonduri europene. Flutur a demonstrat lucrul acesta. Daca ramanem pe mana lui Pinochio, Botosaniul va regresa cu cativa zeci de ani.
13 ianuarie 2016, 08:59
PARIU CA FLUTUR VA IESI PRIMAR DEJA BLAGA SI GORGHIU AU FACUT JOCURILE POLITICE DE LA BUCURESTI LUPTA VA INCEPE DE PE 1 MAI !
13 ianuarie 2016, 08:57
Mai ok e Viorel Coman că din fostul PD-L nu ai pe cine sa pui primaraș, tare mă tem că Botoșăneni n-au pe cine vota.
13 ianuarie 2016, 08:35
Ce gluma buna. Disperare mare la liberali daca arunca cifrele astea. Flutur are maxim 30%
13 ianuarie 2016, 08:15
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.