Top News
Foișoarele din Parcul Eminescu DEZAFECTATE, proiect cu statui, totemuri și numele orașului în litere volumetrice – FOTOGALERIE

Două dintre foișoarele din cea mai mare grădină publică a orașului au fost dezafectate total.

Este vorba despre cel care se afla pe movilița dinspre Aleea Viilor și celălalt poziționat în imediata vecinătate a sediului Poliției din Bulevardul Mihai Eminescu.

Planuri de viitor cu fonduri europene

 

Vor fi construite foișoare noi care vor fi racordate la rețeaua de energie electrică și dotate cu camere de supraveghere video.

 

 

Lucrările urmează a fi realizate în cadrul proiectului implementat de Primăria Botoșani prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014 -2020. Partenerii din proiect sunt Direcția Județeană de Cultură Botoșani, Primăria Municipiului Bălți și Instituția Publică Liceul Mihai Eminescu Bălți.

 

Traseu turistic

 

Prin acest program se dorește să se realizeze până în 2025 creșterea atractivității turistice a două municipalități din zona transfrontalieră cu un nou traseu cultural turistic comun.

Ruta turistică la Botoșani se propune realizarea unui traseu pietonal cultural “Mihai Eminescu”, începând din Centrul istoric al Municipiului Botoșani și urmărește obiectivele de la nivelul Municipiului Botoșani: Centrul Național de Informare Turistică Botoșani, Aleea cafenelelor, Restaurantul Ciocârlia, Biserica Uspenia, Locul nașterii poetului Mihai Eminescu,  Casa Sommer, Clădirea Primăriei Municipiului Botoșani, Teatrul Mihai Eminescu, Parcul Mihai Eminescu și Colegiul Național Mihai Eminescu

 

Strofele din Luceafărul pe plăci din beton

 

În cadrul aceluiași proiect se propune amplasarea a 100 de bucăți de plăci din piatră naturală pe care vor fi inscripționate cele 98 de strofe ale poeziei „Luceafărul”. Pe placa cu numărul 99 se vor inscripționa date despre această capodoperă iar pe cea cu numărul 100 informații despre poetul nepereche.

Aceste plăci vor fi încadrate în traseul prezentat mai sus, prima fiind amplasată în Centrul Istoric, iar ultima în fața Colegiului Mihai Eminescu.

 

Totemuri de tot felul 

 

De asemenea, în cadrul proiectului urmează să fie amplasate și totemuri de prezentare sau digitale, la cea de-a doua categorie pe două fețe opuse vor fi două monitoare pentru prezentare de informații. Șapte totemuri pentru semnalizarea aleilor din Parcul Mihai Eminescu vor prezenta harta întregului parc, cu evidențierea aleii pe care sunt amplasate.

 

 

Numele orașului în Centrul Istoric

 

Un alt obiectiv spectaculos va fi amplasat în Centrul Istoric, respectiv numele municipiului. Inscripția va fi realizată din litere vulometrice luminoase de 100x100 cm fiecare, cu o înălțime de 2 metri și o lungime a întregului ansamblu de aproape 10 metri.

Structura va fi metalică, cu fundație din beton, cu închideri de plexiglas, iar iluminarea lor poate fi asigurată cu neoane, tunuri spectrale sau LED-uri. Pe aceeași structură, în partea dreaptă jos, se va amplasa și denumirea prescurtată a proiectului ”Eminescu – o cultură, o rută”.

 

 

Statui în Parcul Mihai Eminescu

 

Se propune construirea unui grup statuar, pe platforma din zona foișorului de pe movilă unde va fi amplasată statuia lui Mihai Eminescu stând pe o bancă. Această poziție a statuii oferă oportunitatea vizitatorilor să se fotografieze alături de poet, pe bancă.

În zona lacului din parc va fi amplasat grupul statuar alcătuit din Mihai Eminescu și Veronica Micle stând în picioare. Statuile vor fi realizate din bronz și vor fi ancorate în platforme betonate prevăzute cu corpuri de iluminat de jos în sus, pentru a le pune în evidență și pe timp de noapte.

 

Centru multimedia

 

Ordinul de începere a lucrărilor din proiect a fost dat cu amenajarea unui centru de conferințe multimedia care va fi amenajat în Clădirea de Sticlă din Centrul Vechi și va fi dotat cu:

 

  • Masa prezidiu
  • 56 de scaune cadru aluminiu, spatarul si sezutul din burete si stofa
  • Mobilier si echipamente de birou
  • Camere video
  • Internet wireless
  • Sistem de traducere simultana
  • Smart TV
  • Unitate de monitorizare LCD

 

Valoarea totală a proiectului este de 1.620.625 euro din care Primăria accesează 730.880 de euro, iar restul partenerii din proiect.

Lucrările urmează să fie finalizate în noiembrie anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Stradă cu dublu sens și pasarelă pentru pietoni și bicicliști, planurile primarului pentru accesul la Cornișa după blocajele de la festival

 

Concurență serioasă pentru Primărie, o patroană cu afacere „dulce” vrea să cumpere fostul Cinema Luceafărul, dispute în plenul municipal - FOTOGALERIE
Pentru a doua oară consecutiv în ședință ordinară, pe ordinea de zi a plenului municipal a fost introdus proiectul de hotărâre privitor la preluarea, de către Primărie, a fostului cinematograf Luceafărul.
Se cere suspendarea din PSD a tânărului cercetat penal de DNA pentru șantaj la firme private
Cariera politică a tânărului social democrat pare să fie în impas la doar câțiva ani de când și-a început ascensiunea accelerată pe diverse posturi de conducere.
Visul AUR sfărâmat într-un an: Liderul botoșănean care demisionează misterios – Am avut o discuție cu mine însumi / Plec demn, cu capul sus, nu dat afară
Un an au durat planurile politice de viitor, credința în „marea schimbare” promisă de partid, lupta pentru mărirea electoratului și alte lucruri ce țin de activitatea unui președinte de filialală municipală.
Fum, flăcări, fete, motoare turate la maxim și senzații mai ceva ca-n filme, la demonstrația de drift din centrul orașului – VIDEO & GALERIE FOTO
Anvelope încinse, mult fum și un permanent scârțâit s-au putut vedea, simți și auzi astăzi în parcarea fostului magazin Botoșani, acolo unde Asociația Procar Racing a organizat o demonstrație de drift.
Spitalul „Mavromati” caută să angajeze casă de avocatură în procesul pentru cazul Alexandrei Ivanov
Familia Alexandrei Ivanov a solicitat ca Spitalul Județean „Mavromati” să fie constituit în dosar ca parte responsabilă civilmente.
Alegeri la Colegiul Medicilor pentru Comisia de Disciplină: 11 cunoscuți medici de la Botoșani au intrat în cursă – LISTA
Colegiul Medicilor Botoșani organizează în aceste zile alegeri pentru Comisia de Disciplină.
Un director de instituție s-a pensionat, dar nu se dă dus de pe scaunul de șef: Eram cu inima îndoită/ Nu mă interesează latura financiară
Un șef de instituție de la Botoșani și-a depus dosarul de pensie la începutul lunii septembrie a anului 2023. Și a decis să mai rămână încă 12 luni în instituția unde lucrează de peste trei decenii.
MIRACOL la Iași - Copilul aruncat pe geam a ieșit din comă: Acest copil ne-a demonstrat că există speranțăVIDEO
Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași au reușit să producă un miracol în cazul băiețelului de 3 ani care a fost aruncat pe geam de propria mamă.
Doi pompieri au căzut din picioare la evenimentul organizat la Săveni – VIDEO&FOTO
O parte dintre militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani au participat la evenimentele organizate de Ziua Pompierilor după ce au ieșit din turele de lucru.
Botoșăneancă internată PATRU luni la „Mavromati” după ce familia „a abandonat-o” în spital: Sumă RECORD cheltuită cu spitalizarea
Pacienta a stat internată pe două secții de la Spitalul Județean „Mavromati” și anume Anestezie și Terapie Intensivă, respectiv Medicală II.
Pompierii și-au sărbătorit ziua în cadru inedit cu oficialități și public extrem de numeros – VIDEO & GALERIE FOTO
La 175 de ani de serviciu în slujba comunității, pompierii de pretutindeni sărbătoresc astăzi, 13 septembrie 2023.La Botoșani evenimentul din acest an a avut un aspect aparte.
Ideea ingenioasă a unui director de la Botoșani: I-a adus pe Mickey și Minnie să conducă elevii la clase – VIDEO&FOTO
O festivitate de deschidere de an școlar care a ieșit din tiparele obișnuite, din punctul de vedere al organizării acestor evenimente în anii care s-au scurs de la Revoluție.
Colegiul „Laurian”, deschidere de an școlar cu oficialități și un afacerist de succes: Nimic să nu ne umbrească chipul FOTO & VIDEO
Festivitatea la Colegiul Național „AT Laurian” a început puțin după ora 9:00, după formatul clasic.
Doi directori PNL de spital și un stareț propuși cetățeni de onoare într-o comună de la capătul județului
Ceremonia de înmânare a diplomelor de cetățean de onoare are loc în aceste momente pe scena pe care este în plină desfășurare „Festivalul Omeniei”, aflat la ediția a XVI-a.
Pacienții botoșăneni pentru care NU există locuri în spitale și care plătesc cu VIAȚA
Numărul botoșănenilor care și-au pierdut viața pentru că nu a existat un pat liber într-un spital de specialitate nu este unul extrem de ridicat.Însă acești oameni ar fi avut probabil o șansă la viață dacă problema care persistă la nivel național de decenii întregi ar fi fost rezolvată de guvernanți.
Salariilor directorilor de școli ar putea crește, lider sindical de la Botoșani: Nu a fost stabilit un termen
Liderii sindicatelor din Educație au avut luni, 4 septembrie 2023, o întâlnire la Guvernul României.
ALERTĂ la Botoșani cu boala „copilăriei”: Părinții REFUZĂ vaccinarea, decizie luată de DSP cu „ecouri” de la minister
La nivelul județului Botoșani a fost declanșată o campanie de informare în rândul părinților pentru a fi convinși să-și vaccineze copiii.
Ultimele clipe ale Alexandrei pe patul de spital - MĂRTURIA tulburătoare a medicului care a încercat să o readucă în simțiri - VIDEO
La ora 7:05 Alexandra a trimis ultimul mesaj. Îi era adresat mamei sale căreia i-a spus: „nu am aer”. Aceste cuvinte au devenit simbolul suferinței unei mulțimi de oameni care au rezonat cu durerea familiei și s-au revoltat în fața unui sistem care, pe alocuri, suferă grav.
Copiii Alexandrei plimbați pe rând cu mașina prin oraș, pentru a putea adormi fără mama lor – VIDEO
Primele declarații familiei Alexandrei au fost făcute luni, 29 august 2029 când au avut loc audierile la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Avocata din Iași angajată de familia Alexandrei a făcut DEZVĂLUIRI după prima zi de audieri: Vor fi chemate multe persoane, inclusiv medici și asistenți
Audierile familiei care au avut loc în cursul zilei de marți, 29 august 2023, la 11 zile de la moartea Alexandrei au durat nu mai puțin de opt ore.
SA tocam banii publici. Alte comisioane pentru eroii din primarie.
29 aprilie 2023, 19:53
Don primar, dacă tot avem bani de ”totemuri” și cosmeticale prin parcuri, mai bine am face canalizarea de sub străzi care, e adevărat, nu se vede, dar din pricina ei se inundă străzile la fiecare ploaie; mai bine am îngropa pădurea de cabluri de pe stâlpii din stradă și, eventual, sub ”zebrele” de la zisa ”Casă a cărții” (ce amintiri frumoase avem!), am face un pasaj subteran cu scări rulante că trecerea aia de pietoni, pe bucăți, e de comă. Hai să facem și lucrări de anvergură și nu numai de fușăraie... Asta, dacă tot avem bani... de cosmeticale!
29 aprilie 2023, 10:22
Foarte frumos!
28 aprilie 2023, 17:38
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Putem constitui o comisie prin ordin de prefect în care invităm Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară, Serviciul de Metrologie și ne putem stabili un targhet, o zonă de activitate și putem face un control ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9744 lei
USD
Dolarul SUA
4.7191 lei
CHF
Francul elveţian
5.1701 lei
GBP
Lira sterlină
5.7415 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1518 lei
XAU
Gramul de aur
278.1602 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2569 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2848 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0182 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4671 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.4 o C
Dorohoi
19.5 o C
Bucecea
18.7 o C
Darabani
19.7 o C
Saveni
19.9 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.