Top News
Fostul subprefect, gata de angajare la Registrul Agricol dintr-o comună

Surpriză la un concurs public pentru ocuparea unui post în schema de personal a unei primării comunale. Singurul candidat înscris și cu șanse mari de promovare este un fost subprefect care de câțiva ani își administrează propria afacere.

Concurs cu unic candidat

 

Mai exact, este un post de consilier, clasa I, grad profesional superior, în cadrul Compartimentului Registrul Agricol la Primăria Răchiți.

 

La concurs s-a înscris Daniel Moruzi, fostul subprefect al județului Botoșani din anul 2010, în mandatul în care prefect a fost Cristian Roman.

 

Daniel Moruzi a fost învestit în ianuarie 2010 în această funcție, fiind susținut pe atunci de UNPR și a demisionat în luna noiembrie a aceluiași an. Venise de pe un post de comisar la Garda Financiară. Ulterior a mai lucrat la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, iar apoi s-a ocupat de afacerea familiei, coordonând partea de patiserie-cofetărie din cadrul companiei.

 

 

Deși decizia de a reveni în administrația publică pare să fie una surprinzătoare, Daniel Moruzi susține că în această perioadă cu restricții epidemiologice încasările i-au scăzut la 10% și în acest interval a fost nevoit să trimită în șomaj tehnic aproape tot personalul.

 

„Este o situație de criză și business-ul îmi este foarte afectat, am găsit un post liber și am promovat concursul”,

Daniel Moruzi, administrator.

 

El a fost singurul candidat la examenul pentru postul de consilier la Registrul Agricol, fiind declarat admis la probele de evaluare a dosarului și la cea scrisă, care a avut loc în data de 29 aprilie 2020 și la care a adunat 60 de puncte.

 

Interviul a fost programat pentru data de 5 mai 2020 de la ora 9:00, însă rezultatul concursului nu era deocamdată publicat pe site-ul instituției până în după amiaza zilei de 6 mai 2020.

 

Primarul Florin Bulgaru nu știe cine este Daniel Moruzi

 

Primarul comunei Răchiți știa că are loc un concurs la Primărie, știa și de faptul că există un candidat, însă numele său nu i-a spus nimic.

 

„Știu că a luat cineva concursul…”,

A spus în primă fază primarul Florin Bulgaru

 

    -  E fostul subprefect de la Botoșani…

 

„Da? Uite ce bine, înseamnă că Primăria Răchiți este plină de personalități. Foarte frumos, nu m-am uitat peste dosar, este o comisie, nu m-am uitat eu, nu e problema mea. Știu familia Moruzi, știu că au ceva pe panificație, dar nu m-am uitat. Este o comisie care se ocupă, pe mine nu m-a interesat niciodată. Pe mine mă interesează să fie un profesionist, nu neapărat numele, nu e problemă de nume”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

La Registrul Agricol de la Primăria Răchiți sunt două posturi, dintre care unul vacantat prin pensionarea fostului titular. Primarul spunea că avea nevoie aici de o persoană cu studii economice.

 

Iar Daniel Moruzi are la bază studii economice.

 

„Activitatea de la Registrul Agricol este foarte legată de operatorul ROL de la Taxe și Impozite, cel care calculează impozitele, care face tabelul nominal cu toate impozitele, cu indexările. Chiar este nevoie, mai ales că noi la Registrul Agricol, știți că cetățenii nu pot să-și pună acele declarații la APIA decât online, e foarte dificil la unii cetățeni în vârstă care nu știu calculatorul și nu au internet”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

„Habar nu am eu, îmi văd de banca mea”

 

Nici viceprimarul comunei, care este însă tot membru PNL, ca și primarul, nu știa mai multe detalii despre acest concurs și mai ales despre faptul că va fi coleg cu un fost suprefect.

 

„Habar nu am, eu am alte atribuțiuni date prin dispoziția primarului. Cel puțin, chiar nu mă interesează de nici un concurs, nu am făcut parte din comisie, nu urmăresc lucrurile astea, nu am cum să vă ajut cu lucrurile astea. Nu mă ocup de resurse umane și nu am treabă cu chestiile astea. Eu îmi văd de banca mea”,

Răducu Ionel Suster, viceprimarul comunei Răchiți

 

Primarul Florin Bulgaru susține că acest post de la Registrul Agricol a fost scos de mai multe ori la concurs și abia acum a fost ocupat de un candidat.

 

loading...
EXCLUSIV: Ex-subprefectul Moruzi şi comisarii concediaţi revin la Gardă
EXCLUSIV : Ex-subprefectul Moruzi, tras 6 luni în piept la Prefectură

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Coronavirus la APIA! Un funcționar a fost depistat pozitiv, toți colegii lui trimiși la izolare
Noul virus chinezesc continuă să dea bătăi de cap. Un funcționar din cadrul unei importante instituții publice de la Botoșani a contactat această boală.
Mai puțin de 100 de botoșăneni cu COVID internați la Mavromati! Un alt spital se redeschide pentru toți pacienții
Încă din luna martie sistemul de sănătate a fost dat peste cap de pandemia de COVID. După luni de zile, situația în spitalele din Botoșani pare să-și reintre ușor în normalitate.
SIDA pisicilor, boala care îți dă fiori dacă nu știi nimic despre ea: Sunt foarte multe cazuri în BotoșaniFOTO
Chiar dacă trăiesc cel mai aproape de om, știm prea puține despre ele. Cum ar fi, de pildă, că au boli la fel de grave ca noi, de la leucemie, artrită, boli de inimă, cancer și diabet, la SIDA sau tuberculoză.
Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
inpuff.ro
Loading...
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Loading...
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Copchillll cuminte îl place munca.. de asta pleacă la stat. Jeguri , cei fără relatiiiiii ce facccc.
9 mai 2020, 16:46
Oricum nu i place munca la acest baiat..stat, privat nu prea știe mai nimic ..
9 mai 2020, 16:39
Tovarasa Gabriela de ce cenzurati comentariile?...
7 mai 2020, 10:00
dom primar a uitat de faina care i s-a adus de catre viitorul angajat si a distribuit- o prin sat......mari probleme cu memoria
7 mai 2020, 09:43
Primarul Bulgaru cu fratelu lui de la APIA au achizitionat 150 de hectare de teren de unde au acesti bani !!!! acum au angajat un lup paznic la oi !!! Alo DNA CE FACETI DORMITI.
6 mai 2020, 22:46
Da. Sigur te credem florinel,din greșeală omul lui mugurel o venit sa împărțiți pământul.cine urmează eugen turcanu sa faca cornisa la Rachiti?banditilor
6 mai 2020, 22:28
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
10 iulie 2020
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.