Top News
Gala la care s-a premiat pandemia văzută prin ochii celor mai mici elevi: Iubirea pentru școală și copii merge mai departe – VIDEO & GALERIE FOTO

Într-un an cu totul și cu totul special, Gala ”Angelica Gherman” organizată de Asociația B-Right Media a fost la rândul său una aparte. Și asta nu neapărat prin formatul online din 2020, ci prin faptul că premianții celei de-a opta ediții au fost în exclusivitate copii din ciclul primar.

Micii scriitori, premiați cu mijloace IT menite să le faciliteze învățământul la distanță


Aceștia au trebuit să își povestească propriile experiențe de învățământ online, iar un colectiv format din cadre didactice, reprezentanți ai Asociației B-Right Media și redactorul șef al ziarului Botoșăneanul le-au evaluat în funcții de mai multe criterii.


Printre altele, s-au punctat încadrarea în temă, modalitatea în care textul expune trăiri, sentimente și evenimente și folosirea unui vocabular adecvat nivelului de vârstă al copilului.


Au fost validate lucrările a 30 de elevi proveniți atât de la școli din municipiul Botoșani, cât și din județ, iar marele câștigător a fost desemnat Iosif Băltuță de la Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Flămânzi, acesta fiind recompensat cu un set format din tabletă, tastatură, stylus și mouse.


Locul al doilea aparține Ecaterinei Fegher de la aceeași unitate de învățământ, care a primit un smartphone, în timp ce pe poziția a treia s-a clasat Andrei Popescu de la Școala Gimnazială 10, răsplătit cu o imprimantă multifuncțională.


S-au acordat și trei mențiuni unor elevi de la Școala Gimnazială 1 Cristești, Școala 7 și Școala 13 și alte două premii speciale unor copii din Flămânzi și Trușești.

 

Mențiuni: Mascan Matei Iulian, Școala Gimnazială nr. 1 Cristești, Bârzoieș Horia Constantin, Școala nr.7 Botoșani, Dănilescu Dragoș, Școala nr. 13 Botoșani.


Premii speciale: Avădanei Maria Magdalena și Turiceanu Sara.

 


”Sunt foarte emoționată, ca în fiecare an. Nu îmi vine să cred că am ajuns la a opta ediție. Copii, voi nu știți despre mama mea, dar mama mea a fost învățătoare, așa cum aveți și voi învățătoare, timp de zeci de ani a lucrat împreună cu copiii și a scris și culegeri de Matematică și de Gramatică și mă emoționează în fiecare an organizarea acestui eveniment și mă bucură extraordinar de mult că anul acesta avem ocazia să premiem copii. Am premiat de-a lungul anilor și învățători, și elevi de liceu, dar anul acesta cred că este cea mai colorată ediție”,


Raluca Bălășcău, coordonator Gala ”Angelica Gherman”


Toate premiile fac parte din gama IT și sunt menite să ajute elevii în învățământul online.

 

Parteneriat cu Casa Corpului Didactic și Școala 13


Gala ”Angelica Gherman” a avut loc marți seară online cu implicarea Casei Corpului Didactic (CCD), prin directorului acestei instituții și responsabilul de proiecte, Isabella Cantemir.


”Personal, nu cred că se poate cinsti mai frumos și mai nobil memoria unui dascăl decât susținând educația și excelența în educație. Să nu uităm niciodată că și geniilor tot un dascăl le-a pus creionul în mână pentru prima dată. Așa că rolul educației devine evident (...). Sunt sigur că aprecierile dvs. vor avea un impact puternic asupra evoluției ulterioare a tinerilor premiați”,


Sorin Luca, director Casa Corpului Didactic Botoșani.


Ca și edițiile precedente și cea din acest an a avut loc și cu sprijinul Școlii 13, pe care Angelica Gherman a slujit-o cea mai mare parte a vieții sale.


”D-na Angelica Gherman este un model de dascăl care prin tot ceea ce a realizat a contribuit la formarea a numeroase generații de copii. În spatele fiecărui om, fericit, nefericit, bogat, sărac, celebru sau mai puțin celebru, a stat întotdeauna un dascăl, iar primul dascăl care explorează caracterul și sufletul unui elev este învățătorul”,


Mihaela Filip, director Școala 13.

 

”Această ediție face din nou legătura între cer și pământ”


Din comisia de evaluare a lucrărilor a făcut parte și Adriana Cojocariu, laureata galei din 2015, care a vorbit inclusiv în calitate de fostă colegă a Angelicăi Gherman.


”Amintirea ei rămâne cea de prietenă, de colegă, de profesionist și m-am gândit că anul acesta, fiind a opta ediție, d-na face o legătură. Așa cum cifra opt face legătura celor două cercuri, care înseamnă veșnicie, așa această ediție face din nou legătura între cer și pământ, între amintirea unui om care și-a dedicat toată viața școlii, copiilor, un om care nu s-a uitat niciodată la ceas, care nu a încetat niciodată să aplece urechea la ceea ce copiii doreau, o legătură între amintirea d-nei învățătoare Angelica Gherman și noi, cei de pe pământ, care am rămas să ducem mai departe ceea ce și-a dorit întotdeauna: iubirea pentru copii, profesionalismul, dedicația pentru școală și pentru educație”,


Adriana Cojocariu, învățătoare Școala 13.


Și pentru că veni vorba despre evaluatori, trebuie spus că nu puține au fost compunerile care i-au emoționat.


”Au fost unele amuzante, dar și altele care m-au întristat și am realizat atunci ce presiune uriașă este pe umerii voștri și am realizat cum este școala online văzută prin ochii voștri, ai copiilor. Dincolo de ceea ce vedem noi la televizor, de ceea ce ne explică specialiștii în lupta cu această criză sanitară, probabil că voi ați expus la modul cel mai sincer ce înseamnă pentru noi toți presiunea psihică pe care o exercită acest virus. Vă felicit pe toți pentru toate compunerile scrise, nu mă așteptam să aibă acest impact asupra mea, fiecare ați fost bun, chiar dacă nu vă regăsiți printre câștigători”,


Gabriela Erdic, redactor șef Botoșăneanul.


Lucrările vor putea fi citite de toți botoșănenii, urmând a fi publicate în ziarul Botoșăneanul.

 

Până atunci însă, fiindcă tot îl așteptau pe Moș Crăciun, miercuri la amiază copiii și-au ridicat premiile de la sediul asociației.

 

În memoria ei se face gala


Revenind la Angelica Gherman, cea căreia îi este închinată gala care îi poartă numele, deși o scriem an de an, într-o vreme în care semianalfabeții și semidocții iau fața veritabilelor valori, simțim nevoie să reamintim și în 2020 că... A scris 23 de cărți școlare, toate apărute la edituri din București cu un tiraj însumat ce trece de 300.000 de exemplare. A avut 37 de ani la catedră, a fost a două mamă și uneori chiar cea dintâi pentru sute de elevi, a fost declarată ”Educatorul deceniului” și a primit diploma ”Gheorghe Lazăr – clasa I”.

 

loading...
Dublă sărbătoare la Casa Corpului Didactic! Camera de stimulare a creativității a fost inaugurată – FOTO&VIDEO
Cea mai promițătoare elevă viitor cadru didactic, premiată într-o gală de suflet: Unim cerul cu pământul VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU COPII

download from google play download from apple store
Val de avarii la rețeaua de apă: 11 dintre ele sunt cel puțin de două luni LISTA
Activitatea de iarnă a societății de salubrizare a orașului este amplificată de numeroasele avarii de la rețeaua de apă și canalizare gestionată de SC Nova Apaserv SA. Sau cel puțin asta susține conducerea companiei municipalității.
Nechifor și plecarea din funcția de prefect: Încă se negociază / Funcția de prefect nu este pe viață
Primul reprezentant al Guvernului în județ așteaptă încă rezultatul negocierilor purtate la nivel central de PNL, USR-PLUS și UDMR pentru a afla dacă mai rămâne sau nu în funcție.
Director de 37 de ani la Direcția de Taxe și Impozite Locale – FOTO
Persoană nouă cooptată în echipa de conducere a Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) a Primăriei municipiului Botoșani.
Primarul a ieșit în oraș să strângă oamenii străzii și să îi ducă la căldură, însă ei nu prea vor fiindcă... ”alea sunt condiții?”VIDEO & GALERIE FOTO
Edilul șef se află la această oră în oraș, în căutarea persoanelor fără adăpost, pentru a le scăpa de ger. Cosmin Andrei nu este singur, ci alături de reprezentanți ai Poliției Locale, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și Asociației HAPPY.
Finalul Zilelor Eminescu la Botoșani: Discursuri în ger, Eminescu în proiecții luminoase și un cetățean supărat că nu știe ce înseamnă online pe ”americănește” – GALERIE FOTO&VIDEO
Momentul care a încheiat ediția 2021 a Zilelor Eminescu, precum și manifestările dedicate Zilei Naționale a Culturii, s-a consumat la Muzeul Județean.
Protest cu portavoce și pancarte, botoșănean urcat pe chioșc, zona înțesată de Poliție și jandarmi – FOTO&VIDEO
Un bărbat din municipiu protestează în aceste momente lângă o intersecție de pe strada Tudor Vladimirescu.
Hotărâre la Suceava: Funcția de primar al municipiului Botoșani s-a jucat la Curtea de Apel
Cosmin Andrei rămâne în continuare primarul municipiului Botoșani după ce, indirect, Curtea de Apel Suceava a menținut practic rezultatele alegerilor locale din 26 septembrie 2020.
Poliția trimisă la trei spălătorii care au inundat o stradă! Aveau branșamente ILEGALE: Este un fenomen, de cine sunt făcute și cum...
Deși nu plouase deloc, strada Ocolitor Pacea a oferit imaginea unui lac la jumătatea lunii decembrie, apa de pe carosabil fiind cu spumă și alte substanțe rezultate din activități de spălare a mașinilor sau covoarelor.
LUNA PROTESTELOR la Botoșani: Alți angajați se pregătesc să iasă în stradă săptămâna aceasta
Luna ianuarie a acestui an pare să fie dedicată acțiunilor de protest. După pichetarea polițiștilor de săptămâna trecută, zilele acestea alți angajați ies în stradă.
Loading...
ULTIMĂ ORĂ: Două mașini avariate pe Calea Națională din cauza unui șofer neatent - FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară pe Calea Națională. 
Tânăr în stare gravă după un accident cumplit la 180 de kilometri la oră - FOTOGALERIE
Un accident cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp, traficul în zonă fiind blocat.
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul
”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.
EXCLUSIV: Mihaela Huncă a devenit director, preia șefia unei instituții din educație
La mai puțin de o lună de la terminarea mandatului de parlamentar, Mihaela Huncă și-a găsit un nou job în educație. Profesor de matematică, fosta deputată nu se va întoarce la catedră.
Vulpile dau atacul la Parcul Cornișa, au sărit la câinele unui vizitator - VIDEO
Din cauza pandemiei care a înghețat viața socială și profesională în decursul anului trecut, mai ales în lunile în care România s-a aflat în starea de urgență, unele efecte se resimt în prezent.
Loading...
LA MULȚI ANI: Maica din Agaftonul eminescian, care în vremea ”decrețeilor” a botezat 2.000 de prunci, împlinește astăzi 90 de ani
S-a ivit pe lume în zi sfântă, când creștinătatea îl prăznuiește pe Înaintemergătorul și Botezătorul. Astăzi, maica Epistimia împlinește 90 de ani.
Pensionare de top la o instituție, directorul de la înființare a plecat acasă
Primul director pe care l-a avut la Botoșani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a părăsit instituția.
Locul din Botoșani în care riști să te îneci în noroi: Dezbrăcarea și la înot - GALERIE FOTO
Deși suntem în anul 2021 unii botoșăneni sunt nevoiți ”să înoate” zilnic prin noroaie. Din cauza precipitațiilor, unele drumuri neasfaltate din județul Botoșani au ajuns să arate deplorabil.
Prefectul părăsit de o consilieră, a ales politica și... o altă instituție
Unul dintre consilierii din cancelaria prefectului Dan Nechifor a renunțat la funcție.
EXCLUSIV! Demisie în Parlamentul României, un deputat din Botoșani a renunțat la mandatul de parlamentar
Zvonurile apărute înainte de Anul Nou privitoare la demisia unui parlamentar ales la scrutinul din 6 decembrie au prins contur astăzi.
Zece comune din Botoșani FĂRĂ niciun caz de COVID, o singură localitate are rata de peste 3 la mie
După trei luni critice în care numărul cazurilor a fost ridicat, situația s-a îmbunătățit chiar la început de an. Astfel că astăzi s-au deschis în sfârșit restaurantele în municipiul reședință de județ întrucât rata de infectare a scăzut sub 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
"Din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiază și de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au și alocațiile pentru copii, au și ajutorul pentru încălzire. Am făcut o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8740 lei
USD
Dolarul SUA
4.0034 lei
CHF
Francul elveţian
4.5255 lei
GBP
Lira sterlină
5.4696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8612 lei
XAU
Gramul de aur
238.5807 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2300 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3656 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0904 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1524 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.5 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
1.3 o C
Darabani
0.2 o C
Saveni
0.5 o C
Ştefăneşti
5.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.