Top News
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO

Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.

Garduri uriașe în magazine 

 

Kaufland este cel care a implementat măsura, la Botoșani fiind observate garduri metalice în ambele unități, atât cea de pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieșirea din oraș spre Iași cât și la cea din zona Gării.

 

Practic, în hipermarket s-au creat două culoare de acces, unul pentru persoanele vaccinate și celălalt pentru nevaccinați.

 

Prima categorie are acces la toate standurile din interior, în timp ce botoșănenilor care nu au fost imunizați li se interzice accesul la galeria de magazine.

 

De altfel, la magazinul din apropieera gării există și afișaj clar în acest sens.

 

 

„Au găsit un motiv de a umili românii”

 

Imaginile cu gardurile sunt virale pe rețelele sociale, printre utilizatorii din Botoșani.

 

„Nu credeam că voi vedea și la Botoșani asemenea fotografii... Prima oară când le-am văzut într-o postare a unui om serios, am zis că unii au găsit un motiv de a umili românii. Din păcate, același supermarket a «recidivat» amintind tuturor că segregarea medicală e în plin avânt, că sclavagismul a fost doar adormit și că nazismul nu mai e o amintire dureroasă.

 

Am ieșit de acolo în lacrimi, simțind că mă sufoc și mergând alene spre autobuz m-am gândit că  „modelul” acesta ar putea fi preluat de instituțiile culturale, hoteliere și restaurante pe principiul «zile cu soț» și «zile fără soț». Spectacolele/filmele din zilele cu soț să fie destinate vaccinaților, celelalte nevaccinaților. La fel și în cazul restaurantelor. Cu hotelurile ar fi o problemă, acolo ar trebui marcate pe site-urile de profil rezervările cu roșu cele pentru nevaccinați, cu verde pentru vaccinați. Ar fi profitabil pentru toată lumea, ar înlătura senzația de discriminare-segregare și am trăi cu impresia că nu ne este lezată demnitatea. În plus, am putea face schimb de viruși în mod echitabil”,

și-a povestit experiența o botoșăneancă

 

Decizia pare să aparțină exclusiv reprezentanților hipermarketului, fără să fie trasată sau avizată de autoritățile sanitare.

 

„Am văzut că la nivel național s-a luat această măsură pentru a nu se mai cere certificatul verde. DSP nu a trasat o asemenea măsură, este decizia lor la nivel de București”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani

 

La nivel național, tot mai multe persoane solicită să se facă front comun și să fie sesizate instituții ale statului, printre care și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC). La Botoșani nu a fost depusă vreo reclamație privitoare la acest lanț de magazine.

 

„Nu avem nicio sesizare și nu cred că găsim în legislația noastră o încălcare a drepturilor consumatorilor, vaccinați sau nevaccinați pentru noi toți sunt consumatori”,

Mirel Rogalschi, comisar șef adjunct CJPC

 

Sesizare la Ambasada Germaniei 

 

La rândul său, Asociația Pro Consumatori (APC) vorbește despre Zidul Berlinului în prezentarea gardurilor metalice din magazinele Kaufland și susține că a sesizat Ambasada Germaniei cu privire la această situație.

 

„Asociaţia Pro Consumatori (APC) a luat act cu îngrijorare de instalarea unor garduri metalice în incinta magazinelor Kaufland, care nu este o măsură necesară în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălţime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinaţi, doar ca măsură de prevenţie în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă şi ofensatoare la adresa consumatorilor”.

Celălalt hipermarket din municipiu nu a apelat la o astfel de măsură. 

 

loading...
Rapel drive-thru în parcarea Kaufland pentru botoșănenii care s-au vaccinat la mijlocul lunii mai
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Șefi de la București vin la Botoșani pentru magistrala uriașă care duce gaz în nordul județului
Discuțiile pentru demararea acestei ample investiții au fost reluate în primăvară când unul dintre șefii de la Județ și un primar de oraș s-au deplasat la București.Scopul acestor demersuri este de construire a unei magistrale care să furnizeze gaze naturale pentru zeci de mii de botoșăneni din nordul județului.
Post „greu” de la o instituție din Botoșani, scos la concurs la București, funcția s-a vacantat prin deces
Anunțul de concurs a fost anunțat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și vizează o funcție de conducere pentru una dintre cele mai importante instituții ale Botoșaniului.
Loading...
Blocuri noi în Centrul Vechi: doi oameni de afaceri din Botoșani negociază o investiție imobiliară de anvergură - FOTOGALERIE
Investiția din zona istorică a municipiului Botoșani, acolo unde s-a dărâmat fosta fabrică de confecții Rapsodia pentru ridicarea unui supermarket Lidl, ar putea fi urmată de o alta, tot imobiliară. De această dată însă nu ar mai fi vorba de un centru comercial, ci de blocuri de locuințe.
Se eliberează spitalele după scăderea de cazuri, doar Terapia Intensivă plină: Avem și mai puțini vaccinați pe zi
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani este din ce în ce mai bună fiind înregistrată o scădere a cazurilor în ultimele două săptămâni. În aceste condiții secțiile spitalelor nu mai sunt ocupate la capacitate maximă. În același timp însă scade și numărul vaccinaților.
Unitățile de învățământ din Botoșani cu cele mai mari rate de vaccinare, doar una este din mediul rural – CLASAMENTUL
În 85 de școli din județul Botoșani rata de vaccinare este peste 60%. Ceea ce înseamnă că începând de luni, elevii din aceste unități de învățământ vor face orele fizic.
Proiect de 1 milion de euro depus de Primăria Botoșani pentru iluminat inteligent în municipiu
Consilierii locali au fost convocați vineri de urgență pentru a vota un proiect care își urmează cursul către Ministerul Mediului de la București.La Agenția Fondului de Mediu (AFM), mai concret, pentru accesarea unei importante sume de bani pentru modernizarea iluminatului public din municipiu.
Președinte nou la Tineretul Liberal: a plecat fermierul, a venit antreprenorul
În cadrul ședinței Biroului Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani, care s-a desfășurat vineri la sediul din strada Teatrului, a avut loc o schimbare și pentru o funcție de președinte.
Loading...
Film cu elevul-erou pentru a marca la Botoșani Ziua Armenilor: A fost pentru mine un pic înfricoșător / Era instituția în care învățasem eu GALERIE FOTO
Un film cu un puternic impact emoțional. Este povestea adevărată - și prea puțin știută - a unui erou botoșănean care, deocamdată, are din partea orașului său doar o plăcuță comemorativă ce amintește de curajul unui elev care a luptat de unul singur cu Securitatea comunistă.
Anchetă eveniment: Accidentul de la Huțani, cea mai mare tragedie rutieră din istoria României – VIDEO
La peste patru decenii de la cea mai mare tragedie rutieră din istoria României, Botoșăneanul readuce în atenția publică teribilul accident care a avut loc în fatidica zi de 29 iunie 1980 în localitatea Huțani, pe unul dintre cele „7 poduri”.
Consilier județean PSD propus inspector & președinte de partid numit director de liceu – LISTA noilor inspectori & directori
În aceeași ședință a consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) la care s-au încetat detașările pentru trei inspectori și șase directori, s-a procedat și la numirile unor înlocuitori.
Dorohoianul străzii găsit luni decedat în parc, trecut azi pe lista morților de grupul guvernamental controlat de Arafat
În cursul zilei de luni, autoritățile botoșănene au raportat că o femeie de 28 de ani, din Săveni, a murit, aceasta prezentându-se prea târziu la spital.
Crește numărul vaccinaților la Botoșani, preoții ar fi lăsat-o mai moale cu discursurile antivacciniste în Biserică: Se abțin total de la comentarii
Numărul persoanelor vaccinate la nivelul județului Botoșani crește de la o zi la alta. Până acum 85.722 de persoane sunt imunizate cu schema completă. 
Seară magică la Botoșani, vioara lui Alexandru Tomescu i-a făcut pe melomani să își țină respirația: Se va vorbi multă vreme de acum încolo, va fi un concert de referințăGALERIE FOTO&VIDEO
O seară memorabilă. Un reper pentru concertele viitoare, un public de calitate.
Exces de zel la managerii nostri mioritici de la Buc. (A se citi Miticii)
acum 2 zile, 06:38
O minoritate pestritza, fara educatie ,tematoare si incremenita ,fara puterea de a reactiona si a fi flexibil. Pe de alta parte asta ni s-a cerut de-a lungul istoriei ,sa ne impotrivim , ca sa putem rezista. Oamenii din reflex aplica ce au invatat stramosii in secole.
acum 2 zile, 01:25
Câtă prostie în aşa zisul cap al unora! Adică o bucată de cârpă la gură, un gard să nu treacă găinele, izolete şi alte tâmpenii de retardaţi mintali te apără de virus! Am văzut un reportaj din Madrid, prostovanii de "conducători" spanioli au decretat că spaniolii nu mai au voie să iasă din casă decât cu masca la gură. Populaţia s-a conformat şi a ieşit cu masca la gură dar în pielea goală. La aşa prostovani aşa răspuns!
acum 2 zile, 00:46
Sa vedeti ce o sa planga lumea cand moare cineva apropiat,mama,tata,sotie si mai nou copii.Atunci este de plans.A te vaccina este gratis.Plange lumea ca nu poate cumpara haine,telefoane,papuci.In toata lumea s au luat masuri similare si nu a plans nimeni,s au conformat.Vine valul 5 ,vedeti Germania,Austria,Grecia etc atunci o sa vedeti plansete.
24 noiembrie 2021, 22:02
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În programul de Guvernare am zis că în 120 de zile o să anunțăm calendarul pentru pensii. Nu mi-am permis să dau speranțe pe care nu pot să le îndeplinesc. Acei 200 de lei se vor acorda. Acel sprijin pentru pensiile mici, de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3869 lei
CHF
Francul elveţian
4.7398 lei
GBP
Lira sterlină
5.8407 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8469 lei
XAU
Gramul de aur
255.1246 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3444 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1289 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4377 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.6 o C
Dorohoi
12.7 o C
Bucecea
11.9 o C
Darabani
9.2 o C
Saveni
13.1 o C
Ştefăneşti
6.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.