Top News
George Simion a făcut show la Botoșani, pe un ger cumplit: Îmbrățișat de botoșănence, haos în trafic, nici picior de polițist în oraș - GALERIE FOTO&VIDEO

Duminică dimineață, Botoșani. Ger de crapă pietrele, nu și AUR-ul. Simpatizanți sau membri, oameni simpli, mulți dintre ei vârstnici veniți să își verse năduful, așteaptă în curtea Bisericii ”Sf. Vasile cel Mare” să se facă 11.00. Au ieșit din case pentru a-l aștepta pe George Simion, co-președinte AUR, pornit prin țară cu scopul declarat de a strânge semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis.

Oamenii bat nerăbdători din picioare, în încercarea de a mai păcăli gerul pătrunzător. Nerăbdarea dă pe dinafară când se aude că vor avea de așteptat mult mai mult. Mai sunt 15 minute până la 11.00 și George Simion nu este încă plecat din Dorohoi. ”Nu mai pot ține oamenii mult aici, în ger”, transmite o membră AUR către interlocutorul de la telefon.

 

Slujba se încheie, creștinii din biserică ies afară, unde îi așteaptă un vin cald, anafura și chiar o gustare mică. Simpatizanții AUR se lipesc și ei de aburul îmbietor al băuturii. Trec minutele, forfota se mai liniștește, lângă biserică mai rămân doar cei care îl așteaptă pe Simion. Rabdă gerul și se mai întrețin la o vorbă. Timizi, vârstnicii caută și ei să își spună necazul. ”Sunteți simpatizant, ați semnat pentru demiterea lui Iohannis?”, este prima întrebare cu care sunt întâmpinați. Dacă nu, iată pixul și tabelul. Dacă vreți să deveniți membru, musai cu buletinul!

 

 

 

”Ai oprit centrala?”

 

În biserică se adăpostesc vreo 10-15 oameni. Obișnuiți ai parohiei. ”Ai oprit centrala? Mergi iute de-o oprește”, spune îngrijorată o femeie. ”Microfoanele le-ai oprit? Că tot aud ce vorbim!”. Se discută despre toate cele, de la politică la facturi și iarna care mai ține. O fetiță aleargă spre mama ce purta în brațe un prunc și o întreabă cu îngrijorare: ”Auzi, ai plătit curentul?”. Priviri se întorc ca la o comandă, nimeni nu zâmbește…

 

Se nasc ad-hoc dezbateri politice. Simion președinte, domnule, altfel nu se mai poate! Nțțț, zice altul, nu vrea! Dar au vorbit așa: să fie Simion președinte la Camera Deputaților, că acolo de fac legile, iar la Senat să-l pună președinte pe Târziu! Și Călin Georgescu premier, altfel nu.

 

Se strâng semnături pentru demiterea președintelui Iohannis.

 

Minutele trec greu, dar frigul pare să mai lase din condiții. E trecut de 11.00. Difuzoarele se dezgheață în acorduri de muzică patriotică. Oamenii se organizează. Pâine și sare, musai și un strop de tărie, că doar pe gerul ăsta…

 

 

”Să fim cu toții ca degetele de la o mână uniți”

 

La 11.15 George Simion intră pe poarta bisericii. Toată lumea uită de ger, de așteptare. Liderul AUR intră în lăcașul de cult, unde este întâmpinat de preotul paroh. Nu e preotul Petru Chirvase, care este în izolare, dar George Simion îl amintește în câteva rânduri, mulțumindu-i pentru munca sa în slujba bisericii și a neamului românesc.

 

Se coboară la demisol, pentru o scurtă vizită la muzeul bisericii. George Simion face o demonstrație de cunoștințe, stârnind admirația celor de față.

 

”Iată o meliță pentru cânepă. Au distrus industria cânepii, cică de frica drogurilor... Iată un linguroi pentru urdit la stână, vase de ceramică, chimir din piele… Eu sunt tot moldovean, am bunicii din Vrancea. Părintele Chirvase, un om numai suflet și suflet pentru Dumnezeu și neamul românesc, a strâns aici o comoară de aur. Ce rău ne pare că nu a putut să ne întâmpine”, spune George Simion. 

 

Toată vizita e într-un ritm alert, cu vorbe prinse din zbor sau desprinse dintr-un discurs care uneori se vrea a fi serios, alteori provocator de bună dispoziție:

”Voi sunteți oameni valoroși în mișcarea AUR. Cea mai mare nădejde o am în botoșăneni! Mă înțeleg și cu senatorul, și cu deputatul, sunt oameni ascultători, fac treabă la Comisia de Buget și la Muncă. Nu cum mai sunt unii și alții pe aici supărați că voi votați cu AUR și vă numesc în fel și chip. Păi ce, pe cine să votați? Tot pe Flutur și pe Budăi?”.

 

 

Afară, rapid, o scurtă ședință foto. Simion organizează grupul, dă indicații, apoi oferă celor prezenți un scurt mesaj politic-motivațional:

”Atunci când poporul e unit el nu poate fi oprit. Să fim cu toții ca degetele de la o mână uniți și, împreună, să fim și pentru alte popoare exemplu de libertate și de apărare a credinței creștine”.

 

 

”Să vadă lumea că nu ne dă Putin bani”

 

Sub semnul AUR, zeci de oameni pornesc pe strada Marchian, către Cuza Vodă, apoi spre Piața Centrală. Opriri bruște, plecări la fel. Simion trece de pe trotuar în stradă, dă mâna cu trecătorii, dar și cu șoferii din trafic. Claxoane, strigăte, saluturi entuziaste sau huiduieli. Un show cum rar se vede la Botoșani, însă oamenii par să se simtă bine.

 

”Să mergem și la Budăi”, se aude din mulțime.

 

Botoșănencele îl opresc, îl strâng în brațe. ”Dar parcă nu sunteți cum credeam… Mă așteptam să fiți mai înalt”…

 

George Simion cumpără usturoi (să alunge ”dracii din Parlament”), struguri, nuci…

 

Un botoșănean îi oferă două cutii cu prăjituri. ”Să aveți pe autocar”, zice omul, motiv pentru George Simion să spună cu voce ridicată: ”Să vadă lumea că nu ne dă Putin bani, ne dau românii adevărați!”.

 

Se oprește la gemulețul chioșcurilor, intră în magazine, întinde mâna oricui, tânăr, bătrân…

 

 

Din urmă, ”Caravana AUR” vine cu pixul și cu tabelul pentru demiterea lui Klaus Iohannis.

 

Nerăbdare în mulțime: ”La Budăi nu mergem, să îi arătăm noi lui?”.

 

 

Oprire la Teatru și un cetățean nemulțumit

 

În fața Primăriei, un nou discurs rapid: ”Sunt la putere acum și au toate pârghiile necesare, dar iată cum arată Teatrul! Într-un oraș cum e Botoșaniul nu are voie să fie așa ceva în centrul orașului, lângă Consiliul Județean, lângă Consiliul Local”.

 

În colțul străzii Marchian, aproape de finalul marșului, un botoșănean îl oprește și îi spune în față lui Simion: Nici voi nu o să faceți nimic dacă ajungeți la putere!

 

Tonul vehement al cetățeanului nu îl descumpănește pe George Simion. Urcă în sus, spre Biserica Spitalului Mavromati, nu fără a coborî din nou pe carosabil. Nu îl sperie claxoanele sau nervii șoferilor. Îl încurajează saluturile celor care îl susțin. Culmea, prin haosul de pe șosea se strecoară și o mașină a Poliției Locale. Al cărei echipaj nu pare a fi deloc deranjat de ce se întâmplă.

 

 

De altfel, timp de aproape două ore, nici un echipaj de Jandarmi, Poliție, Poliție Locală nu și-a făcut apariția. Mergea vorba că, prin piață, ar fi fost zăriți niște polițiști. Pentru câteva secunde, zic oamenii. ”Fug ca dracul de tămâie”, se amuză susținătorii purtători de AUR.

 

 

Din nou în fața bisericii, un ultim discurs pentru simpatizanți înainte de plecarea la Flămânzi:

”Trebuie să avem grijă unii de alții, să ținem aproape și să facem dreptate pentru România. Să aveți încredere în voi, în forțele proprii. Nimic fără Dumnezeu. Vă iubesc! Aveți grijă de voi!”.

 

Un marș maraton prin municipiul Botoșani. Un spectacol politic într-o zi de iarnă geroasă.

 

Un singur botoșănean dezamăgit a rămas în urmă, cu vocea abia auzită: ”Dar la Budăi nu mai mergem?!?”

 

loading...
VIDEO Simion – AUR, primit cu pâine și sare la biserică: N-a existat așa ceva 32 de ani - FOTOGALERIE
ACUM: George Simion de la AUR așteptat în curtea unei biserici, preotul e izolat – FOTOGALERIE

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Primul om de afaceri care și-a anunțat candidatura la alegerile locale: Voi merge independent la ambele funcții VIDEO
Cu doi ani și patru luni înaintea alegerilor locale se profilează deja un candidat la Primăria și Consiliul Local Botoșani. Deși a fost membru PSD și apoi a făcut parte și din Partidul Pro România, cel mai probabil va intra din postura de independent în cursa de la municipiu.
Peste 18 milioane lei doar pentru un lot! Constructorii de pe drumul strategic ținuți pe șantier cu bani mai mulți: Am făcut eforturi supraomenești
Lucrările la drumul strategic avansează însă din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcții a fost nevoie din nou de votul consilierilor județeni pentru suplimentarea sumei necesară pentru finalizarea investiției. 
Anca Boldea, SFATURI despre cum trebuie să avem grijă de igiena noastră, în vacanță: Pe perna aia au dormit sute de persoaneVIDEO
Vacanțele, mult așteptatele momente de relaxare se pot transforma în unele cazuri, în episoade de coșmar.
Coșmar aproape de final: Șefii de la „Drumurile Naționale” anunță asfaltarea sectorului Flămânzi - Copălău – VIDEO
Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, căreia i se subordonează și Secția Drumuri Naționale Botoșani.
Ordin de sus pentru suspendarea lui Mihai Țurcanu din fruntea DSVSA, înlocuitor este și... nu prea
Ziua de vineri, 13 mai 2022, a fost probabil cea mai ghinionistă din toată viața șefului interimar de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). Vizat de infracțiuni de corupție, i s-a sigilat biroul și apoi a fost adus la serviciu de procurorii anticorupție.
De la matematică și istorie la ”palma adusă situației în care ne aflăm în învățământul românesc”: Este o crimă educaționalăGALERIE FOTO
Un eveniment cultural și deopotrivă științific a avut loc sâmbătă, în Aula Magna a Colegiului Național ”A. T. Laurian”, care a reunit numeroase personalități din Botoșani, dar și din țară și Republica Moldova.
O noapte de mai la muzeu: Botoșănenii au prins gustul vizitelor nocturne, deși o fac doar o dată pe an – GALERIE FOTO
O atmosferă de normalitate, într-un oraș care se pretinde a fi prin excelență cultural. Muzee forfotind de lume, de la prunci în brațele mamei până la bunici purtând cu aceeași eleganță umbrela sau cârja.
POVESTEA descinderilor la DSVSA: Mihai Țurcanu acuzat că ar fi forțat două angajate să favorizeze o firmă la o licitație
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 13 mai 2022, față de inculpatul Mihai Țurcanu, se anunță într-un comunicat de presă.
SURSE: Doi șefi din Inspectoratul Școlar schimbați din funcție, ministrul ar fi semnat ordinul
Inspectorii școlari generali adjuncți de la Botoșani ar fi fost deja schimbați prin ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.
Loading...
De la 19 ani la 7 și jumătate: Magistrații au admis apelul șoferului care a dat cu mașina peste un bărbat din Centrul Vechi - N-a mai vrut să-l omoare, l-a izbit fără să vrea
Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpatul Vasile Gologan, autorul accidentului care a avut loc pe 23 august 2017 în zona Luceafărul din Centrul Vechi și care a provocat ulterior mișcări de stradă. Magistrații botoșăneni au schimbat fundamental hotărârea Tribunalului Botoșani.
Scandal la ridicarea cu Poliția a unui BMW: Șoferul avea permisul suspendat, a făcut accident și a plecat mai departe – FOTOGALERIE
La câteva ore după producerea accidentului din bulevardul Mihai Eminescu, acolo unde un BMW a lovit un copil de șase ani, polițiștii botoșăneni au reușit să identifice automobilul.
Instituțiile de la Botoșani dau startul examenelor pentru angajările pe repede înainte din pandemie, puzderie de posturi în joc
În perioada pandemiei s-au făcut numeroase angajări fără concurs în spitale și în alte instituții aflate în prima linie precum Direcția de Sănătate Publică (DSP) sau Serviciul Județean de Ambulanță (SJA).
”Iona”, un spectacol fără gong la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani
Publicul intră în sală direct în ”Iona”, simte cu Iona, așteaptă cu Iona. Întunericul din sală îi cuprinde deopotrivă pe actor și pe spectator, de aceea și călătoria se face împreună, mai bine de 70 de minute, până la finalul cu aplauze.
Între vers și Dumnezeu, poetul de la strana bisericii: O mică rugăciune pentru odihna sufletului săuFOTO&VIDEO
”Sunt un ins obişnuit, poate puţin cam retras…”, spunea despre sine poetul care le-a cântat îngerilor, dar s-a prăbușit sub propria suferință.
Loading...
Fata doborâtă de o boală nemiloasă, cazul care l-a marcat pe omul ce a strâns milioane pentru cei grav bolnavi: Plângea pentru bolnavi și nevoiași și se ruga neîncetat, chiar dacă durerile erau greu de dus pentru un om - VIDEO
De peste un deceniu Vlad Plăcintă derulează campanii umanitare prin intermediul Asociației ”Salvează o Inimă”. A strâns astfel aproape 15 milioane de euro, bani care au schimbat destinele a sute de oameni.
Meci nebun pe Municipal! FC Botoșani pierde cu Dinamo, cinci goluri și o eliminare cum rar se poate vedea - VIDEO
FC Botoșani nu a reușit să învingă pe Dinamo într-un meci ce a contat pentru etapa a opta a din play-out.
Sute de elevi botoșăneni cu alocațiile tăiate după chiul masiv de la ore
La nivelul județului Botoșani sunt peste 5.800 de beneficiari ai alocației pentru susținerea familiei.
Ada Macovei aproape ”exmatriculată” de la Inspectoratul Școlar, adversarii politici și din sistem au făcut coadă să o „ajute”
Șefa educației botoșănene ar urma să fie schimbată din fruntea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) într-un viitor nu foarte îndepărtat.
PERIPEȚII periculoase! Un tânăr cu alcoolemie aproape de comă a distrus spațiul verde de la Cornișa – CE s-a găsit în mașină – FOTOGALERIE
1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat a indicat aparatul alcooltest și dublu în sânge după prelevarea probelor biologice, la spital.
A treia oară cu noroc: Maternitatea Botoșani are în sfârșit preot nou – la CÂT ajunge salariul
Concursul a fost finalizat în luna aprilie fiind înscris pentru acest post un singur candidat.
Ceva poze cu ,,parlamentarii,, de Botoșani, dorinel cosma, lucian feodorov, aveți sau nu, purtând drapelul țării ?i
24 ianuarie 2022, 15:17
Aducetiva aminte de Caragiale ,acest personaj inconjurat de oameni care n-au habar de doctrina politica doar cu gandul ca vor prinde pe viitor vreun loc in parlament al urmeaza peste tot ,apoi cei doi parlamentari identic cu presonajele lui Cralagiale . Romani nu va mai lasti pacaliti .
24 ianuarie 2022, 12:38
E clar! Prin aceasta actiune "curajoasa" a castigat 5% din electorat.De partea cealalta.... a pierdut 8% din electorat... toti cei care se simteau nereprezentati de clasa politica si au votat in semn de protest cu AUR nu vor mai vota la fel....Actuala clasa politica sa nu creada ca cei 8% se vor intoarce la matca si vor vota raul cel mai mic.... Nu. Vor vota la alegerile viitoare un alt partid, inventat din nimic...
24 ianuarie 2022, 09:06
Intrebarea de 10 puncte e urmatoarea: unde a fugit gospodina de la Cosula dinaintea lui Simion?
23 ianuarie 2022, 20:11
Dupa aceasta demonstratie de respect pentru lege, ordine si bun simt, chiar imi vine sa-l votez. Dar stai, ce am in cap? Oh, nu, creier !
23 ianuarie 2022, 19:31
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din  păcate, coaliţia militaro-socialistă aflată acum la guvernare, a avut grijă să construiască norme potrivit cărora politicienii care refuză să dea informaţii nu păţesc nimic. De aceea au această atitudine. Dar ne ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9457 lei
USD
Dolarul SUA
4.6170 lei
CHF
Francul elveţian
4.7889 lei
GBP
Lira sterlină
5.7676 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6243 lei
XAU
Gramul de aur
275.6983 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2868 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2651 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6059 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2008 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6646 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.0 o C
Dorohoi
18.4 o C
Bucecea
19.8 o C
Darabani
17.9 o C
Saveni
18.8 o C
Ştefăneşti
19.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.