Top News
Încă un om de afaceri reacționează după repartizarea tuturor banilor la handbal: Am rămas perplex / Nu poate să conducă Primăria cum conduce mașina

FC Botoșani nu este singurul club care a reacționat în urma deciziei comisiei de evaluare și selecționare a proiectelor sportive prin care întreaga sumă de 1 milion de lei prevăzută în buget a fost repartizată Asociației Club Sportiv Magnum.

Contestație admisă, zero lei bani primiți


Oficialii Clubului Sportiv Dante Botoșani împărtășesc în bună parte punctul de vedere al omologilor roș-alb-albaștri.


Formația patronată de omul de afaceri Victor Mihalachi a depus la Primăria Botoșani proiectul ”Botoșaniul - Izvor de sportivi de performanță” prin care a solicitat 218.922 de lei.


Inițial, proiectul a fost respins pe motiv că nu ar fi eligibil. Dante a depus contestație, care i-a fost admisă, astfel încât a intrat în faza de evaluare a ofertelor, unde a primit însă doar 48,4 puncte.


Ca atare, asemeni tuturor celorlalte cluburi cu excepția Magnum, nu i s-a alocat vreun leu.


”Nu e normal! Și eu am o echipă profesionistă care a terminat pe 6 în Liga 3, într-o serie foarte puternică, cu Suceava, cu Rădăuți, cu Piatra Neamț (...). Eu nici nu cunosc echipa asta de handbal, n-am văzut nici un meci, n-am auzit de Mag-num, Club Sportiv Magnum. Eu n-am urmărit-o niciodată, n-am auzit pur și simplu. Poate am și trecut cu vederea, dar eu n-am auzit. Eu am avut Dorohoiul din Liga 5, Liga 4, Liga 3, Liga 2, adică am făcut ceva. Și cu Dante la fel, am luat-o din Liga 5, am promovat în Liga 4, apoi în Liga 3”,


Victor Mihalachi, finanțator Clubului Sportiv Dante Botoșani.


”Parandărăt”?


Businessmanul din construcții a arătat că, ținând cont de performanțe, ar fi trebuit alocată o bună parte din fonduri la FC Botoșani și apoi finanțate măcar parțial și celelalte cluburi.


A menționat că, pentru clubul pe care îl patronează, dorea ca din banii municipalității să achiziționeze mingi, treninguri și alte echipamente și să motiveze în acest fel tineri pe care îi crește de la 10 ani.


”Am rămas perplex”, a spus Victor Mihalachi despre decizia comisiei de evaluare. A pronunțat cuvântul ”parandărăt” cu gândul la reglarea unor finanțări din campania electorală de anul trecut și asemeni lui Valeriu Iftime crede că responsabil de decizia de atribuire unidirecțională a banilor este de fapt primarul și nu comisia: ”Nu poate să conducă Primăria cum conduce mașina”.

 

Edilii promit o nouă rundă de finanțare


Viceprimarul Bogdan Buhăianu, președintele comisiei de evaluare a proiectelor sportive, a precizat că aceasta este o rundă de finanțare pe care Primăria Botoșani o face în premieră și că programul obișnuit de sprijin financiar pentru asociațiile din cultură, social și sport, derulat la Botoșani de mai bine de un deceniu, urmează să fie lansat în curând. Iar acolo cluburile sportive, inclusiv FC Botoșani și Dante, vor avea posibilitatea să depună din nou proiecte pentru a obține finanțări.

 

loading...
FC Botoșani face contestație la împărțirea scandaloasă a banilor la Primărie: Este de natură penală; Furt din bani publici; Dacă nu vine DNA-ul să-i aresteze, înseamnă că țara a adormit
Cătălin Silegeanu: De necrezut! Primăria Botoșani premiază cu un milion de lei lipsa performanței sportive!

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Este OFICIAL, peste 2.000 de botoșăneni amendați „pe nedrept” după vacanțe, își primesc banii înapoi
La nivelul județului Botoșani s-au dat peste 7.000 astfel de sancțiuni și sunt numeroase persoane care au achitat deja.
Prima dată "oameni INCOPETENTI pusi de psd" am zis ca e o scăpare,o eroare de redactare dar a doua oara"comisii ICOPETENTE"e prea mult amice.
9 iulie 2021, 07:10
După cum a informat și botoșaneanul.ro, PSD-ul prin CJ și Primărie finanțează contraperformanța tăind finanțările unor organizații performante. Așa se explică tăierea finanțării revistei Hyperion, a finanțării unor activități culturale tradiționale dedicate memoriei poetului național Mihai Eminescu, a finanțării echipei de fotbal FC Botoșani. În locul acestora, oameni incopetenți puși de PSD la conducerea unor instituții, notați cu 10 la evaluări de comisiile incopetente de evaluare, finațează cluburi precum cel de handbal, recitaluri online accesate de un număr infim de persoane, activități ce nu au legătură cu obiectul de activitate al acelor instituții și tot așa. Dar, la evaluarea managerului curg note de 10, date pe bani, pe brânză ori alte foloase. Buhaianul primăriei ar trebui demis din funcția de viceprimar pentru simplul fapt că a decis finanțarea contraperformanței. SE știe și cine a făcut presiuni pentru acel milion, tot un om de afaceri care a stat în spatele echipei de handbal neperformante și care a folosit banii clubului în scopuri politice. Mai săpați, poate aflați cine este afaceristul.
8 iulie 2021, 04:32
Solutia aleasa e greu de inteles pentru multi . Handbalul la nivel national intra intr-o noua etapa . Investitia Botosaniului in acest sport este strategica si benefica judetului. Vom avea o echipa in liga 1 la Handbal poate de ce nu echipe Europene pe la Botosani, curand .Federatia se reorganizeaza. Apar si ceva sali de sport prin judet pentru o pepiniera . In 3 ani ii ve-ti multumi lui Andrei pentru decizia luata ! Ideile bune sunt controversate pentru moment. Sunt curios de unde vine acesta miscare pt ca Andrei nu a iesit mai departe de Lebada !
8 iulie 2021, 00:28
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.8176 lei
CHF
Francul elveţian
5.0705 lei
GBP
Lira sterlină
5.7936 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5918 lei
XAU
Gramul de aur
275.0848 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2071 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3706 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7331 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1990 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.3 o C
Dorohoi
19.1 o C
Bucecea
20.1 o C
Darabani
18.5 o C
Saveni
19.3 o C
Ştefăneşti
21.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.